НОЕМВРИЙЧЕТА 2005 - 19 тема

• 15 645
  • 293
  •   1
Отговори
# 105
бубе, ако е настинка, ще ти дадат болничен, пишат ОКГДП и туй то.
По мое време имаше ли трета сливица, някой спомня ли си? Или и тя е като атопичния дерматит Simple Smile

# 106
Тити, аз си спомням. На мен ми я извадиха на 5 години. И още помня. И мъжа ми има. На него са я вадили на 7 години. Аз не съм си и мислила, че Кити ще я прескочи. И, когато има трета сливица е много по податлива на настинка при смяна климат, време и така. Знам и по себе си, за съжаление помня доста от болестите, които съм изкарала и леченията.
А за болничния - аз съм използвала доста от разрешените дни и вече не ми дават за сополи. Трябва да има и Т или нещо друго. Лошото е, че в групата всички са със сополи и кашлица и аз я пускам с ясното съзнание, че като е тръгнало нещо, тя ще се разболее веднага. Но пък за съжаление не мога да отсъствам от работа. Вече, бях писала по темата и няма смисъл пак да се оплаквам. Трябва да приема нещата такива каквито са.

# 107
Имаше, имаше, но несъздваше такива проблеми май newsm78 - вероятно начинът на живот "чистата" храна и въздух правят проблема по-голям отколкото е......

В суматохата от емоции забравих да споделя за петъчното тържество в яслата на Ники. Има кампания да опазим децата на пътя и по този повод в градината начертаха полигон  и направиха голям празник. Най малките, сред които и Ники направиха парад на пътните знаци - тя беше "Ляв завой". Имаше инсценировка на произшествие, дойде бърза помощ, полиция отведе нарушителите. Малките показаха как се дава път на майки с колички и на групи от деца. Всичко това беше под овациите на мини мажоретки. Чудесно организирано събитие. Наистина изглеждаше, като попаднали в мини пътна обстановка. Най-позитивното беше, че децата близо месец основно ги обучаваха в правилата за движение.

# 108
Милейди  Hug. Сигурна съм че всеки който иска детенце рано или късно успява.

Първият ден на градина започна повече от успешно. Без рев и пазарене.
Оставих я да спи там. Направо не мога да повярвам.
Утре ще пиша по-подробно как е минал денят.

# 109
честит първи учебен ден на всички мъници. да са здрави!

милейди - блгодаря за предложението за помощ. имам чувството, обаче, че филков разполага с повече познати, връзки, ресурс и енергия отколкото който и да е друг. така че за сега сме ок от към организация и действия.
баба е все така. татко е в болница - работим и по здравословните му роблеми - едновременно се обадиха сърце, жлъчка и простата, и за супер сериозната депресия, в която е изпаднал. имаше и консулт с психотерапевт. за сега не виждам да се подобрява, но до 2 седмици би трябвало положението му да е стабилизирано. надявам се. с много зор и убеждения го навихме да снеме част от ръководните си задължения и да ги прехвърли на други колеги, та сега го гони и голяма вина задето е 'предал' работата. не че с тия проблеми е способен да рабои, ама нейсе...

отивам да се разтоваря с готвене  Mr. Green

# 110
честит първи учебен ден на всички ученици и на тези които тръгват на градина
Дано тази година им е по лека и с по малко болести.
Днес пак бяхме на лекар, Зейна е малко по добре но още  си е зле, три дни ще сме на нурофен и в сряда сме пак на преглед ако положението е без промяна почваме антибиотик, хубавото е че почна по малко да хапва,  и не реве така, по спокойна е и даже си играе. Нур е с червено гърло, давам и на нея нурофен и тя в сряда ако е без особена промяна ще е на антибиотик, но поне не е лигава като друг път.

# 111
  • Gabrowo->Sofia
Аз само да отбележа, че за разлика от вчерашното спокойно влизане в градината, днес Ваньо представи пълна програма още от събуждането си. Не искал да става, боляло  го коремчето, искал да му сготвя супа, не искал на градина, искал на ясла ..... искал на рабтота....

# 112
И ние днес ревахме.
Не даде на сестрата да я прегледа и после ревна, че не иска гори, а иска при Аши. А днес разделиха децата - вече са си в групите. И повече и близки приятелчета са в А група, а ние сме в Б. И май ще е рев всяка сутрин.

# 113
И ние влязохме с истеричен рев. Взеха ми я от ръцете и влязоха вътре.

Много ми е мъчно... Cry

# 114
  • София

Ден втори &|
Стана и каза - хайде при децата smile Пита дали Яна ще е там (доста я споменава, явно много му е допаднала), после пита и за Мила, после и за Ники.... Simple Smile
Само, че като влезе в стаята и искаше и ние с тати да дойдем Sad не се разплака, но ми стана много мъчно, на него също...най-вероятно пак ще плаче за нас....въпреки, че се радва, че отива при децата...много е свикнал и ние да сме с него на всякъде...Sad а и Яна още я нямаше, защото пита къде е....дано поне наистина се сприятелят по-бързо дечицата, че поне да са си утеха един на друг и да се заиграват....

Последна редакция: вт, 16 сеп 2008, 10:36 от Angel_Dust

# 115
Ния се е драла като магаре сутринта. Даже се е тръшнала на земята. Сега чакам новини от майка ми. Още по път за градината е започнала да преговаря, че не иска да ходи на градина.
Абе веселбата тече Simple Smile

# 116
Ния се е драла като магаре сутринта.
Абе веселбата тече Simple Smile

Втори ден - и Ади се дра като магаре. Не искаше да се откопчи от мен  Confused

Я ми кажете - какво е менюто в градината ви? Доволни ли сте?
Аз май не съм доволна от нашето! Тази сутрин закуската на децата беше филия с лютеница (само  Shocked) И следобедните закуски пак са филии  Twisted Evil Никакво разнообразие и много суха храна!

# 117
  • София
Ния се е драла като магаре сутринта.
Втори ден - и Ади се дра като магаре.
Първи ден: Калина се дра почти като магаре.

Ох, отдавна не съм писала. Мисля, че през живота си не съм била така уморена от работа и задължения.

Какво да ви кажа и ние се преместихме в градината. Беше, милата, много притеснена. Всъщност не се дра (много ми се искаше да го напиша като продължение на опашката от постове), но беше много тъжна, стиснала тъпия заек, само шепти: 'Влез и ти с мен'

Все пак мисля, че ще и хареса, защото госпожата и показа играчките и разреши да си вземе (в яслата забраняваха - бяха само за украса  Crazy) Единственото, за което ми се е оплаквала от там е че и се карат като пипа играчките.
Разбирате ли ме, ужасявам се понякога от учителките: Кажи си трите имена? Тя мълчи (иначе говори като възрастен). Аз помагам: Как се казваш, мамо? - Калина Романова Чакърова. Учителката записва: Калина Роман Чакърова. Аз я поправям. Тя и показва шкафчето, едно от 30 абсолютно еднакви, написва Калина Чакърова, има три Калини (ще го убия мъжа ми с неговите популярни имена), та госпожата показва шкафчето и казва това е твоето. Да бе как не, аз не бих го познала. Наистина разчитам на добрия и говор, за да си обясни какво иска. А също има способността да се маскира на пейка в продължение на 10 часа дневно.

Егати поста дръпнах.
Лек ден ви пожелавам. Отивам да допрочета, че от последната страница не ми се виждат добре нещата в темата.
Също така планирам да си тръгна в 3 часа.

# 118
  • София
В нашата всъщност не знам какво е менюто....не го видях някъде да е закачено....

# 119
Не знам какво е менюто, но Ния вчера не е хапнала 1 залък даже. За да не я карат да яде поне сутрин от днес ще хапва по пътя за детската градина, че в къщи не иска и ще ходи към 8:50-55 малко преди да започнат заниманията и са се поуспокоили другите деца.
Преди малко майка ми е минала покрай двора и е видяла Ния да си играе с другите деца, да скача, т.е. не е чак толкова зле положението Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт