НОЕМВРИЙЧЕТА 2005 - 19 тема

• 15 640
  • 293
  •   1
Отговори
# 135
Честит празник на всички именници!!!!!!!!

Днес влязохме спокойни в градината. Даде ми целувка и влезе. Дано да е преминала кризата вече. Все още не ни проверяват за болни деца. Дано скоро да почнат.

Госпожите ми се виждат доста грижовни. Но ми се струва, че не се обаждат дори и да реве детето.

Нещо ми се струпаха много ангажименти тези дни и съм се сдухала с една дума. Дано скоро да премине това състояние.

# 136
Добро утро  Grinning

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС!

Чета ви с интерес разказите от градинските преживявания и се надявам скоро да свикнат децата и да ходят с по- голямо желание, че на моменти ми става много мъчно, като казвате как плачат  Confused И дано по- малко болести да има този сезон!

А за храната- нямат ли право родителите да подберат какво да се дава на детето му и какво не от предложените неща? Все пак не всички деца хапват всичко  Thinking

gerygirl, дано скоро ти мине депресията. Времето е скапано и това допълнително предразполага за такива състояния. направи нещо приятно, за да се разсееш.

Аз да се отчета и тук, че снощи си счупих кутрето на крака  ooooh! Сега съм открила сезона на лятото и съм с чехли в студа. Отказвам да ходя на лекар, че ми писна от болници. Трябвало да се шинира, ама за сега не ми се занимава- ще си седи син и ще се оправи сам  Crossing Arms  Laughing

Отивам да се боря с кетъринг компаниите, че никой не иска да ми вземе поръчката за утре за Рд-то на тати Иван.....

# 137
  • София
Добро утро и честито на празнуващите днес Simple Smile

Днес дечко влезе с кеф, имаше сфетофар светещ зелено и червено, раздадоха им по едно "кормило" и беше голяма радост, той моя само коли, кормила и сфетофари му дай. Не е плакал вчера, но доста се напишквал, днес занесох 3 долнища и гащи, плюс това върху него - четири...дано им стигнат....

Утре ще има театър Simple Smile

За яденето - първия ден питаха има ли нещо специално, което да не яде и да не обича....
Все още не изнасят на таблото менюто, защото под таблото е струпан боклук от ремонта, като го изнесат и стане достъпно ще слагали...та нямам идея какво ядат...то не че Филип яде Simple Smile))

*MILADY* - много гадно това с кутрето, то само като го ритне човек как боли, представям си счупено - погрижи се за него, не го оставяй....

# 138
  • София
Менюто за седмицата е изнесено на таблото. Както казва Тити: един постен ден, един риба, ако супата е постна основното е с месо, ако супата е с месо, основното е без. Дават плодове, за пиене имат само чай ,айран и компот. И двамата са много гладни следобед като ги взема. Но като, че ли повече налитат на луксчета: бононки, шоколади. Ако им предложа пиле с ориз не искат. Аз обаче нямам сили да отказвам.

Случка от вчера следобед: Боби, какво ядохте, мамо? - За закуска имаше филия с пастет, сирене и чай. Калина казва: А и ние ядохме същото  hahaha

# 139
при нас положението е меко казано зле. така че искрено се радвам на всички, които са в чудесно разположение на духа  Wink

и понеже имам една супер затлачена поръчка, отивам да си я отработя  Peace после, ако имам време, ще сменям гардеробите - летни/зимни дрехи и обувки. ще сътворя хаос  Mr. Green

# 140
Момичета да ви питам нещо.
Напоследък виждам някакъв проблем в общуването между Васи й баща й.
Вярно е че винаги е имала предпочитания към мен, но в момента започвам да се притеснявам. Станала е много агресивна спрямо него, хапе, щипе, удря и т.н. В следващия момент може да отиде да се извини и да го целуне, но това взе да се случва доста често. Снощи не го искаше на спалнята при нас, постоянно го гонеше.

Техните игри винаги са били по-груби така да се каже, гонене и боричкане. Но в момента това ме притеснява. Дали защото те рядко се занимават с някаква спокойна игра и тя така свикна, не знам.
Мъжа ми е страшно изнервен тези дни и го виждам че му е мъчно от нейното отношение, но си мисля че по-скоро той трябва нещо да промени.

# 141
  • София
Ами...това според книгите се случва често между син и тати, не между дъщеря и тати....

При нас отдавна е така, не дава баща му да ме пипне, защото съм била неговата мама, иска аз да го гушкам и нося повече, търси повече мен, понякога му казва да се махал, не му дава да ляга на моята възглавница и да се завива с моето одеало и т.н. и т.н......

Но пък от друга страна те са и доста по-малко време заедно...предполагам, че ако общуваха повече, щяха да са малко по-иначе нещата....

# 142
Снощи точно това казваше баща й, че явно е трябвало да бъде момче, а не момиче.

# 143
  • София
Гери, аз мисля че това е период, който ще отмине. Но мъжа ти не трябва да престава да иска да е близък с нея, да се гушкат и т.н.
При нас положението е същото. Мъжа ми даже казва: Стига бОде с тия клечки! Това, когато тя се опитва да го избута с ръце или крака. Често си гледаме записите от камерата и двамата (Боян и Кали) като малки са страшно гушливи бебета, после (към 2-3 г) почват да бодат. Mr. Green
Аз например много мразех да ме прегръщат и целуват. Спомням си много ясно как гадно миришеше баща ми (на цигари). Казвах: Не обичам чужд въздух и чужда плюнка. Това беше само ако се опитат да ме нацелуват, още се потрисам.

# 144
ей, гери, като че ли за нас говориш. даже и аз мислех да пиша по въпроса. непрекъсната война е между двама им. всичко е така както го описваш. нямам какво да добавя дори. баща й вече взе на мен да се сърди защо се държи така  Thinking и аз нямам никакъв отговор, но ме тревожи това положение. освен това кейти е по цял ден с мен, вечер щом се върне баща й вместо да го гушка и го търси, тя го гони или го налага с някоя играчка  Embarassed
дори се замислям да купя някоя дебела книга и да търся в нея отговор.

# 145
Здравейте.
Честит празник на всички празнуващи.
Кити тази сутрин пак се разплака, но по-леко. пак не даде на сестрата да я прегледа и аз я държах. А вечер като я взема казва, че е хубаво, че и е интересно, и че е по-хубаво от яслата.
Гери, може би е временно. Кити пък иска само баща си, мен ме гони, и не ми дава да го прегръщам. Но след престоя на Павликени, поне за сега, ни обръща еднакво внимание. Но тате прави всичко - храни я, капе капките и т.н.
Научила се е много смешно да се съблича - заклещва си ръцете и вика - айде сега ти дръпни.
Майче,  Hug
Милейди, да вземеш да отидеш на църква. Само неприятности при теб. А иначе - не, нямаш право на избор никакъв. Ако не, ще се научи да яде или ще стои гладно детето.

# 146
Юка лошо че и вие сте в същото положение. Аз досега не се намесвах в техните спорове, защото мислех че така е редно. Ама снощи баща й ми каза - ти защо не й се скараш че ме бие? И аз не знаех какво да кажа.

Ако започна да й се карам мисля че ще засиля реакцията й. Освен това от тази седмица е на градина и е още по деликатно положението. Има някакъв отпор от нейна страна - и двата дни от понеделник се напишква по средата на хола, съвсем умишлено..... Sad.

# 147
При моите деца подобно, но не чак толкова силно изразено поведение спрямо баща им, си го обяснявам с това, че той е "по-добрия". Аз съм тази, която налага правила, наказвам и т.н. "гадни" неща. Имат ми някак си респект ли страх ли. Той се разтапя от тях и съответно лесно му се качват на главата. Като почне някоя да го бие и той каже, я сега набий и майка си и тя ме гледа, леко посяга, но не смее да ме удари.

# 148
Майче, съжалявам, че все още няма хубави новини, но се надявам скоро да има!  Praynig
gerygirl, Юка, аз бих поговорила с нея за това, без да й се карам! Просто ще й обясня, че тати я обича също толкова, колкото и мама и той има нужда да бъде гушкан като мама, че цял ден е бил на работа, за да изкарва парички и т.н. Опитайте, децата ни вече всичко разбират! 

# 149
чувствам се истинска майка вече  Mr. Green употребявам изрази като "Защо се бихте с Никола"  Mr. Green
в интерес на истината Деян го бият. И с право в повечето случаи, защото иска всички играчки. Не може да обясни защо, не може да играе с тях всичките, но когато някое дете си вземе играчката, Деян се хвърля към него с нещастни  викове "дай" и не се отказва. Естествено, млатят го, а аз не знам какво да направя.
Дайте идея. Говоренето по темата е ясно, ако има ефект, той ще дойде кой знае кога. А също не съм сигурна защо иска всички играчки.

Общи условия

Активация на акаунт