Подсъзнанието може всичко 2

• 78 963
  • 636
  •   1
Отговори
# 465
Момичета, от днес имам нет и в новото жилище.  Grinning Искам  да споделя нещо. С детето ми се местихме много, сменяхме квартири и  жилища, градове. Когато януари 2007 пристигнахме в чужд за него град, за една нощ  той спейки на седалката си в колата загуби всичко освен мама, кучето и друхите и някои от играчките си. Преживя го трудно. След това следваше местене по кватири и по едно време бяхме и на хотел. Една вечер сме по центъра и му казвам- Хайде да си ходим! а той- Къде?, казвам- У нас!, той- Къде е нас, мамо?, аз- - навсякъде, сине! ... Но тези му думи спряха дъха ми. С това местене, ние бяхме без дом. Исках детето ми да има стая, легло, неговите неща, уют. И понеже понаписвам стихове- колкото мога, тогава написах едно. Забелязала съм, че когато облека молбата си или желанието си в стихове то се сбъдва. Hug Не мога да си го обесня, но то е като да вградиш в картина желание, мечта. И не ми се случва за първи път.                   Но не всички желания мога да "вградя". Просто ако не го правя с цел да  се сбъдне, а ми е дошло до там, че да го излея ...става. Нарочно не съм го правила.

Иначе с това местене , а освен всечко и в работата е натоварено над предела на възможностите ми, почти не работя за утвържденията си, но като се успокои всичко. Това за 21 пъти/дни ми хареса.
Може да не са включвам  често, но ви чета. Страхотни сте всички!  Hug

# 466
Чета една друга тема и ми хрумват въпросчета:
 newsm78

1. вие считате ли се за зомбирани?

2.определяте ли учението за позитивното мислене и обичта към себе си като секта?

Ина , на първо четене- отговорът ми е - Не!
И честно казано - не го разбирам това.

# 467
  • България
 newsm78

2.определяте ли учението за позитивното мислене и обичта към себе си като секта?

4есто съм си задавала тези въпроси,намерих отговора за себе си newsm78,не знам дали съм на прав път,но донякъде ми помага..когато видя книга или у4ение,за което не знам дали е истинско и не знам дали трябва да вярвам го сравнявам с Библията.Ако има сходни елементи или е потвърждение на нея го приемам,а вси4ко,което противоре4и го гледам под лупа или отхвърлям Thinking.
Конкретно за позитивното мислене мисля ,4е Библията казва ясно ,да не се тревожим за утрешния ден,понеже няма да постигнем нищо. Бог знае от какво имаме нужда и ни го дава.Със страх и тревоги не си помагаме...

# 468
  • България
Момичета, от днес имам нет и в новото жилище.  Grinning Искам  да споделя нещо. С детето ми се местихме много, сменяхме квартири и  жилища, градове. Когато януари 2007 пристигнахме в чужд за него град, за една нощ  той спейки на седалката си в колата загуби всичко освен мама, кучето и друхите и някои от играчките си. Преживя го трудно. След това следваше местене по кватири и по едно време бяхме и на хотел. Една вечер сме по центъра и му казвам- Хайде да си ходим! а той- Къде?, казвам- У нас!, той- Къде е нас, мамо?, аз- - навсякъде, сине! ... Но тези му думи спряха дъха ми. С това местене, ние бяхме без дом. Исках детето ми да има стая, легло, неговите неща, уют. И понеже понаписвам стихове- колкото мога, тогава написах едно. Забелязала съм, че когато облека молбата си или желанието си в стихове то се сбъдва. Hug Не мога да си го обесня, но то е като да вградиш в картина желание, мечта. И не ми се случва за първи път.                   Но не всички желания мога да "вградя". Просто ако не го правя с цел да  се сбъдне, а ми е дошло до там, че да го излея ...става. Нарочно не съм го правила.

Иначе с това местене , а освен всечко и в работата е натоварено над предела на възможностите ми, почти не работя за утвържденията си, но като се успокои всичко. Това за 21 пъти/дни ми хареса.
Може да не са включвам  често, но ви чета. Страхотни сте всички!  Hug
Според мен ако си конкретна в исканията и ясно знаеш какво то4но искаш,няма никакъв проблем да се постигне .Вярвай,4е има решение и е така Hug.Аз съм затънала в момента  в огромни  грижи,които биха шокирали пове4ето,ако ги споделя,но именно тогава е важно да мислим позитивно и да работим с утвърждения.Много сериозни проблеми си имам,затова работя с промяна на мисленето и съзнанието,понеже не съм го правила преди и се стигна до дъното. Когато вси4ко около нас е несигурно,това е единствения на4ин да се борим Peace.

# 469
 newsm78

срещнах такива коментари относно филма "тайната" в замунда. и че позитивното мислене даже е някакъв вид контрол на масите като телевизията и т.н.
честно казано изненада ме и и все още нямам мнение.

иначе относно сравнението с библията - на Луиз Хей нещата са толкова близки, те са направо като вземани от там. а аз доста съм чела библията, вкл много американски евангелизатори и техни писания, при Луиз според мен нещата са даже в по-чист вариант библейски отколкото при тях Rolling Eyes

# 470
darena, много ме развълнува и натъжи разказа ти,   bouquet Hug. Не знам какво да кажа...

ИнаДинова, разбирам какво имаш предвид с въпросите си, представям си като че ли каки хора са ги провокирали.
Не знам дали правилно тълкувам думите секта и зомби.
Зомби е когато човек няма своя воля, а е програмирам от някои друг да действа според инструкции отвън. Секта - абсолютно затворена общност, фанатично предана на свои собствени догми на морал и поведение и деляща света на "свои" и "чужди".

Аз се чувствам свързана с вас и с авторите на книгите, които ми харесват. Правя нещата по своя воля, по-точно уча се и усвоявам полезни за мен неща. Никого не облагодетелствам с това... в смисъл някой да има някакви ползи от моите интереси... Наистина създавам свои светоглед , които пречупва реалността, но това го прави всеки - и песимист, и оптимист..

Не се чувствам зомби. Сектантка също. Ставам по-разбираща и снизходителна към хората, така че не се разединявам с тях...

# 471
  • България
Алегра,и аз виждам ,4е по4ти вси4ко,за което Луиз Хей говори е като интерпретация на Библията,това да оби4аш и да вярваш е навсякъде в нейните книги,както е примерно и в Библията.Затова на нея и вярвам Grinning,но има автори и книги, от които стоя дале4 Stop!

А "Тайната" е хубав филм,гледах го наскоро,но някъде 4етох ,май в този форум newsm78,4е се фокусирало много върху материалните придобивки,което не е правилната посока. В Библията е казано,работете за духовното,а останалото(материалното/телесното) Бог ви го добавя сам,понеже знае ,4е имаме нужда от него,за да оцелеем физи4ески. Според мен,това озна4ава,4е не е правилно да мислим примерно " искам голяма къща с басейн и нова кола" и да правим утвърждения ден и нощ Laughing,вместо да се молим за други,по- важни работи и  духовни ценности,а ако Бог е казал ще имаме и материалните,колкото ни е нужно.Но да се хаби енергия за тях е безсмислено.А и е много голямо разо4арованието ,ако не ги полу4им Wink.

# 472
  • Tам през Атлантическия океан
 newsm78

Зомбирани не  Naughty
Знаете ли , отношенито на мъжа ми към всичко е толкова позитивно и оптимистично  без да му е нужно да чете книжки  за това   newsm78 Просто той си е такъв, в началото за някои неща ми бе смешен и  даже му се "подигравах" че е като дете и само фантазира  Crazy ....... е да ама не Той пък от своя страна ми казваше че съм стопирала всичко с моя "негативизъм"  Wink Сега вече когато и двамата сме на една вълна , той ми каза"... за какво ти бяха нужни тея книжки  Wink не ми ли вярваше, аз тея неща от кога ти ги говоря " Grinning Hug

За втората точка  Wink не мисля че хората със самочуствие и хъс за живот са сектанти  Wink

Алегра
мерси за отговора по-горе 

Момичета  Hug  bouquet

Последна редакция: нд, 19 окт 2008, 19:09 от Desss

# 473
# 474
  • У дома
Алегра,и аз виждам ,4е по4ти вси4ко,за което Луиз Хей говори е като интерпретация на Библията,това да оби4аш и да вярваш е навсякъде в нейните книги,както е примерно и в Библията.Затова на нея и вярвам Grinning,но има автори и книги, от които стоя дале4 Stop!

А "Тайната" е хубав филм,гледах го наскоро,но някъде 4етох ,май в този форум newsm78,4е се фокусирало много върху материалните придобивки,което не е правилната посока. В Библията е казано,работете за духовното,а останалото(материалното/телесното) Бог ви го добавя сам,понеже знае ,4е имаме нужда от него,за да оцелеем физи4ески. Според мен,това озна4ава,4е не е правилно да мислим примерно " искам голяма къща с басейн и нова кола" и да правим утвърждения ден и нощ Laughing,вместо да се молим за други,по- важни работи и  духовни ценности,а ако Бог е казал ще имаме и материалните,колкото ни е нужно.Но да се хаби енергия за тях е безсмислено.А и е много голямо разо4арованието ,ако не ги полу4им Wink.

Peace

darena,  Hug

# 475
Мисля, че ако не се научиш да обичаш себе си, не би могъл да обичаш и другите. Ако не изпълниш сърцето си с обич, няма как да раздаваш любов.
Аз лично изграждам свой, може би стъклен свят, в който се опитвам да изградя хармония за себе си, така че да излъчвам позитивизъм за хората около себе си, за хората, от които зависи моят свят и моя живот - семейството ми.

# 476
Аз си мисля, че с позитивизъм и хармония не се изгражда стъклен свят    bouquet . А устойчив и здрав.
Ако загубим надежда, близките ни ни подават ръка.  Peace
Напоследък все си мисля за символа Ин-Ян, как нещата преминават едно в друго и от нещо лошо се получава добро.

Последна редакция: пн, 20 окт 2008, 11:32 от Анонимен

# 477
Аз си мисля, че с позитивизъм и хармония не се изгражда стъклен свят   bouquet . Аз устойчив и здрав.
Абсолютно съм съгласна  Peace
Започнах да прилагам правилото за утвържденията 21/21  Grinning Концентрирала съм се в момента на едно-единствено утвърждение/желание и го пиша сутрин, докато си пия кафето. Май някой беше казал, че сутрин е най-ползотворно  да се работи с утвърждения. Формулирах го максимално конкретно и кратко, за да не ми отнема много време. Да видим кога ще проработи  Hug
А относно това дали идеите, които обсъждаме тук са сектантски или не - да ви кажа честно изобщо не ме интересува кой какъв етикет ще им лепне  Wink Аз лично не възприемам себе си като сектанкта...

Последна редакция: пн, 20 окт 2008, 10:26 от mijjjka

# 478
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B0
Какво е секта  Peace.

Ако все пак сме секта, колко хубаво би било да станем деноминация!  Hug

# 479
Здравейте,  Hug
При това изобилие от линкове за всякакви електронни книги не се стърпях да пусна препратка

http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=1192

Общи условия

Активация на акаунт