Раничка на шийката на матката - 3 част

• 134 462
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
ДесиX3, а лазера причинява ли такива цикатрисни тъкани?  newsm78 щом пишеш че е по добрият вариант,аз въобще не се замислих за лазаер или с ток  Peace  Grinning
Ами самия начин на работа на лазера е по-различен и травмите за лигавицата са по-малки.Това е идеята.Иначе и двата метода се използват за лечение на епителни промени по шийката на матката,но в България лазер има на много малко места и затова термокоагулацията е по-доспъпна, и така масово прилагана.

# 601
Разбрах те,аз вече минах през лазера само питам,  Grinning

# 602
Здравейте! Темата е много дълга и естествено нямам нерви да я изчета цялата. Моят проблем е следният - преди 8 месеца разбрах, че имам раничка на шийката, но тогава имах други проблеми и понеже явно е била малка, това остана на заден план. Миналата седмица бях на преглед и гинеколожката ми каза, че раничката е станала по-голяма, че е доброкачествена и няма нужда от биопсия, но трябва да се изгори. Не знаех,че има 2 варианта - с лазер и с ток, тя не ми каза, но доколкото разбрах при мен ще е с ток. Каза ми, че най-вероятно няма да ме боли, иначе може да ми сложи упойка. Аз съм страшна паника и ужасно много се притеснявам. Часът ми е другата седмица и искам да попитам ако някоя от вас са я горили с ток дали боли, защото ще умра от притеснение...  Sad

# 603
Калиопа89,моят съвет е:
- преглед с колпоскоп/ако не е правен/
- биопсия след прегледа /ако има нужда/
.
Лекарката ти как прецени,че 'раничката' се е увеличила ,и че е доброкачествена,само с визуален преглед ли?Не е добре да се гори 'на сляпо'
Аз съм горена 2 пъти.Не боли,но има едно неприятно усещане,леко парене,но наистина няма място за притеснение.

# 604
Тя ме прегледа с колпоскоп, за биопсията каза, че няма нужда, защото видя, че е доборкачествена... По принцип й имам страшно доверие, защото е много добра лекарка, но мен ме е страх от евентуалната болка... Само като си помисля за това и ми става лошо Sad

# 605
Няма защо да се плашиш.Болка няма,само едно много странно усещане ,но в никакъв случай нетърпимо или нещо страшно.Не се притеснявай,стискам палци всичко да е наред.Simple Smile

# 606
Здравейте момичета,
и аз си имам раничка от няколко години. До сега не искаха нищо да я правят, но мисля след 2 седмици да отида и да настоявам да ми я горят....имам постоянни някакви течения- гъбички по всяка вероятност, които преминават в нещо подобно на цистит....Според мен това се дължи на раничката....До сега лекуваха гъбичките, но нищо не помага....
Има лякой и сред вас някой на който раничката да му е правила подобен проблем- гъбички и цистити....

По всяка вероятност ще се гори с термокоагуация или електрокоагуация- кой от двата метода да избера- за лазер не мога да дойда до София....
Не съм раждала и плануваме дете....

# 607

Ами тогава лазера е най-добрият вариант.

# 608
Здравейте момичета,
и аз си имам раничка от няколко години. До сега не искаха нищо да я правят, но мисля след 2 седмици да отида и да настоявам да ми я горят....имам постоянни някакви течения- гъбички по всяка вероятност, които преминават в нещо подобно на цистит....Според мен това се дължи на раничката....До сега лекуваха гъбичките, но нищо не помага....
Има лякой и сред вас някой на който раничката да му е правила подобен проблем- гъбички и цистити....

По всяка вероятност ще се гори с термокоагуация или електрокоагуация- кой от двата метода да избера- за лазер не мога да дойда до София....
  Защо не можеш да дойдеш до София,събери парите ако е до финанси-здравето ти е най-важно щом искаш да имаш дете,постоянното течение ти е от раната-100% и аз бях така!Лазер е най-добрият метод Peace

# 609
  • София
kaliopa89 , невъзможно е на око да се определи дали е доброкачествено или не. По-добре е да преодолеем страха си от болката- която е пренебрежимо малка, за да сме сигурни в състоянието си. Не бива да сме небрежни към здравето си и да се доверяваме на прегледи на око, колкото и да е добра лекарката, не е ясновидка да поставя диагнози без необходимите изследвания. Желая ти късмет и здраве!

# 610
Ели,
при теб как беше, аз имам постоянни течения лекарствата ми помагат само за най-много един месец....Само една (много добра лекарка) ми каза че всико се дължи на раничката, всички остали доктори казват че не било от нея.....
Тези течения от друга страна ми пречат за нормално овлажняване, а отвреме навреме ми правят и цистити, защото по време на секс ставало триене и се качвали към пикочните пътища....

Въпросът е дали да предприема твърдо горене на моя отговорност, защото сега като на преглед ще ми кажат, че раничката е добре и да не я пипам.....

На теб кой ти я гори и какво ти казаха за тези течения...

# 611
момичета,
 горенето с лазер лазерна конизация ли го водят- това не е ли за по сложни случаи....

# 612
Лазерната конизация е друго-реже се тъкан под формата на конус, когато  е лоша тъканта  Rolling Eyes
 Горенето на рана с лазер,не боли,препоръчително е да се махне раната,  а не да се наблюдава и да теченията ми бяха постоянни  Peace Таласъмче няма да е на твоя отговорност горенето, ако се консултираш с добър лекар и той ти каже, че е за горене-аз ходих в Токуда вече писах  на мн. места при д-р Карагьозов първия преглед ми излезна 100 лв със -40 лв преглед,25 цитонамазка ,20 за друго изследване, втория път беше горенето 250 лв и само отделно пътни сме си платили събират се ,за здравето си го направете поне прегледа за да знаете за горене ли е! Peace

# 613
Благодаря ви момичета,
ако има някой от Варна на който са му горили раничка, моля ви да ми пише за добри лекари във варна....

Предварително блягодаря...

# 614
Минаааа  Simple Smile Не знам за другите момичета, но мен си ме боля... Пробвах 1-во без упойка няколко пъти, но не го издържах и ми сложи упойка (която също не беше най-приятното изживяване, но все пак). А колко се бях панирала... лекарката и сестрата се видяха в чудо  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт