НОЕМВРИЙЧЕТА 2005 - 19 тема

• 15 546
  • 293
  •   1
Отговори
# 150
Честит празник на всички Софиянци ималки софиянчета! Но най-вече на празнуващите днес носещи тези красиви имена!

# 151
Здравейте,

майче, виждам сложила си червена роза за баба ти, надявам се не е за това, за което обикновено се слага такава роза  Praynig Как е татко ти?

Честито на всички именици, а също и на всички софиянци!

гери, при нас положението меЧестито на всички именици, а също и на всички софиянци!жду Ади и Павел е подобно на вашето. Само че ние още от първия път на такова лошо отношение направихме забележка и обяснихме, че тати много я обича, че много го боли и ще плаче и я карахме да се извинява + целувка. Така почти вече нямаме този проблем. Ако пък се е държала зле с тати вече сама се извинява  Simple Smile

Милейди, и аз съветвам да ти прегледа лекар кутрето. Предполагам колко не ти се ходи пак на преглед, но наистина ще е по-добре. А избор за менюто на децата нямаме никакъв  Twisted Evil

тити, смяташ ли, че ако обясниш на Деян защо го бият ще разбере? Кажи му да си избере само една играчка и само с нея да си играе. Кажи му, че другите деца ще са тъжни и ще плачат, защото няма с какво да си играят. Това измислих само  Thinking

За днешния ден - Ади влезе с доста по-малък плач. Но се разплака, беше ужасно тъжна. Чак ми стана жал, чувство, което не ме е спохождало дори когато ходеше на ясла. Всъщност тя много обичаше да е на ясла.
Аз като че ли не съм доволна от градината. Не съм доволна от учителките! И от организацията ( или дезорганизацията по-точно)! Едната госпожа ми се струва, че не си дава никакъв, ама никакъв зор. Едно никакво отношение има към децата! Изобщо не са наясно кои са техните деца, не си дават зор да им запомнят имената, засега на абсол=тно нищо не са ги научили! Не правят нищо по цял ден! Оставят децата да се оправят сами през целия ден. Сами излизат от стаята и ходят до тоалетна, сами се гледат и през другото време май. Днес като отидох да взема Ади децата седяха да масички и уж рисуваха. Извиках сама Ади, защото госпожата и идея си нямаше кое ще да е това дете с име Адриана, Ади ми показа нейната рисунка. Аз много се зарадвах и попитах Ади какво е нарисувала, а госпожата се включи в нашия разговор и отговори вместо Ади: Ами драскат си там нещо децата!  Shocked

Последна редакция: ср, 17 сеп 2008, 22:14 от Dominika

# 152
значи е време да изсъскаш подобаващо  Peace
и да, цветето е поводно. фамилията вече е с 1 чешит по-малко  Cry, което всъщност е добре, предвид ситуацията от последната седмица... татко е все така в болница. сърцето го притеснява яко, а освен това е и в депресия заради зарязаните и уж провалените проекти. летя из целия град с джипката по разни задачи, свързани с него, а вече станах и професионална телефонистка. в целия си живот не съм говорила толкова много по телефона, колкото в последните 3 дни. ще се оправи. при толкова положени усилия от всички страни, няма как да не се оправи  Heart Eyes  Peace

тити - струва ми се, че точно около 3тата година децата откиват отношението аз-мое-чуждо-свое; сега точно се ориентират кое пространство е свое и кое чуждо, кои вещи са лични, и кои - не /прост семеен пример - петра упорито иска четката за зъби на камен независимо от всички обяснения/. ти си говори, но мисля, че ефектът ще дойде с възпитание от страна на децата. деян скоро ще чатне, че така не се прави, не бой се Peace. а другарките за това са сложени там - да пазят маймуните от истински тупаник. навярно ги оставят сами да се справят с конфликтната ситуация и се намесват едва при реална заплаха от нараняване. поне аз бих правила така  Peace  всъщност, правя точно така  намесвам се в споровете и крясъцитена децата едва когато отчаяно се разреват, което е индикация, че не могат да поделят нещо. ми таак де - да се оправят сами - брат и сестра са - да намерят собствен език някакъв. който е по-тарикат, ще чатне по-бързо как с подлост и пристворство да посига своето  Peace

# 153
  • Пловдив
Майче, съжалявам! Sad

По темата за отношенията - Росен повече време е с мен, но определено предпочита Пламен, чака го с нетърпение от работа; определя го като  тати и приятел; къпят се заедно, не ме иска да ходя с тях като ритат топка; мама да седяла вкъщи, да работи и да изкарва парички за бонобонки Joy

Днес в яслата лелята ( която е от друга група, още са сборна ) ме пита за кое дете съм и аз : за Росен, а тя: Това е най - кроткото дете, много тихо и възпитано, ако всички деца били като него, един ден ако имала внуче искала да е като него Simple Smile а аз: ама вие за моето дете ли говорите hahaha Joy
интересно е , че цялата ясла го знае като много тихо и кротко дете, спокойно и бля бля, а пък вкъщи да не говоря Thinking много чудна работа.

Снощи е заспал в един часа, не знам по какви причини, но имах да работя и той милия стоя с мен - легнал на едно легло и клепи Confused

# 154
Доминика, обяснявам, как да не обяснявам; всичко което се сетя, му го изтъквам като причина да играе само с 1-2 играчки едновременно; развивам страхотни теории за отношенията с новите му другарчета, обаче файда няма.

майче, това, което пишеш, е окуражаващо, аз хем вярвам в периодите, хем не съм сигурна, че баш моето хлапе минава също през период/а не например развива лош навик за цял живот  Mr. Green / всъщност исках да добавя, че деян е наясно с мое-твое, не сме имали проблеми вкъщи с това, нито навън, когато става дума за неща, различни от играчки; играчките обаче са някакво невероятно богатство, което той се страхува да не загуби. вкъщи има играчки, вече не играе с всички, но отвреме-навреме си ги вади и им намира ново приложение. не мога да се оплача, когато е сам. Освен това получава от логопеда 2-3 пъти седмично оборотни развиващи играчки, колкото да се позанимава и после ги връщаме, така че не е като да изпитва недостиг.
 Flowers Rose за баба ти. Сетих се, че моята баба ме научи да плета....отдавна....

Доминика, вашата госпожа прилича на нашата госпожица, ама още й гледам сеира. За името на Ади можеш утре да я пратиш с голяма лепенка на гърдите с написано името й - с големи букви АДРИАНА. Иначе нашите ги занимавали, не ги оставят на самотек уж, но и аз чух изрази като "ами драскат си там нещо децата".

След миналоседмичното подобие на вирус, от което всъщност Деян не се разболя, мина през 1 ден кашлица и 1 ден сополи, и днес когато нямаше съвсем нищо, и аз се радвах на домашна хармония, той започна да повръща всичко, което сложи в уста. На фонтан, разбира се, да ми е гадно, да се омаже целият пейзаж. Всъщност след второто повръщане отмених всичко за ядене и пиене, и предприех лекарствени мерки. Имам слаба надежда, че не може да е вирус вече, а нещо храната да не му е понесла...ама чак пък....

пък знаете ли, за да не се изнервя, докато Деян повръщаше, Ясен много кротко лежеше в леглото си и разглеждаше играчките си...а можеше например да се дере и да се чудя кого по-напред да обслужвам Tired

# 155
  • Пловдив
Тити, явно Ясен е много отговорен и разбран младеж. Не можеш да се оплачеш Mr. Green
Надявам се на Деян просто да се е раздразнил стомахът.
Меду другото преди половин година Росен започна да се оплаква -, че го боли корем от време на време; случвало ми се е два - три пъти да повръща на фонтан от лакомия Shocked, но педиатърката предписа едни хомеопатични капки : Ентерокид ,  които му действат много добре.

Да питам Вашите деца как приемат смекта и ентерол - колкото пъти се е наложило е било кошмар пиенето - най - много половин доза

# 156
Майче, моите най-искрени съболезнования!
Dominika, вярвам, че нещата във вашата градинка ще се подобрят, предполгам, че още влизат в релси.
тити, браво на Ясен! Пиши как е днес Деян. А за играчките, разбира се, че ще говориш, но кога ще те послуша той сам ще реши. Нали това е и част от ролята на градината - да станат по-самостоятелни, да се справят сами в определени ситуации, да взимат сами решения.
aneleto, нямаме много опит с посочените от теб, макар че смекта имам подготвена.

# 157
здравейте
майче моите съболезнования  Hug
За това дали да взима всички играчки не давам, още повече ако не са нейни, може би много я контролирам но хич не харесвам деца които са оставени да се оправят сами и дърпат от ръцете на другите деца играчките, ако играчките са общи и казвам да взима само тези които са по земята, ако е в ръце на дете да носи друга играчка и да се пазари,  разбира всичко друг е въпроса че понякога се прави чене разбира, особено ако зейна вземе играчка тя веднага хуква да я дърпа. И между двете не допускам конфликти да се създават, обикновенно се карат за някоя играчка, в повечето случаи ако зейна я е взела първа мога да обясня на нур и тя разбира, но ако ситуацията е обратната ми е по трудно, но пък Зейна се лъже  с други неще
Моите още не са здрави, зейна не я болят ушите вече, но пък от онзи ден внезапно се подеце зверски, реве само като тръгна да махам памперса, да не говорим че не мога да я гушна с ръка под дупето, реве и се пъне, днес ме събуди в 5ч защото и се пишка а я е страх да пишка в памперса, и после в 7 така, дано бързо се оправи и не реши че трябва да махаме памперса посред зима, Следобед сме на лекър да видим какво ще я правим, так аникога не са ми се обривали, може нещо от нурофена дато го давам, тя и разстройство получи от него
Дано  се оправят че в неделя заминаваме и ако е кривотия в самолета не ми се мисли

Виждам че децата свикват с градините, дано само болести да няма, другото ще си дойде на място.
За храненето в градините хич не ми хареса че няколко пъти в седмицата имаха кайма, кюфтета и даже салами и кремвирши им дават, а това не е здравословна храна за мен, но като се замисля кухнята детската струва 1лв, хубава е но е редичка, а в градините им дават по 0.50лв за храна на ден, ми какво да сготвят за тези пари на ден и то няколко яденета  newsm78

# 158
клара, при роднините ли заминавате, за колко време?
аз като съм с него, справяме се, в един момент се съгласява с мен и прави замяна. Но в градината, пък и докато го убедя аз, първо има рев. И напоследък борба за играчките.

май-май стомахът на Деян се бори с нови храни. В градината яде неща, които вкъщи не би опитал никога. Няма симптоми на вирус.

# 159
Майче, моите съболезнования. Flowers Rose
Кити днес влезе без да плаче, но аз останах да говоря с учителката, тя ме видя и ревна. Ама съм загубена. Много ме е яд на мен, че пак я разплаках. Но за сега сме ок - всеки ден е по-добре. Сополи има още, но вече са бистри и бели като водичка. Ами това е отчета от днес.
Тити, надявам се, че градината ще го научи да си дели играчките. В началото ще е малко трудно, но с времето ще свикне. И ако не разбира като му приказваш просто прибирай или скривай играчката, която е дръпнал. Това го правеха в яслата на Кити и имаше супер успех - и двете деца искат да си играят, но пред страха да не я приберат я отстъпват. И така се бяха научили - едното играе малко и отива и я подава на другото.

# 160
  • Враца
майче, моите съболезнования.
Марина днес се държеше да не заплаче и като излезе лелката и се започна един рев Sad. Сега поне се събират три почивни дни, но после пак наново да свиква.

# 161
Клара, имах предвид когато не сме край тях! Дано бързо се оправят твоите принцеси! Къде заминавате? А това, което пишеш за храната, много ме тревожи!
тити, вероятно е именно това, стомахчето ще привикне, няма как!
wa_wa, дано отмине бързо този период на адаптация!

# 162
Добро утро!

Да ви почерпя сутрешно за моят възлюбен, понеже днес ми е рожденик

Майче, приеми и моите най- дълбоки съболезнования  Sad

Пожелавам на всички дечица днес да се забавляват в градинките, а на мамите спорен ден  Hug

# 163
  • Gabrowo->Sofia
Милейди, да ти е жив и здрав Иван. Много, много да ви радва и обича.

този сладкиш ми възбуди апетита

# 164
  • София
Добро утро!

Милейди, честит ти рожденник. Да му се радвате много и той на вас Simple Smile Намери ли фирма за тържеството?

Майче, моите съболезнования.

Отчет от градината: Калина не плаче, но не и харесва още. Мисля, че ще свикне.
Но ако знаете какво ми разказва за градината, косите ми настръхват.

Дочувам разговор докато пълня чушки
К: Аз им казва "аз съм Калина"! Те подскачат около мен и ми викат "новата Калинаааа, новата Калинаааа" и аз плачех.
Б: Ти им кажи: "бати е ето там в другата група и ще дойде да ви набие всичките".

Хем ми стана мило, хем ми е едно криво.

Бяха и взимали зайчето и го бяха подмятали. Разказа ми, че е плакала на обяд като е легнала. Но също ми разказа, че госпожата я е завила с второ одеало, защото и е било студено: "С едно зелено, не моето, друго беше"
И ми дръпна лекция, да не ям шоколад, защото ще ми паднат зъбите. Явно предадени думи на учителката.
В крайна сметка това са си нейни битки, трябва да си ги спечели сама.

Виждам че децата свикват с градините, дано само болести да няма, другото ще си дойде на място.
 202uu

Всъщност до Коледа ще са се адаптирали  Mr. Green и тогава е много приятно с тържествата и да видиш толкова голямо доказателство, че детето ти е пораснало.

На мамите, които не пращат на градина се извинявам, ако съм/сме досадили с градински терзания.

Лек и спорен ден.

Общи условия

Активация на акаунт