мама или майка?

• 6 122
  • 150
  •   1
Отговори
# 105
  • България
На майка ми казвам - мамо,синът ми пък постоянно повтаря-ма-ма-ма-ма Grinning

# 106
  • Край ''синьосиньото синьо море''
Децата ми винаги са ми казвали мамо Така свикнаха от малки и с годините така си остана Мисля че мамо можеш да кажеш само на майка си,докато майко можеш да кажеш и на много възрастна чужда жена в знак на уважение.Срещала съм го и в литературата.

# 107
  • Пловдив
Обръщам се към майка ми с "мамо". Звучи ми по-нежно  Heart Eyes
Към свекърва ми се обръщам с "майко". Правя разграничение между двете Wink

# 108
На майка ми казвам и "мамо", и "майко" - когато, както ми дойде. На свекърва ми казвам "майко". На мене още не ми казва нищо, но предполагам, че ще е "мама", защото е по-лесно Heart Eyes

# 109
Обръщам се към майка ми с "мамо". Звучи ми по-нежно  Heart Eyes
Към свекърва ми се обръщам с "майко". Правя разграничение между двете Wink

Peace

# 110
майка ми си е "мама", но към свеки се обръщам с "бабче" , да не се бъркат внуците

# 111
Мама си е Мама при мен  Laughing ,звучи ми нежно.
А свеки държи да я наричам Мами, но за сега е Леля  Crossing Arms
Нищо,че е на 65 -  държи и внуците й да я наричат така  Rage  Rage

# 112
  • София
Винаги казвам на майка ми "мама", явно така са ме научили и така ми харесва повече. Simple Smile,
На свекито - никак, рядко се виждаме. Blush
Синът ми ми вика "ма-ма", но той е прекалено малък, за да ми каже "майко" или нещо подобно. Simple Smile

# 113
Наричам я МАМА. Като бях по-малка, веднъж ми каза, че ако я нарека "майко" - все едно няма да се обърна към нея, толкова неестествено щяло да й бъде. Ми аз и не мога да й кажа друго. За мен те са  - мама и тате.

# 114
Аз пък казвам "маме". Това ми е най-мило.
Или пък ползвам някой от прякорите, които сме си измисляли вътре в семейството.

# 115
Сега 4ета тази тема и пла4а.Преди година загубих майка си.Никого пове4е няма да нарека "МАМО".Малката ми казва "мама","май4е".

# 116
Иво ми казва "мамо" по принцип. Когато ми се ядоса за нещо казва" лоша майка". Аз казвам на майка си " майко" в момента, като малка я наричах "мамо".

# 117
Когато бях малка веднаж казах на мама "майко". Тогава тя ми обясни "Аз съм ти майка, но за теб съм мама". И сега, когато аз самата съм майка държа детето ми да ми казва "мамо". "Майко" ми се струва грубо. А към свеки се обръщам по име

# 118
За детето съм "мама".
На майка си казвам "мамо".
На свеки карам по име.

# 119
  • Бургас
За Тери съм мама,а на майка си казвам майко.

Общи условия

Активация на акаунт