Май 2005- Тема 115

• 25 824
  • 295
  •   1
Отговори
# 195

Честито на Надето! Винаги да е на прав път!

и Марти е фен на Франклин, само се страхува от празника Вси светии и ме кара да превъртам това филмче  Mr. Green

еееййй все едно са една зодия, значи Wink - същата работа - и ние го превъртаме, въпреки че разбра, че господин Бухал е духът и всеки път го констатира с пресилен, леко нервен смях. Сладурчета.

Благодаря, че питаш за обрива - има все още малки участъци, аз упорито мия със Стелатопия и мажа с Нахткерцен, както е и на диета (не ужасно стриктна, но без шоколад, например).

# 196
Мартеа, как мина твоя преглед, какво каза лекаря?
Книжката за очакването на Хариет я знаем наизуст и двете вече Laughing Аз й я бях купила още преди да забременея, но след това започна да се радва на особен интерес, даже ме питаше майката на Франклин дали може да го носи като са навън, защото аз нали не я нося.

Иначе тя по отношение на бебето в момента е изпълнена с радостно очакване, не свързвам плаченето й с него, даже напротив. Аз се старая сега като купувам разни неща за бебето, винаги да има и нещо за нея, да не се чувства пренебрегната. А тя пък непрекъснато ме кара да купувам и още и още за него, вчера ми обясняваше, че иска той да има много дрешки. Една нейна блузка исках да я прибера в гардероба, защото й е малка, а тя я сгъна и я сложи в скринчето на бебето - щяла да му я даде на него. Изобщо като цяло е много положително настроена.

Аз имам чувството, че е разстроена по-скоро от промяната - от това, че изведнъж започнах да я взимам аз от градина. Звучи леко налудничаво, но имам чувството, че сега й е много странно от това, че аз съм повече време с нея, разстрои се нормалният ритъм, който имаше -  бабите я взимаха и т.н. и тя сякаш не може да свикне и се притеснява, че примерно на другия ден вече няма да съм си вкъщи и пак ще се виждаме само вечер.

Отделно забелязвам, че вечер е много уморена. Към 7часа започва да мрънка и вече втора вечер заспива в 9.30ч., което е направо невероятно за нея като се има предвид, че нормалното й заспиване е 22.30-23ч. И започвам да се чудя дали тя по принцип не си е била уморена вечер, но ние докато я вземем от бабите, докато се оправим, не сме забелязвали, а тя пък в един момент да се ободрява и да престава да й се спи... Сега сме твърдо решени заспиването в 9.30ч. да го превърнем в закон, защото сутрин е съвсем различно дете - сама става, бодра, усмихната.

Ще трябва още да я понаблюдавам, за да видя къде се крие проблемът явно...

Извинете ме за дългия и разпокъсан пост, но това много ме тормози и имах нужда да споделя с вас Simple Smile

# 197
Мартеа, как мина твоя преглед, какво каза лекаря?

на мен ми правиха само изследвания. Кръв за имунологични изследвания и микробиология на сливиците. Идеята е, че имам непрекъснато възпаляващи се сливици, но едновременно с това и завишен ревматоиден фактор и болки в редица стави, което може да се окаже ревматоиден артрит. Ще следим сега нещата, ще се консултирам и с ревматолог, когато ми излезат изследванията и докторът ще реши да махне ли сливиците, в случай, че те са проблемът или ще ми назначават лечение за ревматоиден артрит, или и двете. От ревматоидния артрит не се умира, но се прецакват постепенно ставите и ако не се третира (то не е лечимо, целта е да се постигне ремисия, т.е. да се спре разрушаването на ставите, които организмът сам разрушава - заболяването е автоимунно) се стига до инвалидност. Крайно време е да си обърна внимание, дано не ми писне отново, че много ги мразя тези мъкненици по лекари. Заради коленните стави, които вече ме болят почти непрекъснато, не мога да спортувам почти нищо, много боли, а след танците преди примерно, съм имала моменти, в които краката просто отказват - спирам на улицата и чакам, докато отмине. И без да съм бременна гледам почти да не вдигам Теа, защото не зная кога просто краката ще откажат, я по стълби, я някъде другаде.  Затова сега започнах плуване, уж било много добре в този случай, но и след това ме боли. Затова - вече просто ще се консултирам какво мога и какво не, че ми писна.

Феъри, а кога става Мишка и питала ли си - колко спи в градината и кога?

# 198
Мартеа, нещата звучат като да не позволяват подценяване, следи ги внимателно и не се отказвай, по-добре сега да се помъкнеш по лекари известно време, отколкото после да станат извън контрол. Дано изследванията показват добри неща Hug

Мишка става към 7.40 сутрин, иначе днес питах спи ли в градината - госпожата каза "спи". Ама това беше онази, сдържаната, и повече нищо не ми каза. Сега отивам да я взема и ще попитам и другата - че спи, спи, но колко.

# 199
Момичета имам спешно питане! Току що си взех Станислава от градината с 39Т.
Мога ли да я разтрия с Пулмекс, докато е с температура?

# 200
НЕ.  Naughty Пулмекс-ът загрява и не се прилага при Т.
Бързо оздравяване  Praynig

# 201
Катка, пробвай осцилококцинум, нали е за вирусни, а такава висока Т сигурно е вирус...  newsm78

аз да се похваля: тази вечер Надето проходи, 10 минути не се спря това дете - крачи, олюлява се, тупва на дупе, пак става и тръгва и така,.... много беше сладка, ние горди и щастливи, тя усмихната и също горда!!!

бързо оздравяване на болничките  Praynig

# 202
Късно е вече, но да се включа - Катка,  Пулмексът наистина загрява, слагай чорапи с оцет!

# 203
  • София
Кате, и вие ли болни  Tired

Малейна, честито ти второ щъкащо човече!  Flutter

Аз прекарах една прекрасна вечер в компанията на Адри, Дианка, Димана, Мартеа и Теичка  Heart Eyes (мнного е сладко това дете)

Айде скоро пак да се видим!

Ето малко снимки от мен - клик

# 204
  • София
Добро утро Simple Smile

Много обичам импровизираните и спонтанни неща Simple Smile Срещата мина чудесно. Трябва скоро пак да се видим. Запознах се с две страхотни жени- Адри и Димана Simple Smile А Мартеа си е герой- с Теа от другият край на Сф дойде въпреки всичко  Hug

Катка, как е Ава? 

Малейна, честито ви ходещо човеченце Simple Smile Леле, как си растат децата....И Павката вече стъпва на краченца...а кога бяха бебенца.

Феъри, може би Мишата има повечко емоции и затова. Любака имаше такъв период преди да родя...не знам дали и при вас е така. Това с ранното лягане е добра идея. И аз изместих Любака по същият начин- от 22.30 в 21.30 и сутрин се буди сам и с усмивка.

# 205
  • Варна
Малейна, честити ходещи крачета на Надето.
Катка, как е Ава днес?
Момичета, чудесни сте. Много ви се радвах на снимките.  Hug
Феъри, успех с ранното лягане. Ние като дойдохме в Русе и моите бяха почнали да лягот в 9,30ч. Аз се зарадвах, че поне тук ще ми е по-спокойно вечер. Уви прибързано, като свикнаха с обстановката и пак си почнаха старите номера. Най-рано в 23,30.
Рени, това само мога да си го мечтая. Като цяло Детелина е спала без мен две седмици, когато я взе баба и в Русе след раждането на Иво, а Иво една седмица, дакато бях в болницата с кака му през зимата. Няма разделяне. Ходим си по старото правило циганката с циганчетата.

# 206
Набързо да ви благодаря за Пулмекса. И аз така помислих и не я намазах.
Сега издирвам читав педиатър, който да работи днес , защото Ава е смного висока температура. Сигурно е вирус. Давам Осцило, вит.Ц, Умкалор и температуропонижаващи, обаче темепературата почти не спада.
Гледам, че има снимки от снощи, но по-късно ще ги дзакна Hug

# 207
уф, и Надето вдигна Т през нощта, 38.8, сега е 38.3  Sad подозирам зъби, но може и вирус да е  Sad

бързо оздравяване!!!

браво за срещата!

Последна редакция: сб, 27 сеп 2008, 13:09 от malejna

# 208
Страхотни снимчици,Дианче-пушиш, а? Laughing...от една порода сме.Аз 4 години бях въздържател и сега пак пропуших.Мартеа с Теичка страхотни,Димана и Адри обаятелни,а Гуш муцката се скрила зад апарата и никъде я няма HugБраво за срещата!
Малките душички скоро да са здрави,Данчо и той се е разсополивил,но по-късно ще изляза да взема Умкалор,че ми свърши.Дадох вит.С,осцило....,дано да не вдига температура.
Малейна,честити ходещи крачета на Наде!Да са и гладки и правилни пътищата! Heart EyesАз още не съм правила прощапулник на Радо,но е крайно време да се взема в ръце.
Моите душички заспаха,дали да не сложа главица и аз за малко?

# 209
Малейна, пожелава скорошен прощъпулник на Надето!
Има ли още температура?

Ава е с вирусна ангина, няма да пие АБ, изписаха и Суметролим. Тази вечер легна без температура.

Мартеа, дано са ти добре изследванията, че картинката както я описваш не е хубава.
Ами Теа?

Абе, вие алкохол не пихте ли на тая среща? На снимките сте много свежи  Mr. GreenHeart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт