Чакам среща тъй голяма,през АПРИЛ да стана мама!

• 16 373
  • 293
  •   1
Отговори
# 165
честит празник на всички именници   bouquet
аз не смятам да се мажа, безсмислено е вече да си давам парите на вятъра  #Cussing out

и аз много се чудя, има ли смисъл Thinking
предният път се мазах, но цялата съм на стрии, дали може повече от това да се нацепя Twisted Evil
а си е такова усилие и сутрин и вечер Tired

# 166
Честит имен ден на Надето и на другите празнуващи днес  bouquet /вкл. и аз Laughing/

При предната ми бременност към 6-тия месец ми предписаха Зимафлуор, но тогава страдах от сляпо доверие към наблюдаващата ме лекарка.
qnika, за да се приема допълнително желязо би трябвало да има установена желязо-дефицитна анемия.  
За мазането - предния път не се нацепих. Идея си нямам защо при положение, че от тийн-възрастта си имам такива хубави стрии поради резки качвания и спадове в теглото  Thinking. Все пак се мазвах с едно мазало на Чико - Мама Дона или Дона Мама newsm78. Сигурно до седмица-две ще започна да се омазнявам с нещо, защото изневиделица ми се появи корем. Ще трябва да проверя близкия бременен магазин за нещо подходящо в тази връзка. В краен случай някой ще трябва да ми подари тиранти.  Mr. Green

# 167
  • Там където има любов
Честит празник на всички празнуващи и от мен   bouquet
Благодаря на всички ви за поткрепата имах нужда от това. Аз все още повръщам така че смятам че всичко е наред макар че ми придърпва от време на време
За мазането и аз мисля че е ген.

# 168
Мен защо сте ме махнали от априлските мами ?  Sad 

Ami ne si pisala ot mnogo wreme,ne si pisala kakyv ti e termina,zatova naj veroqtno te nqma
Ako gi napishesh shte te wklu4a

# 169
По повод на написаното от Поем се сетих, че и някой друг не е писал от много време. Дано причината на Пипи66 да не пише е, че е разсърдила и всичко с бременността й да е ОК.

# 170
  • Варна
Честит имен ден, рони и Надето!

За Зимафлуора - правилно са те посъветвали, qnika, няма абсолютно никаква полза от него, а вредите са доста. Тук, във Варна, се вдигна доста шум по въпроса, защото се оказа, че на децата от детските градини са давали флуорно мляко, без дори да уведомят родителите. Освен не особено изяснените други странични ефекти, е сигурно, че прави зъбите на жълти петна.

За момента аз пия само фолиева киселина. Предния път пих и Матерна, но после чух доста отрицателни мнения и за нея - от това, че костите на бебето се втвърдявали и раждането ставало по-трудно, до това, че майката качвала повече килограми (аз качих 25 ooooh!), затова този път смятам и от витамините на таблетки да се въздържа. Замислям се за продуктите на Аквасорс, за които Very Nice писа.

Дъмпер, съжалявам, че едното бебенце го няма, дано другите две да са все така добре и да растат в коремчето ти без никакви проблеми! Също ще се радвам да останеш при нас! Hug

sunny_777, надявам си, че си почиваш и лежиш, а след няколко дни всичко ще е наред и при теб!

За мазането, и аз смятам, че е до ген. Не съм се мазала кой знае колко сериозно предния път, но имам само една-две малки стрии на гърдите. Поръчах си сега от Ягодката някакво мазило на основата на масло от шея, пък ще видим.

Връщам се на темата с количките - ходих да видя наживо тази, дето  показах и се отказах. Не е достатъчно маневрена за моя вкус.  Confused Предния път бях с Маг Ингланд (количка от 210 лв.), която беше къде-къде по-удобна за управление от тази (за 1400 лв. Shocked - тук в Бг, аз смятах да си я купя от Англия за 700 лв.). Така че продължавам да търся.

Моят преглед е чак утре вечер, едвам издържам вече. Tired При това и аз ще трябва да ходя с госпожицата, че баща й няма да си е вкъщи. Ще видим как ще реагира на бебето. Party

По повод на написаното от Поем се сетих, че и някой друг не е писал от много време. Дано причината на Пипи66 да не пише е, че е разсърдила и всичко с бременността й да е ОК.

Защо да се сърди? newsm78

# 171
Милички, здравейте!!! Съжалявам, че не съм писала тоооолкова време(не ви се сърдя)!!! Мислех да се включа по-късно, но ми стана много мило, че сте се сетили за мен!!! При мен положението е следното: след последния път, когато ви питах за сексуалните контакти, посетих чичо док, който установи, че съм изхвърлила вторият, неразвиващ се сак(явно от контракциите по време на контакта) и на мястото се е получило отлепване на действителния сак, който се оказа с два, тупкащи ембриончета  Shocked !!! Направо не можех да повярвам... Heart Eyes, но пък от друга страна ме е много страх да не ги загубя(да чукна на дърво), тъй като миналия път пометнах в 8г.с и 1 ден!! Та затова не исках да се хваля, но щом питате  Heart Eyes   bouquet И последния път като бяхме но доки, едното беше 1.39, а другото 1.32, т.е. към онзи момент са се развивали добре, а утре живот и здраве ще ги видя отново!!!
И попринцип доки ми изчислява термина за 26.04,но всичко си е Божа работа.....да стигна до там, пък ще го мисля!!!

# 172
pipi66, новините са прекрасни! Да продължат да бъдат такива занапред!   bouquet

# 173
Здравейте!
Пипи, много се радвам за теб, че имаш близначета!    bouquet Дано са ти здравички и да растат успешно Hug

А това за флуора и допълнителния прием е самата истина. Още преди години една моя позната ми говореше за това, и беше забранила на лелките от детската градина да дават  полагащото се флоурирано мляко на детето й  Peace

Честит празник на всички празнуващи!   bouquet

# 174
Благодаря на всички за поздравите и аз поздравявам всички празнуващи днес - Вяра, надежда и Любов и по малко Мъдрост Wink
Пипи това са чудесни новини Simple Smile Пожелавам ти всичко да върви добре и ще чакаме още новини Simple Smile

# 175
  • София
Здравейте мами,

И аз не съм се включвала наскоро, но пък чета много редовно.

Имам едно питане към мамите, които често излизат болнични. До колко болничните афектират размера на майчинските, които ще взимате след време?
Доколкото прочетох болнични през последните 6 месеца преди майчинството автоматично означават намаляне на размера на сумата, която след това ще получаваме, защото по време на болничен взимаме само 80% от осигурителната сума.

Някой да е запознат с детайлите?

Мерси!

# 176
Честит празник на всички празнуващи, пожелавам им всичкото щастие на света.
Аз днес се чувствам доста уморена и за това се включвам само за малко.
Лека ден на всички мами.
pipi66, честито за страхотните новини  Hug Joy

# 177
Здравейте мами,

И аз не съм се включвала наскоро, но пък чета много редовно.

Имам едно питане към мамите, които често излизат болнични. До колко болничните афектират размера на майчинските, които ще взимате след време?
Доколкото прочетох болнични през последните 6 месеца преди майчинството автоматично означават намаляне на размера на сумата, която след това ще получаваме, защото по време на болничен взимаме само 80% от осигурителната сума.

Някой да е запознат с детайлите?

Мерси!
това зависи от много неща:
 - първо дали взимаш всеки месец по малко болнични или взимаш непрекъснат болничен до 45-дневния полагаем се
- второ зависи върху каква сума си се осигурявала 6 месеца преди болничните, и дали да речем очакваш да ти се увеличи заплатата
Така не мога да ти отговоря по принцип. Дай ми конкретния си случай. Например всеки месец на една и съща заплата ли си била, осигуряваш ли се допълнително, откога си  в болнични?

# 178
  • Варна
А защо вземате болнични, ако се чувствате добре и няма нужда от такива? newsm78

# 179
  • София
tai,  благодаря ти за помощта.

Казах в работата си за бебето и като че ли само си навлякох затруднения.

Осигуряват ме, вече над 2 години, над прага от 2000лв и очаквам това да не се променя.  Това е добрата страна на нещата. Ако съм разбрала правилно от това, което изчетох по форумите трябва майчинските ми да са около 1800 лв ( надявам се да не греша).

След като казах за бебето с шефовете имахме дълъг разговор как ще реорганизираме работата и те ме помолиха да помисля дали е възможно последния месец преди да изляза в 45 дни майчинство преди раждане, да си взема болничен. Тоест да не съм на работа не 45 дни по-рано, а 75 дни по-рано.
Това, което искам да разбера е дали ако го направя това ще намали размера на майчинските, които ще взимам.

Надявам се да съм го обяснила добре.

Общи условия

Активация на акаунт