Гледах... Хареса ми... Препоръчвам! - IX. Серия

• 51 817
  • 758
  •   1
Отговори
# 705
Искрени благодарности за препоръката на  "Don't move" ...разкошен...такъв рев му дръпнах.

# 706
  • в сърцето на един мъж...
Снощи най-накрая изгледах "Мамма мия". Остави едно такова празнично чувство у мен заради песните на АББА Laughing Въпреки че историята, а и изпълнението не беше идеално, но музиката компенсира голяма част от дреболиите, които могат да го направят досаден.

# 707
  • София
ако на някой му се гледа глуповата романтична комедия, за убиване на времето този става: The Accidental Husband (2008) http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=145072&hit=1

Gomorra (2008) звучеше доста заинтригуващо с резюмето си: "Gomorra" е филм пресъздаден по книгата на Roberto Saviano за Неаполитанската мафия и суровата реалност в Италия. В последствие, реалността на книгата, принуждава автора й да се укрива дълго време...", но първите 20 минути не ме грабнаха никак и го спрях. ако някой го е изгледал и има впечатления ще се радвам да сподели.

lenny_pld , твоите филми ги дръпнах, само чакам подходящата нагласа (спомена, че са тежки) и ще ги изгледам Wink

# 708
  • София
Тази седмица легнах болна,та поне успях да изгледам много филми.
Или аз съм прекалено капризна,или не разбирам от кино,но много малко филми ме докоснаха,от това което видях.
Гледах:
Non ti muovere-силна игра на Пенелопе Круз,както винаги,но може би защото очакванията ми бяха прекалено голями,не останах така удовлетворена...
Paris,Je.Taime-освен парижката атмосфера,друго не ме впечатли.Даже ми беше доста скучен на моменти,може би защото просто не съм влюбена в Париж.Simple Smile
Окото-който обича психарии,ще му хареса.На мен ми беше интересен филма,но стресовите моменти бяха силни за психиката ми.Гледах го на пресекулки,но е добро филмчето,с Джесика Алба.
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=128185&hit=1
Сексът и Лусия-може би единствен той ми направи някакво по-силно впечатление ...Странен,шантав филм,но хубав.Хареса ми.
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=94544&hit=1Гледах и още няколко,но дори не се сещам заглаваията им,явно не са оставили отпечатък...

И така,много ми липсваше чувството на преизпълненост след хубав филм... Confused
Но днес изгледах Елегия Simple SmileИ се възвърна.
Ужасно красив филм,всеки кадър беше на мястото си,музиката беше невероятна,толкова изпипан и истински,и силен,и смислен ...истински ме докосна.Препоръчвам. Simple Smile

А в Пенелопе Круз съм влюбена... Crazy

Сега съм си приготвила"Изневяра".Спомням си,че доста ми хареса филма преди години и ми се гледа нещо такова.Подлудява ме Оливие Мартинес,някой знае ли друг негов хубав филм,в който мога да се насладя на играта му,или по-скоро на него? Crazy Blush

Последна редакция: нд, 26 окт 2008, 13:17 от Исайкова

# 709
.

Последна редакция: пн, 27 окт 2008, 10:07 от Tsugumi

# 710
Tsugumi е права. Италиански е езика.  Peace

Сигурна съм, че Лени е гледала испано-преведа версия.
Лени!  Hug

Аз много искам да гледам филм, чакат ме сума неща, но все нямам време.  Confused

Последна редакция: нд, 26 окт 2008, 15:41 от Кюбит

# 711
  • Universe
Melissa P.  - при мен аудито беше на испански  /често си тегля от руски тракери/. Иначе е копродукция. Не обсъждам припокриването на филма и книгата, винаги съм казвала, че предпочитам книгите!
Извинете, че подразних някого с грубата си фактическа грешка bowuu. Редактирах горния си пост, за да не въвеждам в заблуждение  Peace

Кюбит,  Hug   bouquet

Последна редакция: нд, 26 окт 2008, 15:56 от lenny_pld

# 712
  • Toronto
Melody, от 1971 г. с музика на Би Джийс. Стар, но любим.

# 713
  • София

точно влизам, за да кажа на Лени -
Лени, благодаря за препоръката, чудесен, много хубав филм!   bouquet

# 714
  • into the blue
  bouquet за Лени за "He loves me,he loves me not" и  "MR 73",сега ще дръпна и другите,които си препоръчала.

# 715
.

Последна редакция: пн, 27 окт 2008, 10:07 от Tsugumi

# 716
мисля, че "говоренето" за филми трябва да бъде съпътствано и от добра информация за тях. Разбира се, в рамките на възможното на всеки.

Tsugumi, нито една от нас тук (с изключение на теб може би, не знам с какво се занимаваш) не е професионално ангажирана с киното. Но няма да говоря от името на другите, а само от мое име. За мен е важно да ми хареса филма, да има послание И извън контекста на книгаТА, по която е направен. За да се насладиш на даден филм, не е необходимо непременно да си информиран за него - състав, сценарист, режисьор, драми около сторито и т.н. Много пъти ми се е случвало да гледам нещо, да го обсъждам и едва СЛЕД това да потърся инфо.

Както и да е... Не можах да се сдържа просто да не го напиша.

Слаб филм, в сравнение с книгата, която стана сензация в страната си.

Не могат да се правят сравнения между два вида изкуство: дали писаното слово е по-добро от предаването му на екрана, т.е. чрез друг вид изразна техника.Писах, че филмът е слаб (бих добавила, много слаб) предвид дори чисто необичайната обстановка, съпътствала романа (тя се оказва много по-въздействаща от него). Изваден извън тези факти, филмът губи голяма част от заряда, който носи книгата.

Противоречиш си. Или аз не те разбирам.  newsm78
За сравнението между кино и литература и друг път съм си казвала мнението, че е неуместно.  Peace

# 717
  • T"A
Не знам дали сте споменавали това заглавие, така че се извинявам, ако повтарям някого  Peace

Снощи гледах новия филм на Уди Алън: "Vicky Cristina Barcelona"

Филмът е много сладък, определено се наслаждавах... Музиката е страхотна, действието се развива в един толкова красив град, а играта на Пенелопе Круз е впечатляваща като красотата на тази актриса  Hug Т.е. излязох от киното с настроение  Simple Smile
Обаче филмът може да попадне в категорията "женски" и да не се хареса от всеки мъж. Конкретно моят се наслаждаваше на женския актьорски състав и не се оплака Laughing.

Трейлерът е качен и в youtube:http://uk.youtube.com/watch?v=glQHG92Yvoo

# 718
.

Последна редакция: пн, 27 окт 2008, 10:08 от Tsugumi

# 719
Още един глас за новият на Уди.  Мента, а направи ли ти впечатление как брюнетката говореше насечено и нервно като Уди?  Laughing
 Все едно него гледах...

Общи условия

Активация на акаунт