72-ра Американска тема

• 18 017
  • 308
  •   1
Отговори
# 90
По впечатления от ЛА-ския Дисни, ако са над 3 и под 10 г, най-вероятно много ще им хареса  Grinning

# 91
По впечатления от ЛА-ския Дисни, ако са над 3 и под 10 г, най-вероятно много ще им хареса  Grinning

6 и 8  Laughing

# 92
Питане имам.

Детето на моя позната, от скоро в САЩ, е злоядо и тежи под нормата за възрастта си (17 месечно е на 5-тата перцентила, ако не се лъжа). Педиатърът е казал, че ако не започне да наддава детето, може да информира социалните работници. Купували са някакви специални детски храни (не съм сигурна точно какви, каши, пюрета, нещо от сорта) и ефект не е имало. Сега са чули за някакви витамини (или някаква подобна смеска), които подбуждат апетита. Още не са ги опитали тях.

Ако някой е имал вземане-даване със злоядо дете, може ли да сподели опит. Мерси предварително!

# 93
Cubbit, а изследвания правени ли са му на това дете? Може причината, по което не наддава да не е това, че е злоядо.  newsm78 Аз съм изумена, че  доктора е говорил за социални работници преди да даде реални предложения как да качи теглото детето, още повече щом от специалните храни не е качило, значи може да има и друга причина ( вкл злоядостта може да е на психична основа и да трябва съвет от психолог).
Много краен педиатър... Confused
Освен това няма значение в кой процент е, важното е да наддава всеки месец, дори и да се движи в същия процент. Т.е ако е било в 40 процент и след 2 месеца слиза на 5 това е притеснително, но ако откакто се е родило си е в 5 процент това не е никакъв проблем и педиатъра да ходи да си гледа работата! Аман от такива дето се правят на важни, сега родителите само ще го стресират допълнително детето тъпчейки го и ще задълбочат проблема със злоядството.  Rolling Eyes

# 94
Tandoori, не мога да дам повече подробности. Пуснах линка на майката, каза че ще пише.

ако откакто се е родило си е в 5 процент това не е никакъв проблем
За това принципно си права. Знам, че от както се е родило все е слабо, но не мисля, че не е никакъв проблем в този случай.

Това за злоядството на психична основа си го мислих и аз.  newsm78 Но без консултация нищо не може да се каже.

# 95
Биз за роклята, в това синьо може всякакъв цвят обувка

benson10, сакън!  Stop Черни не стават. Самоубийство ще е да се подкове с черен чипик!  :bad-word

че то черното цвят ли е Laughing шегувам се, понеже за мен неутралните цветове са само за баланс, нямах предвид тях, аз даже и бяла обувка не бих сложила на тази рокля...

за детето- аз бих отишла при друг педиатър, както Тандури е казала, важното е, че наддава..
братовчед ми едно време е бил така, доктора даже казал да се приготвят за най-лошото, леля ми го завела при баба и от питки и домашни супи се оправил...

Агенте, коктейл пръстен е такъв по-голям най-често бляскащ и се носи само той на ръката, за стейтмънт..ох, чакай като проходи и почне да те имитира Агентчето...

-----
аз пък случайно вчера открих мн.добър приятел от студентските години, бяхме загубили връзка поради многото местения от негова и моя страна и сега да се окаже, че е в ЛА..светът е малък , а интернет пауърфул Laughing

----
ако има почитатели на Ферм тапетите, имат намаление на колекция#1 :
http://www.fermlivingshop.us/

Последна редакция: пт, 12 сеп 2008, 23:47 от benson10

# 96
рокля, обувки - Да, и бели не стават.  Peace

детето - жената готви всеки ден, не карат на сухоежбина / джънк...  newsm78 Дано да се включи по-скоро, та да обясни по-подробно.

силата на интернет и големината света - тук две мнения няма!  Mr. Green  Peace

# 97
Кейси, ако детето ти е шило каквото моето беше на 1 година, не бих... Но аз не съм фен на нищо Дисни, та предпочитам друг да я води...  Когато моята разбойница беше на една година, я заведохме на детски театър. На 5-та минута си хвърли обувката през няколко реда напред.  Оттогава има доста напредък Simple Smile   Не, не изпитвам носталгия по бебешките времена поне засега.

Къбит, съгласна съм с Тандури. Бих сменила педиатъра веднага. Педиатърът трябва да елиминира всички физиологични причини за поднормено тегло.  Винаги ли е било така детето или отскоро? Това е много важно. За тази възраст трябва много протеини, пълно-зърнен хляб, т.н.  

Хмм, коктейл пръстените още ли са на мода? Това е от т.нар. блинг бижута.  Бенсън, личи че си в ЛА. Тези пръстени са ОК за холивудските звезди, но на всички останали изглеждат евтини.   Сори, но на тази рокля или скъпоценни камъни с бяло злато (а) диамант (б) сапфир сред диаманти, или сребро, или нищо.   Според мене на това деколте му трябва някакъв акцент.  

# 98
cubbit,
моят синковец от 4тия до 15тия си месец с една много плавна крива беше изпаднал от графиката с перцентилите изобщо. Никой не ме е заплашвал със социалните, напротив, педиатрите ме убеждаваха, че явно си е такъв.
Откакто успях да го отбия и мина на кисело мляко по 400-600мл на ден- позаглади косъма, и сега е някъде между 10 и 15 перцентил.
Ония г....а на Pediasure нито ги яде, нито ги пие, нито ги помирисва.

Много трудно го храня с каквото и да е. Опитвам непрекъснато какво ли не. На периоди сме... Веднъж яде канелени рулца, друг път (почти винаги) не. Сириъл- уважава само Лъки Чармс... всички други видове си ги държи в устата и плаче. Сандвич със сиренце или кашкавал последния месец не е преглътнал. Макаронени изделия- абсурд- винаги хвърлям после, или се тъпча аз.
От основните яденета, имам успех ако му давам печена риба, пържоли по Джордж Формански, или бяло месо от пиле на грил от Пъбликс...
Супа пилешка или телешко варено- в половината случаи не отказва. Почти винаги яде пиле със зеленчуци и ориз от китайците, но ако аз му правя нещо с ориз- не го ще... предполагам пържено му е по вкусно... Ах и пържени картофки яде естествено...
Изобщо, нещата, които яде мога да ги изброя на пръстите на едната си ръка, или хайде- на двете...
Обожава домати, краставици и почти всички плодове, като 3 месеца отказваше банани, но сега ги набива здраво и тях.
Яде по веднъж на ден, ако имам късмет, останолото е хабене на храна и нерви от моя страна...
Определено обича неща дето да си ги боцка с вилица, но не дебелее много от тях... с лъжицата е доста непохватен...
На 10 дни веднъж яде колкото другите деца ми се струва...

Това за мойто чудо... изпилен ми е мозъка на тая тема, затова не се включвам...
На 21 месеца беше 24 паунда... ако помня добре, сега още си е толкова... даже по- малко.

Последна редакция: сб, 13 сеп 2008, 00:30 от [sfkbfk]

# 99
Да се включа и аз като мама на "не бебе"  Crazy Осъзнах, че малкият човек става на 1 след няколко седмици; свърши се с бебетата...Поне не е проходил още, това ме крепи  Mr. Green

Бенс, хубава рокля! При последното си пътешествие до Бостън се сдобих с едни разкошни сребърни сандалци, жалко, че не мога да ти ги дам за партито  Simple Smile

Цялата къща спи; аз гледам Sixteen Candles Sunglasses Обичам петък вечер.

# 100
  • USA
Този педиатър нещо си е объркал професията  #Crazy. Моето дете също се очертава злоядо от няколко седмици, но моят педи ме успокоява, че си било добре детето. На мои приятели детето винаги е било под кривата, но си расте нормално, без заплахи за социални. Иначе, и аз събирам съвети как да накарам човечето да яде повече, моето поне мляко никога не отказва.
Пикси, Бенсън не е в ЛА. Simple Smile Пък и тук не са само червени килими.  Laughing

# 101
Седя си аз болна и ми се ядат мекици... Дали да не пратя мъжа ми да купи тесто за пица и да сложа един тиган с мазнина.  Grinning

# 102
Накарай го да ти омеси, той е добричзк и ще се навие..  Grinning Няма ми я бзквата з.  Crazy

Привет! Пет дни чакам комкаст да се довлекат и да ни пуснат И-нет и ТВ в новата кзща. Установих, че сзм силно интернет пристрастена, срамувам се чак.  Embarassed

Приета сзм в University of Washington - Marketing Management, започваме в края на месеца и много се вьлнувам!  Grinning

Сега се врзщам да ви изчета и да проверя кзде ми е отишла буквата.  Joy

# 103
  • USA
Ева, честито! Много добре ми звучи. Сигурна съм, че много ще ти хареса университета тук.   bouquet

# 104
  • WA, USA
Много ме радват такива педиатри Twisted Evil Ами да заповяда да нахрани моят звяр - и с крик не можеш му отвори устата.
Ядем като Софкобофкиния, само дето не близваме месо. Пробвала съм го и на джънк фууд ей така за спорта, не близва. Яде плодове, ядки и кисело+прясно мляко. Доскоро се кърмехме. Не е изпадал от таблиците, но не е и наддавал през последните 6 месеца. Педс казаха, че тъй като се роди доста едър, а ние не сме с такива гени, най-вероятно просто си изравнява нормалните за него размери. Детето ми е здраво и с енергия за 1000, да чукна на дърво. Аз бих сменила педиатъра автоматично+не е токова страшно да те рапортуват на Child Protective Services. Работя с тях всеки ден, не пасат доматите с колците, знаят какво е неглект и какво не. 

Общи условия

Активация на акаунт