72-ра Американска тема

• 18 017
  • 308
  •   1
Отговори
# 210
Ева, да ти е живо и здраво името! Пиши после имаше ли подаръци?  Party

Малката София позира страхотно, мама МрсГ снима също толкова страхотно, а подробностите за бонбоните ме карат да се хиля като тиква тука  Laughing...

Я сега, някой икономически грамотен да ме осветли как ще усетя икономическата криза на американска почва? Преживявайки не един катаклизъм с цени на бензин, хипер инфлация и фалиране на банки в маргиналната родна икономика, положението тук засега ми се струва цвете...

# 211
Малката рожденничка е великолепна!
Да ти е честито, МрсГ!

# 212
ЧЕСТИТ  РОЖДЕН ДЕН НА ПРЕКРАСНАТА  СОФИЯ и семейството!! (цвета  е избран в чест на Немо Laughing)

Честит имен ден на Ева ! Simple Smile

Честито и на леля Кюбит и да ти се върне скоро!

Джена, честито повишение и добре се завърнала Hug

мишолина, късмет в намирането на работа!
----
писна ми от икономически и политически игри, ясно ми е, че единствените печаливши са обещаващите, ние сме стадото за тях, което водят както искат.

----

днес мъжа ми заяви, че иска да се местим в Скандинавско Crazy  едва ли ще стане тази петилетка, но да съм готова Simple Smile

# 213
Хм, пиша си и сама си отговарям- http://news.yahoo.com/s/ap/ap_on_bi_ge/aig... после май и неикономистите знаем какво следва.  newsm78

# 214
МрсГ, и тук да кажа честито на София!!! Изтървах снимката аз  Sad

Ева, честит имен ден!

Честито обзавеждане с титла " Леля" на Кюбит Simple Smile

Софко, и аз я четох тази статия и се чудя що за едни може( разбирай AIG) , а за други( разбирай Lehman Brothers) не.  Rolling Eyes Някой може ли да ми обясни какви са мотивите за помагането на едните и оставянето да затънат на другите? Или просто и там някои са по-равни? Confused Ей това е интересно четиво по въпроса:
http://www.penews.com/today/index/content/2451849980
Хич не ми харесва ей това:
Joseph Dear, the board’s executive director, said the retirement fund alone took a $90 million hit from the Lehman losses. But he said the losses would have “no immediate impact at all” on the $62 billion retirement fund and payment of benefits.
Много ясно, че няма да има импакт веднага, нали хората дето събират там за пенсия няма да се пенсионират веднага, ще ги удари години по-късно. И с такова спокойствие го казва, ще кажеш това е положителен факт! Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 17 сеп 2008, 16:05 от Tandoori

# 215
Софко, честит имен ден, да ти е живо и здраво името!   bouquet

И на моето рибче също (знам че съм безобразна сама да си честитя, но така или иначе ще ме "разконспирирате", а исках да честитя на комшийката.)

А, и на "Ева" на патерица честито!   bouquet

# 216
MrsG, какъв празник е днес? newsm78

Честито на София!  bouquet

# 217
и се чудя що за едни може( разбирай AIG) , а за други( разбирай Lehman Brothers) не.  Rolling Eyes Някой може ли да ми обясни какви са мотивите за помагането на едните и оставянето да затънат на другите?

Тук има къде по- големи специалистки от мен, които да обяснят, но според мен главната причина е, че Lehman Brothers сринаха маркета 5 % само за един ден. AIG са много по- големи и ако и те бяха крашнали сега, борсата щеше да падне поне с 15%, което толкова скоро след кризата с Lehman Brothers би било катастрофално не само за ЮЕс, но и в глобален план.
И разбира се, милион други, по-малки причини защо едните да, а другите не. Например, доколкото знам, част от AIG продуктите се смятат за "хелти" и досега, т.е. не всичко при тях е било загубено.

...Честитя и на Софко, А, защото тя е съименничка на София.  Whistling

снимката я виж на блога ми, има я там същата.

# 218

Ха, честито на всички Вяра, Надежда и Любов и майка им София!!! и малко гумени бонбонки за тези, на които не ни се полага винце Laughing

# 219
Аа, икономическата криза... Доколкото разбирам от четене и слушане, малките бизнеси и малките хора ще пострадат най-много. Съветът на икономистите е никой да не се панира, да не си вадим парите от инвестиции ако сме там за дълго. Ако някой има нужда от пари сега, тогава вади.... Всъщност няма съвет, защото с криза от такъв мащаб не знаят какво да правят. Стой, ослушвай се, и това е.  

Аз ще престана да слушам новини и ще си гледам Сайнфелд ри-рънз защото всичко е такъв глуум и дуум. Най-интересни са политиците, но и те ме ядосват. И двете страни.  Личните нападки към един или друг са ми вече малко много.

Според една анкета, която четох снощи, в момента хората са 46% за МкКейн и 46% за Обама. Другите са нерешени.

Ситуацията със Сара е особено интересна. Интересно, че републиканците, които винаги традиционно са били против работещи майки в лидърски позиции, сега са крейзи за нея.  Демократите малко са се панирали, но тактиките им не са винаги най-разумни. Например, лидерката на демократите в Южна Каролина се е изказала, че единственото постижение на Сара е, че не е направила аборт. (Но комент от мене!)

Историята показва, че в крайна сметка жените ще гласуват не за човек, дори да е друга жена, а за issues. Надявам се, че покрай икономиката, образованието и енергийната криза няма да останат на заден план.  

# 220
Ама днеска ли е Вяра, Надежда, Любов и София? #Crazy Аз съм пропуснала! Леле, добре че ми казахте!

Честито пак на София на МрсГ и Софко! Peace

# 221
Ех МрСГ, да можехме всички да правим такива нищо особено снимки    omm
подписът ви, гуспожа, съм го виждала някъде  newsm73 coolcool

Честито на София, на Софко, ... и на Мишолина  Grinning, както и на други Надежда, Вяра и Любов, които имаме тука!

с риск да овърсимплифайвам нещата: АИГ са застрахователна компания, която освен традиционните полици (евридей авто, хоум и тн на обикн хора), застрахова и 'заемите' на други финансови и нефинансови компании. Фалит означава, че тези компании трябва да търсят друго 'покритие' за да collateralize-нат инвестициите си, което пък може да се окаже непосилно за тях и така да се създаде въпросния домино ефект за който говорят всички.
При Лийман нещата не са така всеобхватни, най общо казано, както при АИГ.

от пенсионна гледна точка, Лиймън не е първия път, когато пенсионните фондове са губили пари (кризата през 2000-2001 фалираха обезцени безкрайно много инвестиции), добрите фондове имат широк набор от инвестиции (обикновено други фондове, както и много частни компании, които се реструтурират в момента) и действително 60М загуба на фона на милиардите не е реалният повод за кънсърн (а по-скоро цялостния срив на маркета).  

# 222
МрсГ, и тук да кажа честито на София!!! Изтървах снимката аз  Sad

Софко, и аз я четох тази статия и се чудя що за едни може( разбирай AIG) , а за други( разбирай Lehman Brothers) не.  Rolling Eyes Някой може ли да ми обясни какви са мотивите за помагането на едните и оставянето да затънат на другите? Или просто и там някои са по-равни? Confused Ей това е интересно четиво по въпроса:
[

Обясненията са сложни, и аз не съм специалист, но е свързано с размера на компанията, даже с размера на дълга на компанията, и колко комплексни връзки има с други компании. Някои аналисти наричат този феномен "твърде голям да се провали."  В такъв случай последиците ще са твърде големи и държавата се хвърля да спасява,  както стана с Фени и Фреди.

Например, ако банка в Охайо има проблеми или ако малък бизнес в СА има проблеми, едва ли някой ще ги бейлне оут. Ако, обаче, чудовище като АИГ има проблеми, това засяга сърцето на финансовата система по доста глобален начин.

Беър Стърнс са имали огромен дълг и са били careless, но са получили бейл-аут защото са имали сделки с едни от най-големите световни компании. Лийман Брос. са взели мерки да намалят рисковете, но въпреки всички бяха оставени да си крашнат. Доста сложни и понякога иронични комбинации на икономика и политика, интереси, и интереси....

# 223
Честито на София на МрсГ  и на Софко...много здраве да ви носят имената  bouquet
Снимката я зърнах снощи  Mr. Green .... А++++++++++

Снощи гледах 20/20 интервюто на Сара Пейлин  -беше попитана за прословутите книги и тя с усмивка каза че това абсолютно не е вярно ,каза че никога не се е опитвала да махне книги от библютеката и защо ще го прави .Каза че в списъка с иззетите книги е била писана също Хари Потър  а тази книга не е била излезнала даже по това време.
Не си навреди с интервюто бих казала,добре говори ...само дето се изказа пак че е Про чойс но допълни че прави изключения "разбира се".Маккейн и жена му обаче казаха че не са Про чойс и не са на едно мнение със нея по този въпрос.....

# 224
Честит празник на всички!

Сара Пейлин е предимно имидж и затова е избрана. Не я оставят да си отвори устата сама, всичко й е с фуния налято. Ако републиканците толкова вярват в нея, ще я оставят сама да се защитава.

Наистина обаче е гадно да се слушат сексистки коментари и от мъже, и от жени в случая.

Общи условия

Активация на акаунт