72-ра Американска тема

• 18 349
  • 308
  •   1
Отговори
# 180
С риск да звуча много нехуманно, загубата на работата на близо 23-те хиляди служители на банката ще бъдат най-малкия ни проблем. Просто мащаба на проблема и влиянието му ще е много над съдбите на тези хора.

# 181
  • USA
Зора, и мен много ме вълнува този проблем. Много ме е яд, че са позволили да се стигне дотук. Пак ние ще плащаме цената.  Confused
Май още доста компании ще паднат като домино, а с къщите проблемът ще се задълбочи. Ужас някакъв, яд ме е че не инвестирах в БГ, а се вързах с къща тук.

# 182
За машиниста съм потресена, защото си е играл на мобилния телефон докато в ръцете му са съдбите на толкова невинни хора.

И тука, и в Европа, ще има т.нар. риппъл ифект след Лиймън.  Лиймън няма да са последните.  Засега изглежда, че единствените икономики които се развиват нагоре са в развиващите се държави като Китай.

# 183
 Засега изглежда, че единствените икономики които се развиват нагоре са в развиващите се държави като Китай.

И България очевидно  Rolling Eyes

# 184
Лошо, че позволиха да се стигне дотук, да. Но добре, че не тръгнаха да ги спасяват, както направиха с Фани Мей и Фреди Мак. Доста компании ги чака същата участ, чудя се освен банките кои други ще бъдат засегнати..
Според това, което чета, в момента сме в центъра на бурята. Оттук нататък, драстично падане няма да има. Страх ме е единствено, че паникьорите ще навредят на пазара още повече.

Втори въпрос, че такива спадове са нормални. Само в Азия няма да ги има в следващите години..
Хех,  с Пикси сме писали по едно време.

Пикси, права си, разбира се. За съжаление, както казах, не ме изненадва. Културата тук е такава. Онзи ден по път за работа за малко да ме нацели една невръстна девойка, която текстваше, усмихна ми се и подмина. Спрях на светофара, слязох и й обясних, че имам дете на 9 месеца на задната седалка, и любовните й истории не заслужават живота му. Не ме разбра. Едва ли и този машинист е разбирал. Грешка на възпитанието, грешка на подбора и грешка на шефа му, че го е сложил на такава позиция. И това ще продължава, докато няма санкции.

Последна редакция: вт, 16 сеп 2008, 20:35 от Зора

# 185
# 186
Страшно, страшно, но погледнете от положителната страна - продавайте имотите в България и купувайте къщи в Америка  Laughing.

Ама сериозно, следващите президенти трудничко ще им се види, щото си е точно рипъл ефекта  Rolling Eyes Не може да даваш аутсорс, аутсорс 20 години и да не инвестираш в страната и сега да очакваш да се оправят нещата от самосебе си. Щото те хем аутсорсваха, хем имиграцията ограничаваха, хем нивото на образованието намаляваше - скул ваучери, орязване на програми, ами то край нямаше. Еми няма да се оправят толкова лесно нещата, т'ва е. Crossing Arms

Моята синя спретната къщурка вече продаване няма  Sad

# 187
smile3501
Нямам гражданство обаче и не мога да гласувам. А как ме сърбят ръцете само ...

# 188
Някой разбра ли кои книги се е опитала да махне от библиотеката? newsm78

# 189
Днес едно малко, чаровно момиченце става на 2 годинки -
да ти е жива и здрава София, MrsG!

# 190
Да е жива и здрава малката красавица МисДжи! Все така чаровна да е и да радва също толкова чаровната си майка, пу-пу заплюла съм я за снаха  Mr. Green

Мерси Джи, че напомни!

# 191
Честит празник, Мисис Джи  Simple Smile  bouquet

# 192
Market update September 16, 2008

Today the VIX is up by 8 million. The VIX shows trading volume, how many shares are changing hands, and is called by some “the fear index”. The rise from yesterday’s already high numbers shows that Wall Street investors are very concerned about economic issues in the spotlight right now. Yesterday’s losses of over 500 points on the DOW alone meant that yesterday was the worst day in
trading since 9/11/01. The Feds did not cut Federal Funds rates today. This is in opposition to market expectations and may trigger another sizable sell off today. As always, the Fed’s primary concern is mitigating the effects of inflation, so for me this is not a surprise. As I write this the DOW’s initial reaction to the Fed’s decision is a sell off and the Dow dropped by 70 points within minutes of the news of the Fed’s decision. The market wanted the cut, which helps businesses, but in my opinion
the Fed made the right call in holding for now. Other major indexes are also falling. The falling S&P index, where most financial stocks tracked, is being hit by the Fed’s decision and concern about AIG, the largest insurer in the US. AIG insures many bank owned assets, so its failure would leave financial firms exposed to increased risks. Bank of America is now the proud owner of Merrill Lynch
and $154 billion in toxic mortgage debt originated through sub-prime loans. Merrill had purchased First Franklin, a major sub prime lender, when it failed last year. This debt amount equals 15% of the nation’s total sub prime debt. Way to go B of A! Time will reveal whether this was a very stupid move, or a brilliant one. And I’ll be watching closely. How does this affect you? Well now that Fannie and Freddie are owned by the US Treasury rates for loans they can handle (up to $729,750) are essentially unchanged from yesterday. Fixed rate loans with no interest only feature are by far the best deals in loan rates today and I suspect this trend will continue as lenders shy from anything they perceive as risk.

# 193
Да е здрава, и все така любознателна, очарователна и мила  Heart Eyes Много радост и усмивки за цялото семейство   bouquet

===================
Ива, пожелавам скорошно напълно възстановяване и късмет! Ще опитам да помогна!

===================
И да се оплача и аз по повод напълното размазване на финансовия сектор; днес имах няколко срещи...няма да ми е весело търсенето на работа, хич...Опитвам се да не се отчайвам (и съм благодарна за прекрасното свободно лято, което имах...) Както каза мъжа ми, можеше да съм си намерила работа преди няколко месеца, за Лиймън, да кажем, и сега пак да съм на улицата...Надявам се AIG да оцелее, и това наистина да е дъното.

===================
Не знам дали гледахте Saturday Night Live, клипчето Палин/Клинтън беше много на място, и много смешно.

# 194
Някой разбра ли кои книги се е опитала да махне от библиотеката? newsm78
Pastor, I Am Gay
http://ludmila.newsvine.com/_news/2008/09/11/1853148-did-sarah-p … ban-library-books

Общи условия

Активация на акаунт