Яслата (8)

• 16 710
  • 299
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Днес като ходихме при джи пи-то за контактната бележка, се оказа, че Дара е с червено гърло. Сега се лекуваме. И вместо от утре, ще започва от 23.09.  Tired Иначе днес като ходихме до ОЗД-то, за да видим от кога ще я вземат, тя тича из коридорите, радва се на цветята и картините и даде на старшата сестра да я гушне. Даже ми помаха с ръчичка за чао. Горкото, не знае какво го чака следващата седмица.  Sad

# 211
Vessinka,

Бързо оздравяване. Може ли да ви растат зъби?

И ние днес не стигнахме до общата ни ясла, но аз предупредих още в петък, че горкото човече не е добре.

Вчера една приятелка организира рожден ден в детски клуб и ни разреши да отидем, въпреки малкото сополи.

Аз реших да видя каква ще е реакцията на непознати и го изоставих в стаята с играчките. Справи се доста добре, дори си намери яденето в съседното помещение и се самообслужи.

Днес повторих опита в квартален клуб, най-вече заради дъжда. Издържа около час и половина.

За съжаление в яслата има по 2 жени за 20 деца. И няма да е там за час -два.

В близкото ОДЗ 37 след като до миналата седмица твърдяха, че не знаят кога ще приключи ремонта, днес внезапно се разбързаха да звънят на познати, че започнали работа и че е едва ли не задължително да си заведат децата днес. И това след 11 часа.

# 212
  • Stavanger,Norway/ Varna
Здрасти  Grinning

Велико, да, за Норвегия говоря  Simple Smile

Днес оставих малката за цял ден. Спала е и си е играла, но пак не е яла нищо. Само вода е пила. Притеснява ме това неядене по цял ден. Дано се начи покрай другите дечица да яде, че ми е много злояда. Като си я прибрах беше много гладна и си омете следобедната закуска  Confused Като цяло добре е минало, даже е спала два часа.

Добре е, че в родината изискват изследвания преди прием. Тук, такова нещо няма, достатъчно е детето да си е приело ваксините.
Като я заведох първия ден, ми направи впечатление, че всички деца в групата до едно кашляха и имаха сополи. Притесних се д ане се зарази, но явно е бил преминал вирус и засега слава богу и няма нищо.

Лек ден   bouquet

# 213
Здравейте и от нас, живот и здраве от началото на другата седмица и ние ще сме ученици. Въпреки , че ще ми бъде за втори път треската не е по малка . Направо си ме е страх от тези ревове , момента в които ми го грабват от ръцете и се дере с пълна сила направо ме побърква.
Абе дано дечицата ни се адаптират бързи и да не боледуват много пък другото ще мине и ще замине.

# 214
Здравейте , днес ни дадоха да се запознаем с Декларация в която  е описан вътрешният ред на градината. Една от точките е, че за градина кандидатстваме на общо основание.Това означава ли, че няма да имаме предимство като сме били в яслата на това ОДЗ и задължително ли ще трябва да го изживяваме този кошмар отново догодина за градина? Аз ще попитам и там, но питам дали вие сте наясно с този въпрос.

# 215
весинка, много кофти, но пък по-дорбе така: посел може да е с имунитет  Rolling Eyes Praynig и мира е от вчера с кихане и сополчета ooooh! дано и при нас е от смяната на времето и да се стабилизира и с бодра крачка сряда-четвъртък да тръгваме Praynig Heart Eyes

продължавам да се чудя дали е удачно да се тръгва за 2-3 дни, после уикенд, че и с един почивен ден понеделника явно, и после пак ясла newsm78

лиличка, недей тъй бе, как какво го чак - явно се е радвала дара Hug  иначе мира е била със зачервено гърло от зъбки=без никакви други симптоми... при вас как е?

# 216
  • София
ninochka, не е от зъби, едни сополи текат също, а и киха  ooooh! Явно доста срещани симптоми тези дни. Дано Мира да се оправи бързо.  Hug Аз днес като ходих старшата сестра ми каза, че е по-добре от следващата седмица да почне, именно заради адаптацията. А не да ходи два дни, после  3 дни- не. Аз също мисля, че така е по-добре. Пък и още някой откраднат ден.  Heart Eyes

# 217
Децата от яслена група в ОДЗ си преминават в градината. За едното ОДЗ, за което кандитатствахме имаше нулев прием за първа група, защото децата от яслата си преминаваха там. И аз с тази идея кандидатствах само в ОДЗ-та, въпреки че две ясли са ми супер близо до нас, а ОДЗ-тата са в съседен квартал.

Преди малко се разстроих, мъжо се опитва да ме успокоява, ама нещо не се получи. Струва ми се много малка, за да я оставям там. Аз самата бях на почти 5 години, като тръгнах на градина, съпругът ми пък изобщо не е ходил, та сега имам чувството, че я предавам.... Уф  Confused

# 218
  • София
  Извинявам се за въпросчето, но нещо не разбрах точно как се взима тази проба със скоча и стъкълцето  Blush. Може ли някои да обясни  Praynig

# 219
  Извинявам се за въпросчето, но нещо не разбрах точно как се взима тази проба със скоча и стъкълцето  Blush. Може ли някои да обясни  Praynig
Аз днес ходих при педи да оправяме документи и всякакви там подробности и тя каза, че тя ще взима тази проба...Май и така е редно  Thinking Утре ще ти кажа как е минало  Peace

# 220
Разлепваш скоча, но да остане залепен в единия край, разтваряш малко гънките около ануса, залепваш, после разлепваш и залепваш обратно на стъклото. На мен така ми обясниха, така и направих. Сутрин, без да се мие дупето преди това.

# 221
Tani4ka_04, аз също се чувствам така понякога, че даже все по често. Но като се замислиш, децата там са в най добрата среда, сред други деца. Дори и да сме 24 часа на тяхно разположение, това не можем да им осигурим, общуването с други деца в група.
За ОДЗтата, автоматично преминават децата в първа градинска група. Мисля, че ако се разтърсиш из сайта това го пише като правило.

# 222
Здравейте и от нас!
За моя радост стана с огромна радост,готова за яслата,сложихме раничката на гръб,не я е махала,радва и се и нетърпеливо тръгнахме с букетите.Вкараха я в групата,оставихме я,тя връхлетя вътре нетърпелива и си седна на пейката чинно с другите деца,взехме си я в 16ч след това-цял ден била много кротка,не удряла децата,спала,яла,играла си,не плакала въобще,баща и като я посрещнал  викала-"не"-че не иска да си ходи. Mr. GreenКато я питам сега-иска ли утре на ясла пак-вика"Дааа".Много я хвалиха лелките и много я харесаха.

# 223
  • Tам през Атлантическия океан
Wink Спокойно ти няма да я взимаш сестрите/лаборантките в 25 п-ка сами я взимат (лепват едно лекопластче на дупето и после го махат и го слагат на стъкълцето , поне аз това видях)

п.п.поздрави на мишлетата  Hug

# 224
  • София
Момичета ,за да не пускам нова тема нека някой от София ми каже къде се носят изследванията за ясла,за да станат най-бързо.Имам направление,но в поликлиниката ми казаха 6 работни ди,а това доста забавя тръгването на градина на малчо и  искам да ги занеса на друго място.
В МЦ Лора при Съдебната палата става ли?
Или в Центъра по паразитология?

Общи условия

Активация на акаунт