НОЕМВРИЙЧЕТА 2005 - 19 тема

• 15 541
  • 293
  •   1
Отговори
# 195
никики,какво коментират хората в планината за пожарите ?
И аз не виждам снимките.

# 196
и пипа разказва, но супер опростено. а принцесите, барбитата и спящите красавици изобщо не са на дневен ред. откакто започна да се заглежда по книжки и филмчета /т.е. отдавна/, все си стои на тама животинки. сега подкарахме филмчетата за 'еб и фло' и за овцата бланш. категорично не желае да пуснем дори за кратко приказките за принцеси, снежанки и пр. наблюдавам, че все така се развива със свои си, по-бавни темпове, в сравнение с др. девойки. каквото  Wink

камен е дрислив и повръщаш и днес не е на ясла. пипа все още е ок, но очаквам включване и от нея.

а за частните и държавните ДГ - навсякъде е едно и също. чувала съм само за една частна ДГ, май беше в ст. град или младост някъде, в която безкомпромисно връщали всяко сополиво или болно дете. навсякъде е едно и също, считам. на тоя етап, за себе си не виждам смисъл от частните заведения, освен ако не са специализирани - като ливанското училища на клара, например - там децата се запознават с родните си език и култура, които иначе няма къде да научат.
а, излъгах - за още една ДГ съм чувала добри неща - за полската частна градина. там ще ходи детето на нашите кумци. но и там приемат децата по други признаци Peace

# 197
majceto, как си ти? Въпросът е тъп, но те мисля.....
Дано Камен да ти оздравява бързо, а Петра да пропусне възможността за дует  Peace
Радвай се, че сте на вълна животни- ние пък вече имаме по една принцеса на носа пораснала  Tired Ако не гледа филмчето с някоя от тия чавки (пускам и докато вечеря, че иначе ни побърква), то разиграваме сценки с тях или четем книжки пак с тях  Sick

Никики, дай ни паролата и потребителя или оправи линка, че ни остави само да гадаем  Wink

Ние имаме поредното семейно изживяване сега....Аман от екшъни напоследък  Crazy

Dominika, бързо оздравяване и на вас  Hug

# 198
майче,какви са другите признаци за полската частна градина?

# 199
да имат силна полска връзка най-вече. всички 8 деца са 1/2 или пълни поляци. самата 'градина', верояно занималня е по-точно казано, е в посолството и била организирана от жената на посланика - имали 5 деца, 3 от които я посещавали  Wink единственото дете, което си е чисто българче, е детето на нашите кумци. но пък майката е преводач към полския културен център  Peace т.е. исках тактично да кажа, че петра или алекс няма как да попаднат вътре   Peace

милейди - добре съм, благодаря. спокойна поне. скоро ще си избутаме периода  Peace

# 200
майче- Светът е голям, никога не знаеш  кой къде може да попадне .
Ами ако ни съдейства съвременен известен полски поет ?! Simple Smile
Нямам интерес към тази занималня,просто се информирам.

# 201
majceto, радвам се, че се държиш. Тати как е? Надявам се по- добре  Praynig
А за полската- не съм се интересувала от въпроса, но предполагам, че всичко е въпрос на връзки, както ясно се вижда от ситуацията с кумците ви. Защо и Петра не я уредиш там, щом я харесваш- имате си вътрешен човек?

# 202
ааа, не - не ща. както казах, не съм фен на частните заведения. а и там не говорят български и изобщо не наблягат на всичко мило и родно  Wink нормално - родителите все пак са чужденци или пътуват много /както и нашите хора - те практически не живеят активно в бг/  а и жената на посланика лично е предложила на нашите приятели, за да им направи услуга. + това, практически хората там нямат ищак да печелят - просто е трябвало да оправят някак своите си деца и са намерили удачен начин - използват сградата, вероятно говачът на дипломатите готви, таксата е незначителна и всъщност, изобщо не са бизнес ориентирани.
моите бивши шефове едно вреем бяха направили нещо подобно - всичките 3-ма-4ма имаха х 1-2 деца на сходна възрас, всички от които не трябваше да попадат в простосмъртна среда, защото не беше подходяща за тях. е, просто приспособиха едно от служебните помещения на нещо като занималня, наеха 1-2 другарки-възпитателки и така избутаха детския период на наследниците си. по някакви прични затвориха 'заведението' малко след като децата станаха ученици.

а татко е незначително по-добре. мама беше тук уикенда и каза, че според нея е все така зле - явно за външни хора положението е непроменимо, но аз считам, че има мърдане нагоре. ще го стегнем. просто няма да позволя да се връща в русе и да се заема пак с тъпите университетски задачи. да си стои при нас, да помага с внуците, да се люлее на стола и да гледа камината - това ще го стабилизира и оправи много по-ефективно отколкото връщането към ежеднените академични злобизми. и без това има мъничко до пенсиониране - да си стои тук и да се наслаждава доколкото може на внуците си. ще си го оправим  Heart Eyes

# 203
Те много фирми на запад (тази дума не знам защо така я мразя  ooooh! ) правят точно така- имат си нещо като детска градинка за децата на служителите. Така мама и/или тати са близо до децата, но и си работят по- спокойно, за децата грижата е по- добра, а и така служителите са по- интегрирани в компанията и по- малко вероятно е да напуснат. Все пак децата си създават среда там също.
ние имахме идея да правим нещо подобно и тук, но за момента нямам физически силите за такъв проект.

# 204
  • Ruse
здравейте момичета
аз се запилях и отдавна несъм писала .От време на време хвърлям по някой поглед в темичката ви и барзо изчезвам.От 15 септември и аз си имам учини4ка,за съжаление не6то не й харесва в градината и много пла4е и по цял ден не яде ни6тичко Sad.
Всички дечица много са пораснали.

Доминика за Бронховаксона мога да кажа само хубави не6та.Миналата година го давах на Ели и за цяла година само веднаш се поразболя и то минахме само с чай и капки за нос.

Милейди разгледах снимките от свадбата и мога да кажа 4е двете с малката прили4ате на принцеси.Поздравления -направо сте прекрасни Heart Eyes
На вси4ки болни де4ица бързо да оздравяват

Последна редакция: вт, 23 сеп 2008, 16:44 от Reni4ka

# 205
Привет момичета!
Чудесно си починах през неработните дни. Отдадох се три дни напълно на Ники, която е луда по Червената шапчица. Постоянно за вълка говори, прави се на вълка или иска някой от нас да е вълка и да я гони за да я изяде. Голяма фенка. Последно време доста ме затруднява с въпроси от сорта какво е въодушевление, спомени, държава и разни други неща които ми е трудно да обясня newsm78.

wa wa - как е Марина? И все ще питам какво стана с очичките?!? Води ли я лекар?

*MILADY* - може ли да пуснеш пак снимките от сватбата за не видели като мен Praynig Толкова се вълнувах, а накрая пропуснах да ги видя Sad

Иначе днес минах и направих малка корекция на прическата си с голям ефект. Това ме зареди положително и пожелавам на всички същото настроение.....

# 206
хайде и ние в редицата на болните  Sad ходихме съботата в патиланци и резултатът е, че днес патиланците сме ние. кейти се събуди с хрема и едва гледаща. и как няма да е така като имаше едно дете там, което му течаха сополите като река, а то само ги облизваше. за 2 часа, които бяхме там, не видях майка му да се появи.  Close колкото и да бутах кейти настрани, явно сме хванали бацила. за мен да водиш болно детето ти насам натам е пълна безотговорност и липса на елементарно възпитание. давай сега моето е болно, за другите ми е все тая.  Twisted Evil
аз проучвах почти една година частните градини и стигнах до извода, че са не по-малко зло от държавните, а и парите са им много за тази база и отношение. 

# 207
Юка , ние затова не ходим като застудее и дойде времето на болестите в Патиланци. Винаги има болни деца. за разнообразие да не си стоят вкъщи, ги водят там.
И ние сме болни.Първо аз, после и Карина. Просто ужас и вместо да се оправям се влошавам. Малката по-лесно се бори и вече е по-добре.
*MILADY* , и аз не успях да видя снимките. И аз много искам да ги разгледам.

# 208
Embarassed 191105  Mr. Green е паролата, а никчето си е nikiki  Hug
Снимките не са кой знае какво, правих ги с телефона си, че нали (както казва майка ми съм й най-умната) на тръгване взех фотоапарата, а забравих батерията на зарядното и...... Blush Има из папките и такива от на сестра ми апарата! Hug

Последна редакция: вт, 23 сеп 2008, 20:09 от nikiki

# 209
никики,какво коментират хората в планината за пожарите ?
И аз не виждам снимките.
Дес за съжаление (по голямата част от ) хората в Родопи са предимно търговци!Влизаш в пещерата и екскурзовода почва "Тук е залата за бракосъчетания, тук са се взели еди кои си, ако искате и вие може  Money..Тук посрещаме нова година, ако искате и вие можете  Money Money..Излизаш пак от там и до паркинга само търговци, не можеш да им откажеш просто и купуваш ли купуваш! Tired Масово хижите заключени, а до тях цъфнали хотели  Shocked....Не коментират нищо за пожари, явно е имало предимно в Рила!

Последна редакция: вт, 23 сеп 2008, 20:17 от nikiki

Общи условия

Активация на акаунт