Яслата (9)

• 34 918
  • 286
  •   1
Отговори
# 105
Ами по принцип не трябва да са повече от 15 деца и две жени на смяна + една приходяща педагожка, която да ги занимава. Но в нашата, живот и здраве да тръгнем най-сетне, ще са 20 деца. Персонала е недостатъчен, но така е на всякъде, дори в частните.

Ама ти защо не настояваш - учтиво помоли да погледнеш просто групата, когато си го взимаш вечер. На другия ден попитай нещо за режима. И така лека полека. Аз лично не бих си тръгнала без да знам как е бил - дали е плакал, какво е хапнал, дали е спал. Настоявай просто!

# 106
  • СОФИЯ
Ами опитвам се .... ПРобваме се всеки ден с една друга майка, но те ввсе бързат....Утре пак ще пробвам! И ще докладвам  Simple Smile

# 107
Tani4ka_04, Бронхо - Ваксомът е на сашета и е специално за деца. Всяка сутрин се дава 1 саше на гладно - разтваря се в мляко, вода или сок  Peace На Моника го изписа педиатърката, така че можеш и ти да попиташ вашата  Hug

# 108
ВечеПетя, благодаря! Значи предполагам няма проблем да й го давам сутрин у дома и да закусва в яслата.

В групата на Ива са 23 деца, най-голямата група е, не знам дали защото е първа, даже няма детски легла за всички, видях 2 обикновени и като попитах какви са, ми казаха, че са за допълнителните деца.... Не съм питала колко лелки са, но мисля че е само една и една сестра. Поне не виждам повече.

# 109
Ех и аз се записвам Hug
Ние започнахме ясла на 09.09, долу-горе вървеше добре, Йони проплакваше само като я грабнат от мен а като влезеше вътре млъкваше, на няколко пъти дори си влезе сама като отвориха вратата. Сестрите се надпреварваха да ми я хвалят колко послушна и спокойна била и само след 5 дни я оставиха да спи там. Още на първия ден като отидох да си я прибирам доста се нажали като ме видя, но след още няколко дена трагедията започна.
Днес дори не искала да си играе с децата и я сварих да си седи сам самичка в стаята където се хранят на едно столче съзерцаваща вратата. Незнам колко време е стояла така Sad
В нас е още по зле тръшкане, реване...явно там си сдържа емоциите максимално и в нас вече избухва, гушкам я но тя бяга от мен.
Чудя се какво да правя...дали има нужда от нещо успокояващо като чай например.
А относно болестите, на 3 ден ни започнаха сополите, аз започнах веднага да давам Инфлуцид и секнах кашлицата, но сополките си шурват от време на време.
Педиатърът ни каза че така може да продължи до пролетта и че по принцип детето е здраво.
Чудя се вие давате ли някакви имуностимуланти?

# 110
В нас е още по зле тръшкане, реване...явно там си сдържа емоциите максимално и в нас вече избухва, гушкам я но тя бяга от мен.
А относно болестите, на 3 ден ни започнаха сополите, аз започнах веднага да давам Инфлуцид и секнах кашлицата, но сополките си шурват от време на време.
Педиатърът ни каза че така може да продължи до пролетта и че по принцип детето е здраво.
Чудя се вие давате ли някакви имуностимуланти?

Много ми е познато това поведение и моя син е така, много е кисел, само при мен иска, не дава на др да го гуши, и е готов да заплаче по всяко време. За сополките и ние си ги имаме, то почти всички деца май ги придобиват, това са т.нар яслени сополки. Дано са само те, да няма нищо др. Аз давам цитросепт, клеева тинктура и осцикококциум, засега това.
Днес искаха да го оставят да спи там, но той не пожела и да легне на леглого и си го пребрах. Иначе сутринта влезе без да плаче, дано и утре е така.
Лека вечер

# 111
Сега успях да изчета всичко Simple Smile

Мили мами с малки и смели ясленчета - много гуш и много стискам палци всичко с дечицата да е наред. Изправи ми се косата като чух как лелята тъпче лъжицата, крещи и обижда, или как не можело да се ака така.. Дано никой няма повече подобни случки.

Bravy, мерси че питаш за нас. Нослето тече, тичам след него с капки и витамини и се надявам вечв да се оправя че ми се реве като гледам тия сополи, а пък какво ли още ме чака Sad Иначе малката хуна беснее и дивее из къщи! Браво на твоята дъщеричка за първите стъпки!

Малена, благодаря ти!  Hug И аз в понеделник ходих до групата че така и така бях купила цветята, да им ги дам, и ни посрещна 1 много мила госпожа, Дано и занапред е така. А колко са де4ицата в групата? Има ли много които още не са тръгнали? Малко ме притеснява че като пусна Мони и ще му е трудно да свикне с останалите. Оххх, и аз вече се чудя за какво да се шашкам!

Лека нощ!

# 112
  • София
Здравейте!
Не мога да ви изчета.  Wink

А, да някой ме беше цитирал за кърменето и ритуалите - ами честно казано не мисля,че могат да заместят кърменето...аз говорех за други ритуали преди лягане или по време на заспиване като нашият със завивката,казвам го защото е важно и при нас подейства безотказно.Успех на всички! Peace
Аз, аз!  Grinning Разбира се, че кърменето не може за се замести, просто ми стана забавно като си представих лелките.  Laughing Дано да ми е така весело като дойде момента да спи в яслата.  Wink
Dobi81, бил "досаден" ама и лелката е една ...  Close и мен ще ми стане гадно ако чуя такава реплика.
Гневна, благодаря, че сподели с нас за отварата с лайка. Ще пробвам, че и малката е сополива вече 10 дни.
babyonboard, ужас, направо ми настръхна косата. Дано са рядко такива моменти, за съжаление на всякъде се случват такива неща. Наистина вероятността да се промени отношението е голяма, но пък и не може да си правят каквото искат.
ВечеПетя, според мен е по-добре да пуснете още една урина за изследване.

За лелките: работата им е много отговорна и изморителна и наистина заплатата, която получават е смешна, но това не оправдава нервните им изблици спрямо децата. Честно да ви кажа съм съгласна освен таксата да се дават допълнително примерно по 10-15лв., които да им се прибавят към заплатите. Тогава може отношението да се промени.

Живот и здраве малката ще е в 45 ясла - Лозенец.

# 113
за урината и на мира левкоцитите ли какво беше там показа, че била замърсена, но утайката беше добре, и лекарката предположи,че е замърсена при вземането,щом няма други симптоми за проблем Peace

нашият втори ден мина поносимо, за утре  Praynig Heart Eyes

при нас са споменавали, че по-нтатък ще искат пижамки Peace

# 114
GERY80, ninochka, мерси за отговорите  Hug Аз, честно казано, не се притеснявам, че има проблем при Моника, а по-скоро се чудя дали ще има проблем в яслата с изследванията, при условие, че има белтък в урината (по-скоро, че така пише в изследванията)  newsm78 На 99% съм сигурна, че проблемът е в чашката, щом няма никакви други отклонения в резултатите. А, като си припомня, че днес вземането на урина ни отне час и половина, и направо ми се отщява утре да разиграваме повторни драми  Tired Май ще звънна утре в яслата и ще питам как да постъпя  Peace

# 115
  • Стара Загора/Бургас
При нас впечатленията от първия ден доста са се натрупали , явно  Sad
Заспа към 23 часа , като на няколко пъти ставаше и казваше :'ТИ НЯМА ПЛАЧКАШ , МАМА ДОЙДЕ ВЗЕМЕ ТЕ"  явно така са му говорили днес лелките..
Много ми е мъчно  , току що се пробуди плачейки и трябваше да го успокоявам на ръце.

Дано по -скоро се адаптират и той , и всички малчовци  Praynig

# 116
  • Върху лъчите на Слънцето.

Тъкмо се канех да ви питам какво е поведението на децата ви, след като си ги приберете. Вчера малкия беше нервен, но днес (2 ден на ясла) направо ме побърка! Тръшка се, нищо не ми дава - дори да го преоблеча, че или дрехите са си негови, или защото вече има блузка и не иска другата. Но това както и да е... Но най-ме озадачи, че не иска да играе с играчките си. Хване някоя и казва ".камиончето,... инструментите,... или какното и да е там... не!" и го оставя. Аз му го подавам, а той го дърпа от ръцете ми с думите "Не това, мамо!" и го оставя. А му се играеше... Имам чувството, че в яслата не им дават да играят с играчки. Отделих се от него и нарочно се заиграх с инструментите му, за да се присъедини към мен. Той дойде, погледа ме 2-3 мин. и пак така... Колко ми е криво само...  Sad Мисля да изчакам и утре, да видя как ще реагира. И се надявам, да видя някои родители, с които да поговоря как се държат техните деца. Защото ако наистина не им дават да играят с играчки е много гадно!

# 117
  • Откъм Варната
 Гневна същото поведение е и у нас след яслата  Tired

# 118
Да ви доразкажа ли?  Mr. Green

# 119
Ми, ако сега имаш време...ама да не изчезнеш пак по средата на разказа, хубаво си прецени Joy

Общи условия

Активация на акаунт