За първа година в детската градина! - 4 част

• 16 359
  • 394
  •   1
Отговори
# 300
Дудинка, нашите деца май в една градина ходят.

# 301
Моя хубостник днеска отмъкнал на лелката вафлата, която  е била на обяд за десерт. Била си я оставила вътре в стаичката,където им сипват храната, ама нашия се промъкнал и си я взел Blush Mr. Green
Иначе сутринта  тръгнахме от нас без рев, в колата кротуваше, влязохме в градината, събух си обувките и поех към втория етаж, ей тогава като нададе един вой...впи се в перилата на стълбището, не мога да го откопча. Голям рев рева, докато събличах, преобувах и т.н. Госпожата го вкара вътре в стаята, и като слизах по стълбите вече не се чуваше да плаче.

# 302
  • Mediterraneo
При нас във всяка смяна има лелка и госпожа.

Моята дъщеря винаги си взема играчка сутрин на тръгване, която обаче задължително си оставя в шкафа.

Нашата група е на първия етаж, но и да не е, в градината се влиза свободно- родителите водят децата до групата, влизат в помещението с шкафчетата, преобличат си децата. Това за мен е най- нормалното положение.

В петък имаме родителска среща  smile3508

# 303
Тази сутрин пак плакахме много  Cry ! И пак се опита да избяга от градината. Цял ден ми беше много криво и вече сериозно се замислям дали постъпих правилно, като го записах на градина!

# 304
  • sofiq
Моето слънчице,е вече трета седмица (от1.09) на градина и не мога да кажа че е започнала да свиква.Сутрин плаче ли, плаче......... cry А на мен ми се къса сърцето smile3518

# 305
daksi, това което ви се случва беше най-големия ми страх, като си познавам детето! За да не плаче съм му заявила, че това е неговата работа и там не пускат майки, както и не пускат деца на моята работа. Сутрин се събужда с думите: "днес ще ходим ли на работа? Няма! В понеделник, нали?" Simple Smile Голямо подковаване беше и мисля, че това е ключът към палатката. И също: татко му го води...да си се оправят по мъжки. Аз първите дни Cry Госпожата много помогна, просто му поръчваха всяка вечер на другата сутрин да ходи с усмивка и да казва "Здравейте". Направо ме Shocked, че изпълнява и треперейки влиза и се усмихва по научения начин, макар че му идваше първо да ревне. Абе, всяко начало е трудно..., само не се самообвинявайте...

# 306
  • Пловдив
Днес май добре е минал деня, госпожата малко странно ми го каза, но каза, че е било наред всичко. Отивайки до гардеробчето й разбрах защо странно се държеше госпожата - пижамката е беше напикана Sad Това не се е случвало от ... не помня кога  Sad Нищо не каза госпожата по този въпрос, което също ми се стори странно... Не разбрах насън ли се е напишкала или от рев, уж била спала, но не разбрах кога е станало това  Rolling Eyes
Иначе е весела, засмяна, приказлива, изобщо нищо странно в поведението. Каза, че е било хубаво и е плакала, ама малко  Crazy Попитах защо е плакала, като знае, че ще я взема, а тя каза, че и другите плачели и тя с тях Crazy
Сега се моля само да не пипне някой вирус, че в събота ще празнуваме РД с дечица  Praynig
daksi, дано скоро да се похвалиш, че ходи с желание детенцето  Hug
Мама Галка, мъчно ми стана и за вас като прочетох, дано свикне детенцето  Hug Heart Eyes
МерСедес, това с вафлата е голям номер  Joy

# 307
  • София
Моето слънчице,е вече трета седмица (от1.09) на градина и не мога да кажа че е започнала да свиква.Сутрин плаче ли, плаче......... cry А на мен ми се къса сърцето smile3518

Предучилищното образование все още не е задължително, освен 4 група, която се води подготвителна за училище и може да се кара в самото училище. Ако смяташ, че няма да успее да се адаптира към градинската среда и да създаде контакти с другите деца и учителките, може да не ходи на градина. Стига да има кой да го/я гледа. Аз лично смятам, че децата, посещавали ДГ са по-социални и общителни личности, но всеки си познава най-добре детето и решава кое е най-подходящо за него Peace

# 308
Бубето, благодаря за рецептата! Звучи вкусно. Там едва ли се стараят толкова, но поне приема някакви белтъчини. Че ми е втръснало да чета в менято филия с шоколад, шоколадово руло, бисквити, кроасан........

# 309
  • София
филия с шоколад, шоколадово руло, бисквити, кроасан........

Абе какви са тия градини, бе? Shocked И при нас има филии, но никога с шоколад - примерно с масло и чубрица, с пастет, кроасани нямаме в менюто изобщо, рула също.  newsm78

# 310
  • Бургас
Пети, имала ли си случаи дете да ходи само до обяд - за дълго време?
Мисля, че не е разрешено, но тази идея трайно ми е загнездена в главата...
Защото моят главно следобедите го мъчат, само за това говори, не спи въобще там, а вкъщи спеше по 3-4 часа и го будех, сега е уморен, раздразнен и само плаче, че не искал да ходи, не искал "да си почива" в леглото. Иначе го слагам вече рано вечер, но просто там не може да заспи. От бебе спи сам в стаята си и не иска никой при него. Сигурно "тълпата" там го притеснява. Simple Smile

# 311
  • София
Пети, имала ли си случаи дете да ходи само до обяд - за дълго време?
Мисля, че не е разрешено, но тази идея трайно ми е загнездена в главата...
Защото моят главно следобедите го мъчат, само за това говори, не спи въобще там, а вкъщи спеше по 3-4 часа и го будех, сега е уморен, раздразнен и само плаче, че не искал да ходи, не искал "да си почива" в леглото. Иначе го слагам вече рано вечер, но просто там не може да заспи. От бебе спи сам в стаята си и не иска никой при него. Сигурно "тълпата" там го притеснява. Simple Smile

В яслата има доста такива деца, ама там са друга история. В групите ако вземат детето на обяд повече от една седмица, намекваме тактично на родителите, че не е желателно и не влияе добре нито на детето, нито на другите в групата и да пробваме да остане за цял ден. Друг е въпроса вече как точно го карат да си легне. Ако го насилват да спи и в никакъв случай не разрешават само да си лежи без да говори и пречи на останалите, трябва да се обърнеш към директорката или преди това да говориш с учителките и лелята Peace

# 312
Мина и нашия втори ден. Сутринта рееееввв. Дадох я на Госпожата и излязах. И на вън аз пък рееев   Blush
Сърцето ми се къса, като гледам мъничето ми как плаче! Голяма мъка е тая раздяла. И как да и обясня, че е добре да ходи. Сутринта ми казва "Мамо, аз ще пазя къщата. Вие отивайте на работа." Големи уговорки бяха да не ходи. Имаше и "Виж колко си мекичка, искам при теб да седя".
Буквално съм на две дали да ходи или да я спра. Баща и и той...

Днес не е яла цял ден нищо. Като я взех изпи едно шише с вода 500 мл за отрицателно време. Изяде половин кифла по пътя и после в къщи супа, манджа, десерт! Това го яде за цял ден като си е в къщи. Имали са зеле за ядене, но тя не яде. И цял ден гладно.
Не яде доста неща. Така гладна ли ще е все Sad  Има ли варианти някакви да хапва нещо? Ако аз и нося нещо което и харесва?

# 313
  • Бургас
Благодаря ти за отговора Петиbouquet
И аз така си мислех, че ще е. Sad
Направо ми е неудобно да говоря с тия хора - в момента гледат 25 мрънкащи и хленчещи деца, а се чакат още! Как се оправят...

# 314
  • София
Направо ми е неудобно да говоря с тия хора - в момента гледат 25 мрънкащи и хленчещи деца, а се чакат още! Как се оправят...

Успокой се най-напред ТИ, децата са като антенки и усещат нашите настроения. Ще свикне, довери се на госпожите в градината и се опитай да не се разделяте сутрин повече от 5 минути, защото се разстройват още повече и става страшно ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт