Клуб "Рошави, космати и с неподходящи гащи"

• 38 325
  • 326
  •   1
Отговори
# 60
Момичета, не приемайте буквално заглавието. Стига с тези косми. Не става дума за небрежност и пропуски в епилирането, според мен. Не става дума и за това никога  и при никакви обстоятелства да не се използва декоративна козметика.
Апропо, аз съм от "безролковите".
Ако правилно съм разбрала идеята, става дума за максимална естественост на грима, ако има такъв. За това, състоянието "гримирана" и "не гримирана" да е колкото е възможно по-близко, а не сякаш са две различни жени.
Именно  Simple Smile И не само. И за това, да се чувстваш комфортно в себе си, и за това, че красотата е многолика и не е непременно шаблон, и за това, че вместо да прекараш 4 часа при фризьор или козметик, можеш да ги запълниш с нещо по-интересно... ей такива работи.
Отчет кой кога за последно се е епилирал и на кой колко са му скъсани гащите, не е нужен, мисля  Simple Smile

# 61
Мадам Бу има късмета да е брюнетка  Simple Smile Анда също беше показала снимки в някоя от предишните теми - е там просто капка грим не е нужен, освен за разкош и екстраваганца по повод. Тъмните жени са облагодетелствани в това отношение, и преди съм го казвала. Аз без грим съм като болна, особено зимата. И лятото използвам всеки повод да си напека лицето, в разрез с всички канони на здравословното Blush

# 62
Тъй като не се гримирам, ама хич, може ли в кратце да ми дадете основни насоки по оползотворяването на макияжа? Благодаря  Flutter

# 63
Момичета, изгубих Ви някъде още в началото (така е, акто се включвам само вечер, но няма как Simple Smile ). Не разбрах има ли актуална тема или като за начало, ще бъде по-скоро сподели-спамо-разхвърлена?
Иначе аз отчаяно не боря с това как се поставя руж? Тъй като имам леко жълтеникав тен на лицето и вечн ме питат д ане съм болна- може ли някой да ми помогне да "освежа" лицето, да грейна, както се вика?

# 64
еее, това, че брюнетките са облагодетелствани не е верно, ама никак Naughty
аз съм с тъмна коса и бяла кожа, която лятото ако си позволя да пека става на петна и жълтее Sick

всъщност познавам повече жени, който изглеждат блестящо без грим, отколкото със, та направен и умело такъв
тук в Чехия се наситих на естествена красота и вече мога да споря, че българките сме били най-красиви Flutter, но друго нещо е излъчването, много ясно Hug

# 65
Иначе аз отчаяно не боря с това как се поставя руж? Тъй като имам леко жълтеникав тен на лицето и вечн ме питат д ане съм болна- може ли някой да ми помогне да "освежа" лицето, да грейна, както се вика?
И аз съм жълта  Simple Smile Пробвай различни нюанси, на мен специално прасковено-оранжевите не ми седят добре, подчертават ми жълтавината. Светло розово-бежово - да. Тъмни керемидено-кафяви - не.
По принцип казват, че руж се поставя под скулите, в хлътналото на бузите, за да подчертае скулите. Аз обаче слагам на самите скули, защото челото ми е високо и се нарушават пропорциите на лицето, ако сложа по-надолу.
Руж слагам и на клепачите вместо сенки, отваря погледа и освежава.

# 66
  • До хладилника, който обичам
Аз също слагам на самите скули. Когато търся точно греещ ефект, ползвам перли с блясък - цвят не правят, а само много деликатно осветяват лицето. Ако е за повод - на скулите и клепачите слагам руж в цвят, а върху му слагам перли=блясък, както и на раменете и деколтето.

# 67
Именно, именно - перли или някакъв друг теракотен (така ли се водят?) руж, от тези, дето са няколко преливащи се цвята.

# 68
И аз слагам на скулите точно, но все си мисля, че допускам някаква грешка, защото по принцип лицето ми е продълговато и сякаш така става още по-слабо. Иначе за цвета Dona е права- и аз вече се спрях на такъв, който има леко розов нюанс. А наскоро слушах по тв да говорят за подчертаване на т.нар. ябълга на лицето с руж- дали са имали предвид скулите пак?

# 69
Аз слагам руж/перли/ на самите скули. Момчето, което ме гримира за специални случаи ми слага и на брадичката, носа и челото.

# 70
  • До хладилника, който обичам
Също слагам с много леки движения мъничко руж на брадичка, нос, чело, а също и на деколтето. Не бива да има рязък преход лице-шия Simple Smile С блестящи перли и на раменете леко стои добър акцент.
Имам нова спирала - кафявочерна. Откак открих цветните спирали - бордо, синьо, зелено, кафяво - да си подчертая очите с черна спирала ми стои твърде драматично и кукленско. С цветните спирали гримът е много по-дискретен и ненатрапчив, поне аз така го чувствам. Отделно миглите ми са дълги и гъсти, макар че са наполовина светли и не им личи без спирала и като напластя, много кукленски поглед добивам. Оказа се обаче, че повечето жени не ползват цветни спирали, най-много кафява. Сигурно затова по магазините няма разнообразие. Трудно си намирам бордо - след една на Л'ореал от стара колекция вече не съм виждала.

# 71
И аз се примъквам тук в новата тема, въпреки че трудно я разпознах от толкова несъществени приказки. Wink Ама явно ще е така, поне в началото. Simple Smile

По темата с космите - веднъж месечно с епилатора, после поддръжка със самобръсначката. Ръцете не пипам - светлокестенява съм, пък и дължината  и гъстотата на моите показва темперамента ми в по-интимен план (луничките по лицето били другият показател) Wink и дебелината на портфейла на "мъжО", както БГ-мамма нарича половинката си. Wink Но, понеже съм си възпитана, още преди да се задомя, на публични места и сред непознати за сеХ не говоря, само дискретно полагам лакътчета на масата Wink Общо взето ме обичат, даже и да пропусна да си изгладя крачетата. Simple Smile
Момичета, с бельото не съм много на "ти", допреди година-две носех само спортен тип памучни потничета, от комплектите обличах едната част при нужда, когато съм с нещо полупрозрачно.Но откакто детенце и кърмене, няма как без сутиени - майчетата сред вас  знаят как е. Simple Smile Не мога да сложа бял сутиен с черни боксерки (това нося), съчетавам ги поне по цвят. Бяло с бежово може, обаче.

Сега да питам: Бу, ще споделиш ли каква точно е марката на кафяво-черната ти спирала? Не съм ориентирана, защото много рядко си купувам този разкрасител - обикновено веднъж в годината, поради изсъхване от често ползване. Wink Вземам си черни (само заради зениците Wink), но добре зная, че кафявото би ми отивало много повече на цвета на очите, тена и т.н., а и ще стои по-дискретно. Благодаря ти предварително! Simple Smile
Имам една спирала, прозрачна е и ми е нова, но не съм много сигурна за какво точно се използва. Дали за основа под другата, за по-добър обем или просто за мокър ефект самостоятелно. Пък може и за вежди да е...Някой ще ме осветли ли? На...Макс Фактор е май...не май, ами да. Simple Smile

# 72
И аз се примъквам тук в новата тема, въпреки че трудно я разпознах от толкова несъществени приказки. Wink Ама явно ще е така, поне в началото. Simple Smile

I az taka. Mnogo dosadno, da ne govorim, che i tematikata se izgubi v gluposti.

Inache nqmam kosmi i pochti ne nosq sutieni - znachi ne sym za tuk. No puk mrazq tokcheta, chalga, minitops i tri kata senki - znachi i za drugade ne sum.. Crossing Arms  hahaha Shte poostana, puk da vidim.  Grinning

Mrazq prashki i evtina dantela. Nosq belio tip Lolita v sveji cvetove i shtampi. Obojavam body-ta.
Spiralata mi e Masterpiece, mnogo polzvam..otkakto se oshtavih s ogunche v gimnaziqta se nalaga..Ne sym dovolna ot XXL.
Ruj ne sym vijdala dori. Laughing sheguvam se, ne polzvam.

Nqmam kirilica dnes. Utre shte si popravqm.

# 73
  • Boston, MA
И аз искам в тази тема. Въпреки, че съм вманиачена на тема козметика и непрекъснато пробвам нови неща (за лице, тялото карам само с къпане и мазане религиозно, т.е. за важните религиозни празници няколко пъти в годината). Но съм привърженик на естествения вид и на леката, небрежна елегантност. Проблемът е, че от една възраст нагоре, естественият вид си отнема поддръжка.

Да не спамя, давам конкретен пример аз какво правя. Сутрин в нас е нормалната лудница, цялото домочадие се изрежда в банята, закуска, прави се обяд за градина, и бързо-бързо трябва да се натоваря с детето и багажа за деня в колата. Грижите по мен са сведени до душ, зъби, сресване (не е задължително) и овлажнител (с фактор) на измитото лице. След като се паркирам в офиса, докато чета имейли, полагам ФДТ и руж (и аз съм от измитите), гланц и понякога бежови сенки. Ако имам дълъг конферентен разговор, затварям вратата и се занимавам с приятни неща, докато слушам - отскубвам някой косъм от рошавите вежди, режа си ноктите или ги пиля (обичам да ходя на педикюр в обедна почивка от време на време, но на ръцете нищо не правя).

Моята небрежност е най-вече в облеклото. Бели/светли т-шърти и ризи, сиви или черни панталони, за уикенда дънки. Някой по-интересен пуловер. Обувките и чантите са където ми отиват парите, спестени от дрехи Grinning. Бижута не нося, бельото ми е удобно.

# 74
Нарочно търсена небрежност. Страх ме е  да не се объркат нещо  и да кажат на почти трийсетгодишната "жената", а не "момичето"  Laughing. С небрежен жест синът ми често пред гости ме издава, че  гардеробът си прелива, но изглежда като мама да пие бира , а не коктейлчета.
n броя шапки, поли, панталони, ризи, дрънкулки, коя от коя по-безумни и падат ли, падат от гардероба, защото няма място за цялата тази "хипарогрънджоциганория".
Косми нямам, освен по главата, но това по-скоро заради задължителната според мен хигиена, отколкото със задължителната ми представа за женственост. Здрава коса по генетични данни, не заради последователна и целенасочена грижа. Ш Грим само на очите.
Няколкото чифта обувки с токчета по време на майчинството са по-скоро експонати, отколкото изследващи пътищата.

Тук съм сутрин без грим, горе долу така си изглеждам с леки подобрения и през останалата част от деня

Последна редакция: пт, 12 сеп 2008, 09:01 от valerie

Общи условия

Активация на акаунт