Чакам среща тъй голяма,през АПРИЛ да стана мама!

• 16 359
  • 293
  •   1
Отговори
# 195
tai, защо ги изчисляваш към 1560? По време на майчинството се получават 90% от брутното трудово възнаграждение. Тъй като сумата не подлежи на облагане (защото е обезщетение) реално дохода на майката би следвало да се запази в почти пълен размер.
ами защото максимално разрешения осигурителен доход е 2000 лв. Даже и да се осигуряваш повече от 2000 лв., в НОИ ти го взимат 2000 и толкоз  Peace А пък 90-те % са от брутното, но не повече от нетното възнаграждение по закон.

Да де, така ги смятах, но пак ми излизат повече от 1560. Gaja е написала, че е осигурявана за сума над 2000 лв. Аз си сложих 2500 лв., от тях извадих 13% (осигуровките общо) - 325 лв., остават 2175 (облагаем доход), извадих данък 217,50 и стана 1957,50 нетно възнаграждение. При което, дори и за база да вземат максималния осигурителен праг от 2000 лв., същото би станало 1800 лв., което е повече от нетното.
Миличка,и тук Тай е абсолютно права.
2000 осн.запл.-13%/осиг.за сметка на служ./ =  1740лв
1740  -10%/ДОД/                                             =   1566лв
т.е.НТВ =1566лв

# 196
Ааааа, моля ви Shocked Главата ме заболя от БТВ, ББТ и т.н. Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Няма ли да си говорим за бебенца тва онова Laughing
Коремче още не ми се е появило на мен newsm78
ами не ги чети тия работи щом не те интересуват....то и мен много неща, които се обсъждат, не ме вълнуват, ама не викам: стига сте говорили за това!  Naughty
Тази тема е свързана с нашето сегашно положение, така че не смятам че е толкова излишна  Crossing Arms

мила ksd_g, това което смятаме с теб е точно така, но за доход точно 2000 лв. А пък наистина момичето казва ,че се осигурява над 2000. Може пък и да е права chokolina в разсъжденията си за този случай....и аз вече казах, че за над 2000лв. наистина не съм сигурна как стоят нещата  newsm78

Последна редакция: ср, 17 сеп 2008, 15:19 от tai

# 197
Хуху, аз задължително ще се документирам от време на време, защото милото ми братче, т.е. бъдещият вуйчо Laughing Laughing Laughing, ще се завърне в БГ чак за Коледа и ще му дойде бая стресиращо ако дотогава не ме е виждал в това ми положение Grinning Grinning Grinning
Tai, душице, нещо като усмивчици съм вметнала в коментара си, естествено, че са важни тези неща Wink Дишай спокойно Wink

# 198
  • Overijse, Belgie

Коремче още не ми се е появило на мен newsm78

Ако ти е първа бременност, още е рано за коремче  Peace
На мен просто ми е странно, че в края на 3-тия месец вече имам малко, което естествено само ние си виждаме, през дрехите не си личи, но все пак почна да расте доста рано.

# 199
Ааааа, моля ви Shocked Главата ме заболя от БТВ, ББТ и т.н. Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
........
тези физиономии за мен са всичко друго, но не и усмивчици...както и да е , не искам да споря. Мисля обаче, че едно толкова категорично изказване с придружаващи го емотикони е красноречиво само по себе си.
Но както и да е -и ти  бъди здрава и спокойна   bouquet

# 200
Моето мнение напълно съвпада с това на Тай.
Договорът и за 2500, и за 5000 да е, осигуровките се събират и обезщетенията се изплащат според до размера на осигурителната тежест, а нейната горна граница е 2000 лв. Съответно 80 или 90 %, но не повече от нетното възнаграждение.
Когато тестваме системата, със сигурност ще знаем повече.  Wink

# 201
Ох, едно и също мнение съм го насяла 100 пъти.
 Just a Girl, добри резултати. Хубаво е да се взимат мерки и нещата да се изчистват преди да са създали тревоги.   bouquet

Извинявам се, че ще се доредактирам - изключително впечатлена съм, че когато някой полага някакви усилия да бъде от полза, се намира и кой да намери маана. Това е като да те поканят на купон и от вратата вместо добър вечер да се изцепиш "егаси и тъпия купон". Tired

Последна редакция: ср, 17 сеп 2008, 15:49 от рони

# 202
На мен коремче ми се появи и то доста си личи,дори и с първата бременност ми личеше още от 2-я месец.

# 203
Леле,счетоводителска му работа...от много сметки пропуснах да честитя на Надето,на всички софиянки и изобщо на всички,които имат повод днес!Да сте живи,здрави и много щастливи!!! newsm51 smile3525 newsm51
Да са ни живи и здрави и мамите на близначета Heart Eyes и да си ги пазите много!
Да сми живи и здрави и всички останали и Бог да ни закриля и повече никакви загуби да не спохожда отбора ни! Praynig
А относно коремчетата-ами първия път коремчето ми се изду чак в 6 месец,а сега...Все едно съм 6 месец preggoДори мъжа ми ме пита да не греша нещо и да съм 6-и hahaha
Всъщност всичко при втората ми бременност е различно,абсолютно различно,само циците ми пак са огромни bombs Joy
Тай,мила, не се ядосвай!Беше изключително полезна!Има хора,които го оценят! Hug
А аз съм съгласна и с Рони-горната граница на осигурителната тежест е 2000лв  bouquet

# 204
Tai, недей така, приеми искрените ми извинения, чувството ми за хумор е особено Rolling Eyes ии си бера ядове с него Tired Темата наистина е интересна и необходима, просто не съм никак по точните науки иии гледах тъпо и неразбиращо коментарите Embarassed С какво ли се римуваше филолог в женски род newsm78 Laughing Още веднъж съжалявам ако съм прозвучала грубо, храня най-топли чувства към всички ви  bouquet  bouquet  bouquet

Аз имам въпросче относно животините Thinking Прочетох по-горе мнение на brilliantine, че си е направила някакво изследване, защото има котьо. Аз имам същия проблем, но все забравям да попитам моят лекар какви са рисковете и как трябва да постъпя...

# 205
Tai, недей така, приеми искрените ми извинения, чувството ми за хумор е особено Rolling Eyes ии си бера ядове с него Tired Темата наистина е интересна и необходима, просто не съм никак по точните науки иии гледах тъпо и неразбиращо коментарите Embarassed С какво ли се римуваше филолог в женски род newsm78 Laughing Още веднъж съжалявам ако съм прозвучала грубо, храня най-топли чувства към всички ви  bouquet  bouquet  bouquet

Аз имам въпросче относно животините Thinking Прочетох по-горе мнение на brilliantine, че си е направила някакво изследване, защото има котьо. Аз имам същия проблем, но все забравям да попитам моят лекар какви са рисковете и как трябва да постъпя...

# 206
Благодаря за поздравите! Simple Smile
А за коремчето не мога да преценя, по принцип съм си пълничка и си го имам от преди...но май има леко подуване ама от много желание може и да си въобразявам Simple Smile Все още ми стават панталоните и дънките от миналата есен, обаче гърдите ми са станали огромни и то меко казано. Днес си поръчах един сутиен за бременни, в петък трябва да пристигне дано малко ми помогне да ги нося тия двете по-лесно  Embarassed

# 207
Леле,счетоводителска му работа....................
охо, значи сме колежки  Wink  Hug, а може-би и рони да е от гилдията ?  Party

furf , няма проблем, понякога сме по-чувствителни. Hug......ако имаш коте знам че трябва да направиш изследване за токсоплазмоза...питай задължително гинеколога си за това. А също в никакъв случай не трябва да се занимаваш с котешката тоалетна...и за предпочитане да не си много покрай котето.

Последна редакция: ср, 17 сеп 2008, 16:03 от tai

# 208
ох, при мен се оказа че нямам защита за токсоплазмоза и за шарка (не помня коя всички беше опасната) и риска да се заразя е 1 към 16, а децата тръгват утре на детска градина  Rolling Eyes

# 209
  • Пловдив
Честит имен ден на всички носещи тези прекрасни имена     bouquet Да сте живи , здрави и много щастливи  Hug

За протокола нямам никакви следи от коремче...при мен няма нищо интересно за хвалене , по цял ден се мъча над някакви формули и полудявам....
п.п. Не се карайте за глупости ей  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт