печен пипер във фризера

  • 16 522
  • 32
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 19
Споделете опит за това как прибирате печения пипер във фризера.На нас ще ни е за първи път и не знам как ще  е по-добре дали да е осолен , дали да е в плик или в кутия...Simple Smile

# 1
  • Мнения: 4 496
Аз го изчиствам, пека, беля го и го прибирам в пликове за фризер. Не го соля.  В един плик слагам количество колкото за едно готвене/да речем около 10-15 бр./. Прибирам и суров изчистен, за пълнени пиперки. От него ползвам и когато ми трябва по 1 бр.- за супи или овкусяване на бульон. Hug

# 2
  • някъде там
  • Мнения: 1 698
Аз го изчиствам, пека, беля го и го прибирам в пликове за фризер. Не го соля.  В един плик слагам количество колкото за едно готвене/да речем около 10-15 бр./. Прибирам и суров изчистен, за пълнени пиперки. От него ползвам и когато ми трябва по 1 бр.- за супи или овкусяване на бульон. Hug
и аз така, а може също и нарязан на парченца за манджички

# 3
може просто да го опечеш, да го сложиш в пликчета и да го замразиш
после като ти трябва, вадиш пликче и размразяваш
много лесно се белят като се размръзнат, с едно дърпане и всичко пада

# 4
  • Мнения: 408
може просто да го опечеш, да го сложиш в пликчета и да го замразиш
после като ти трябва, вадиш пликче и размразяваш
много лесно се белят като се размръзнат, с едно дърпане и всичко пада
и аз процедирам така.беленето става бързо и сока от чушките не изтича,когато не са обелени,а остава в тях Peace

# 5
  • Мнения: 3 036
Аз имам и фризер отделно и фризер към хладилника.
Едно количество примерно 10 чушки ги изчиствам от дръжките и ги измивам.
Тях ги слагам в плик и в хладилника - те са за пълнене с кайма.
Отделно си пека ,беля и пак по 10 в плик - те са за чушки с доматен сос,пълнене с яйца и сирене.
Трети ги режа на дребно и в плик - те са за боб,гювеч или други яденета.
Нито едни обаче не соля,да не се горчат после.

# 6
Аз пека, беля, слагам в пликчета по десетина без сол и замразявам, докато сестра ми не ги бели - така повече й харесвали повече миришело на печена чушка /въпрос на вкус/, а чушките за пълнене ги запичам лекичко колкото да омекне чушката и пак слагам в пликчета по десетина за едно готвене пак без сол и замразявам /така заемат по-малко място във фризера /  Wink

# 7
  • София
  • Мнения: 407
Печен и небелен. Няма много значение в какво ще го сложиш. В пликчета за фризер се получават много компактни пакетчета.

# 8
  • Мнения: 2 926
Аз го пека, обелвам и в торбички  Peace

# 9
  • София
  • Мнения: 605
онзи ден правих за 1 път такива чушки за зимата. Една част измих, изтърбуших и сложих в пликчета. Другата изпекох и с обелките в една кутия-и във фризера!Предстои ми още ведниж тази процедура,че много малко ми се сториха Thinking

# 10
  • София
  • Мнения: 4 294
Пека, задушавам в тенджера и като изтинат в плик (бройки според желанието) и във фризера, така необелен нито осолено.
После като извадя пакета се белят супер лесно  Peace
В плик не заемат толкова място, в кутия ми струва че ще по-обемисто.

# 11
  • Пловдив
  • Мнения: 1 219
Миналата седмица така небелени ги бухнах във фризера. Ами цял ден с това се занимавахме на село, свеки прави буркани. Но останаха още доста и аз за да и спестя малко работа взех една тенджера. Само че ми беше писнало да беля и ги прибрах така. Майка ми замразяваше белени и небелени - все са хубави. Даже когато решах, че ми трябват 2-3 чушки просто си изръчквах от пакета или с остър нож си режех парче колкото ми трябва и другото обратно във фризера.

# 12
  • varna
  • Мнения: 676
Пека и без да ги беля ги слагам в пликчета.Ако са обелени,стават кашкави.А ако не-много лесно се маха ципата след като се размразят.

# 13
  • Мнения: 2 018
До сега - изтърбушени, печени, белени в пликче. Ама като ви чета, може да не ги беля тази година.  Mr. Green

Отделно си замразявам сурови и изтърбушени /за да се съберат повече/ - за пълнене.

За манджи - една пиперка легнала в края на пликчето, навивам веднъж като рулце /ако някой ме разбере, ще го поздравя  Laughing/ още една, навивам пак и така докато свърши пликчето. Това го правя за да се разделят една от друга чушките и да си изкарвам по една за яденето. Полуразмразена много лесно се нарязва.  Peace

# 14
  • Мнения: 5 001
Имам въпросче...

Като прибирате печените чушки необелени,махате ли семките или директно с тях и после като размразявате ги махате?

Аз досега съм замразявала само печени и обелени ,както и сурови за пълнене....

# 15
  • Мнения: 2 018
Аз ги махам /изтърбушвам/, докато са сурови, защото по лесно се почистват. После, като е печена полепват навсякъде семки.

# 16
  • Мнения: 5 001
Аз ги махам /изтърбушвам/, докато са сурови, защото по лесно се почистват. После, като е печена полепват навсякъде семки.
Т.е печеш изтърбушени чушки така ли?  newsm78

Аз пека в чушкопек и ако са изтърбушени много течност изтича при печенето.Следователно и доста пуши.Виж,ако се пече цялата чушка не пуши.

Въпросът ми беше за замразяването....Необелени чушки,НО със или без семки?....

# 17
  • Мнения: 2 018
Да пека ги изтърбушени. Е, пуши си малко, но после ми е по лесно.  Wink Пека и на скарата и  в чушкопека.

Съответно и замразявам без семки.   bouquet

# 18
  • Мнения: 5 001
Бо,благодаря ти за търпението  Wink
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 19
  • Мнения: 493
Аз го пека, обелвам и в торбички  Peace

 Peace

# 20
  • София
  • Мнения: 618
Когато  изпечени и небелени се замразят, след това имат вкус на токущо печена чушка и са по-вкусни. Аз не ги търбуша, а си ги замразявам с ъс семките и дръжките. Някак си ми е по-хубаво като ги наредя в чинията и ги поръся с магданоз и чесън.
Слагам и парени, които ползвам за пълнене.Тях ги търбуша, измивам и във вряла вода за 4-5 мин. след което в пликчета.
И също токо нарязани и запържени леко за миш маш, пак в пликчета.
Въпрос на вкус. Peace

# 21
  • Мнения: 2 803
Измивам го, изчиствам семето и го изпичам. Слагам в торбички на бройка. За готвене го попарвам и  правя за супи нарязан на ситно и в кутия от сладолед. Също си правя и камби - пак измити и изчидтени от семето. Стават чудесни пълнени с яйци и сирене.

# 22
  • Мнения: 832
Ние правим два вида пипер за фризера - печен и бланширан.За печения пипер чушките ги печем на тенекия на огън(може с дръжките може и без тях), после като изстинат ги слагаме в пликове за фризер; бройки колкото за едно ядене. А за бланширания пипер чушките се измиват и изчистват от дръжките и семената, след това се слагат във вряща вода на котлона колкото да си променят цветя, да се попарят. И като изстинат процедурата е същата - в пликове бройки за едно ядене. Печения пипер го ползваме за панирани чушки, миш-маш, може и за салата.А бланширания - за пълнени чушки(с кайма; с ориз и гъби, с яйце и сирене).

# 23
  • Мнения: 940
Аз пека пипера изтърбушен на барбекюто. Майка ми го пече на тенекия, и тя изтърбушен. После задушавам, небелен го прибирам в пликове.
Замразявам и пресен, небланширан. Слагам чушките една в друга по 10 в пликове.

# 24
  • Пловдив
  • Мнения: 2 163
Пека на печка , беля и нареждам във фризера в пликове.Един път пробвах небелени , но не ми харесаха как се белят въпреки , суперлативите за тях и от тогава отново беля  Peace

# 25
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Аз пека пипера изтърбушен на барбекюто. Майка ми го пече на тенекия, и тя изтърбушен. После задушавам, небелен го прибирам в пликове.
Замразявам и пресен, небланширан. Слагам чушките една в друга по 10 в пликове.
И аз така!  Peace

# 26
  • София
  • Мнения: 3 699
Чистя от семките,пека и прибирам - без да беля
После размразявам и беля- така ми харесват повече на вкус,отколкото белени
За пълнене слагам по 10-ина чушки ,почистени и непланирани в плик ,без да ги мачкам- още замръзнали после ги пълня и слагам в тенджера/със сос/

# 27
  • София
  • Мнения: 7 104
Изтърбушени, небелени в пликове  Peace

# 28
  • Мнения: 3 622
Изтърбушен, печен и обелен. Прибирам го в пликове по 12 - 13 бр.  Peace

# 29
  • Мнения: 14 499
в найлонови пликчета за фризер, необелен

# 30
  • все тук
  • Мнения: 1 716
Аз го изчиствам, пека, беля го и го прибирам в пликове за фризер. Не го соля.  В един плик слагам количество колкото за едно готвене/да речем около 10-15 бр./. Прибирам и суров изчистен, за пълнени пиперки. От него ползвам и когато ми трябва по 1 бр.- за супи или овкусяване на бульон. Hug
Практикувам по абсолютно същия начин от години. Таяка, според мен, се запазва най-добре, а и не си губя времето зимата с чистене, белене и т.н.

# 31
  • Пловдив
  • Мнения: 2 163
Изчистен от дръжки,изпекан, обелен и в пликове!

# 32
  • Мнения: 2 142
Когато  изпечени и небелени се замразят, след това имат вкус на токущо печена чушка и са по-вкусни. Аз не ги търбуша, а си ги замразявам с ъс семките и дръжките. Някак си ми е по-хубаво като ги наредя в чинията и ги поръся с магданоз и чесън.
Слагам и парени, които ползвам за пълнене.Тях ги търбуша, измивам и във вряла вода за 4-5 мин. след което в пликчета.
И също токо нарязани и запържени леко за миш маш, пак в пликчета.
Въпрос на вкус. Peace

 Peace  и аз така ги правя

Общи условия

Активация на акаунт