Чакам среща тъй голяма,през АПРИЛ да стана мама!

• 16 388
  • 293
  •   1
Отговори
# 120
wellcome, desi  bouquet!!! Лека, безаварийна и спокойна бременност Hug!
qnika, 1 месец наистина и на мен ми се струва големичък период особено в началото на бременността. Кажи на док. че искаш поне заега да те преглежда по-често, едва ли ще откаже... Thinking.

# 121
Аха, при нас в Бургас, днес има надежда за малко слънце поне Wink...

# 122
qnika,Little-Big Girl  s risk da vi obidq vi molq,tuk ne e 4at,ako iskate da napishete oshte neshto vyv mnenieto si ,MOLQ izpolzwajte butona "Redaktiraj"!!!

Izvinete za latinicata!

Дъмпер,otivam za hranata na malkata i posle shte go pusna  Hug

# 123
На първо място - Добре дошли на новите попълнения в отбора на издутите коремчета.
sunny_777, болничен и вкъщи - това е и моето становище. Аз вече откарах 1 месец вкъщи и като гледам как е положението май още 1 месец ще си остана....Достатъчно ти е притеснението за бебо, не ти трябват допълнителен стрес и работа. Ако всичко се оправи - тогава е въпрос на избор, но в това положение повече почивка, както са те посъветвали вече.
Между другото моето мъниче в средата на 10-та седмица беше 5.63 см. Някой спомена вече, но има ли връзка между това колко бързо расте и пола?!?
Да ви се оплача, мами.....съседите до нас имат едни разбойничета (на видима възраст 2-3 и 4-5 години) - да са им живи и здрави. Обаче за голямо нещастие нашата спалня да се падне до тяхната детска стая. Дечицата стават в 6:30 и у тях става истинска война, за сън при нас и дума не може да става. Това ни съсипва направо. Аз често не мога да спя през нощта, имам нужда да разполагам с времето си, за да мога пълноценно да си почина. А когато ходех на работа ставам в 8:00, понеже офисът ми е на 10 мин пеша от нас. Но....ме събуждат в 6:30. Помолих майката най-учтиво, ако е възможно като се събудят да ги водят в друга стая или нещо от сорта, но...1 седмица и пак се върна старото положение. Сънят ни тотално се разбива. Сега в 99% от времето никой от възрастните не прави нищо ,а в останалия 1% влиза в стаята и почва да крещи - чудесно направо...Разбирам, че са дечица (при това сладури), ама пък ние какво сме виновни, че на тях им се лудее..? Решили сме да се местим в бъдещата детска стая...Пък детето в началото ще спи при нас. Ако някой е имал подобен проблем, ще се радвам да сподели как го е решил. 
Успешен ден на всички без прилошавания!

# 124
Ааа, така е наистина Дея. Съжалявам, този бутон въобще пък не го бях забелязала... Blush. Вече ще го ползвам Peace

# 125
Добрутро дами  bouquet
Дея  Hug - а твоето куче оправи ли се? (може да си казала, ама аз съм пропуснала..)

Относно честотата на прегледите -  мен ме викаха до 3-ия месец през 2 седмици, а от четвъртия до 7-мия ми обясниха, че ще ходя веднъж месечно, после пак през 2 седмици до края.

Добре дошла на новата мама Деси   bouquet

Sunny - ти ако си вземеш болничен не трябва 1 месец да стоиш там - освен ако не е наложително. Доколкото знам стоят по 3 дни, и после другото време са си вкъщи....По-добре мисли за здравето си Peace

А пък на мен не искат просто така да ми дадат болнични....трябвало да си платя 3-дневен престой в болницата за всеки един месечен болничен, и тогава щяло да мога да изляза...а аз исках, защото ми е малко напрегнато на работата (в момента не, но скоро се очаква). Та сега съм в чуденка дали все пак да не остана до края на тая година  newsm78

Хубав ден на всички  bouquet

# 126
Добър ден, мамчета Hug
Аз идвам от чичо доктор, взеха ми кръв и урина днес и минах на ехографф, швидим резултатите в понеделник чак Rolling Eyes
Стискам палци за прегледите днес Sunglasses
Дидке, веднага ме разконспирираха по гърдите Laughing Laughing Laughing
no_name, не се ли събуждаш така или иначе към 6.30 Twisted Evil /аз в 7 вече съм с  Shocked очи.../ Шегата настрана, наистина е неприятно, не знам, тампони за уши?!? Щото се е видяло, че от съседите няма да дойде...

# 127
tai, за първи път чувам такава щуротия - да си плащаш всеки месец все едно си стояла в болница...струва ми се нередовна работа нещо...На мен тепърва ми предстои да си взема за още един месец и от личен опит все още не мога да говоря... Иначе като лежах в болница сега ми дадоха 4 дни болничен за престоя ми там + 30 дни за след това - за домашно лечение. А пък тази или другата седмица ще се обадя на чичко доктор да ми даде за още време..дори да не е за месец...само да се пооправя малко. А от 2 дена пак имам една скапана температура от 37.2/37.3....и се притеснявам малко....
furf , купих си тапи за уши, аз съм ползвала и по-рано като живеехме в Студ.град. Обаче има няколко недостатъка - първо ако някой тръгне да ме буди,колкото и нежно и внимателно да го прави се стряскам много и сърцето ми ще изхвръкне от гърдите. Второ - не си чувах телефона.(И малко ме сърбяха ушите)  Но дори да пренебрегна тези неща, съпругът не може и той да сложи тапи, понеже ходи на работа и трябва да става навреме...Мислихме го, въртяхме, сукахме...Пък ни е миличка спалнята, гласихме си я с голям кеф, от някоко месеца спим там, но...  Sad

# 128
no_name - болницата е частна, та може би затова (престоят там не е безплатен по принцип).... А за температурата - хич не се притеснявай и не пий нищо за да я свалиш - това е нормална температура за бременни и се задържа такава до края на 3-ия месец Peace

furf май тапите за уши наистина ще са единствения вариант в твоя случай  Tired ooooh!

# 129
Здравейте на всички, нямаше ме няколко дни но ето че пак съм тук. Честно казано аз още не мога да осъзная, че съм бременна и какво точно ме очаква. Може би защото до сега съм минала само един повърхностен преглед, все още не са ми правили изследвания, а знам че до сега трябваше да ми направят доста. Но какво да се прави така го налагат обстоятелствата. Надявам се най късно началото на другата седмица вече да имам гинеколог и да съм минала преглед, изследвания и всичко както си му е редът за да съм спокойна че всичко е наред. На първият преглед казаха че бебо е добре, аз все пак се притеснявам, там където ходих на преглед не ми обърнаха кой знае колко внимание. извинявайте че ви занимавам с моето притеснения, но ми се искаше да го споделя с някого а не смея да тревожа роднините си.
Радвам се когато чета че някоя мама е ходила на преглед, видяла е бебчето и си и е чула сърчицето му, когато резултатите от изследванията на всички ви са добри. И настръхвам когато чета за загубено сърчице. Искрено се надявам повече да не прочета за нещо подобно. Успех и късмет на всички ви. Hug Heart Eyes

# 130
bore, всичко ще е наред, не се притеснявай Wink И изобщо не се извинявай, нали затова е форум-за да се питаме една друга. Никой не се е родил научен, нито пък има книга, която да отговори на всичките ти въпроси! Успех ти пожелавам в намирането на подходящ гинеколог, който да ти следи бременността, важните изследвания тепърва предстоят за нас, априлките, тъй че имаш още малко време Wink
no_name, и аз не си представям тапи за уши - пробвала съм, но ми е прекалено тихо, че да - стряскащо... свикнали сме да живеем на шумно Rolling Eyes Трябва да се пробваш, може би, още веднъж хубавичко и нагледно да обясниш в какво състояние се намираш, от какво имаш нужда Mr. Green Пък ако не са разбрани си е за тяхна сметка Tired

# 131
Здравейте,

Сега като чета почнах леко да се притеснявам направих ли добър избор на наблюдаващ лекар. Насрочи  ми вече прегледи до декември през месец. Ходя при Бойчев в Тутракан, но май прегледите са на даста време един от друг незнам.!!! Дано не съжалявам, че се юрнах да ходя чак до Тутракан.

qnika ама разбира се, че ще разхождаме кореми заедно на мен все ощеее изобщо не ми личи.

# 132
no_name, а оитвала ли си да говориш пак с тези хора? Може да им стане вече неудобно и да вземат някакв мерки... Thinking

# 133
  • Бургас
Според мен честотата на прегледите /ехографски/ трябва да е до установяване на сърдечна дейност примерно на две седмици и след това предостатъчно е веднъж в месеца, повече от това ако няма някакъв проблем или смущения е абсолютно излишно. На вънка примерно няма такова гледане на ехографи всеки месец и т.н., там минават съвсем по друг начин ЖК, а все пак казваме че там е цивилизацията надали са по прости от нас.

# 134
Добре дошли и успешен финиш през април на новите бъдещи мами.
За честотата на прегледите - преди години /7-8/ позната забременя в Холандия и до 12-та седмица прегледи йок. Но за сметка на това, ако искаше бъдещото й дете да посещава детско заведение след изтичане на майчинството, някъде около 10-тата седмица от бременността си трябваше да му запази място и да го впише в някакъв регистър.
Аз не чакам да ме извикат за преглед. Моята основна лекарка е в отпуск, но ми беше казала, че ако реша че не издържам, да отида някой от колегите й в "Щерев" да ме върне в релсите.  В петък нещо ми се размъти в кратуната и спонтанно посетих не точно случайно избрано АГ. И както бях решила преди това да не си искам направление за следене на бременността по здравната каса, промених мнението си. Може би другата седмица ще се разходя до личната за направление. Вече съм и със заплют час за първа фетална морфология. 

Общи условия

Активация на акаунт