Подсъзнанието може всичко 2

• 78 825
  • 636
  •   1
Отговори
# 75
Сребърен облак случилото се е чудесна илюстрация за силата на намерението!  Hug Ти си пожелала да отидете на ски, приела си, че това задължително ще се случи, че вече се е случило т.е. влязла си в синхрон със своето желание, а пък Вселената от своя страна се е погрижила да нареди обстоятелствата около реализацията му Peace "Поискай и ще ти бъде дадено" в действие  Simple Smile
При мен се случи също подобно нещо. Още през пролетта бях решила, че от септември започвам нов период от живота ми, без дори да имам идея как ще стане възможно това. Е, Вселената се погрижи да нареди благоприятно обстоятелствата, за което не спирам да съм й благодарна  bouquet

# 76
Вселената ви помага  Shocked
Странна работа, на мен пък не ми помага, а аз със собствени усилия и напъни си нареждам нещата...що ли се моря, като явно мога на нея да оставя трудната част...

# 77
хехе Simple Smile така казано, звучи почти абсурдно, нали Simple Smile то затова и ми е трудно да приема някоя по-далечна идея - за къща с басейн например или коренна промяна в живота, като на Мijjjka (апропо, няма ли да разкажеш някой ден, моля?).
Затова и примера ми си е такъв - аз и без "помощта на вселената" пак щях тази година някакси да отида на ски Simple Smile но щеше да е доста по-усложнено.

# 78
А, промяната не е коренна, но е съществена и доста лична  Wink

# 79
открих още малко утвърждения . Цитирам:
Винаги съм на точното място и в точното време

Очаквам най-доброто и го получавам сега

Винаги получавам всичко, което е за мое добро

Всичко добро идва при мен лесно и без усилия

Воден съм свише във всичко, което правя

Очаквам живота да ми донесе най-доброто

Заслужавам най-доброто и то идва при мен

Вселената е богата и има достатъчно за всички ни

Отворен съм да получа изобилието, което Господ ни е отредил

Мечтая само за това, което е за мое добро

Висшето Аз се манифестира в живота сега

# 80
Извинявам се, udy , може би още не съм се събудила както трябва, но нещо ми убягва смисъла на въпроса ти  newsm78  "Никога не казвай никога" противоречи на какво?

Да, наистина, и аз се питам. Бяха ми интересни неговите мисли...
Идеята ми беше, че това изречение/не знам как да го нарека/ е вярно и аз съм го изпитала на свой гръб.Как бихте го обяснили от гледна точка на теорията за силата на подсъзнанието.Защото аз не мога да си го обясня, та затова попитах.Извинявай ако съм те притеснила

# 81
Въпрос за визуализациите. Кое е по-добре?
1. Визуализираш една сцена с движение на хората в нея и разговор и т.н.
или
2. Визуализираш само една картина - т-е- виждаш това, което искаш като резултат все едно, че се случва сега, но без много движение в нея.
Питам защото на мен ми се отдава повече първото, може би защото съм си работила по методът Силва- с екрана и 3- те картини. И когато визуализирам цялата ситуация, като кратко клипче, при мен визуализацията  е заредена с повече чувство, преживявам я изцяло все едно, че е истина. Това само с една картина не съм го пробвала, а пък ми казаха, че по-бързо се постига резултат с него. newsm78

# 82
" Благодаря за всичко, което имам и за всичко, което ще получа"
Мисля, че е по-добре да кажеш: " Благодаря за всичко, което имам и за всичко, което получавам" Simple Smile

# 83
mijjjka, би ли могла да ми кажеш откъде мога да прочета повече за  "въпросната карта на ценностите, за която Шакти Гауейн твърди, че е един от най-мощните инструменти за реализиране на желания". защото аз съм я направила , но не правя нищо повече.

Благодаря.  bouquet

# 84
Ина, благодаря за утвържденията, които си дала  Peace
udy , не си ме притеснила, но аз съм още начинаеща и не бих могла да отговоря на този въпрос. Може би другите, които са по-наясно с нещата биха могли да отговорят  Hug
darena , в книгата "Творческа визуализация" пише за Картата на съкровищата или на ценностите  Peace Не е много написаното, само няколко странички.
Виж тук също има за въпросната карта - http://www.kehoeducation.com/component/option,com_joomlaboard/It … catid,11/lang,bg/
А за визуализациите мисля, че трябва да са в движение, точно като клипче. Иначе статична картина ще е по-трудно, но пък ако е по-ефикасно може би си струва човек да опита.

# 85
mijjjka благодаря за препратките - аз не си спомням кога си сътворих моето табло, но ако трябва ще си направя ново.

Искам да попитам нещо , ако някой знае - споменах, че съм си купила книгата "Поискай и ще ти бъде дадено" и там има описание на 22 мощни процеса. Но ми убягва нещо  newsm78 - пише състоянието между
(1) Радост/Знание/Сила/Свобода/Любов/Признателност
и
(5) Оптимизъм

и
(11)претовареност

и т. н.

та въпроса ми е: Кое е това състояние.

Последна редакция: чт, 18 сеп 2008, 07:29 от ИнаДинова

# 86
Мойто табло направих вчера. Тамън ясно бях визуализирала моята къща. - ама доста детайлно - даже така й я нарисувах /скицирах набързо/и реших, че почвам да си правя табло на ценностите. Отворих първото списание на Наш дом и какво да видя - опулих се!  Shocked Shocked Shocked - ами то почти същата я бяха снимали, направо не беше истина!!!
При това пишеше, че някъде в полите на Витоша се намира Grinning

mijjjka благодаря за препратките - аз не си спомням кога си сътворих моето табло, но ако трябва ще си направя ново.

Искам да попитам нещо , ако някой знае - споменах, че съм си купила книгата "Поискай и ще ти бъде дадено" и там има описание на 22 мощни процеса. Но ми убягва нещо  newsm78 - пише състоянието между
и (5) Оптимизъм
и
(11)претовареност
и т. н.
та въпроса ми е: Кое е това състояние.

Ина, аз тази книжка вчера си я принтирах, но още не съм почнала да я чета

# 87
darena, пишеш ,че преди си се занимавала с метода Силва.Защо вече не го правиш? Стана ми интересно, защото аз работя в момента по този метод  като заимствам и от Луиз Хей и Кехоу, и ще ми е приятно да споделиш дали си доволна. Hug

# 88
udy, писах че преди години постигнах нещо с Методът Силва, за което и досега не вярвам, че е станало. После спрях всякакви визуализации. Просто от немарливост. Сега пак започнах . Методът Силва ми е по- лесен от Кехоу- просто защото  ми е по- познат, като техника.И аз като теб правя каквото мога или за каквото имам сили, защото вечер се прибирам уморена много, и понякога заспивам още в началото на визуализацията. В този смисъл опитах , това , за което говорих по-горе- визуализация на кратка картина,  която може да бъде извикана от съзнанието ти при утвърждението. Това може да се повтаря много повече пъти на ден от Визулазацията на Силва. Но за мен методът Силва извиква повече емоции и енергийния заряд, който изпращам в пространството при него е по-силен. Не знам кое е по-добро. Просто правя, каквото мога. Всички са основани на един и същ принцип от началото на миналия век,  чийто автор е Емил Куе.
mijjjka ,  Hug!

# 89
darena , благодаря ти!Честно казано на мен Силва ми е по-труден от  Кехоу, защото все се чудя дали наистина влизам в алфа нивото.затова се опитвам да ги комбинирам, пък като / Simple Smile/ се получи ще се похваля.

Общи условия

Активация на акаунт