Къде спортуват нашите деца?

• 259 483
  • 2 058
  •   1
Отговори
# 795
Много благодаря на всички за съветите. Много сте мили.
Дъщеря ми ходи и на модерни танци в детската градина. Мисля, че и харесват, но аз смятам, че тя няма чуство за ритъм, затова не държа толкова на танците. Посещава ги просто за нейно удоволствие. Но все пак държа на спорта. За сега реших да я преместя в двореца на децата, където предполагам, че натоварванията на децата не са толкова засилени, какато в клуб Славия. От сайта им оставм с впечатление, че наблягат по-скоро на удоволствието от спорта. Организират им разни представления и т.н. Мисля, че там ще има по-голяма възможност да се изяви и дано си възвърне интереса към гимнастиката. Предполагам ще придобие и самочувствие.
Относно други видове спортове - тя не изявява желание за нищо друго освен за плуване. Посещаваше плуване в клинката на Мазнейкова. Там обаче цяло лято се плицикаха в т.н. малък басейн за начинаещи, който всъщност е голям почти колкото нашата вана и се обучаваха наведъж поне по 5-6 деца. Трябваше да залепват до стените на басейнчето и да правят място на поредното дете да се пробва да направи звезда (примерно) във водата. Казвам пробва, защото просто нямаше място. Така докато дойдеше ред на моето дете да се отпусне във водата минаваха поне 20 мин, а часът е 60 мин. През останалото време стои и чака. Е разбрахте вече, че я отписах. Тя обаче много харесва плуването и аз искам да я запиша отново на в др. басейн. Ако някой знае такъв в района на Манастирски ливади, моля да сподели.

# 796
Какво бихте направили в следната ситуация: искате да запишете детето си да спортува нещо.Къде ще го запишете?- В най-близкият и най-удобен клуб,или ще търсите възможно най-добрия.Или ще търсите златната среда?

аз търся в момента къде да тренираме карате

# 797
  • В сърцето на моите съкровища...:)
           Според мен, трябва да заложиш на сигурността по време на заниманията и компетенциите на инструкторите в дадената област. В днешно време има изключително много клубове, които предлагат занимания по различни спортове. Но много малък процент от тях имат традицията и умението за работата с деца в рамките на 4-7 годишна възраст. Аз доколкото разбрах, искаш да насочиш детето си към бойните спортове. Изключително подходящи, както за личната самодисциплина, така и за правилното цялостно физическо развитие на детето. Бих ти препоръчала заниманията по лична защита и джу-джицу, които комбинират в себе си всички бойни техники за отбрана и атака , характерни и за другите бойни спортове в т.ч. карате, самбо, джудо, борба,муай-тай, кик бокс, айкидо. Има тренировки на стадион "Герена"., като групите  за малките малчугани започват от 4г. възраст. От свой опит и от мнението на мои познати , които водят децата си там, мога да кажа, че мнението им за заниманията и инструктурите е изключително позитивно. Инструктурите съблюдават, както двигателното развитие на децата, така и тяхната дисциплина, като вплитат занимателните игри в играждането на спортните им навици със сериозната част от бойната им подготовка за по-ефективно усвояване. Освен това, се организират летни и зимни лагери, както и демонстрации и семинари, в подкрепа на тяхната подготовка и комуникативност с други деца, занимаващи се с този вид спорт.
          Така, че за мен лично и по-важно да знам, че поверявам детето си в сигурни ръце, и ще съм сигурна, че това , с което се занимава то ще е градивно и най-вече ще му бъде предадено правилно, а не да посещава залата с нежелание и травми. newsm10

# 798
Точно това и аз търся.Не ми се ще да я оставя на първият срещнат инструктор

Естествено ако намеря в Младост ще е идеално

# 799
Аз залагам на спорт без травми и затова моите ходят на плуване. Добро е и за деца с астматични проблеми и мн. др. Разбира се, когато не става дума за синхронно плуване, не е "колективен"спорт, а някои родители търсят точно това за децата си...

# 800
и при плуването има проблеми,както във всеки спорт може да има.Имат проблеми с ушите или със други настинки

# 801
  • Linz
Аз водех дъщерята на плуване, но я спрях. Настинките изобщо не са ме притеснявали, за разлика от химикалите в басейна. Понякога явно прекаляват с препаратите и водата става зелена.

# 802
ето.Всеки спорт има плюсове и недостатъци.Едно взима,друго дава Simple Smile))))

# 803
ето.Всеки спорт има плюсове и недостатъци.Едно взима,друго дава Simple Smile))))
Да, и все пак децата трябва да спортуват. Избора е резултат от детските желания и родителските намерения  Laughing

# 804
  • Русе
 Спорта е една незаменима школа.Дава не само физическа, но преди всичко морална сила. Спортистите, които познавам се справят много успешно във всички ситуации.

# 805
Аз водех дъщерята на плуване, но я спрях. Настинките изобщо не са ме притеснявали, за разлика от химикалите в басейна. Понякога явно прекаляват с препаратите и водата става зелена.

Така е. Моят син е с чувствителна кожа и често се случва тръгне ли на плуване да получи зачервявания и сърбежи, които след като спре за известно време изчезват. Не знам няма ли басейни, в които да ползват някакви по-съвременни химикали...

# 806
Карате е древно бойно изкуство за самозащита, превърнало се в наши дни в красив, динамичен и безопасен спорт. Най - важната цел на карате днес е подобряване и укрепване на здравето. Практикуването му уравновесява психичното и емоционалното състояние. Силен акцент има и върху създаването на навици за правилно движение и телодържане.

Специализираната подготовка за деца развива в тях:
-  Физически качества като издържливост, сила, бързина, ловкост и гъвкавост;

- Смелост, решителност, увереност, целеустременост и дисциплинираност;

-  Навици за активен двигателен живот;

-  Полагане на здрави технически основи за бъдещо високо спортно майсторство;

# 807
                  desito9666 имаш право за всичко казано.
                 Но освен това, което си споменала бих могла да добавя, като допълнение към моят предишен пост, че именно тези качества в бъдеще се явяват основата за самоувереността у детето в собствените му възможности и самочувствието да се справя с трудните ситуации . Хубавото, е че не само "карате", като спорт възпитават тези умения. Това е буду етика, която не само учи на лично уважение, но и на уважение към средата и партньора в залата. Като говорим за дисциплина и физическа култура у децата, искам да споделя, че мотивацията също играе важна роля в този вид спортове. Тя се изразява именно в това, че положените усилия в изучаването на материала и правилното му прилагане е в пряк израз на заслужаването на кимоното. Казвам -заслужаване, защото детето получава резултатът от своя подготвителен етап и така съумява да научи, че когато положиш нужното усилие, то неимоверно ще се окаже положително и ще бъде възнаградено. По този начин хлапето ще има стимул да се доразвива и да научава нови неща, които ще способстват за израстването му в спорта.  Peace Mr. Green

# 808
Здравейте! Поздравление за инициативата и за тази тема!   bouquet

Стефан Попов, за съжаление връзката не се отваря:
www.--spam-dokladvajte-na-moderator.com

Голямата ми дъщеря (на 6г.) ходи на танци в градината вече 4-та година, но не мисля, че това е кой знае какво "спортуване"  Laughing по-скоро е за забавление. А и аз точно затова я записах още в 1-ва група- за да има разнообразие и да се почуства по-свободна. Тя много плачеше, ходеше с нежелание на градина, все искаше първа да я взема...и така до към края на 3-та група. Такова дете е от много малка- свита, кротка, притеснителна... Сега е съвсем различна Wink

От пролетта миналата година  ходи и на тенис 2 пъти в седмицата (сряда и петък)  от 17 до 18 ч. на кортовете към стадион Септември. Имат сайт http://viktortennis.com/
Зимата тренировките са събота и неделя от 14ч. до 15ч. , а през останалите сезони, когато е дъждовно тренират в залата на Проф. Гимназия Хенри Форд ул. Хайдур Сидер №8  (преди у-щето се казваше  Вилхелм Пик) .

От октомври 2009г. я водя  на плуване в 123-то у-ще "Стефан Стамболов" , което е на 10 мин път пеша от нас. Тренировките ни са 3 пъти в седмицата- понеделник, сряда и петък от 17ч. до 18ч.

Сега временно не ходи, понеже миналата седмица бяхме всички болни, пък и треньорката каза, че щяло да има ремонт...надявам се от февруари да тръгнем отново.
 Голямата ми щерка ходи с огромно желание (малката е на 3г. и също напъва за плуването  Laughing, но нея можем да запишем септември т.г.) 

Моето мнение е че спортът е задължителен за всяко дете- не е толкова важно какъв е, по-важно е на детето да му харесва и да отива с удоволствие.
Освен физическа , спортът дава и много добра психическа подготовка. Децата стават по-организирани, уверени, дисциплинирани. Също така  е факт,  че спортуващите деца по-рядко боледуват и са значително по-издържливи.

# 809
       http://www.cpkjjc.org/   - За всички, които се интересуват от бойни спортове с традиция в преподаването в най-голямият и развит клуб в страната, както за малки, така и за големи  newsm10 newsm10 newsm10   Почерпано от личен опит smile3521!

Общи условия

Активация на акаунт