Колко време са адските болки при нормално раждане?

• 41 819
  • 141
  •   1
Отговори
# 30
Някъде около час !Но на мен цялото раждане трая 2 така че незнам дали съм критерий!
При всеки е различно и ти пожелавам леко и бързо раждане !

# 31
Чак "адски" не бих казала.Постъпих в 3 и1/2 сутринта,след около 2 часа започнаха по-силните болки,но бързо бяха изместени от напъните и в 6 и 10ч. родих.Не се притеснявай,наслаждавай се максимално на този прекрасен период и бъди уверена,че всичко ще мине като по ноти.Леко раждане и да се похвалиш! newsm10

# 32
Чак адски не са били.
Най-много ме болеше точно преди раждането - да е било към 30мин, но мисля че е заради окситоцина, който ти го пускат по системите. Той скъсява доста времето между контракциите и нямаш време за почивка.
Иначе може да си биеш една епидурална Peace

# 33
Чак адски не са били.
Най-много ме болеше точно преди раждането - да е било към 30мин, но мисля че е заради окситоцина, който ти го пускат по системите.
При мен беше абсолютно същото.

# 34
  • София
около 1 час при мен. първо раждане, обвинявам окситоцина главно Wink

# 35
Какви са тези адски болки?  newsm78 Няма такова нещо. Раждането е естествен процес и ако го възприемаш като такъв, отпуснеш се и не се стягаш при контракциите - почти даже няма болки  Simple Smile Аз така правех и имах леко раждане  Peace

# 36
Някой тук ми чете мислите май! Laughing

Откакто разбрах, че съм бременна за втори път не спирам да мисля по този въпрос.

Този път със сигурност няма да позволя да ми "помагат" и да ускоряват раждането, защото съм убедена, че адските болки си бяха заради това. Ще се подкова с обиграна техника на дишането и най-вече ще съм подготвена за болките.

Горе главата, мила, ще се справим и ще оцелеем! Hug

Единствената помощ,която получих беше разкритие с ръка.Окситоцин не са ми вливали.

Какви са тези адски болки?  newsm78 Няма такова нещо. Раждането е естествен процес и ако го възприемаш като такъв, отпуснеш се и не се стягаш при контракциите - почти даже няма болки  Simple Smile Аз така правех и имах леко раждане  Peace

Е,и аз се бях настроила положително,но болките ми наистина си бяха адски.Накрая даже си мислех,че умирам-толкова зле се чувствах.

Благодаря,че толкова мами се отзовават на въпросите и страховете ми.

# 37
И аз не съм имала чак адски болки. Всъщност раждането ми беше изключително леко - на всички пожелавам да го преживеят също така леко. Истински ме заболя единствено когато ми правиха епизиотомията (още си бия главата защо не я отказах) и когато ме шиха. Е, и после при оздравяването, но това вече не се брои.
С две думи - дано второто ти раждане бъде като моето!

# 38
  • BG
При мен и двата пъти бяха по-малко от 2 часа,даже вторият път може би към 1час,защото ми го предизвикаха.При всеки е различмо.

# 39
  • Ботевград
Ако толкова много те е страх от болките, поискай си епидурална упойка Peace
Първото раждане протече за 7-8 часа, като болки имаше за около 20 минути, второто раждане се случи за час и половина, болките бяха час и половина.
Различно е, но няма начин, от 10 години насам медицината е напреднала страшно много. Няма страшно Peace

# 40
Около 7 часа при мен бяха много силните болки от контракциите. Дори 2 часа не ги помня как са минали, не знаех на кой свят съм.... Накрая ми сложиха спинална упойка и последните 20 мин. имах чувството, че съм в рая  Grinning
Леко раждане!

# 41
Около 6 часа бяха моите големи болки, но не бих казала, че не се издържа Naughty.Пожелавам ти успех и леко раждане Praynig!Всичко ще бъде наред Peace!Звучи изтъркано, но все пак болката си заслужава и после бързо се забравя Hug.

# 42
Адски болки не съм имала  newsm78 С първото изобщо не ме боля много - докато не ме закачаха не ме боля, а после заедно със системата ми сложиха и епидурална. С второто болките бяха около 1 час, като изобщо не мога да ги определя като адски, раждах във вода.

# 43
  • София
Не съм раждала вагинално, но нали има епидорални упойки...  newsm78

# 44
Наистина бяха адски - около осем часа, за капак накрая се премина към секцио. Болките на следващия ден след операцията ми се видяха приказка в сравнение с другите.

Общи условия

Активация на акаунт