мама или майка?

• 6 137
  • 150
  •   1
Отговори
# 60
  • София
На майка ми казвам "майко", а на свекървата - по име. Човек има само една майка, независимо как се обръща към нея.

Peace

# 61
На нашите казвам "мамо" и "тате"..
Синът ми ни казва "маменце" и "татенце"  Mr. Green
На свекитата никак не им казвам, даже и по име ми е терсене  Confused Добре че рядко се виждаме.. ама мъжо пък много се сърди  Tired

# 62
  • Пловдив
На мама си и казвам ''мама" или нещо още по-умалително,такава съм си лигличка Laughing.Ще видим моето момченце как ще ме нарича.Мъжът ми също е казвал на майка си ''мама''.

# 63
  • Русе
На моята - "мамо", на неговата - "майко"
Синът ми ме нарича - "мамо"  Heart Eyes

# 64
майче, мамо..
а на свеки -лельо

# 65
  • София
От малка се обръщам към майка ми с "майко".Не ми харесва.
Дъщеря ми ми казва-"мамо".Малкия тепърва започвеа да говори,но
и той ми казва-"мамооооо"или "маме".На баща си казват-"тате".

# 66
  • София
Към майка ми се обръщам с "мамо" Heart Eyes. Звучи ми по-нежно от "майко".

# 67
Синът ми ме нарича "мамо"
Аз наричам моята майка "мамо"
"Майко"-само за свекървещицата 
Mr. Green

# 68
към майка ми се обръщам или с "мамо" или по име! на свекърва ми веднъж не съм казала "майко" и нея я наричам по име! не смятам, че това, че ще й кажа "майко", значи, че я уважавам наистина!  Peace майката е една! това е! и не мога да си пречупя езика да нарека така друга жена, колкото и да я обичам!

# 69
  • Smallville
По този въпрос винаги се сещам за една приятелка,която не разрешаваше на децата си да и казват майка.Тя е рускиня и майка на руски значи потник Laughing
А по въпроса аз казвам майко,а детето ми казва мамо.

"Майко"-само за свекървещицата 
Mr. Green
И това и е много,мен ако питаш Mr. Green

# 70
Като дете баба ми беше казала,че децата като малки казват"Мамо", а като пораснат "Майко", но аз не съм забелязала тази зависимост Laughing.Аз винаги съм казвала "мамо" и "тате".Не можеш в един момент да си пречупиш езика. Всичко много зависи кой как е свикнал. Дядо ми и сега говори за родителите си с "мама" и "тате".

# 71
[quoteаз викам на моята майка -мама, а на свекърва ми- майка][/quote]
същото се правя и към бащите: тате и татко  Laughing
Има разлика и още как! При цялото ми уважение към "новите" ми родители, те не са моите истински и единствени  Embarassed

# 72
  • варна
и аз да кажа.Към майка ми се обращам с ''мамо'' на свекито никак. Laughing

# 73
Май е кой както прецени. На мен никога не ми е правило впечатление. Аз лично съм на вълна "мамо".

# 74
  • София
Най-често наричам майка си 'мамо', но се случва да й кажа 'майче' или 'майко'. Не правя чак такова разграничение.
Свекърва си още не наричам никак. Не мога да си извъртя езика да й кажа 'майко', но определено едва ли някога бих й казала 'мамо'.
Иначе детето си няма да го ограничавам - нека ме нарича, както иска. Само не бих допуснала да се обръща към нас по име. На една позната детето така се обръща към баща си или пък когато говори за него и това оставя у мен лошо впечатление.

Общи условия

Активация на акаунт