мама или майка?

• 6 142
  • 150
  •   1
Отговори
# 75
Освен това аз викам на моята майка -мама, а на свекърва ми- майка. Някой от вас прави ли такива разграничения??

И аз по същия начин. Не мога да кажа на свеки "мамо". Rolling Eyes

# 76
Като бях малка казвах на майка ми "мамо". След това имаше един период и виках "майче", после стана "майко". Не мисля, че има кой знае какво значение. По принцип обаче малките деца казват "мамо"

# 77
  • Разград
Моето голямо дете ми казва "мамо". Аз също се обръщам към моята майка така.

# 78
Не е имала претенции как да й казвам. Както е и правилното. Мамо не съм казвала никога. Сетра ми й казва мамо, аз - майко. Към свекърва ми се обръщам по име, моята майка е само една!

# 79
Винаги съм наричала майка си "мамо", никога не съм й казвала "майко".
Peace Ще се радвам и децата ми така да се обръщат към мен Heart Eyes

На свекърва си не казвам ''майко'',камоли ''мамо''.Не мога да си изкривя езика...

# 80
  • София, център
За мен имат еднакъв смисъл. Аз ги използвам и двете.

За дъщеря ми съм пък "Мамо", "Мами", "Мамичко", "Мамко", "Мамесито", "Мамуно", "Маминко" и какво ли още не.

# 81
Аз се обръщах към майка си с "Майко" ( говоря в минало време, защото тя почина), но като бях дете си й виках "Мамо".Малко ми е смешно като чуя толям човек да нарича майка си Мама.
синът ми едва сега проговоря, и за него съм Мама, но като голям едва ли ще ми вика така Rolling Eyes
А и няма да имам нищо против.А към свекито се обръщам по име, защото майката е специален човек (независимо дали е биологичната майка или осиновителка), тя трябва да е само една.Не го възприемам това на чуждата жена, дето я срещаш като си на около 20-тина години(и повече), да й се вика "Майка".Един ден ако се разведа и имам друг брак, как ще й викам на бившата свекърва - довчера майка, а от днес ... newsm78 ?И хайде пак с нова майка...  Laughing
Български работи .... Crossing Arms

# 82
"Мама" ми казва, но и майко да ме нарече едва ли ще го приема драматично...

На своята майка също казвам "мама" и до днес  Simple Smile

# 83
Винаги съм наричала майка си "мамо", никога не съм й казвала "майко".
Peace Ще се радвам и децата ми така да се обръщат към мен Heart Eyes

На свекърва си не казвам ''майко'',камоли ''мамо''.Не мога да си изкривя езика...
Peace

# 84
  • София
Винаги - мамо,  и на свеки - също Mr. Green

# 85
  • София
На майка си казвам – мамa, за Ралица също съм мамa или мами  Heart Eyes
На свекърва ми и казвам по име.

# 86
И тримата ми сина ми казват "мамо".
Много е приятно.
За свекървите...на бившият ми съпруг майката и до ден днешен я наричам "майко", въпреки че имам втори брак.Страхотна жена е и така съм свикнала!Без нейната и на майка ми помощ нямаше да мога да си завърша образованието.Винаги сме били в чудесни взаимоотношения!

# 87
Към майка ми се обръщам с  майче от малки така и викаме с брат ми .
Към свекито -майко .
А децата ми викат МАМО   Crazy  много ми допада не съм ги карала те просто така си свикнаха.

# 88

"Майко"-само за свекървещицата 
Mr. Green
И това и е много,мен ако питаш Mr. Green

Абе и аз така мисля  Mr. Green ,ама от мен да мине

# 89
  • София
Казвам мамо, но понякога и майко на моята майка. Влади засега ми казва само мамо или маме  Simple Smile , ще го чуем занапред. А на свекърва ми - нито мамо, нито майко - много я обичам и уважавам, но никога не може да ми бъде майка ...

Общи условия

Активация на акаунт