Скоро с палави крачета ще заприпкат НОЕМВРИЙСКИТЕ хлапета

• 17 018
  • 290
  •   1
Отговори
# 195
Изтрих ги, защото не ми се получава побликуването на снимките. Като се науча ще ги пусна пак Wink

И да кажа за родителската среща: Приготвих се сякаш ще ходя на среща, и така се чувствах. Мина чудесно, персонала е чудесен, базата леко поостаряла, но правят всичко по силите си. Закупили са климатици, DVD, телевизори за всяка група. Сега ще съберем пари по наше предложение за нови играчки... Въобще всичко е чудесно, много съм доволна от яслата. А Гого вече има подадена молба там Grinning

хайде доскоро от мен Hug

Последна редакция: чт, 18 сеп 2008, 11:11 от Биси

# 196
Добро утро  Hug

Биси, при мен не излизат никакви снимки  newsm78 Браво за хубавата ясла. Да ходите без въобще да боледувате  Peace

Рени, как е детенцето днес?
Жу, хич не се подвеждай по слънчицето. Навън си е зима. Сигурно по обед ще се поразмрази, но към момента не е за хора  Crazy
Цеце, бързо влезе в ритъма на работата - отличник си ти  Party Васето вече си е проходила според мен. Търкулни й една питка да му върви на детето, няма да чакаш да се включи в щафетно бягане я.
Кате, честито зъбче. Да ги нареди бързо и безпроблемно всичките  Mr. Green
Роси,  Hug Не можах да видя клипчето, защото ми иска да инсталирам нещо. Довечера ще го погледна от вкъщи.

Вчера колежка имаше рожден ден и черпи с пай от Маркрит. Беше останал и днес ми донесе още едно парче, понеже съм майка - кърмачка (нали кърмя вечер)  Joy Има си и предимства значи  Party

# 197
  • София
Биси, нещо не се виждат снимките  newsm78

Ели, гледам аз едни Т пък пече...май ще пускаме печките скоро.

Иха, НОИ са ме уважили днес  Mr. Green

# 198
Ами нещо не ми се получава побликуването.
Ако може някой да помогне. Намалявам снимките с http://www.imageshack.us/
Досега не съм имала проблеми с побликуването, но сега не става. Или ако може някой да ми каже друг начин, моля Hug

Последна редакция: чт, 18 сеп 2008, 11:20 от Биси

# 199
Таш благодаря Hug Hug Hug

А сега отново, мойте произведения са си обикновенни дрехи, но ето вижте някой от тях:

стига са стоели тук Embarassed

Последна редакция: пт, 19 сеп 2008, 09:07 от Биси

# 200
  • София
Здравейте newsm47

Мерси за комплиментите, момичета, не затова ги качих, но нищо  Mr. GreenАз си харесвам професията и мога да изкарвам добри пари с нея, та предпочитам да не се стига до поправки на чанти н-р  Mr. Green/да не казвам голяма дума, че нищо не се знае в тоя живот  newsm03/.А и докато ме хвалехте, музата ми мина и сега има няколко започнати и недовършени работи, да видим дали ще ги огрее  Blush

Ренка, как е Емата, добре ли е, пиши какво става? Heart Eyes

Биси, на мен ми много интересно, най-много да ни изпратят в "направи си сам" или подобен подфорум  Mr. Green

Кате, честито зъбче на Мариан, да са му здравички и белички и все така лесничко да ги вади  newsm10.А ти сама ли го беше подстригвала, че казваше, но съм забравила, стои ли кротко докато режеш  newsm78

Роси, клипчето е страхотно, а Лили е като изтребител  Joy Joy, много готино и как потропва с орехчетата   love001

Арабелкааа, не говори така за Еличка  smile3506 /то и аз някой път казвам "как можа да ми се падне най-глупавото детенце", като започне да си удря с нещо главата, ама после си се "скарвам"  Embarassed/.Забравих да ти кажа, че имаш много красиви деца, вчера точно разглеждах снимките-да те слушат и радват винаги   newsm51

Креми, до Мол-а ли работиш, ахааа познавате се с Мими от преди  Laughing.Аз пък работя до вас  smile3534, чакам с нетърпение понеделник, там ми е от любимите места на София /да видим след понеделник дали няма да мрънкам  Rolling Eyes/

Малее, Биси, ти на това дрехи за бременни ли викаш  Embarassed, супер са  smile3501, а и като десени са много "мой тип"

# 201
Привет от нас!

Честити месечинки на всички празнуващи! Heart Eyes
Честито и на вчерашните именници!   bouquet

Тук съм, Креми, но Рони много се нервира като съм на компютъра и едва успявам да ви прочета. Сега спи и ще попиша малко. Wink Ех, сега се събуди от клавиатурата. ooooh! Но май ще кротува ... newsm78

Валенсия, Арабела, благодаря!

Биси, нищо не се вижда, дай направо линковете.  Peace Иначе и аз съм от Клуб "Храбрата шивачка", но сега с Рони няма как да шия - постоянно ми дърпа кабелите. А като легне да спи се чудя кое по-напред и най-малко за шиене имам време. Таш, голяма майсторка си! Шиеш, бродираш, тапети лепиш - може да направим бригада! Joy Обожавам такива работи.

Тиана, пиши после и на мен кое е предавеното на Цецето и по коя ТВ, че току-виж я хващаме.

Мъжът ми е при родителите си неизвестно до кога, надявам се другата седмица да си дойде, че на 25-ти, заедно с Галакси, имат празник. Осигурила съм му Асеновградски Мавруд. Crazy Утре ще му свалят конците и ще пита лекаря кога може да се качи на клона ни. Тоя ІV-ти етаж...  ooooh! От вчера всеки следобед и ние с Рони ще сме при свекърите. Пробвахме с градски трапспорт да стигнем, но барон Арон вдигна на главата си целия тролей! Иска с каляска да пътува. ooooh! А каляската пред блока, но каквато съм блейка, хич не ставам за шофьорка на тоя етап.
И наистина много забравят бебета - Рони не позна баща си. ooooh! Докато бяхме в БГ не го забрави за 7 дни, сега за 10 го забрави. Отделно врещя, защото беще забравил и апартамента на баба си и дядо си. Изобщо - чудно си прекарахме! Crazy

По въпросите:
Чорапогащници слагам вече - аз съм супер зиморничава и не мога да си представя да съм в дъждовно и студено време без чорапогащник. Затова и Рони го отнася! Joy
Гърне пробва веднъж, но веднага се разплака. Мислех, че ще го възприеме като играчка, но не ...
Биба - много обича, ако не я тя в устатат му ще е нещо друго, та по-добре биберон.

Много ми харесва идеята държавата да плаща на детегледачката. Чак не мога да повярвам. Прилича ми на шведски социализъм. Joy Ще кажа на мъжа ми да провери има ли и тук такава оферта и се надявам свеки да склони и без друго смята да излиза в пенсия в близко бъдеще. Без такъв вариант не си представям второ дете скоро, колкото и да бърза мъжа ми. hahaha

И малко въпроси от мен:
1. Миете ли зъбите на бебета и от кога /от колко броя/ започнахте?
2. Кога се маха решетката на леглото? И бебешорът няма ли да пада през нощта тогава? Струва ми се, че би трябвало да има някакъв междинен вариант, а няма и май ще трябва да купуваме една по-ниска предпазна решетка против претълкуване на пода. newsm78
3. Имате ли твърди часове за дневен сън? При нас е пълен хаос.
4. Бебето ли избра кога да си ляга нощем или вие? Мъжът ми все се оплаква, че Рони ни диктува живота и иска промяна. Joy Моето мнение е, че детето казва кога му се спи. Мога да го слажа да си легне и в 22,00, но дотогава ще ни подлуди от мрънкане. Сега си ляга в 20,00 - негово желание. Лошото е, че спи в хола и мъжът ми не може да гледа телевизия - оттам идва цялото умуване. Wink

Роси, и на скенер става да идеш, виждат се дисковите хернии, ако ги има. Един приятел на мъжа ми така и не можа да си направи ЯМР, защото страда от клаустрофобия - от закрития МР директно избягал и го пратили на открит, но и там се разкрещял да го спрат, че му било тясно. hahaha Та накрая отиде на скенер. Това за ингвиналната херния откъде го измисли. Naughty При жените се случва много рядко, още по-малко пък при млади. Освен това се вижда и с просто око, а вероятно и с ехограф. Wink Заеми се сериозно, подхвани ги специалист по специалист, докато ти поставят вярна диагноза. Hug Стига си/сте се мъчили.

Изчезвам, че вече не се търпи киселчото! А и много дълго стана ... Rolling Eyes

П.П. Биси, страхотни  са дрехите - направо ателие можеш да си откриеш! Grinning

Последна редакция: чт, 18 сеп 2008, 11:58 от Ванилия Канелска

# 202
Ами Тали за мен бяха точно дрехи за бременни. То не че тогава имах много време, ама нищо не ми хареса по магазините и ми се наложи да си ушия сама Embarassed

Ванилия 1.Ами все още не му мия зъбита въпреки че вече трябваше. Тези дни ще се наканя да му купя четка и започвам. Има 6 зъба.
Чела съм че се започва от първия зъб, ама още се спотайвам... Wink
2.Ние сме със сгъваема кошара и нама как да махаме решетки, така че ще я караме така. Предполагам те притеснява да не падне ако се мъчи да я прескочи newsm78 големият ми син я прескачаше, но аз не ги оставям там да играят, а само като спят. така че не са се случали инциденти.
3.За спането долу горе имаме някакви граници. Беше започнал да спи по веднъж на ден в 1 часа, но откакто захладня пак си се върна на режима 10, и после в 2 пак.
4.Мисля че когато му се спи го слагам да спи, ама то при нас е обратния вариант, ние искаме да си ляга по рано, че да хапнем на спокойствие и ние. Така или инъче заспива в 9 вечерта. Ако се опитам да го сложа по рано, мрънка до 9, така че няма смисъл Grinning

Последна редакция: чт, 18 сеп 2008, 13:08 от Биси

# 203
Привет, сладурани!

Първо, докато не съм забравила - специални поздрави от Билката - вчера се видяхме за малко. Много работи (сега й е жътвата - в книжарницата продава всичко за учениците и е доста натоварена). За съжаление не видях Насето, че кака му го прибрала да спинка, ама тези дни се надявам да го видя малкия юнак. Имал си 2 зъбчета и 3-то на път  Peace
Биси, много хубави са ти творенията. Браво. Да знаеш и аз как се мъчих, докато намеря дрехи, които да ми допаднат докато бях бременна  ooooh!
Канелка, бързо да се възстановява мъжа ти  Peace
Зъбите - и аз като Биси се ослушвам, но тези дни ще купя четка и захващам.
Заспиването вечер - банята й е в 8:30 ч., пие мляко и заспива, когато си иска - зависи кога и колко време е спала следобед. Обикновено към 9-9:30 ч. е заспала.
Спането през деня - не е чак хаос, но всичко зависи в колко се е събудила сутринта - от там се наместват и часовете и за спане. Понякога спи само веднъж следобед, понякога два пъти - предиобед и късния следобед... Различно е.
Скреч, обявихме те за "мозък", пък ти се дъниш нещо... Хайде пиши - кога си идваш?

Днес на Моника й е ден за белички (като почти всеки ден  ooooh! ) - одеве отвори пералнята докато работеше  Crazy Все си мислех, че не може да се случи такова нещо, но с очите си го видях  #Crazy Не са ли направени така, че да не се отварят докато са включени  newsm78
Айде да почерпя, че става на 10 месеца:

Последна редакция: чт, 18 сеп 2008, 13:38 от SEM

# 204
Биси, завидях ти какви красотички си сътворила. Браво  smile3501

Зъбите на нас педи ни каза да ги мием с марличка потопена в разтвор 1:1 - обикновена вода:кислородна вода. Направих такъв разтвор, но в съотношение 4:1 - обикновена вода: кислородна вода, въпреки това вкуса беше отвратителен и се отказах. Сега ще я питам може ли вече с четка и паста  newsm78
Лена още спи сутрин. Ляга към 8.30-9 часа, после към 14 и вечер към 21. Канела, и на нас както на Биси ни се иска да ляга по-рано, че да вечеряме спокойно.

Чух се с Тотонто по телефона. Върнали са се преди 10-тина дни в София, но нали имат и ученик и още не може да стигне до компютъра. Иначе са здрави.

СЕМ,  #Crazy Много странно  newsm78 И аз мисля, че не може да се отвори пералнята докато работи  Thinking

# 205
  • София
Здравейте!

Наработих се /почти/ за днес, преди малко изпратихме Мими и сега силно се надявам Васето да се смили над мен и да заспи, че да подремна и аз. С нетърпение чакам петъка, че малко ми дойде нанагорно с това ранно ставане. Сега разбирам какъв рахат съм си била с детенцето, може да не сме карали винаги спокойни нощи, но поне преди 8 не сме ставали от сън.

Канела, радвам се за добрите вести, дано възстановяването на мъжа ти да мине бързо и възможно най-безболезнено!

На въпросите ти:

1. Малко ми е неестествено да мия зъби, при положение, че имаме само едно остро връхче, дето още и не прилича на зъб. Но ми даде идея да се обърна към стоматоложката ми и да се поинтересувам кога и как.....

2. Решетката не мисля да я махам скоро, защото ми се струва, че поне до две години едва ли имат чувство за самосъхранение. Тъй че, ще си спи преградена.

3. Васето спи по два пъти на ден, но няма твърди часове. Ако се събуди след 8.30, после спи след обедното хранене и привечер. Иначе има едно предиобедно и едно следобедно спане.

4.Вечер към 21 -21.30 заспива. Някой път и по-късно.  Нали не ми реве на главата, оставям я сама да си решава. Мании за режим нямам.

Хайде чао до  по-късно.

# 206
Хелоуууу...от една тотално изперкала ноемврийка...Детето прохожда-едното, другото -вчера бях на родителска, и неговото име беше единственото, което новата класна е запомнила...Нямах смелост да питам с какво се е набил на очи, но предполагам-някоя простотийка, той си ми е изобретателен веселяк, ама ако наблегне и на четенето, с това да го запомнят---ама айде, няма да съм максималистка сега.Иначе:
Биси, браво, браво, и аз обичам такива занимания, обаче в момента не е момента, както се казва Joy
Таш, да не се повтарям-чудесни са нещата.
 Зъбки не мия още-Християна има два зъба и половина.Трябва ли вече?!Кате, честито зъбче!
 Решетките няма скоро да махам-бебка се върти невероятно много цяла нощ.
 Чоропогащник слагам.
 Християна заспива между 20 и 20.30 часа, сама, с шише за приспивка, нощем сама си го намира в леглото , ако иска, а сутрин се събужда в 7 -7.30.
 А таткото гледа Хриска за по час вчера и днес-резултат- "колкото парички трябват още за детегледачка-давам ги, само не ме карай повече". Само че аз проблема си го реших тези дни-имам счетоводителка-чудо, подреди ми нещата така, че хем да не ми спират майчинството, хем да имам детегледачка, а и Християна няма да тръгне да ясла есента.Нищо, да му е за урок на мъжо!Това е до сега-оправих маникюра, тоалета, чакам съботната сватба вече...оцелях, така да се каже...

# 207
Здрасти на всички!
Биси, много хубави дрехи! А нямаш ли снимка на някоя от роклите, за които ни разправяше  Wink И нали знаеш, че имаш вече една бъдеща клиентка  Laughing Вече и модел на пола имала измислена  hahaha
Тали, благодаря! Да ви се връщат пожеланията за здраве и послушание!  Simple Smile
Роси, голяма е сладуранка Лилия  Grinning Сега се сещам, че щях да гледам преди време едно клипче, как се бори с някаква диня и така и не го видях  Rolling Eyes
Кате, честито първо зъбче. Да растат белички из драви и лесно да излизат и останалите!
Канела, хич не мога да се сетя за какво ни благодариш с Валенсия  Embarassed Embarassed
А как е мъжът ти, боли го още?  Успешна ли е операцията, разходихте ли се вече навън? Извини ме, ако си писала. Уж чета всичко, но явно не запомням всичко  Blush
По твоите теми:
1. Зъбки не ми още. На каката започнах като се научи да плюе пастата. някъде около две годишна. Иначе и на мен са миказвали, че става с клечка за уши и кислородна вода, ама е гадничко, така че не съм опитвала.
Честно казано, тя имаше три пломби на млечните зъби /но доста в по-късна възраст, когато ядеше сладко и вече сама си миеше зъбите, естествено, не особено старателно. Постоянните й са здрави засега/
2. Нашата решетка пада до земята и вечер я спускам и "залепяям" леглото до спалнята, за да ми е по-удобно докато подавам биба, вода, завивам и т.н. През деня спи и стои с вдигната решетка. Много е висока, стига и до раменете, така че не мисля, че може да се прехвърли.
Без решетка мисля, че може да спи, когато започне самостоятелно да слиза от леглото и да се качва на него.  И то не съвсем без решетка, а както казваш с тези по-ниските предпазни, за да не падне на сън. А сега не мисля, че са подходящи, защото може да се прехвърли през нея докато е будно детето.
3. За спането - в никакъв случай няма твърди часове. Но горе-долу гледам да е два пъти на ден и да не размествам много часовете за хранене. Тези дни не излизаме сутрин и я слагам веднъж сутринта и веднъж следообяд. Но ето вчера стана в 8.30 ч  Shocked, а заспа от раз в 10.00 ч. Днес стана в 7.00 ч, от 9.00 я замъчих и заспа със зор чак към 9.40 ч.
Докато беше топло спеше и по веднъж на ден, защото не иска да спи сутрин в количката.
4. Нощното лягане е и по неин избор и по наш  Laughing Шегувам се, не издържа до късно, заспива обикновено около 19.00-19.30 ч, но нас ни устройва този вариант и не правя опити да й променям режима. Е, ако не може да заспи, я оставям до по-късно /случва се, ако е станала по-късно следобяд/. Така че, всъщност тя избира кога да спи, но все пак гледам и предното й спане да е нагласено така че, да не издържа вечер до много късно  Joy Не спи в стаята, в която стоим вечер.
За чорапогащниците - сега не слагам, но късна есен и зима не мога да си представя без чорапогащник. Освен, ако не е с яке до коляното или ватиран панталон. И аз съм така. Като ученичка не носих подобни. После имах един приятел, бъдещ гинеколог  Mr. Green, дето все ми опяваше, че ще си търся яйчниците и бъбреците един ден  Crazy След това свикнах да носяяя и ми е много хубаво като ми е топличко  Crazy и децата също ги карам да носят /засега  само каката де. Елица и тя ще страда  Laughing Зимата позволявам без чорапогащник, само като е с дълго яке, както казах/.
Отивам да купувам учебни тетрадки. А как ми се спи  Tired

# 208
                                                      Здравейте!
След като Ангел ни сюрпрезира тази сутрин,като се събуди в 3,30ч.-готов,наспан и бодър,сега спи сладко-сладко от 12,00ч.,а аз успях да изпера и сготвя,затова имам малко време и да ви нагледам.

Кате,честито ви първо зъбче!
Тиана,съжалявам,но не го знам текста.
Леле,Биси,какви са тези красоти!Ти и Таш направо ме замаяхте с уменията си!
Роси,ингвиналната херния се напипва и се вижда,като топче е ,близо до яйчника,при напъване,вдигане на тежко,дори при силно викане изпъква.Колкото и смешно да звучи,аз я получих още в студентските си години,тъй като съм със запекан стомах и при изхождане доста се напъвам,при ей такъв напън я получих.
Зъбките все още не мия(имаме 4),купих четка  и паста(на Чико),но на пастата пишеше след 1 годишна възраст и затова отлагам още,(А и от мързел)
Твърди часове за дневен сън НЯМАМЕ,спи когато си поиска.
Нощен сън-вечер го къпя към 20,30ч,пие АМ,слагам го на спалнята до мен ,той се върти около 5-10мин и към 21,30ч вече е заспал.
За решетките на кошарата въобще не мога да се изкажа,защото Ангел откакто навърши 4м. спи при нас на спалнята(лош навик,но засега не мога да го отуча)

Не знам как е при вас,но в Пловдив времето е ужасно,днес даже не отидохме за ДК,такъв силен вятър духа,че имах чувството ,че ще ме отнесе заедно с количката и детето.Постояхме пред входа около 30мин.на завет и обратно в нас.Дано утре се пооправи това време,че Ангел пощурява в къщи,постоянно сочи с пръстче вратата и иска да сме навън.

Хубав ден и слънчево настроение!(напук на ветровитото време)

# 209
                                                      Здравейте!
След като Ангел ни сюрпрезира тази сутрин,като се събуди в 3,30ч.-готов,наспан и бодър,сега спи сладко-сладко от 12,00ч.,а аз успях да изпера и сготвя,затова имам малко време и да ви нагледам.

Кате,честито ви първо зъбче!
Тиана,съжалявам,но не го знам текста.
Леле,Биси,какви са тези красоти!Ти и Таш направо ме замаяхте с уменията си!
Роси,ингвиналната херния се напипва и се вижда,като топче е ,близо до яйчника,при напъване,вдигане на тежко,дори при силно викане изпъква.Колкото и смешно да звучи,аз я получих още в студентските си години,тъй като съм със запекан стомах и при изхождане доста се напъвам,при ей такъв напън я получих.
Зъбките все още не мия(имаме 4),купих четка  и паста(на Чико),но на пастата пишеше след 1 годишна възраст и затова отлагам още,(А и от мързел)
Твърди часове за дневен сън НЯМАМЕ,спи когато си поиска.
Нощен сън-вечер го къпя към 20,30ч,пие АМ,слагам го на спалнята до мен ,той се върти около 5-10мин и към 21,30ч вече е заспал.
За решетките на кошарата въобще не мога да се изкажа,защото Ангел откакто навърши 4м. спи при нас на спалнята(лош навик,но засега не мога да го отуча)

Не знам как е при вас,но в Пловдив времето е ужасно,днес даже не отидохме за ДК,такъв силен вятър духа,че имах чувството ,че ще ме отнесе заедно с количката и детето.Постояхме пред входа около 30мин.на завет и обратно в нас.Дано утре се пооправи това време,че Ангел пощурява в къщи,постоянно сочи с пръстче вратата и иска да сме навън.

Хубав ден и слънчево настроение!(напук на ветровитото време)

Общи условия

Активация на акаунт