Деца с увреден слух - 5

• 35 690
  • 441
  •   1
Отговори
# 255
KokoMarti04, sirta, newsm59  bigdance2 newsm59 много щастие и радост да ви носят децата  Hug
Браво и на Марти  Hug Hug Hug
Лони   Hugрадвам се за вас ,дай боже занапред само такива добри новини  bouquet
Аз хванах само края на предаването с проф.Кунев сега ще опитам да вляза и да го видя  Peace

terina, не знаех, че така събирате пари за операцията. Много съжалявам, че и това ви е на главите... Sad Ще помогнем с каквото можем.
Аз също не знаех !

# 256
Казвайте - първия или втория уикенд. И децата не знам до кога точно са във ваканция. Приемам идеи.

А за 30.11 беше добре ,ами каквото решите ,дано времето да е хубаво за пътуващите като нас отдалече  Peace

# 257
Ох, гледам предаването с проф. Кунев и вече се издразних, а съм още на половината... Първо даде за пример случаят на terina по доста некоректен начин - без да обясни защо в Австрия са успели да поставят само 4 електрода в кохлеата. Сега пък започна с алибали-те за това как рехабилитаторите само дават методически указания за рехабилитацията, а основната работа била на родителите! Ето това пък най-много ме дразни! И после кой е виновен, че нещата не вървят - мама и тате, и детето, разбира се! Аааааааааааааааааааа!  #Cussing out Е, няма друга страна посвета, където специалистите да са до такава степен лишени от отговорност! Пълни абсурди са това, аман! 

# 258
Догледах предаването и не ми стана по-хубаво.  Confused Много, много непрофесионално... Изобщо не споменаха да има други импланти, освен МедЕл. А и за техните технически спецификации доста мъгляво обясни професорът. Хич не беше убедителен за нищо. Много ме е яд колко са неподготвени за публични изяви тези хора. Пфу! Единственото симпатично в цялото предаване бяха двете включвания на дечица - Габи и Богомил.Simple Smile

# 259
Здравейте , Бебонина това което се случва до болка ми е познато , вие поне сте от София аз пък пътувах и вдигаше Т и се връщахме или преди да пътуваме се разболяваше , а от вземането на кръв и изследванията се беше стресирал ужасно не бързай малката да се оправи и тогава за операция.
Желая успех на тези които ще си оперират децата.
За събранието ако е на 30 по имам възможност да дойда .
Честито на рождениците на патерици. newsm59 nbirthday newsm59  bigdance2
Сега ще го гледам и аз това с д-р .Кунев....
Мира да се отчетеш как е минала срещата .

# 260
Момичета, чух се с Ирина (bebonina). Днес са оперирали Мая. Всичко е наред, тя тъкмо излизаше от упойка. Ще чакаме повече подробности от самата Ирина. Дано всичко се нареди оттук-нататък за тях!

# 261
здравейте!
Много се радвам, че е минала операцията на Мая.

И на нас не ни се искаше да събираме по този начин парите, но за първата операция мобилизирахме всички възможности и се надявахме, вярвахме, че всичко ще е ок, но за съжаление, не се получи.

гледах го и аз, много ми стана обидно, че споменавайки нашия случай, се смее. Не може човек, който познава из основи кохлеарната имплантация и работи с деца, да говори с насмешка. Най-малкото не е професионално. Ние, ако бяхме останали в България, щяхме да направим операцията при Цветков. И той, както винаги, се показа като точен човек, защото мъжът ми беше при него тези дни и той му е казал, че сме при един от най-добрите специалисти. Това е да си професионалист и да си човек. Да не си самовлюбен в себе си, а да знаеш, че има и други специалисти и да уважаш избора на родителите. Ох, нямам време и за това да се занимавам и ядосвам.

Аз мисля, че тук сме в по-добри ръце предвид усложненията ни. Преди се чудих дали сме
 взели правилното решение, сега вече съм сигурна, че сме на правилното място.

Последна редакция: ср, 22 окт 2008, 21:55 от terina

# 262
Аз се учудих че проф.Кунев каза че операцията вече трае 1 час ,това така ли е или става въпрос за реимплантациите, и   че не спомена проф.Ценев изобщо ?!

# 263
terina, наистина, не си го слагай на сърцето! Много е жалко да се види и чуе нещо подобно, но какво да се прави... За пореден път се убеждавам, че в България никой не смята, че има какво още да учи и че има още много работа пред себе си, преди да се обяви за велик. Това ни отличава от западните хора и затова там непрекъснато нещата се усъвършенстват и стават все по-добре, а ние си кретаме по стария начин и лежим на старите лаври... Докога?!  Tired

FEN, не съм го чула това за продължителността на операцията. Embarassed И не го вярвам, де. Crossing Arms Т.е. сигурно някъде го има, ама едва ли е в ИСУЛ.

# 264
Да, Ieppe e напълно права, напълно те подкрепям .
А относно продължителността на операцията проф. Кунев на няколко места го каза, 4е трае само един час. Водещият каза, че трае около 2-4 часа и професорът каза, че това е било в началото, сега е един час. На няколко пъти го натърти, ако мога така да се изразя.

# 265
Първо, за времетраенето на операцията - толкова е вече. И аз се учудих, но си е така - час-час и нещо. За което шапка им свалям. Колкото по-малко едно дете стои под упойка, толкова по-добре. Второ - сега, явно и имплантите вече позволяват, пък и те се усъвършенстваха - разрезът е наистина приличен. Е, при нас си има белега от преди това, но виждам докъде е рязано сега. Като цяло имат нова схема на опериране, което е невероятно.
Трето - по мое скромно мнение не сте много прави да скачате така на Кунев. Много голяма част от нещата, които каза са истина. Де да имаше на мен на времето така някой да ми ги обясни, а не да се лутам и да губя 2-3 месеца в четене на непозната за мен материя. И на мен ми направи впечатление, че не се спомена в разговора проф.Ценев /или поне аз не го чух/, което не е редно. Защото каквото и да си приказваме-Ценев си е пионерът и човекът, който вече с все титла се нави преди години да почне да ги прави тези операции тука. Искам да кажа, че повечето като стигнат до доценти смятат, че вече всичко са усвоили, но Ценев се оказа от хората, търсещи нови предизвикателства. Другото, което ми направи впечатление беше многократно зададения въпрос за резултатите. Мисля си, че най-добре щяха да направят, ако бяха поканили и рехабилитатор - той да говори за резултатите, или някой учител от детска градина или училище с дете с КИ. Рехабилитаторите си имат тестове за всяко дете, провеждани с години, в които най-добре си личи как се развива пациентът. Има си международни критерии и децата малко по-малко ги покриват. Сигурно не сме толкова напреднали като в Европа, но пък те много по-отдавна практикуват КИ. Нашите деца не отстъпват по нищо. В Европа е нормално детето да посещава специализирано заведение, докато тука в по-голямата си част децата са в масови градини и училища и къде добре, къде зле се справят все някак си. Като цяло в Европа не се дава много зор по отношение на образованието /това го казвам и от личен опит/, повтарят си класове, не го взимат много присърце и т.н. За САЩ се сещам какво разказваше една майка /с двете деца, за които Кунев спомена/, те живеят там от години - че се предоставят всякакви улеснения, обаче- специализирани училища, жестомимичен език и т.н. Жената беше настръхнала. Може би при нас е останало нещо и от старата строга съветска школа, може би ги претоварваме на моменти, обаче глухите деца са си на прилично ниво /няма значение дали са със СА или с КИ/.
А освен това Кунев е един от малкото лекари, който навремето обикаляше с нас по телевизионни предавания, пишеше протести и становища, само и само да могат сега пациентите да се оперират гратис. Вярно е, че като цяло научните среди са си по-особени и ревниви, но въпреки всичко човекът си разбира от работата. А и когато ни съобщиха, че Марти не чува, само той ни каза, че в страната има едно дете с КИ, което върви добре и си заслужава операцията. Намерих го това дете и наистина се убедих, че е така. Искам да кажа, че и той и Ценев не се интересуват само от чисто хирургичната страна на въпроса, а се интересуват и как вървят после пациентите, има ли напредък, какви са трудностите. Така че - да ме прощавате - ама не съм съгласна с вас.

# 266
Става дума за операция. Времетраенето е наистина 1 час. А когато имаше двама америкаци за обмяна на опит едната операция беше 35 мин, а другата 45мин. И то при възрастни пациенти.

# 267
Моята операция не знам точно колко е продължила, но между вкарването в залата и излизането на лекаря са минали 2.5 часа. Мъжът ми го пуснаха при мен след още 1 час.

Това за САЩ не е вярно, никой не те задължава да учиш жестов език или да ходиш в специализирано училище.

Имах възможност да срещна момче на около 20 години с прерязан лицев нерв от Ценев. Брррр.

# 268
bea, по никакъв начин не оспорвам качествата на проф. Кунев като оператор и специалист. Нито съм компетентна, а не съм и чувала някой да се оплаква от него, като лекар. Вероятно има и недоволни, не знам. Ние не сме от тях. Той оперира Йоан, беше внимателен и винаги след това се е отзовавал при нужда, дори и без заплащане. Но не това имам предвид. Непрофесионално е обаче да се коментират пациентите и техния избор, пък какъвто ще да е този, който го прави. Не е редно и да се показват по този начин пристрастия към някоя от фирмите - това пък просто съм сигурна, че е недопустимо в нормалните страни ( и друг път съм давала пример за това как при регистрация в един прост щатски форум едно от условията е да не се препоръчва някой от производителите на импланти, а какво ли остава да излезе тамошен професор и да почне да обяснява за имплантите, сякаш има два вида импланти - Пулсар и Соната, и двата произведени от една и съща компания, и толкоз). Просто тези две неща наистина ме разочароваха. Публичните личности имат много отговорности и трябва да имат предвид, че ги гледат различни хора, и трябва да са по-премерени в изявите си. Но както и да е. Това е моето мнение.

# 269
И аз да изкажа моето мнение.
Да не повтарям Ieppe, но като хирург, проф. Кунев сигурно е добър, не мога аз да давам оценки за професионализъм. Но освен всичко друго трябва и да си Човек.
Категорично не мога да приема да каже едва ли не за нас - хаха видяхте ли отидоха в австрия и поставиха само 4 електрода , така им се пада!!!
А знае ли защо се е получило така, видял ли е ЯМР, видял ли е епикризите ни?
А защо не спомена другото дете оперирано тук, пак с осфикация след тежък менингит, при което професорът тук е разбил осификацията и е поставил 12 електрода.
А дори като отидохме за първи път в Исул дори не ни предупредиха за опастност от вкостяване, но това е друга тема
Проф. Кунев явно е направил много, но мисля, че спрямо нас не постъпва добре.
С това повече няма да коментирам, защото точно сега е много болезнено

Общи условия

Активация на акаунт