"Мартенските мами - доста шик и все засмяни"

• 14 129
  • 271
  •   1
Отговори
# 150
  • под кривата круша
Да се отчета и аз. Тъкмо се връщам от преглед и гледам как сте изписали 3 страници. Та нали съм супер карък, оказа се, че моя лекар го няма в момента, та ме прегледа дежурния, според когото всичко е наред и си отговаря на седмиците. Дано да е така...Надявах се доста други неща да ми каже, ама сега ще чакам ФМ другия месец. И пак това ниско кръвно, вече не знам какво да правя. А, и 1 кг. отгоре, аз мислех, че ще са поне 4 Embarassed
DiVeNa при нас този въпрос изобщо не стои. Че те ще го свестяват него, аз да се оправям както сваря Mr. Green
За казването, голяма проза беше, казах, че ми закъснява с 3 дни и вероятно ще изтърва Металика. Той до последно не вярваше / при 10 дн. закъснение отидох на лекар/. Тестове не съм правила на принципа или ще ми дойде или не.
За раждането, стига да няма противопоказания-искам нормално и по възможност без епидурал.
И не на последно място-хайде да не превръщаме темата в махленска караница. Трябва да се спазва добър тон и търпимост, уж за хубаво сме се събрали.
dianaknikolova, както вече неколкократно споменах, голям заплес съм станала и забравих да ти отговоря за токсоплазмозата. Първо на ЖК като ме записваха казах, че имаме котка и искам да си направя изследване и за токсо /то влиза в платената ми ЖК, не зная дали навсякъде е така, както и не зная кога го пускат/. Акушерката каза-ок, ще ти пуснем само за активна защото това е най-важно-има ли или не в  момента, имунитета не ни интересува. Да ама мен ме интересува и нали шило в торба не стои, днес отидох до ХЕИ. Там ми предложиха 2 вида изследване-за IgG т.е. за наличие на имунитет и за няква обща реакция на организма дето при всичките си усилия не запомних как се казва, но звучеше като ЕНРПД . Това ако е отрицателно, значи няма нито имунитет, нито активна. Ако е положително, след като толкова скоро ми е правен тест за активна, най-вероятно имам имунитет, т.е. положителния титър идва от изградения имунитет. Естествено, ако е +, ще си пусна нов IgM за да се уверя, че не е от него. Казаха ми също, че при +IgM се проследява няколко пъти за трикратно увеличение и едва тогава може да се говори за активна токсоплазмоза. Това моето е вече параноя, ама нейсе, все с хормоните се оправдавам. Та отиваш в Катедрата по паразитология в ХЕИ, попълват 2 бележки, вземат ти кръв и плащаш на касата 6.50. Поне за това изследване. Друго не ти е необходимо-отиваш и казваш, че искаш изследване за токсоплазмоза.

Последна редакция: пт, 19 сеп 2008, 16:57 от Есме Вихронрав

# 151
  bouquet

За казването - ние като решихме да правим бебе, аз знаех че имам гинекологичен проблем и се лекувах в продължение на три години и всеки месец с таткото чахаме с нетърпение но все ми идваше и така докато накрая не се получи. След като си направих теста (моя любим беше на работа) и видях че е положителен парво се наревах едно хубаво и после отидох и купих една книжка "Аз съм бременна" и така като се прибра от работа мъжлето му е поднесох като подарък и пак като си ревнахме двамата  Hug

Относно присъствието на таткото по време на раждането, аз съм за. Не съм решила дали ще раждам със сигурност секцио, но ако е така ще присъства и той (иска не иска това е   Wink )

# 152
Ами нашата история също не е толкова романтична, но си е наша Simple Smile
Решихме да имаме бебе (бяхме чакали достатъчно след миседа) и започнахме бебеправенето веднага след края на цикъла ми, през ден Simple Smile))) щото там нещо казваха за поддържане на прясна сперма и все пак да не е всеки ден щото пак не било хубаво нещо си... И така Simple Smile започнах с тестовете имаше едни ранни май на Престо още преди да ми закъснее и през ден ги правех, и докато един ден... ВОАЛА - бледа розова лентичка!!! Мъжа ми беше пред вратата да тръгва за работа и го извиках в хола, седнахме на дивана и само му показах теста.  Shocked не можеше да повярва милия и не смееше да се зарадва Simple Smile доста по-късно казахме на близките, наложи се искахме по-дълго да си е само наша тайна, но майка ми усети,че нещо има и ..така.

А за раждането не смея да мисля още. Не знам къде, кой, за сега само се ослушвам за мнения, но определено няма да настоявам за секцио, ако не се налага в процеса на раждане, а  таткото не е изявил желание да присъства, така че и аз не насилвам нещата. Мисля,че и той и аз ще усетим нещата по друг начин когато бебо почне да рита..така си мисля Simple Smile

# 153
  • Ееей тук!
dianaknikolova  Peace
За раждането мисля, ако не се налага по мед.причини да се понапъна  smile3514 надявам се да се получи хихихихихи  smile3521 за таткото и присъствието му на самото раждане съм резервирана  newsm12 Те мъжетееее са по крехки душици, не мисля да го травмирам  newsm62 Таткото ще го оставим да се опиянчи по случая   4uu Tada  живот и здраве само до там да я докараме...  newsm44

# 154
Ейййй, какво правите вие  Shocked Какви са тези разправии половин тема...и за какво  Rolling Eyes
Ако от сега се почне да се джафкаме за глупости, за по-нататък не ми се мисли.
Аз влезнах да ви кажа ЧАО, че отивам на море, а какво прочетох  ooooh!

Слънце, правенето на тема е по желание. Може да я прави който иска. Но за това не трябва да се претендира за нещо в замяна. Аз съм правила доста теми в другата ни отчетна тема. И през ум не ми е минавало да раздавам правосъдие само заради това. Да губи се време, но това си е чисто удоволствие. Ако за теб е само губене на време, значи наистина не си човекът, който трябва да го прави. Освено това, няма какво да се лъжем, виждала съм далеч по-добре оформени теми, които наистина са отнели много време. И всеки път са различни, не Копи и Пейст.
Аз и преди ти казах, и пак ще се повторя - трябва да успокоиш топката с това размахване на пръсти и закани. Не знам как точно си представяш нещата, но тук не сме в училище, а ти учителката. Нямаш право да казваш кой какво трябва да прави и как да го прави. Може да се препоръча нещо, да се изкаже мнение, но нищо повече  Naughty Да си имаме уважението все пак  Rolling Eyes
Да, и на мен ми е гадно, че са ми изтрити снимките, но какво от това. Ако искам пак ще ги кача и готово. Не мисля да заплашвам този, който ги е изтрил с банове, изтриване и каквото и да е  ooooh! Не ме и интересува как е станало - нарочно или по невнимание, въпросът е вече да се внимава повече.

Виждам нов полъх на здрав разум тук. Добре дошла, добро-настроение  Grinning

Хайде, като се върна, да прочета само хубави новини и добро настроение  Grinning Ще се опитам да ви пратя малко слънце от турското море   Nature Sunny

# 155
veselina_s_p, благодаря за милите думи, много слънчеви усмивки, свежи емоци и настроение  ти пожелавам, и да ни зарадваш със снимцици после! Party

# 156
  • Ееей тук!
приятни морски емоции veselina_s_p   Hug на всички останали мога да пожелая красиви почивни дни и приятни емоции.  
Аз лично ще се отдам н а активен мързел Crazy  Mr. Green  Blush готвене   chef  и плюскане...  Joy
Хайде ЧАО ви мили мои ...

# 157
  • Стара Загора
Както се казва "Ще поживеем и ще видим". Добре, че не се навих да пусна новата тема на доброто настроение, която уж тя искала да пуска а караше мен  Joy
Веси никога не съм парадирала, че само аз ще пускам темите - Белла  е живият свидетел за това. Онзи ден си говорихме точно за темите, че мисля да спирам да ги правя вече аз. След като имаш толкова гениални идеи - давай ти си на ход пускай ги ти новите теми, аз няма да се разсърдя

# 158
Ehhh веселина искрено ти завиждам..и ние се канихме да ходим на море септември в Турция,но аз като разбрах че съм бременна викнах на моя-къде ще ходя с тоя корем?А сега съм на друго мнение!То дори да не става за плаж е на поне една разходка ще направим да видя и аз малко свят...
В кой курорт ще ходиш?Пожелавам ти приятно прекарване и да донесеш снимки не само слънце:)
А за присъствието на таткото в родилното-аз го искам,защото не желая в този момент да съм сама! Иска не иска-той ми обеща.

# 159
  • София
dideto, много хубаво заглавие си предложила! Как си ти, между другото?  Hug
Катерина78, радвам се, че си по-добре и че вече си на работа! Пази се, мила, сега идва дълъг уикенд!
svetli_845, стискаме палци за опитите ви за второ! Винаги ни е драго когато ни четат мартенски мами от минали години! Как е твоето хубаво бебче? И трудно ли роди?   bouquet
tai, да не ти звучи, че се заяждам, алулина и аз знам, че е адски силен, но съм чела на опаковката, че става до 6 м. на бременността... Друг е въпросът, че аз лично не бих го пила...
MimitoIv, и аз се чувствам доста изморена на работа, аз бях писала де.... няма как, ще търпим!
Io_io, здравей априлска мамо! Добре дошла и тук! Включвай се от време на време! Браво и за прегледа!
dianaknikolova, честита ви сушилня! И ние имаме вкъщи, много съм доволна! В Щатите като бях ползвах за 1-ви път и много ми хареса и си купих, като се върнах. Имам програма, която дрехите излизат почти изгладени (смисъл, просто не са намачкани). Много се кефя, сега обаче ни е развалена - някакво уплътнение е за сменяне, а и нали лятото не я ползваме... трябва да подсетя мъж ми да я поправи).
Elg, ще бъдеш прекрасна булка! А, и това с лилавите ботушки много ми хареса!!! Ще си супер! КОга е датата, мила. Сигурно си писала, ама съм забравила, сори!
Вчера бях на гости на бабата и дядото на моя мъж и въпреки, че бях обещала да кача снимки вчера, се прибрахме късно и легнахме веднага. А, днес какво научавам - няма го албума! Няма да пиша мнението си, за да не се повтаряме - m@m@, слънчоглед, мненията ви за албума са много тоно казани, напълно съм съгласна с вас!
Elwing, ти два пъти ли си била на БХС, защо?  newsm78
bobsinka,  Hug И аз все се притеснявам и гледам сама да се успокоявам. Мисля, че е нормално + това ни е първа бременност и е нормално да се плашим от всички тези нови неща. БХС е биохимичен скрининг, напиши го в гугъл и ще намериш доста инфо за него.
tai, мила, аз в неделя повръщах (ама за първи път)  Embarassed
fever, ще се радваме много да правиш темите ни, щом имаш време и желание!  Hug Това с martenichki.snimka.bg. е много хубава идея според мен - който иска да гледа, но да не може да редактира!
И аз вече трети ден спя с олекотения юрган!
Janitsa, почивай си повечко, мила!
Аз също няма да мога да дойда на срещата, ако въобще ще има такава, ще ходим на вилата на мъжа ми, нали са 3 почивни дни, няма да пропуснем!
m@m@, къде си решила да раждаш (ако не е тайна, де).
annabell - Аз мисля нормално да раждам (стига да мога), понякога се изкушавам от идеята за секцио (признавам си, без бой), ама всички ме съветват да не го правя, и ако трябва да съм искрена, знам, че доброволно май не бих го избрала, само си дрънкам....
Слънце, мила, успокой малко тона си! Мога много да говоря по темата, ама няма... Само за портокола, мога да ти кажа, че няма много да загубиме, че няма ти да ни правиш темите - сега сигурно ще се засегнеш, но честно казано, хич не ми пука! Няколко забележки - в двете ти думи, които се беше опитала да напишеш на английски, намерих точно 2 грешки - март на английски е march, a ne mart, и освен това след него следва да бъде babies, множествено число (много бебета, а не едно бебе), а не baby. Ще кажеш, че се заяждам - не е вярно - ако се заяждах, щях да го напиша много по-рано (веднага след 2те ти грешки в 2те думи, които веднага се набиха в очите ми, може да е професионално изкривяване, извинявай, завърших английска филология), но аджеба ако не знаеш как се пише, първо си провери и тогава пиши или пък попитай някой, или пък въобще не пиши на английски, щом не можеш. Лично на теб, съм ти насъбрала от доста време, всички помним грубите ти забележки към зеленото човече, избухванията ти от сорта на "само вие сте бременни и само вие се притеснявате", ограниченията, които се опита да ни наложиш за какво можем да си говорим и за какво не, а сега, с тези обвинения и заплахи, изрази "Гузен негонен бяга" и други - просто не се търпи.  Stop Казах си мнението и повече няма да се изказвам по въпроса!!! Представям си какви излияния ще изсипеш сега върху мен  Whistling
dobro_nastroenie, добре дошла! И на мен много ми хареса твоят първи пост!  bouquet
А, за последния - нямам думи, страхотна си!!!!  Hug Hug Hug
За казването и реакцията на таткото друг път, че сега си тръгвам.
Весели почивни дни на всички!!!  Hug

# 160
  • Ееей тук!
Както се казва "Ще поживеем и ще видим". Добре, че не се навих да пусна новата тема на доброто настроение, която уж тя искала да пуска а караше мен  Joy
Веси никога не съм парадирала, че само аз ще пускам темите - Белла  е живият свидетел за това. Онзи ден си говорихме точно за темите, че мисля да спирам да ги правя вече аз. След като имаш толкова гениални идеи - давай ти си на ход пускай ги ти новите теми, аз няма да се разсърдя
уфффф СЛЪНЦЕ ХАЙДЕ СТИГА ВЕЧЕ еееееее  колко човека още трябва да ти го кажат ????????   Е ти не спря да чоплиш!!!!!!!! Престани със сплетните, заплахите, заканите и това кой кога какво ...................УФ аз щях да си ходя,но немога да остана безучастна  Naughty Хайде вече ЧАО до вторник .............  bouquet

# 161
Аз таткото не го искам! Да гледа там как се мъча-благодаря!!! А и няма да е честно спрямо каката-все пак на нейното раждане не присъстваше! А според мен децата не трябва да се делят,а това е един вид той обръща внимание на второто,повече отколкото на първото! А и аз сам със секцио,а той кръв не може да гледа-става му лошо!

# 162
  • София
хахах, то и аз щях да си тръгвам, ама се обадих да предупредя, че малко ще закъснея, не мога да остана безучастна!!!!
veselina_s_p,  Hug Hug Hug Много хубаво мнение, на 100 % съм съгласна с теб!!! МНого добре си се изразила!!! Слънчоглед,  мила, ти също.   bouquet
veselina_s_p, от все сърце ти желая страхотно и незабравимо изкарване! Наслади се на всеки миг и после да ни разказваш!!!
Таткото много иска да присъства, аз също - много по-спокойно ще ми бъде! Тъй че живот и здраве, дано да сме на този вариант!!!
На всички - още веднъж много добре да си починете!!!  Heart Eyes

# 163
Здравейте, мацки!
Слънце, благодарим ти за темата! Понеже чак сега се включвам искам и аз да си кажа мнението - според мен албумът е изтрит от някой, който просто няма опит с качване на снимки/управление на албуми и е потвърдил сляпо предупреждението,че снимките ще бъдат изтрити. Умишлено триене просто не се връзва, снимките не бяха компромати. Както и да е, не е нещо необратимо и ако имаме желание, ще го възстановим.
Още нещо... не ми стана приятно от нападките към Слънцето. Тя се афектира и след положения труд е разбираемо, не смятам, че се държи като учителка, просто внася организация в темата. На мен и на всички ни беше много удобно да си има човек отговорен за темите и това няма нищо общо с обсебване на интернет пространството - всеки имаше правото да отвори тема, но все на нея чакахме!

За казването - първо казах на татко, така се случи,че ми звънна след като видях резултата от теста и не се стърпях. Реших да кажа на мъжа ми след няколко дни. Намерих темата за мартенските мами, която тъкмо беше започната и написах вътре. После се панирах и изтрих поста си, защото си припомних за спонтанния аборт преди година и се разстроих. Вили, която беше една от първите мами, които написа тук обаче ми беше прочела поста преди да го изтрия и ми прати трогателно ЛС. Вили, липсваш ни миличка!!! Естествено едвам издържах до вечерта и сервирах на съпруга си новината на вечеря. Трябваха му няколко минути да се опомни. По-интересно беше като изчаках 2 седмици до ЧРД на майка ми и и изпратих снимката на теста обработена като картичка на фотошоп с надпис "ЧРД, бъдеща бабо!"  Simple Smile Беше супер...
Аз също съм за нормално раждане без екстри, ако издържа. Не съм убедена кой ще е пациент, ако мъжът ми присъства обаче ...  Rolling Eyes
Момичета, които сте раждали секцио колко време след това се възстановихте? Аз се притеснявам, че ако за нещастие се наложи такова при мен не знам как ще се оправям с бебето. Тук съм абсолютно сама, на никого не мога да разчитам, а съм чувала,че след секцио не е добре да се вдига тежко около месец. Как ще си вдигам бебчето?  Sad Става ми страшно. Майка само ме навива да си идвам да раждам в БГ, но това не може да стане...
rossykv, напиши в гугъл nimesulide pregnancy и ще видиш, че според чуждите източници аУлин не се препоръчва нито по време на бременност, нито при деца. На нашия пазар се пускат много лекарства, които не са одобрени в страни като САЩ, Великобритания, Австралия (както и аналгина,де). Според нашия доцент по фармакология само парацетамолчето и то не в комбинация от рода на фервекс. Но всеки сам си решава.

# 164
  • Варна
Много сте изписали за цял следобед, едвам ви прочетох. Последно да напиша за албума, според мен дори и да изтрит от някой е станало неволно и не трябва да се хващаме за гушите. Все пак наистина тук сме се събрали за добро.
За оформлението на темите имам желание и достатъчно свободно време, защото съм в болнични и мога да ги правя. Дори започнах оформянето на новата. Ще приема всякакви предложения, от тези които имат желание да дават идеи и имам намерение всяка тема да има различно оформление откъм надписи и картинки. Искам да ни бъде интересно и забавно и не смятам да обсебвам интернет пространството. В по предна тема бях писала, че за мен мнението на всяка от нас е важно и трябва да му се отдава значение.

Общи условия

Активация на акаунт