Мами вегетарианки, да се преброим и споделим - 2

• 19 749
  • 312
  •   1
Отговори
# 120
  • София
..., да напише, че детето е алергично към млякото примерно или глутена, и така да се убеди яслата или ДГ, че детето ще яде донесена от вкъщи храна. Но знам и че много хора не биха се "възползвали" от убеждение, че не е на добро да се пишат несъществуващи болести... Аз също имам притеснения в това отношение и приемам тази опция като доста краен вариант....

И аз се терзах много, не исках да пишем несъществуваща алергия, най-вече от уважение към детето. Неприемливо е да го караме да лъже, било и пасивно. Знам, че това е най-сигурното, но казахме , че е вегетарианец и сме доволни. Имаше случай, когато изял супата, а на дъното намерил топчета кайма и не ги ял. Сърцето ме сви, но го приех като придобита опитност...Пращах почти всеки ден кутийка с парче кашкавал, сирене, черен хляб с масло, подобни...

Хвърчанова, моето на практика ядеше различно от другите деца. Не могат да те изнудват! Питай ги не са ли имали досега дете с алергии и др заболявания? Да го третират като такова, ти ще им помогнеш! На моето сутрин, ако имаше печена филия с кайма, специално изпичаха с кашкавал. Това беше огромен жест! Често ядеше двойно гарнитура с хляб или пък 2 таратора с хляб.

# 121
В държавните ясли, то всъщност във Варна няма частна, се държат със теб сякаш по-скоро си им длъжен отколкото ти да имаш някакви желания относно това как да гледат детето ти. Те ти правят услуга с това, че го гледат и ти нямаш право на глас. И аз бях приготвила бележка за алергия, но ме предупредиха, че няма да ни приемат, че се страхуват да гледат такива деца и затова не я дадох. Обясних им съвсем човешки, че досега не е ял месо, че не искам да му давам и че по принцип е алергичен към някои храни. Но бяха непреклонни. А в тази градина наблягат на месото и са много горди с факта. Добре, че поне няма да яде вечерята, защото тя винаги е месна. Казаха още, че досега нямали дете да не си изяжда яденето, което ме накара да се зачудя дали не ги насилват да ядат?

# 122
Вечерята?  newsm78

# 123
Да, тази ясла има и вечеря(!!!), защото се води 24 часова. Ако например зимата закъсаш и си в отдалечен квартал може да оставиш детето да преспи там. Или пък за семейства без баби, ако искате да отидете на почивка сами, могат да ви го гледат за седмица. А вечерята може да си я вземеш и за вкъщи.
Много се гордеят с факта.

# 124
  • София
бреййй, в София дали има такава ясла? Това би било страхотно, ще се поинтересувам допълнително Peace
А по темата-аз съм вегетарианка от 1995 г-значи вече 13-14 г. Ям си мляко и млечни, както и яйца и морски продукти Heart Eyes Само заклано не(с изключение на риба и то мнооого рядко). Но на детето си му давам всичко. Един ден ако реши-да яде каквото си иска.

# 125
Ние ще правим педагогическо захранване и не виждам как ако в къщата не се готви месо, детет ще прояви интерес. Колбаси татакото яде, но на детето не бих дала дори доста по-късно заради всичките отрови в тях. Накой ден когато може сам да дъвче и да държи приборите спокойно, ще го оставя да избира.

# 126
На мен ми се струва ужасно. (за 24 часова ясла)

# 127
Чувал ли е някой за методът на дишане "Бутейко"?
Той се състои в това, че дълбокото дишане е болест и трябва волево да "нормализираш" дишането като дишаш плитко. Има и книга.
Това противоречи на всичко, което знам досега, а майка ми и баща ми ходят на някакъв пескъп курс за здравослвен живот, където им пробутват подобни материали.
Също и за водата, но това вече е друга тема

# 128
Не съм чувала  Thinking Мога да намеря минимум логика в това твърдение, но е много крайно и едностранчиво. Това е едно подтискане на болестите, а те са хубаво нещо в един друг смисъл.

# 129
Не е ли малко странно да плащаш много пари,за да те научат как да дишаш?Или просто моите разбирани за здравословно не са така модерни?
Извинете за тъпия въпрос,но има ли някъде място,откъдето мога да си взимам храна за детето за  вкъщи?Защото се преместихме да живеем далечко от супермаркети,а аз съм една погълната в студентството си майка,която не намира време вече за готвене.Става дума за разнообразна вегетарианска храна-с всякакви желязосъдържащи растителни екстри?

# 130
Чувал ли е някой за методът на дишане "Бутейко"?
Той се състои в това, че дълбокото дишане е болест и трябва волево да "нормализираш" дишането като дишаш плитко. Има и книга.

Далеч от това! Stop Всякакви шарлатани има. Whistling
Не знам подробности, но съм чувала неласкави изказвания за "плиткото дишане'. Май и смъртни случаи имало.

# 131
Днес готвих импровизирана леща по индийски, само че без никаква мазнина. Сложих кимьон, ким, джинджифил, индийскико орехче, куркума, къри, карамфил и розмарин, изобщо всичко, което ми звучеше по индийски. Дали е кофти за организма да приема толкова различни подправки накуп? Аз не съм много добра в готвенето готвенето по принцип, сега се уча изобщо да използвам подправки, досега само червен пипер и чубрица съм ползвала и като екстра шарена сол. Иначе лещата не беше лоша.

# 132
Аз съм голям ентусиаст в готвенето, и експериментатор  Mr. Green
За подправките има разни мнения - някои готвачи смятат, че полече от три е пълно объркване на вкусовете, но други с удоволствие ползват и по 8 за едно ястие и резултатите са прекрасни. Аз бих казала "въпрос на вкус" и съм от втората група  Grinning Мазнина добавям винаги след готвене или замествам със смлени сурови ядки/семена.
Ястията за себе си приотвям съобразно правилата на натуротерапията, а за мъжа ми готвя по типичния за съвремието ни начин. Моята храна е много подходяща за малки деца (с малки изключения), но не виждам как ще успея да обясня в ДГ, че десерти не се ядат, плодове и сладко се ядат винаги преди друга храна и се оставя интервал помежду и пр.  newsm78 А като си помисля, че за следобедна закуска детето може да получи бисквита "златна есен" и лоши ми става  ooooh!

# 133
Няма да те разберат. Нас ни карат да носим солети и бисквитки, защото децата много ги обичали, а те явно ги залъгват така в яслата, за да не реват.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2008, 01:06 от hvarchanova

# 134
Нас ни карат да носим солети и бисквитки, защото децата много ги обичали, а те явно ги залъгват така в яслата, аз да не реват.

Shocked Еее, това вече изтрепа рибата!!

Общи условия

Активация на акаунт