мама или майка?

• 6 132
  • 150
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Никога не съм казвала на майка ми "майко".  Мамо или по често майче. Много грубо ми звучи "майко" . А мисля, че ще ми бъде по приятно дъщеря ми да се обръща с "мамо", отколкото с "майко" . Към майката на приятеля ми се обръщам на име. Но дори и да ми стане свекърва и да трябва да я нарека по друг начин, не мога да и кажа МАМО. Майко по добре звучи Rolling Eyes

# 91
Не мога да си извъртя устата да кажа "майко" на майка ми, винаги и казвам "мамо". Бебана също ми казва мамо или мамуууу  Mr. Green

# 92
  • Варна
На мама си казвам мама..Никога не съм й казвала майко.  Heart Eyes
И малкото човече ми казва мамаааа
А на свекърва ми не казвам никак  Mr. Green
Peace

# 93
На моята майка казвам "мамо". На свекърва ми казвам по име.

# 94
Обръщението ми към майка ми е мамо, никога не съм и казвала майко.
Към свекърва ми е майче, защото така и казва мъжа ми, но мисля да мина на майко  Wink

# 95
  • София
Звучи ми като някаква голяма глупост.
Човек има една майка (ако не е преживял някакво нещастие) - била тя мама, майка или и двете.

# 96
към майка ми се обръщам с "мамо,маме,маменце" и гледам,че и дъщеря ми така ми вика.Много ми е мило,но в интерес на истината майка ми никога не е казвала как да й викаме "мамо или майко". Peace
На свекето не съм викала майко,но като се замисля май нямам обръщение към нея Confused

# 97
Мама е "мама" и никога "майка",а свекърва ми си има име,с което се обръщам към нея.
И синът засега ми вика мамо,а като порасне нека сам реши.

# 98
  • Пловдив
Сина ми се мъчи да проговаря сега,но ми казва мамааааааа.
Аз на майка ми и викам-майко.
На свекито както дойде-или никак. Mr. Green

# 99
На мен ми казват "мамо". Аз казвам предимно "мамо", но понякога и "майко". На свекървата - нищо.

# 100
  • Страната на чудесата
Имам дъщеря, когато я питам нещо използвам в края на изречението.................., мамо/майче/маменце? Съответно тя така се обръща към мен. На майка си казвам майче, на свекървата майко. Естествено, че правя разграничение!

# 101
Моите деца ме наричат "мамо", а голямата понякога "маменце". Аз се обръщам към майка ми с "майко", а към свекърва ми никак. Embarassed

# 102
Предпочитам обръщението "мама", така се обръщам към дъщеря си, и към майчицата си. "Майко" ми звучи чуждо. Свекърва ми си има име, както и собствени деца, оставам на тях да я мамосват.

# 103
  • На тиха улица
Аз се обръщам към майка ми и с 'мамо' и с ' майко', даже повече използвам второто.Мисля, че няма значение за нея, а и за мен едва ли ще има как ще ме назовава дъщеря ми.Не бих се замислила даже по въпроса.

Към свекърва ми се обръщам по име, тя обаче държи да е ' маминка' ooooh!, макар и сина и да не я нарича така.Бори се за титла 'маминка" и от мен и от детето, на което е баба, ама айде да не разводнявам.

Последна редакция: пт, 19 сеп 2008, 21:30 от Azade

# 104
  • София
Дребният ми вика мамо, но той сега проговаря, и мисля, че" майко" не му е по силите. На майка си казвам майко, не помня от кога, но предполагам, че на възрастта на сина ми и аз съм и викала мамо Wink

Общи условия

Активация на акаунт