Кипър, Бг-е и с нашите хора от КГБ-е, по най-щурото трасе!(13)

• 15 560
  • 288
  •   1
Отговори
# 120
Говорих с мама... питах я какво съм яла та тя ми каза, че "манджата" се казва Бургур а морското животно било Калмар Crazy.

п.п. Жужи писали сме заедно. На детска няма да го пусна и никога през, всичките тези години аз съм си го гледала и сега пак ще е така. Той има хронично заболяване и в детската хич не му е добре. Ако може обаче да пропуснем една година ще е супер. Всичко това ме вълнува защото аз не знам дали ще останем там или ще се върнем тук. Ако решим да останем там то образованието на детето е нещо, за което трябва да помислим и да сме подготвени за всичко каквото и да решим. Имам спомен, че Кати ми беше писала нещо ама аз нали съм куха лейка...

Последна редакция: нд, 14 сеп 2008, 14:43 от maatete

# 121
Ми кво?  Laughing  Mr. Green        От налучкване поне 4 идеи събрахме за трапезата-ако някой се чуди какво да готви......

# 122
  • Larnaca, Cyprus
ЖУжи и маатете като гледам сте оправили манджите да правлно ............първото е бургури и е с фиде кромид и кипърско бургури т.е. нещо дето прилича на ситно нарязано фиде ..... Peace.....готви се мноого лесно и е мноого вкусно Peace........второто клитараки е така наречения кипърски оризо-макаронено нещо дето всъщност прилича на голяяямо макаронче ама сплескано и прилича на голямо оризче прибавя се или кайма или пилешко месо и домати.... Peace...........другото морското нещо е каламари там не ме питайте щото се ужасявам от каламари и октоподи Sick
маатете светли можеш да го запишеш на предучилищна и дори ще я кара две години подред заради езика... Peaceт.е. докато го научи и в първи клас макар че тук тръгват от шест и осем месеца навършени при него може да стане седем Wink

ееееееееееее как може такава забравана да съм doh doh smile3555 smile3555 smile3555
и вие нищо не казвате не подсещате бабите и те мълчат...........ами айде да поздравя специално мамите на всички ученици.....  bouquet
smile3521 smile3521 newsm51 newsm51лек и успешен първи учебен ден......да са ви живи и здрави умни и спорна година..... smile3521 newsm51 newsm51

# 123
 Мдааа...разкрита съм явно! След любезната покана от страна на Жужи, решавам да се включа в темата легално! Здравейте, момичета! Ето и няколко думи за мен. Живея и работя в Кипър от доста време. За първи път дойдох през 1998-ма, тогава мъжът ми започна работа тук. Аз бях ту в Бг, ту тук...От 6 години обаче съм все тук!!! Имам син на 9 год., ученик в 4 клас. Мрази училището, а това води до  доста нервни кризи от моя страна, разбира се! И така...това е в общи линии...ако съм пропуснала нещо съществено, питайте! До скоро  Hug

# 124
Добър вечер на всички:)
Както обикновено уикендите повечето ви е хванала липсата:(
Дани73,добре дошла в темичката ни  bouquet
Лусинче,успех на новата работа Peace
Момичета,аз да си кажа честно тез манджи дето ги споменавате за първи път ги чувам Embarassed
На всички мами на ученици успешна нова учебна година Heart Eyes
И за накрая едно въпросче-молба:) някоя от вас,тук в Кипър има ли проходилка за бебе? Една позната дойде тази седмица и бебчето е на почти 6 месеца и ме помоли да ви попитам Peace
Лека нощ и приятни сънища на всички Hug

# 125
Кате това дето аз го обожавам е нещото дето е като много наситно наклъцкано фиде и тук таме по-дълго. Не знам колко лесно се готви  обаче е божествено.
Дани добре дошла и от мен Hug. Твоят син там ли учи или в Бг? Надявам се да се включваш често  bouquet

# 126
Добър вечер, мили дамиииии!

Добре дощла в компанията ни, Дани73!

Люсиенче, мила, това така дългоочакваната работа с новия добър трудов договор ли е?  coolcool
Огромно честито и от мен!  friendship

Аз тоя път (за разнообразие) ще съм лаконична Mr. Green  та да си легна по-навреме, че утре ученичка имам да водя...
Да видим тая година как ще сме в 5-ти клас с различните даскалици... дали ще сме така ----> ...
или пък така ---->

На всички малки и по-големи ученичета,
дори и в забавачката мъничета...
пожелавам успешна нова учебна година!

# 127

Айде днес от мен закуска.
Аз раничко съм тук,но станах да изгладя на големия дрехите за училище.
Няма да го водя защото в 11кл.ходят сами. Laughing
Но поне за тоалета се погрижих.Той си избира дрехите,аз съм само помощник.Пране ,гладене и т.н.
Честит първи учебен ден на всички ученици в училище и в детските градини.Много успехи им желая.
Толкова от мен.В депресия съм от лошото време тук.Като си представя че ще почнем да се затваряме в къщи и откачам.
Ама ще видим,само да не вали и сме вън.Любо на 6дена започнах да го извеждам и от тогава всеки ден.А беше началото на март.
Чао

# 128
добро утро и от мен! Благодаря за закуската Деси  bouquet.
Честит първи учибен ден на всички дечица в училище и детската градина Grinning.

# 129
  • Larnaca, Cyprus
Доброоо утрооооо....... newsm51
Как сме днес мили мами и баби така...... smile3515 smile3506.или така............ newsm62 newsm10 newsm51.еееех липсва ми първия учебен ден в БГ толкова е празнично и красиво всички отиват с цветя поздравяват учителките въобще чудесно а тук е едноооо да не ви казвам ........събираме се всички приветства ни директора ....пет минути ....... после молитва пет минути и айдееееее всички мами и татковци по къщята.... smile3513
Дани 73 добре дошла  bouquet  bouquet...а ние сме идвали по едно и също време и аз 98 дойдох и се омъжих тук и големия ми син е в четвърти клас ...а малкия е в първи .....живеем в Ларнака ...вие къде сте.... newsm78.....о значи си почти наясно с много неща тука ще помагаме заедно на БГ мамите и желаещите да пътуват newsm44.....а в Кипър харесва ли ти свикваш ли или ....... Mr. Green
Шанкулче сериозно не ги знаеш тия манджи Mr. Green..ми това беше първото дето научих тук и знаеш ли как им викам ....мързеливите манджи hahaha....ще те науча ако искаш много са лесни ......като се видим или ти в нас или аз във вас може и да ти покажа нагледно как да ги скотвиш ....... Peace....а за проходилката трябва да поразпитам щото всички мои приятелки имат по големи деца ако излезе обаче нещо ще свирна.....  bouquet
Деска аз ли някъде споменах че са ми любима закуска круасаните че ме побърка бе жена все круасанчета ми слагаш обаче оная задача дето ви поставих да ми намерите пирожките никой не се справя що така.... newsm78

# 130
Еееееееееехххххххххххх добро и от мен!
Мерси на всички за пожеланията и аз желая на останалите УМНИЦИ Успешна година!
Тази сутрин се изпратихме на градинката:   една музика,едни балони-чудеса.Надписи шарени навсякъде:Добре дошли!
Чак ми се насълзиха очите-аз в такива моменти много съм една   /............../  Crazy
Нови госпожи имаме.Водим се подготвителен клас.  ooooh!  Laughing  Crazy
С китките напред отиде.И в последния момент-аз вече ще тръгвам и ми вика:``Мамо,айде вкъщи!Не ми се остава тук.``Аааааааааааа подкосиха ми се краката--добре,че неговата  изгора Алекс беше там - настаних  го до нея  Heart Eyes и си плюх на петичките. Mr. Green
Успешна седмица и весел ден ви желая!
Дани, здравей!Етова е друго...........аз и другите ще ги изловя  Laughing  Joy  Laughing

# 131

Кате,ето ти пирожки.
Иначе ако искаш нещо друго,пиши пак,защото не съм прочела какво търсиш.
Ще се опитаме да помогнем.

# 132
  • София
Здравейте и от мен най-после!

Честит първи учебен ден на малките ни
и по-големи ученици!
Нека новата учебна година им открие
цяла вселена от нови знания,
отлични постижения и разбира се безкрайни
поводи за радост и усмивки

Честито и на всички учители(
може би има и си сред нас)

Да са ни живи и здрави! 

Винаги на този ден си спомням песента
Учителко любима

Нека е поздрав за тях и за  всички
наши скъпи учители, които си спомняме
само с добро и на които дължим много!

Такаааа...я да видим какво се е случило, докат`` ме е нямало. Mr. Green

Деси, точно това са пирожките!
Преди ги продаваха в Пловдив на малката главна,
до старите хали(сега е търговски център до колкото знам).
С Кати от там сме си ги купували.
На теб минали ти депресията от лошото време.
То май все такова иде, така, че не й се давай...  bouquet

Жужи, браво на теб! Повече от следовател си. Ми така, де ..тук тайни няма... Joy
Добре, че си изгора е била там!
Този подготвителен е педи първи клас нали?!
Последната година в детската градина?

Дани, добре дошла! Не се плаши!
Ние сме си добрички...Е, от време навреме го удряме на
алкохол и сълзи, ама иначе страшно няма.
Така, че както казват Бабите КаГеБейки слизай "от черешата"
 по-честичко!

Кати, това пернатото да не гарга!?  bouquet
 Я, вземи го снимай, да ни го покажеш, да ни запознаеш с новия член на семейството... bowuu

Маатете, зъбките минаха , нали?

Блонди, аз да метна, че има и автобуси.
Вярно отнема повече време, но е шанс.
Освен това ниско бюджетните авиокомпании
все още летят.
С една дума "На крива ракета космоса й виновен"
Под крива ракета визирам него. Crossing Arms
С оглед последните събития ще кажа:
Тегли му една и да се оправя! Който иска да дойде е
добре дошъл. Но да хукнеш по някой дето не го и знаеш
читав ли е не ли и да си оставиш детето само тук,
не е никакъв вариант.
Нито му се обаждай, нито го търси по друг начин!
В крайна сметка и ти имаш ежедневие, ситуации и
желания за които той до колкото съм прочела, малко се е интересувал.
Дано поне днес се обади да поздрави Лорка!
Спирам, щото се ядосвам, а не бих искала да
вгорчавам прекрасния ден!

Шанкулова, я запиши малката на футбол, че
да видиш как ще се засичате с Кати по-лесно!
Как се справяте с комуникацията вече?
Опитва ли се Габи да си говори вече с дечицата?

Цвети
, прекрасно звучиш!
Желая ви успех и за напред!

Много усмивки и по-малко дъжд на всички!

До после!

# 133
Добро утро и от мен.  bouquet
Бях забравила,че в България на 15 септември започва училището.Тука в зависимост от възраста започнаха преди 2-3 седмици.И на нас с малката ни е 3 седмица на ясла,но все още не е свикнала.Когато я оставям плаче,а на мене сърцето ми се къса. smile3518Първата седмица тя рев и аз рев в колата към работа. newsm45Иначе почивните дни ги изкарахме с работа.Щяхме да боядисаме къщата от вън   redecorationако не бяха ми объркали цвета на боята и после като доиде на мъжо на сестра му мъжа(как ми се пада),който работи във фирмата за боите и като се опитваше да ме убеди,че е правилната боя и че понеже сме я резредили ставала по светла,направо побеснях. smile3511 smile3514Като сложихме обаче на стената и двете бои една до друга и като изсъхнаха и двете се видя разликата.Днес ще ходя пак да избирам цвят.И само аз си знам какво ми коства всяко ходене с малката по такива работи.Още малко викам остава-дръж...и държа за сега.newsm17
Кати като стигнем до украсяването,непременно ще свиркам да обикаляме заедно.Пък и някоя друга идейка няма да са излишни.
Блонди извинявай за предишния ми пост,дано наистина се окаже недоразумение,но....аиде кипърския му телефон не работил,аиде имеила му се заключил,телефони други и карти за мобилни телефони в Германия нямаше ли толкова време.... и много други ??? newsm78 newsm78 newsm78Извини ме пак че съм толкова мнителна goodandevil,но нещата не ми се връзват,нека кажат и другите момичета.Твоя си работа и ти ще решиш,но от собствен опит знам,че влюбените гледат през розови очила newsm08 и всячески се опитват да оправдаят любимия,но когато доиде събуждането-приземяването е болезнено и колкото по от високо паднеш толкова повече боли.А за причината,която търсиш,не е нужно да има причина.Има хора с такива наклонности(виця)(не се сещам за точния превод).Просто им xаресва да флиртуват по този начин.Много още неща мога да кажа,но поста ми вече стане много дълъг,a може и някои да ме упрекнат,но нещо много ме дразни в цялата история. newsm77Бях се зарекла да не обеля дума,но не издържах.  Close  Close  CloseНадявам се да ме извиниш за откровенноста,в никакъв случай не го правя със зла умисъл,а точно напротив... Rolling Eyes

# 134
Муци още не Sad.

п.п.Моля ви да подкрепите петицията http://www.bgpetition.com/mucoviscidosis_cystic-fibrosis/index.html моят син също е с това заболяване...

Общи условия

Активация на акаунт