4-та тема на снежните мами и бъдещите такива /Финландия/

• 20 620
  • 284
  •   1
Отговори
# 225
Еее вярно, кебапчета. Не съм яла от години. ама то и тук не се получават като българските. Незнам заради каймата ли, нещо друго ли е  newsm78
Добре дошла в темата kukumiafka  welcome мммм да , и аз взех да огладнявам, и затова изчезвам, за да не нападна хладилника  Mr. Green.
Лека нощ и сладки сънища, а за тези които ме четат сутринта "Добро утро"

# 226
А аз сега лека нощ ли да казвам...или добро утро... newsm78 Joy

Ние до сега гледахме фими...тоест аз гледах, а половинката пригласяше до мен с тихо хъркане  Joy

Рали...и аз не мога да ги докарам кебапчетата тука..стават ми сухи, каквото  и да ги правя.

Но разбрах, че е от каймата.Тука на каймата и махат маста, така че да няма почти fat.

А кукумяфка ме подсети за сърми и чушка бюрек..отдавна не съм правила тези две вкусотии  chef  Много ми се приядоха ... Crazy

кукумяфче...  bouquet

Ще отивам да вдигам викинга от дивана, и да се местим към спалнята...че вече му е време за истински сън, а не така с половин око  hahaha

# 227
Винце, ти какви пиперки използваш за чушката бюрек?
Онези малки червени камби в РЕМА (камби ли се казваха) стават ли?

Снежинки, вие какви вериги магазини имате във Финландия (да сравня с нашите)  Sunglasses

# 228
Винце, ти какви пиперки използваш за чушката бюрек?
Онези малки червени камби в РЕМА (камби ли се казваха) стават ли?

Снежинки, вие какви вериги магазини имате във Финландия (да сравня с нашите)  Sunglasses
щастлива...ползвам зелени, които са досущ като нашите в БГ. Купувам си ги от турските магазини... Peace Много са хубави  Wink Имам чушкопек, който си донесох от България...тежи около  20 кила  и заемаше половината куфар...  Joy

А тези дето са като камби в норвежките магазини не стават. Веднъж опитах да права пълненеи чушки с тях,  като  ги пекох около  два часа...и след като ги извадих , не  бяха меки, а все още твърди...  #Crazy   Егати и жилавите чушки... newsm78 Crazy

Ако нямаш чушкопек,  в тава и във фурната печеш чушките. После ги задушаваш малко в найлон, за да  се обелят по-лесно... Wink

# 229
Добре, че ми каза  Hug

Сега се сетих за пържените филии като вариант за закуска в училището  Wink

# 230
О, ами да...пържените филийики 100% ,  ще се харесат на децата... Peace  С конфитюрче, а може и с брун ост, твоя любим кашкавал... Mr. Green Аз съм просто луда за този кашкавал... Heart Eyes

# 231
Пържени филии с мед е класика  chef
Айде само да не говорим за брюнуст, че тъкмо съм се настроила за баница със сирене и замириса приятно от кухнята, да не си развалям апетита  Laughing
Не знам финландците какво ядат, но мед или някакво сладко ще е най-добре.

# 232
Чушки бюрек си представям, че ще са най-лесни с готови консервирани червени пиперки, аз си взимам от Лидл, към 2 и 50 евро са. Само че чушки бюрек още не съм пробвала и не мога да ви кажа дали ще станат хубави на вкус, защото са си овкусени (кисело-солени)  Thinking.

А като заговорихме за манджи, искам да питам финландските мами дали знаят откъде може да се намерят бутер тесто или кори за баница. Аз поне не съм открила никъде  Cry

# 233
щастлива...Ама ти май доста честичко взе да правиш баница със сирене... Joy  Peace
Аз  напоследък правя често моята спаначна баница...която моя мъж мноооого тачи...а и аз де  hahaha
Много повече взе да ми харесва от баницата със сиренце... Laughing

# 234
Чушки бюрек си представям, че ще са най-лесни с готови консервирани червени пиперки, аз си взимам от Лидл, към 2 и 50 евро са. Само че чушки бюрек още не съм пробвала и не мога да ви кажа дали ще станат хубави на вкус, защото са си овкусени (кисело-солени)  Thinking.

А като заговорихме за манджи, искам да питам финландските мами дали знаят откъде може да се намерят бутер тесто или кори за баница. Аз поне не съм открила никъде  Cry
кукумяфче...при нас Лидъла го закриха!  А аз много го харесвах този магазин... #Cussing out  Норвежците не обичат конкуренция явно.... Joy  Навсякъде по Европата този магазин си същетсвува...Ние тука нямаме чужди вериги, за съжаление. И вече ми писна от еднообразие в техните магазини. И на мъж ми му писна... newsm78 

Ходим и обикаляме магазините  и се чудим понякога, какво  по-различно да купим...а голям избор няма Crazy  Добре, че има турски магазини...

Обожавам Американските ХИПЕР МАРКЕТИ...  Heart Eyes  Какво разнообразие има там, направо ми е бедна фантазията... ooooh!

Иначе в норвежките магазини има чушки, но са сладки...мариновани са със захар. #Crazy   И доматите и боба в консерва им са със захар   #2gunfire

# 235
Винце, наистина започнах да я правя често, но и двамата много я обичаме   chef
И да, много тъпо е това за Лидъла, ще ходим на пазар в Швеция до Лидъл и обратно май (всъщност не знам там има ли Лидъл).

КукумяФке, точени кори продават в "екзотичните" магазини, в Норвегия ги наричаме "турски".
Във Финландия може да имат друго име, поразпитай там, ако намериш такъв магазин  Peace
При нас са едни тънки кори за щрудел в оранжева опаковка, мисля, че са гръцки  newsm78
Но и снежинките да кажат, ако знаят конкретно  Peace

# 236
Наистина и тук има един "oriental shop", веднъж ходих, но не видях. Другия път ще разгледам по-обстойно, благодаря за идеята Simple Smile

# 237
Нашите се казват Fillo Strudel Leaves на фирма Kassandra Pastries Co - Гърция.
Питай за тези или по принцип за strudel leaves и дано намериш  Peace

# 238
Снежинчета и елфчета, много благодаря за идеите!  bouquet Ще има да се боря сега с превода на обясненията за кебапчета и руло......виж, мусаката е лесна - те тука имат нещо подобно, Perunalatikko. А покрай кебапчетата се сетих и за пържени кюфтенца - моето диване много ги обича и предполагам, че ще е щастлив, ако имат нещо такова в стола за обед.....
Баницата също ще им я предложа, ама в наше село трудно се намират кори за баница, а и наистина, имам чувството, че не всички са фенове на фета-сиренето...... Аз пробвах да правя баница с бутер тесто и резултата беше повече от добър! И с кисело млекце......мммммммммммммм!

kukumiafka , добре дошла! Извини ме, ако съм пропуснала, но от колко време си във Финландия? Казваш, че не можеш да намериш бутер-тесто, а това е нещото, което първо ще видиш във витрините за замразени продукти. Има най-различни видове замразени теста /аз взимам на Sunnuntai/ - за банички, маслено и т.н.  Може би, не си обърнала внимание...

# 239
Ами аз наистина никога не съм ползвала бутер тесто, така че може и да ми е било под носа и да не съм разбрала Blush Трета година съм вече тук, студентка съм в Тампере. Добре заварила Grinning

Общи условия

Активация на акаунт