Пловдивските майки и деца готвят се за есента (Пловдив - 20)

• 17 540
  • 315
  •   1
Отговори
# 255
Такаа.
До сега след ivanka.ge и мама Пепсън ставаме 26 възрастни и 31 деца.

# 256
Да запиша още една мама и едно дете:мама Пепсън и дъщеричка/очаквам включване и от още една чужбинска мама,но за тях ще кажа допълнително-дано да не изтървем сроковете/
Така или иначе консумацията се плаща на място, не е с куверти Simple Smile И да дойде / не деойде някой в последния проблем, не мисля че ще е проблем  Wink
Ирка ли ще идва  Flutter

Такаа.
До сега след ivanka.ge и мама Пепсън ставаме 26 възрастни и 31 деца.
Бебетата не ги брой Simple Smile Те са си комплект с майките  Mr. Green

А сега имам питане , една приятелка е бременна няма средно образование нито стаж и аз искам да попитам тя имали право на помощи и колко време тя е в 7 месец , ще има ли еднократна помощ и там още каквото и се полага .
Мисля, че има право на помощ еднократна за бременност, за раждане също - 250 лв за първо мисля беше.. и след това 1 година, ако отговаря на критериите..
Ето виж молбите:
Молба-декларация за получаване на еднократна помощ при бременност
Молба-декларация за получаване на еднократна помощ при раждане на дете
Молба-декларация за получаване на месечни помощи за отглеждане н … неосигурени майки
Има право и на детски, ако не надвишава месечния доход на член от семейството.
Образованието няма никакво значение в случая  Peace

# 257
 duhi_puhi да не броя децата под годинка така ли?

# 258
duhi_puhi да не броя децата под годинка така ли?
Ами според мен ако са казали до 30 деца, имат предвид щуращи се наляво-надясно.. Нали едно непроходило бебе по никакъв начин не заема пространство самостоятелно  Mr. Green Нито ще има някаква самостоятелна консумация.. или майка му ще го остави без да го държи или да е в количката?
Мисля, че да.. Според мен брой физически активните хора, ама като гледам бройката е чудна  Peace Запази ли залата?
Кажи им 30 възрастни и 30 деца и .. да не ни върнат.. пък и да не ни броят  Wink
Брой възрастните, че да знаем по колко да бутнем на Дядо Мраз за някой подарък  hahaha
Ей, много съм се надъхала за парти  Tada

# 259
Ок разбрах те. Ще броя наново Crazy, макар, че няма смисъл май. Днес запазих дата 21 за 11 часа. Разбрах се с тях, че ще заемем цялата зала. Най-късно седмица преди празника трябва да се обсъди менюто, може и от сега. Утре ще имам път натам и се чудя дали да не мина да взема няколко примерни и цени и да ги обсъждаме после?

# 260
  • Пловдив
Ей, много съм се надъхала за парти  Tada

Мдаааа, това е щото пропусна миналогодишното  Rolling Eyes

# 261
duhi_puhi  напротив- след като не заплащаме наем на стаята куверт ще има -иначе кой ще ни пусне без консумация?
Като говорих с момичетата от там те предложиха за децата по един сок + от тяхните бутер банички -които ще се направят в тяхния ресторант и трябва да се знае точната бройка 5 дни преди да празнуваме. баничките наистина са супер и са по 1 левче -има с кашкавал. сирене и нещо друго -забравих. а за родителите по едно безалкохолно + кафе който желае и пак банички или предлагат соленки . сладки по 100 грама -2лв. -аз предлагам декември месец както миналата година Пепито събираха пари на центъра така и ние с Валерия по списъка да съберем и да уточним кой какво газирано иска и бройката на баничките. и ще събираме и за Дядо Коледа и Снежанка. но предложене как да разделим 120 лева -само на майките. само на децата или и на майките и на татковците и на децата по равно?
Аз също ще съм с таткото ни!

# 262
duhi_puhi   напротив- след като не заплащаме наем на стаята куверт ще има -иначе кой ще ни пусне без консумация?
Аз си мислех по-скоро да направим нещо като плата? Ако има възможност де  newsm78 Или не  Thinking

Утре ще имам път натам и се чудя дали да не мина да взема няколко примерни и цени и да ги обсъждаме после?
И аз, и аз Simple Smile Имам път натам де  Wink Ако искаш заедно да отидем? Пиши на лични да се разберем  Peace
Най-добре ще е да им вземем ценоразписа и .. всеки да си каже какво иска  Crazy Предполагам после и допълнително да поръчваме няма да ни се разсърдят  Mr. Green

За Дядото - според мен на децата  newsm78 - пуснете анкета  Sunglasses

# 263
Значе утре в 11 часа ще се видя в детския кът с Анелия и Валерия -друг който иска -там сме!

# 264
Аз ще питам нашият татко дали ще ни заведе  Grinning То моята бебка ще е на 8месеца тогава и сигурно нищо няма да разбере от празника  Grinning
Ще чакаме значи подробности за консумацията.

За помощите за бременни: Приятелката ти да подаде молба в социалните и ще и отпуснат 150лв преди раждането . Молбата се подаваше мисля 45дни преди термина. След раждане и дават 250 и по 100лв месечно+25 детски =125лв.

# 265
  • Пловдив
.....
За помощите за бременни: Приятелката ти да подаде молба в социалните и ще и отпуснат 150лв преди раждането . Молбата се подаваше мисля 45дни преди термина. След раждане и дават 250 и по 100лв месечно+25 детски =125лв.

Най- добре за нея е да намери някой познат, който ще се съгласи да я води фиктивно на работа, тя да си плаща осигуровките и така ще получава майчинство 2г.! Само трябва да пита най-добре счетоводител някой, за необходимият стаж, като месеци, преди раждането, който трябва да събере...Да не би вече да е късно... newsm78

Въпроса си може да зададеш и тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=336984.0

# 266
  • В света на мечтите
и ние се записваме
1 мама и 1 дете - 100 % сигурни
ако има възможност ще запишем и още 2 мами и 2 деца, но т.к. т не са ми потвърдили за сега не ги бройте

# 267
  • plovdiv
аз гласувах, но забравих да се запиша Simple Smile, та значи пишете ни и нас 1 мама + 1 дете Peace

# 268
.....

Най- добре за нея е да намери някой познат, който ще се съгласи да я води фиктивно на работа, тя да си плаща осигуровките и така ще получава майчинство 2г.! Само трябва да пита най-добре счетоводител някой, за необходимият стаж, като месеци, преди раждането, който трябва да събере...Да не би вече да е късно... newsm78

Въпроса си може да зададеш и тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=336984.0
трябват поне 6м преди термин. Аз така изпуснах за 1 месец..

# 269
Така.. Ходихме, видяхме, преписахме.. сега ще напиша какво предлагат и да решаваме Simple Smile
Я кажете колко мислите да е куверта (говорим нещо за майки и деца общо) + може да се поръчва после допълнително на място..
Дядо Коледа и снежанка ще е може би по 4 лв/човек.. семейство по-скоро.
Майките с 2 деца могат да вземат 2 куверта за 3мата евентуално.. А предполагам, че за майките с 1 дете може би ще е достатъчен 1, а пък после всеки да си взима допълнително нещо ако иска..
Започвам да пиша менюто и какво нахвърлихме набързо като куверт.. След малко ще го пусна.. а вие пишете предложения (ако има някой на линия  Mr. Green) колко да бъде куверта   Peace

Общи условия

Активация на акаунт