Яслата (9)

• 34 820
  • 286
  •   1
Отговори
# 135
  • Върху лъчите на Слънцето.
Накараха ме да сложа памперс на детето, като от 2 месеца само нощем е с него. Shocked Направил голяма цапаница без да каже или по-скоро никой не му е обърнал внимание, защото в този ден имаше много нови деца.Най-странното е, че на мен ми казва и за двете работи, а там всеки ден поне веднъж се е напишкал. Rolling Eyes Та сега наново с памперс, надявам се като посвикне, което вече мисля, че е в сферата на мечтите ми, да го махна пак.И като е с памперс дано му дават да пие повече вода, след като го взема се започва едно налива с вода и сок, а въобще не пишка много, което ме навежда на мисълта, че не им дават много вода.

Sick Sick Sick Е как може такова нещо! Току-така ли се отучват от памперс, да и да им го връщаме пак. Аз не бих приела такова нещо! Може да му е било неудобно на детето да си каже - какво толкова! Срамота за този персонал - вместо да е обратното, те връщат детето назад. ooooh! ooooh! ooooh!

# 136
  • София
Специално за памперса и аз съм решила още във вторник сутринта изрично да подчертая да НЕ се слага памперс на детето. И да ги попитам кога ги слагат на гърнета? За водата - поне с очите си видях как им дават.

kundurdjieva, и аз мисля, че той си е казал, ама никой не му е обърнал внимание. Пък той е малък и не може да стиска кой знае колко. Говори с персонала, помоли ги да обръщат повече внимание за това. То памперс не се сваля току-така. Сега ако пак свикне с памперс, те ли после ще му го махат? Може така да им е по-лесно, ама не може всичко по лесния начин да става... Ядосах се...

# 137
София

5 ОДЗ Ракета в Сухата река - kundurdjieva
7 ОДЗ - Dilirium
21 ОДЗ - Тединка
27 ОДЗ , Надежда - babyonboard
42 ОДЗ в Надежда 5 - catty m
67 ОДЗ Мечо Пух, в Гео Милев - pepetia

36 ДЯ  "Слънчево зайче", Изток - tini-mini
45 ДЯ Лозенец - GERY80
62 ДЯ Надежда - Гневна
69 ДЯ Студентски град - Елито
70 ДЯ - viliko

Бургас

1 ДЯ - wish, Бръмбазела
3 ДЯ - 'МAРИЯ'

Това успях да извадя от настоящата темичка. В предишните не съм търсила. Ако съм пропуснала някой, да ме извини.  Peace Нека има нов списък, защото онзи е от преди 1 1/2 години  ooooh! и вече не е актуален. Спокойно можете да го копирате и да го допълвате, и преди да се пусне нова темичка , списъкът да се изтипоса отпред.  Laughing

Последна редакция: пт, 19 сеп 2008, 14:03 от Гневна

# 138
  • Откъм Варната
Мале ужас, аз цяло лято, 3 м се опитвах да го махнем тоз памперс и не успях, как може така да се държат тез лелки.

Митака цяла седмица е подсечен нещо, мажа го и в яслата съм оставила кремче, минава малко май, не мога да преценя много, то не е съвсем като подсечено, по скоро обрив, чудя се дали не е от смяната на храната, че той свикнал на мамаини манджи само  newsm78

# 139
Днес е 4ти ден на яслата, и има мъъъничък напредък-поне се е заиграл Мартин с някаква количка, реввал, успокоявал се, повръщал пак, че се опитвали да го хранят насила. Но и днес само до 10:30. Лошото е, че входът и пътя са точно срещу прозореца на стаята на децата, и те все стоят залепени за него. Всички ревват само като спре кола отпред, пък ако видят някоя майка-всичките пищят. Иначе на всички деца са им махнали памперсите, имат си малка баня с душчета, лелите са прекрасни. Мартин не се е напикавал там, но всеки път като го взема, иска в банята на гърнето. И пишка много по малко, явно не пие вода, а ме уващават, че му предлагат редовно. Интересното е, че казва"чао" на лелите и сестрите, докато ме види се успокоява, днес даже пя на едната леля за седемте козлета. Обаче ми казаха въобще да не бързам да го оставям да спи там, много бил чувствителен, бил най-доброто и кротко дете, което са виждали-безпокоял ги само като кашлял, да им покаже как си слага ръката на устата, защото бил"пъпитан"/възпитан, демек Simple Smile/.

Ще видим другата седмица, нали от вторник тръгват пак?

Бръмбазела, това с таткото в яслата много впечатлява персонала-нашият даже е председател на инициативния комитет на родителите  Mr. Green  И не спира да ги овиква как менюто не било съобразено с Национален план Храни и хранене 2005-2010, какъв е тоя маргарин по филиите, какви са тия солети и бисквити за почерпка, защо не ги извеждат навън за по-дълго, защо плодовете не се дават в 10 часа...Не знам кога ще им писне от него, засега удържа фронта, черпи ги, поправи им сушилнята:)

# 140
Моето дете е в 36 ясла "Слънчево зайче"- - Изток. В списъка в началото е писано като ОДЗ, което не е вярно.
По принцип идеята със списъка е добра, но така копиран от другата тема, няма нищо общо с истината, защото в него има майки на вече пораснали деца, които нито четат, нито пишат тук, нито децата им вече са в това детско заведение.
Не казвам, че е лесно да се направи нов и актуален де.
Всъщност е по-лесно да се направи нов, защото този е доста дълъг и досаден за обработка, но ще бъде значително по-непълен. Сега ползвайки този стария откриваш повече други майки от форума за почти всяко заведение и можеш да попиташ нещо на лични например, ако нещо конкретно те интересува. Дори и детенцето да не е вече в ясла, а да е преминало градина, майката при добро желание може да ти сподели нещо, щкоето те вълнува за персонал, порядки, условия в съответната ясла.
Както решите - може и да си направим само наш - за пишещите в тази тема, но ще е доста по-кратък и непълен. 

# 141
Аз вече го започнах - на предишната страница е. А онзи , стария ,можем винаги да го ползваме за справки.  Wink

# 142

Не е ясно докога, но и Калоян е в същата ясла.  Rolling Eyes

desiteam, браво.. Малко са татковците, които се ангажират с детските работи..  Peace
На мен също ми се иска да имаме Настоятелство, за да се спрат мекиците и пържените филийки. Но не познавам майките, а и това е допълнителна битка, в която не знам дали ще имам сили да се вкарам.. Но може би за ДГ ще мисля.  Peace В момента чета усилено Рецептурника, по който се приготвят храни за ДГ от 3 до 7 г. Има добри неща, но някои са  #Crazy.

# 143
Аз вече го започнах - на предишната страница е. А онзи , стария ,можем винаги да го ползваме за справки.  Wink
Е добави и нас де  Sad

# 144
Е добави и нас де  Sad

Е, извиних се, ако съм пропусналя някого... Къде сте вие?

# 145
# 146
  • Бургас

Не е ясно докога, но и Калоян е в същата ясла.  Rolling Eyes

Момичета wish е от Бургас  Grinning

# 147

Не е ясно докога, но и Калоян е в същата ясла.  Rolling Eyes

Момичета wish е от Бургас  Grinning
Joy Joy, то къде София, там и Бургас...

# 148
Нашият татко не е от суета така взискателен-след сума и алергии,болници-няма как. Аз нямам сърце да гледам детето по доктори-само с баща си ходи, аз участвах в "оздравителния" процес с 2 години яко кърмене само:)

Днес попитах дали не може да остана 1 ден с детето в яслата-да му покажа аз изграчките, как да играе, къде да рисува, да му покажа книжките, да го приспя аз за пръв път в кошарката му-убедена съм , че би му било много по-лесно. Ама те-не, абсурд, трябвало буквално да го изхвърлям през вратата, без никакви сбогувания и т.н. "лиготии". Странно ми че, навън навсякъде децата се адаптират заедно с родителите си, аз като съм водила Мартин по детски кътове-винаги съм влизала с него първите пъти, и когато добие увереност, даже не се и сещаше за мен по 2-3 часа. Как да се адптират тия деца без секунда "преходно" време, как да станат уверени, по дяволите, докато от тях очакват да играят, те, миличките, си мислят, че сме ги изоставили на непълно непознато място, при непълно непознати хора.

# 149
Давайте поне инфо и за името на яслата (ОДЗ-то), квартала и града. Peace

Общи условия

Активация на акаунт