НОЕМВРИЙЧЕТА 2005 - 19 тема

• 15 644
  • 293
  •   1
Отговори
# 120
Аз съм доволна от менюто. Дават от всичко. Друг е въпроса, че тя не яде всичко. Ако имат филия с нещо задължително има айрян или сок, а често и чай. На обед задължително има супа, основно ястие и плод. За следобедна закуска е различно - паста, меденка, мляко с корнфлейкс, някаква закуска и пак сок.
кити влезе ревяща, но още докато и подреждах шкафчето спря и се заигра. Оставят ги всичко да правят сами - дори да се бършат след тоалетна. Малко ми е стряскащо, но ще свикнем и двете.

# 121
Не съм видяла менюто още в нашата градина. Но Васи определено си е хапвала вчера, защото не беше гладна. Но пък беше жадна, което потвърждава подозрението ми че не им дават вода да пият.

Ходих до градината и ми казаха, че е спокойна и мож еда я оставя да спинка там. Та се върнах. Към 5 ще отида да я взема.

# 122
За водата, абе дават им вода, но май не се престарават много, много, защото Ния изпива веднага след детската градина 1 голяма чаша мляко и после цяла вечер се налива с вода.

# 123
като ви прочетох, ми се прииска да звънна в градината да питам да не би и Деян да се е драл Simple Smile
и все пак си мисля, че не страдат толкова, колкото ние си мислим.

Менюто при нас е изнесено отвън до вратата, за цяла седмица. Не мога да го запомня. веднъж седмично има боб или леща; риба още не съм видяла; ако супата е месна, второто е постно и обратно. Два пъти седмично им дават пълнозърнест хляб. Следобед обикновено пият айран, а сутрин чай. Направи ми впечатление, че няма прясно мляко, което всъщност не ни вкарва в чуденки "Флуорирано или не"; а и като се прибере, вместо да се чудя какво по-хубаво от градинските манджи да сготвя, просто му правя каша с мляко - нали обича.

обаче здраво кашлят децата  Sad

# 124
тити Деян кашля ли? Знаеш ли, че ме подсети - май и Ния ми покашляше сутринта, но беше инцидентно...или поне засега е така. Сега ще звънна на хомеопатката да видя има ли нужда към това, което давам в момента да добавям нещо и за кашлицата  Thinking

# 125
Абе и аз започвам да имам надежди че Васи ще свикне с градината.

По-големте ми притеснения са свързани с болестите, които ни чакат. Дано да има по строг контрол в градината и да не приемат очевидно болни деца.

# 126
А аз забелязах, че вчера Кити не искаше да пие вода. А като я вземах от яслата първата искаше вода. Но както казах ги оставят да се  оправят сами и както са им ниски мивките и тоалетните няма да се учудя сама да се е обслужила. Което пак не е хубаво, защото е пила чешмяна вода. Абе какво да казвам не знам.
Снощи щях да падна - отиваме до тоалетната и аз виждам, че и са оцапани гащите. А тя ме поглежда и казва - Аз имах ако. Имаше вайно. Аз бърсах, бърсах ама гащите пак цапани. Ние тази дума - лайно не я употребявам, явно там я е чула, но я произнася вайно. И наистина ги оставят сами да правят всичко.

# 127
хайде и аз с отчета. Вчера Кари е яла, спала, играла си е. Само сутринта е ревала много. след това е била спокойна. Хубавото е, че доста деца от яслата са в нейната и група. И най-важното любимия ни Пати е там  Heart Eyes. Двамата се обичат от яслата. дори г-жата ми казваше, че Пати е много буен и див и просто едвам се оправят с него. Но си имал слабост - мойта убавица. И щом седне до нея и се кротва и я гледа и слуша в захлас. Паднала съм като ми обясняваше. Дори за храненията нарочно ги слагала един до друг, за да яде и Пати. Но Пати го нямаше два месеца на ясла и Кари беше нещастна. И тя много го харесва. (и двете ми щерки си падат по-буйните и диви момчета от групата и те по тях съответно  Laughing)
Тази сутрин като стигнахме и почнах да й обувам пантофите естествено ревна. Обаче тази г-жа беше по-печена, грабна я (звучи грубо, но май е най-правилното и доброто за децата) и я вкара. Като слязохме долу и минахме под прозореца вече не ревеше (вчера я чух да продължава да се дере). Е, или Пати е бил там  Wink или тази верно е готина учителка и я залиса с нещо. Засега вода ние им носим, но си имат машина и ще събираме пари да пълнят галоните.

# 128
Явно прекалено се взирам. Не кашля хлапето. Все пак продължаваме с хомеопатичните до неделя. защото реално те крепят положението Simple Smile
Вашите деца обичат ли риба? Ния много обича. Преди малко изяде 3/4 от един порядъчен лаврак. Понеже явно вечер наваксва за целия ден неядене, омете средата на 3 филии + средата на 1 доста порядъчен краищник и за капак едно кремче "Данет". Това при положение, че майка ми я посреща с 1 чаша мляко и нещо друго за следобедна закуска  Shocked 'ми да яде, нали все рева, че не ядяла  Wink

# 129
Честит празник на всички!  И да се помолим на този хубав ден за много здраве!
exxo, браво на Ния! И Юлиана много, много обича риба, яде задължително поне веднъж в седмицата, най-често пъстърва, печена във фолио, вътре й слагам лимон, морков, малко чесънче, магданоз, копър, понякога домат, каквото имам.. способна е да изяде цяла риба!
Пожелавам всички деца бързо да свикват с градината, учителките и другарчетата!!
Менюто в градината все още не мога да коментирам, но се надявам, че ще има плодове, сурови зеленчуци, приятно ме изненадахте с пълнозърнестия хляб (друг е въпросът до колко е такъв), на прясно мляко и аз не държа, на сокове никак - представям си какви са! Притеснихте ме с водата и с използването на тоалетната, ще видим как ще е при нас. Но вие продължавайте да споделяте, със сигурност ще ми е от полза!  Hug
Майче, как сте?

Последна редакция: ср, 17 сеп 2008, 09:11 от Сисии

# 130
  • София
Добро утро !
Честит празник !
Честито на всички именници ! Да са живи и здрави и много щастливи !   bouquet
Ние продължаваме да ходим с желание на градина, и това ме радва , че като гледам как някои деца плачат сутрин мъка ми става .Менюто за сега ми харесва.Ако сутрин имат за закуска филия или сандвич след обяд има някакъв крем, грис , мляко с ориз или нещо друго.И при двете закуски имат чай, мляко или сок.На обяд имат супа, второ и за десерт някакъв плод.Ако супата е постна , второто е с месо и обратното.И аз забелязах , че с повечето неща ги карат да се справят сами , но и им помагат . Май наистина се бършат сами след като са ходили до тоалетната , но засега наакани гащи не сме имали .В общи линии съм доволна . Ще имаме родителска среща на 25.09.
Лек ден !

# 131
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ И СОФИЯНЦИ!
Днес не плака, само беше направила тъжна муцунка. Дано бързо свикне!
Успех на всички дечица

# 132
  • Gabrowo->Sofia
Хайде, честит празник на празнуващите.
При нас денят започна с много тръшкане, тропане, рев (не плакане), хвърляне на пантофи, стискане на яке, опити за самостоятелно връщане в къщи ...... та чак изненадахме госпожата в градината. Милата жена до сега  беше само втора смяна и смяташе Ваньо за едно малко спокойно, комуникативно хлапе. Е, днес и разбихме илюзиите. При това беше по-зле от всичко, което съм виждала през ясленския ни опит..... много ми е криво. Просто не знам как да си подредя мислите...... А снощи излизайки от групата Ваньо ми обяви, че "много ми халесва в гадинката."
При нас менюто за градината и яслата е еднакво, та в общи линии знам какво да очаквам вече. Не е супер зле.

# 133
diddi, дано бързо свикне. В нашата ясла/градина ни казваха, че третия ден е най-критичен. Не ревеше ли той, че не иска да си тръгва от яслата на пролет?
Юка, пусна ли Кейти на градина или размисли?

# 134
  • Враца
Честит празник на всички празнуващи!
Като гледам започнаха да се адаптират децата, дано само да са здрави!

Общи условия

Активация на акаунт