Мама сакчето да стяга, че ОКТОМВРИ наближава!

• 12 050
  • 300
  •   1
Отговори
# 75
Ох аз тая бременност колко нерви изхабихне е истана.Направо съм кълбо от нерви.Баба мнес пак я взеха в болница и са казали да чакаме вече най лошото

# 76
Сев сега се сещам, че една позната беше получила алергия от желязото. Може би да питаш дали не е възможно да е от него  newsm78
Аз пък имам отвратителна болка в гърба, точно под плешките. Вече така ужасно ми тежи корема и няма значение седнала ли съм, или легнала - все си боли  Sad

# 77
  • София/Търново
Severinka от два месеца съм с обрив. Отказах всякакъв антихистамин. Дори и сега на 11... Всеки си решава. Мажа се само. Обаче от тоновете изискаха бележка, че не съм заразна. Ако това е цената, на драго сърце. Но хапчета-никога. Докато е малкото вътре, а и като кърмя /подлежи на проверка, но едва ли бих се навила, освен, ако не вреди на малкото/ никакви лекарства. Но както казах-всеки решава сам. Аз мога само:  #Crazy

gery_roz
Не знам. Искам да те успокоя, но не знам как. Философските излияния едва ли ще ти помогнат. Опит нямам. Единственото, което мога да ти предложа е ако се наложи да се обърнеш за помощ. Няма да се срамуваш, нали? С теб съм   Hug

# 78
Сев, да те питам ти беше казала че някой ти е казал че това е уртикария. Така ли се оказа? Ако е уртикария трябва да имаш обрив като от коприва, да почервенява, сърби и ако не се чешеш няма никакви белези и изчезва. Моят мъж има тази алергия вече няколко години, лекарите не откриха от какво е,  но ние забелязахме че е от праха за пране. Ти да не си го сменила случайно? Сега ползваме само Персил Сензитив и нямаме проблеми. Дано да се оправиш скоро. А и той вземаше същите хапчета.

Рени, много гадно с инфекцията. Стискам палци бързо да се възстановиш!

# 79
  • София
Рени, Ванче, благодаря ви   newsm51
Рени, много неприятно с тази инфекция и то в този срок на бременността! Дано бързо да се оправиш!  newsm10
Ванче, как си с контракциите? Пиеш ли още магнезия?
Сев, на теб също стискам палци да пребориш обрива!  newsm10
Днес май е ден за насрочване на секцио! swf , честито и на теб! Малеееееееее, сега погледнах, че 25.09 е другата седмица!  #Crazy #Crazy #Crazy
Мис  Hug
Гери, колко нерви изхаби ти през тази бременност, ужас направо! Бъди силна и спокоина заради бебка! Започна ли да пиеш протеините, как се чустваш?
Аз ще се опитам да хапна малко кисело мляко и няколко обикновени бисквитки, че корема ми къркори от глад, дано само да ги задържа  newsm17

# 80
Здравейте вечерно!

Честити ви дати за секцио! Miss Fairy, аз бях с индийската книга, ако искаш пиши ми на лични коя дата от октомври искаш да проверя...да не разводняваме форума с обяснения... Там не всички дати са хубави, но какво да се прави... познавам и хора, родени на абсолютно гадна дата, пък са свестни... и обратно. Ама като цяло, доста си съвпада  Peace

Софко, той твоят младеж наистина е голям таласъм, ама изчакай да му пораснат всички зъби и ще се кротне... поне през нощта. Даже ще дойде един момент, когато ще можеш да го научиш (поне) да си заспива сам-без помощ... Ама е голям сладур!  Heart Eyes

Гери, искрено се надявам баба ти да издържи тези кризи и да се възстанови... Praynig То кой ли не беше, колко твои роднини се изредиха през болници докато беше бременна  ooooh!

Сев, щом ти е казал докторът, пий хаповете и гледай да на заспиш, преди да прочетеш 4-те странички  Simple Smile

А Трикси, за теб съвсем не знам как се справяш... аз онзи ден за първи път повръщах заради вируса и за малко да ревна от гадното усещане...  Sick Имах чувството, че и бебето страда, ама май не е така...

# 81
здравейте.с огромно желание искамда се включа в списъка за майки които ще раждат през октомври .бихте ли ми казали къде и как  трябва да се регистрирам.предварително ви благодаря.

# 82
Гери, иска ми се да кажеш, че вече се чувстваш по-добре и нервите ти не са така опънати....знам, че с нищо не мога да ти помогна, само ще ти пожелая душевна сила и издържливост  newsm51
Фийл, и аз рядко съм повръщала и това е едно от най-ужасните ми усещания. Като чета Трикси и Параход колко често търпят това си мисля, че са герои   bouquet
galiq 84, хайде бе сладур, то стана време да раждаме, ти не си се наканила, но...по-добре късно и т.н., нали? Добре дошла в отбора  Hug. Можеш да напишеш подробностите за себе си тук и Северинка ще те включи на първата страничка на темата в списъка ни, а може да й ги пратиш с Лично Съобщение. Като начало стигат термина ти, от кой град си и в коя болница ще раждаш, какъв е пола на бебчето и ако сте подготвили именце. И чакаме повече подробности по-нататък  Wink

# 83
Запис!!! Hug
Следя ви с огромен интерес, момичета и ви стискам палци!!!

# 84
Момичета, имам едно питане извън темата. Търся си фризьорка. Бях се наканила да ходя при мойта да се подстригвам и боядисвам и ме изненадаха, че е в чужбина. Сега се чудя къде да отида и то скоро.

# 85
Ох, прочетох всичко (почесвайки се по малко) и сега съм готова да отговарям поименно. feel_u, нещо се разсъних и успях да прочета  Wink

За направлението за хоспитализация - на мен от ЖК ми казаха, че двете направления (за хоспитализация и за раждане) се дават в 37 г.с. и аз тогава си ги и взех  Peace

barabina, не се ядосвай на свекърва си, ами най-добре направи така, както те е посъветвала Фийл  Wink

Арианка
, първо ще оборя Алис   Wink, че направлението за раждане и направлението за хоспитализация са две различно неща. Знам го, защото вече ги имам тези документи, иначе и аз педи се колебаех дали не са едно и също нещо. Та, на направлението за раждане всъщност се казва (поне в моя случай) НАПРАВЛЕНИЕ НА БРЕМЕННА ДО РОДИЛНО ЗАВЕДЕНИЕ. Отдолу на самото направление пише, че се издава след 28 г.с., въпреки че на мен ми го дадоха чак в 37 г.с. НАПРАВЛЕНИЕ ЗА ХОСПИТАЛИЗАЦИЯ - издава се в два еднообразни екземпляра и изглежда точно, както най-обикновено направление за какъвто и да било специалист. За съжаление не мога да ги сканирам да ги видите, защото вече не съм на работа. Дано да съм била полезна.

Параход
, аз вече си направих изследване за очните дъна. Отидох на очен, защото виждах малко размазано надалеч, но се оказах с много малък диоптър и всичко е ок с очните дъна. Дано и при теб всичко да мине добре и да можеш да си родиш нормално. Мисля, че като влезеш в 9-ти месец (може и да си влязла вече, де) вече трябва да отидеш да очен да те погледне.

helenka, мисля, че сте в малко неизгодна позиция относно строителя  Confused Ние правим така - прехвърляме нотариално след Акт 15, за да нямаме ядове със собственици и ако нещо не е ок до Акт 16 го оправяме. За подписи "гоним" само обезщетените и хората с кредити (тъй като на тях трябва да се прехвърли на Акт 14). Прочете договора си точка по точка и вижте дали има за какво да се хванете, но и да има пак ще трябва намесата на адвокат. Но ти казвам да си помислите добре дали да не подпишете акт 15, ако забележките не са големи и значителни, защото колкото повече се отлага подписването му, толкова повече се отлага и получаването на Разрешение за ползване. А ако нямате съответното разрешение ще трябва да живеете на промишлен ток, а от личен опит знам каква гадост е това, особено ако сградата се отоплява на тока, а не на газ или ТЕЦ. Ако решиш мога да ти дам телефона на много добър адвокат, специализирал се в областта на строителството. Той живее и практикува в София, но ако се стигне до дело ще дойде и във Варна. Пожелавам ви успех и дано скоро да ви се разреши проблема!  Peace Сега си сетих, че щом ги чакате цяла година с разрешението за ползване явно наистина има не малък проблем. И да вметна, че строителството на една жилищна сграда отнема 22-24 месеца с нормално закъснение до 2-3 месеца. При вас повече време ли е минало?

Еленце
, не се ядосвай за скециото, важното е всичко с теб и бебо да е наред  Hug

Трикси, много е неприятно това с повръщането  Sad За съжаление май при теб почти нищо не помага, но си мисли, че след няколко седмици бебка ще се появи и всичко това ще отмине  Hug

swf, честита дата на секциото!

Рени, дано скоро я пребориш инфекцията, стискам палци  fingerscrossed Само недей да се отчайваш.

Мимисофиа, дано да си права и скоро да ми мине обрива, че се чувствам ужасно. Досега никога не ме е сърбяло така.

мананка
, мислихме и варианта алергията да е от Сорбифера, ама аз го пия от близо 2 месеца и този вариант някак отпадна. А ти защо не помолиш мъжа ти да ти направи масаж на гърба, та д да те отпусне малко  Peace

8Eos8, аз също не изгарям от желание да пия лекарства, ама не ми е никак цветущо положението. С всеки изминал ден пъпките стават все повече и засягат все по-голяма част от тялото ми, днес и по лицето ми излязоха няколко. Пък аз все пак съм се консултирала с трима лекари (дерматолог, гинеколога ми и личната лекарка) и се надявам да не са сбъркали.

Ванче, да ти кажа кажа никой не спомена понятието уртикария, ама така както го описваш май и мойте пъпки са същите.

Е, такъв дълъг пост не бях писала досега, ама като ме нямаше цял ден, сега трябва да наваксвам.

Последна редакция: ср, 17 сеп 2008, 00:06 от Severinka

# 86
galiq_84, Добре дошла! Алис, вече ти е обяснила всичко, затова няма да се повтарям  Peace

Мими
, аз съм много доволна от мойта фризьорка и мисля, че ще ти е сравнително близо - в Стрелбище. Ако ти е удобен този квартал кажи и ще ти драсна малко инфо на лични  Peace

# 87
Северинка и Трикси, благодаря ви много за пожеланията   bouquet   bouquet   bouquet.... надява, се скоро да се напълни целия форум със снимки на здрави и красиви бебчета. Успей на всички.   bouquet

# 88
  • София
Добро утро, момичета! Wink

Та, си го взех въпросното лекарство, което се казва Ксизал и вече изпих едно хапче. Ама взе много да ми се пи от него и да ме боли главата, добре че само 3-4 дни ще го пия и искрено се надявам обривите да изчезнат, че вече не се търпи тоя сърбеж  #Crazy
Айде отива да видя какво сте писали!  bouquet
Северинка, стискам палци обривът ти да мине бързо, нашият бъдещ татко има доста алергии и това лекарство много му помага newsm10 (и него доста го успива)
Трикси  Hug Една от най-близките ми приятелки е бременна в 5-ти месец и не спира да повръща като теб. За съжаление и тя не е открила лек и не мога нищо да предложа Sad На нея дори й избиха кръвоизливи в очите Shocked УЖАС!!! Стискам палци в оставащите дни да ти е по-добре  Praynig

# 89
Момичета, колко време преди раждането ще вземате направление за хоспитализация от личните си лекари? На мене ми казаха вчера, че е добре още от сега да си го подсигуря.
Касата колко поема за секцио знае ли някой? Защото вчера ми сметнаха че ще трябва да платим към 1400 лв. за ВИП с придружител, снимане в операционната и секциото с избора на екип, но ми казаха че сумата ще намалее драстично ако си вляза да раждам с направление по ЗК. Но забравих да питам колко е това намаление заради ЗК ? Колко поема тя?

Никози, ама как така още не са видели пола на бебето? Защо не отидеш при друг лекар с по-добър ехограф и не изискаш да видят точно пола? Аз не мога да си представя досега като тебе да стоя в неведение. То верно че накрая като е изненада е по-интересно, но аз нямам такова търпение. Ние още в 13 та седмица имахме предположение и се оказа правилно. А от тогава до сега 100 пъти ни казаха какво е.

Пуки, направлението важи 30 дни и е по-добре да го вземеш в 9ти месец Peace На мен ми казаха,че и без него ще ме вземат и че не е проблем да го занеса по-късно.

Никози, миличка забравила съм да ти спомена, но доктор Карагюзян не обича да казва пола и  най-вероятно няма да го направи.Преди време имаше случай със сгрешен пол и скандал и той от тогава не казва.Това го знам от мои приятелки които ходеха при него.

Общи условия

Активация на акаунт