Яслата (9)

• 34 858
  • 286
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте   Hug
Вече съм по-добре , с малката сме вкъщи   Crazy
Отидох в 15:00 както ми бяха казали , и учителката: "Ама тя спи , сега ще я вдигна" и аз :"НЕЕЕЕ , нека се наспи , да закуси и ще дойда" , ходих при мама в работата (тя е до градината) , пих кафе , и се върнах в 15:50 , тя излезе една щастлива , яла допълнително даже и учителката каза: "Много е послушна , така сладко е спала , и така се държи все едно ходи на градина от 1 година , направо няма смисъл да я взимате на обяд. Много е умна , каквото и прочетеш и тя после го разказва по картинки  Bravo" и Ивет и вика: "До утре , днес беше супер"   Joy Party и като се разцелуваха с госпожата.....  Heart Eyes
Та вече ми е по-спокойно , мисля от вторник да тръгна на английски за да си убивам почивните от университета дни   newsm78

Единственото обезпокоително е че от носа и тече "водичка"  ooooh!

Елито , наистина защо не подходиш с добро към тази сестра , занеси и почерпка , поговори спокойно с нея , дано си промени отношението   bouquet

Успех на всички   bouquet

За протокола: И ние сме в 21 ОДЗ - яслена група  Peace

# 91
Вече 10 дни не се оправя.  Confused В началото имаше кашлица и сополи, после сополите спряха, но кашлицата затихваше, но не отшумяваше. Температура не ми вдига обикновено. Педката ми рядко изписва АБ, затова я избрах, сега се консултирах с колеги мед. лица, които ме съветват да я послушам.  Confused Отдавна се замислям за хомеопатия..

С противогрипната ваксина няма никакъв начин да имунизирам доброволно нито себе си, нито член от семейството си!  Peace

А случката с Каби е следната: 2 много любезни лелки, които още от първия ден го харесаха и 1 леко хаплива, постоянно, меко казано, подвикваща. Както се сещаше, всеки път се оплакваше, че се напишквал, а той е чуствителен и като не я харесва вероятно не й казва, че му се ходи по нужда. Съответно нея я мързи да се занимава и с довода "имам 20 деца на главата си, на кого по-напред да обърна внимание", ме караше да нося памперси и въобще не пожела да се съобрази с това, че той отадвна няма нужда от тях.  Tired Веднъж дори си позволи да ми вдигне скандал, че бил болен и че съм безотговорна да го водя, че яслата е за здрави деца (хех, ха дано, ама надали!).

Момичета, трябва да изчезвам спешно, ще ви доразкажа утре... Простете!  Hug  Blush

# 92
viliko, и аз си мислих как точно да я "мотивирам"   да работи, ама да не се засегне пък нещо, а и ми се струва доста унизително.

Аааа, няма унизително, когато става въпрос за децата ни! А пък и на почерпка не зная някой да откаже, не говоря да и дадеш плик с пари  Wink Просто занеси бонбони или кекс и нат.сок примерно/ей, да не занесеш Простор само  Stop/  и кажи "Това е за вас, да се почерпите, защото съм наистина благодарна, че се грижите за детето ми".

Бръмбазела, интересно започва...

За болестите - няма отърване - и ние вече втора седмица сме сополиви, имаме температура - малка около 37.4, изпихме един панадол и един нурофен сме почнали+капки за нос, ама ето...още сме болнички и май и понеделник пак ще отложим яслата  Confused А с такова нетърпение се подготвяхме да тръгнем на 15ти...за ваксините - нито мойто педи, нито позната са ми препоръчали противогрипна, затова не съм и мислила по въпроса. но давам витамини /сега Саностол, той ми е фаворит Peace/

# 93
но давам витамини /сега Саностол, той ми е фаворит Peace/

И аз засега само това давам  Peace
От миналата есен го правя и мога да кажа че съм доволна  Peace

# 94
Само да вметна, че на първия ден отидохме с 4 букета и един плик пълен с неща, с които да се почерпят в почивките. На втория ден крещеше по детето ми, докато го хранеше с думите лигльо..

# 95
Малее, леко почнах да се стресирам с тези лоши лелки и гадно отношение към дечицата  Confused Дано да случим на свестни, че не знам  Praynig Баткото ходи на ясла около 6 месеца и всичко беше супер; дано сега и с малката да е така.
Да се похваля, че днес успях да взема урина; взеха и кръв и вече са готови резултатите. Обаче, има белтък в урината  newsm78 Предполагам, че може би чашката е била замърсена (и друг път се е случвало и на второ изследване излиза чиста). Всичко друго си е наред. Чудя се дали да пускам още една утре; дали е проблем за яслата този показател  newsm78

Аз не бих сложила противогрипна ваксина. Иначе давам също Саностол, а сега почнах и курс с Бронхо-Ваксом  Peace

# 96
Само да вметна, че на първия ден отидохме с 4 букета и един плик пълен с неща, с които да се почерпят в почивките. На втория ден крещеше по детето ми, докато го хранеше с думите лигльо..
Thinking нещо ми свършиха идеите...клоня към разговор с нея и с директорката май...

Бронхо-Ваксом  - това какво е - витамини, имуностимулант, добавка...

# 97
  • София
И аз давам Саностол, а за противогрипните, упс пак не съм допрочела нещо, с гп-то си говорихме да му слагаме + Хепатит А мисля че беше (незадължителна)- и с нея ли има проблем?
Иначе за лошо отношение към дечицата- не е чак такъв случая- сигурна съм, че далеч по-добре се справят, отколкото, ако ме пуснат мен сред 30 бръмбазъка. Разбирам ги, знам, че им е тежко и че всички неща, от които се оплакват са резонни, но някак си ми се струва непрофесионално да го правят пред мен ей така махленската- един вид- виждаш ли, грам не ми се работи, децата ви са кошмарни, само гледам да избутам до заплата, в търсене на нещо друго.

# 98
Хепатит А мисля че беше (незадължителна)- и с нея ли има проблем?
.... един вид- виждаш ли, грам не ми се работи, децата ви са кошмарни, само гледам да избутам до заплата, в търсене на нещо друго.

Защо да има проблем newsm78 , въпреки че аз незадължителните не ги тача и не слагам, защото по принцип не съм на 100% убедена в ползата от ваксините, ама това е друга тема.

А сигурна съм, че тия жени или поне половината от тях не се радват на мизерното заплащане и с радост биха се махнали  Wink

# 99
viliko, Бронхо-Ваксом е имуностимулатор и е за профилактика срещу инфекции на дихателните пътища  Peace Дава се 10 дни, след това 20 почивка и така 3 месеца. Сега ни е първия курс и не мога да дам отзиви, но много ми го похвалиха  Peace

# 100
  • СОФИЯ
Четвърти ден на ясла - и едва днес за маалко успях да поразпитам - поне да ми кажат нон стоп ли реве това дете и дали има изгледи да се адаптира! Отговора беше - ще се адаптира, няма дете което да не се е , но трябва да сте по упорита!! Shocked
Момичета - ама в кое да съм по упорита! АЗ я водя редовно искам да я оставям дори по цял ден, но всяка сутрин като ми я дръпнат от ръцете ми се казва само едно - ДА ДОЙДЕТЕ В 12 ДА СИ Я ВЗЕМЕТЕ!!!!
Другото нещо - от 2 дена и търсим чашата за вода там - няма и няма я ! И днес какво мислите - В ГАРДЕРОБЧЕТО ПРИ ПАМПЕРСИТЕ - никой не и я е дал! КАК ТОГАВА Е ПИЛО ВОДА ТОВА ДЕТЕ??????? Shocked Close

# 101
Гневна, ще пробвам с лайката. И аз преди малко забелязах, че и е прорязал кътен зъб, последните 4 са на ред при Ива. Може в комбинация с гадното време, да е текнало нослето. Дано е само това. Сега пак потече, за втори път днес, не е много, но за всеки случай и утре мисля да не ходи. А във вторник се надявам всичко да е ок- както да е здрава, така и да не плаче, че след 5 дена прекъсване...

donikka, спокойно. При нас изобщо не дават шишета да се носят, върнаха ми го първия ден като я вземах. Дават им с чаши. Аз се притеснявах, че няма да им дават достатъчно, но поне засега мисля, че всичко е ок. Даже пишка повече, отколкото аз като я гледам Simple Smile

Бронхо-Ваксом и една наша позната го дава на малкия и каза, че е доволна. Май ще взема и аз да давам нещо. А дозировката как се определя?

# 102
Здравейте.. Hug
Чак сега видях че съществува подобна темичка. EmbarassedНие започваме на 30.09 и съм страшно притеснена понеже нашия е много злоооояд и не знам как ще е.. ConfusedНо се надявам да се пречупи и да свикне да се храни по-добре сред другите деца наблюдавайки ги. Praynig
Ще ми бъде интересно да следя как са нещата при всички вас.  bouquet

# 103
Доника, теб кое те притеснява - щом не са се оплакали - значи нещата вървят на добре  Wink За водичката, кофти е, ама то и аз вкъщи също забравям да дам вода понякога, добре че малкия сам си иска. Ако това е единствения ви проблем - радвай се.

# 104
  • СОФИЯ
Ооооо Вилико , мноого неща ме притесняват ! Та аз не съм видяла дори групата как изглежда... Вътре никой не ни разведе да ни покаже ! Никой не ме попита нищо за моето дете - сутрин я дърпат от ръцете мми на обяд ми я връщат - тичаща със сълзите на очи! Днес даже пък не ми казаха дали е яла или не - но по количеството храна, което изяжда до момента ме съмнява да е яла....Абе надявам се от другата седмица като сформират окончателно групите и видим кои лелки ще са за нашата да е по-добре...
 А и да ви попитам - от по колко деца са групите на вашите деца и по колко лелки ще има при тях
!
При нас се оказа - 20 деца и 3 лели!Тоест по ок 7 деца на жена ...Питах се дали е достатъчно за тези мъничета ???

Общи условия

Активация на акаунт