бебешки гащички и пелени вместо памперси

• 38 767
  • 351
  •   1
Отговори
# 270
  • ул. "Мечтание"
Май в Бългрия няма такива обаче. Аз си поръчах едни преходни гащички, евентуално да вършат работата на тия гащи, за които говорите, ама ще видим в понеделник като ми дойдат нещата как ще се натъкми работата. Все пак преходните гащички не могат да се регулират. Ще го измисля де.

# 271
А твоите гащички нямат ли си непромокаем слой?

Иначе на стандартните тип джоб и ол ин лан не виждам нужда от такива гащи. Те са май за тези от две части.

# 272
Моите са домашно шити и нямат плътен непромокаем слой.

# 273
Ех, ама как може чак сега да видя тази тема.  ooooh!
С многократни пелени съм от няколко седмици като преди това сигурно месец прекарах в нета месец за четене, сравняване, аха-аа да поръчам, "-аа не, не от този вид", хайде пак разглеждане, двуомене, триумене....
Абе кола си купих последния път за 30 мин. мислене, а сега  ooooh!
Но, мога гордо да заявя , че вече съм "навътре" в нещата  Laughing
Значи, JeniB  го е обяснила много добре. Ама да си кажа и аз.
Нали идеята е да има една част, която да попива и една, която да пречи течността да стига съответно до дрешките. Също така когато течността се попие е хубаво да не мокри на детенце и затова има и слой ( обикновено нещо от рода на микрофибър, който пропуска главно в една посока), той и всъщност се допира до кожата. И всъщност подредбата е
1.първи слой до кожата, обикновено пропуска само в едната посока
2.част която попива
3.част, която е непромокаема, обикновено синтетика, на практика външната част на пелената
-При ал ин лан всичко е съшито заедно-1+2+3, общо взето прилича на стандартните еднократни памперси, но е много, мноого по-хубаво(и по-скъпо).  Laughing
-При "джобовета" има една част 1+3. а част 2 е отделено.Идеята- по-лесно и бързо съхне.
-така наречените shaped (или 2 в 1 ) - еми имаме 1+2 във вид на пелена, и отделно 3 пак във вид на пелена, т. нар. Diaper Cover- на практика нещо като найлонови гащички.

Аз си взех от два вида: от джобовите - ето такива -  http://www.fuzzibunz.com/perfect_size_diaper.php 5 на брой
и от 2 в1 - http://www.earthlets.co.uk/product/93/meosmulti/mother-ease-one- … y-multi-pack.html 10 на брой. За тях си поръчах и Covers.
Значи, Fuzii-то всъщност го поръчах главно заради таткото, тъй като определено се слагат по-лесно. Grinning Но ако трябва да съм честна и на мен са ми много по-удобни. Проблемът, поне за мен, при тези от две части е, че са доста по-обемисти, и бодита, които иначе й ставаха вече отидоха в графа "малки"  Close

Айде, че май се олях.

# 274
  • ул. "Мечтание"
Ааааа, тия сджоб все повече започват да ми харесват... Май от тях ще направя голямата покупка.  Simple Smile

# 275
анамар аз бодитата не ги закопчавам. Само ги загащвам в панталонките Wink

# 276
  • ул. "Мечтание"
анамар аз бодитата не ги закопчавам. Само ги загащвам в панталонките Wink

Ей че хитро! Ама кой да се сети! Тенкс за идеята!

# 277
И аз като ЖениБ за бодитата. То с това издържане през 30-40 мин, ако му закопчавах бодитата, то детето да се е напишкало/наакало, още преди да успея да ги разкопчея.
Аз влизам в темата друго да питам - какво имате предвид под преходни гащи? Нормалните бебешки слипчета? Едва ли... newsm78

# 278
А, Евредика, разгеле! И аз същото исках да питам: на какво казвате преходни гащички? newsm78

# 279
  • София
 Ето тези на БамбиноМио са преходни Има също и на Gerber, но не в BG естествено. Преди две години като търсех за Ники продавачките в магазините ме гледаха доста учудено и въобще не знаеха за какво иде реч (не че сега знаят де  Laughing). В крайна сметка купих обикновени найлонови гащи, които обувах върху слиповете и така карахме докато се стопли времето.

# 280
Вероники, благодаря!
Нещо не ми се виждат много добри тези... Thinking Не спарват ли? На мен биха ми вършили чудесна работа, като пътуваме. А това се случва често. Че на път и по хотелите и чуждите къщи все се притеснявам от течове и нося тензуси и гащи за цяла рота.

# 281
 JeniB и   anamar , благодаря ви за изчерпателните отговори Simple Smile))   Hug и за двете Simple Smile
Аз си правя сметка, че ще ми е по - добре с няколко (5бр)  "джоб" - ове  (около 12 бр. подложки ) и ол ин уан (за вечерта) (2-3 бр) ... то си зависи от бебето, но съм решила да съм подготвена до (живот и здраве) идването му Simple Smile)   bouquet Какво ще кажете? 

# 282
  • София
Мона-балона,в крайна сметка и аз се ориентирах към подобни бройки. PeaceСега обмислям да си сменим пералната с такава,която има някакво 6-то чувство с колко вода да пере,за да пускам и по-малко количество пране.

# 283
Пералня не мога и да си помисля да сменям... все ще се справя някак си..   Wink
Остава да изчисля как ще е по-евтино - чуждите страници или екомама ... ама ако ще се ходи по митници, по-добре от екомама...  newsm78

# 284
JeniB и   anamar , благодаря ви за изчерпателните отговори Simple Smile))   Hug и за двете Simple Smile
Аз си правя сметка, че ще ми е по - добре с няколко (5бр)  "джоб" - ове  (около 12 бр. подложки ) и ол ин уан (за вечерта) (2-3 бр) ... то си зависи от бебето, но съм решила да съм подготвена до (живот и здраве) идването му Simple Smile)   bouquet Какво ще кажете? 
Аз предпочитам тип джоб за вечерта, че мога да си сложа няколко попиващи парчета вътре Wink

Общи условия

Активация на акаунт