Сглобяеми къщи 2

• 303 301
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
Цехът ни не е за сглобяеми къщи. Беше за други цели, има нужните машини вътре, затова направихме конструкцията там.
Импрегнирахме го чрез потапяне във вана със специални импрегнанти против вредители, плесени и пожар. За цената на сухия материал-няма проблем, мога веднага да се свържа с човека, от който го купихме и да ви дам актуална цена, ако искаш, пиши ми на лични.
По отношение на последния въпрос-фирмата-производител на импрегнанта дава 50 години гаранция, така че не, не се притесняваме за покачването на влажността.
Ако искаш и имаш път към нашия район, елате със съпружието да видите за какво става въпрос, но пак да подчертая-ние не продаваме слобяеми къщи, това си е просто нашата конструкция на къща  Peace

Последна редакция: пн, 09 фев 2009, 13:40 от Avgusta

# 136
Къщата ни е готова на конструкция и поради горните причини още не е монтирана. Все пак вече имаме ясна представа какво ще ни струва фундамента и ред други неща...
Материала го купихме сушен от Велинград, импрегнирахме го във вана със специални импрегнанти против вредители, плесени и пожар. Конструкцията я изработихме точно по проекта в нашия цех. Нашата къща ще е на панели Peace
Междувременно продадохме парцела, къщата+арматурата складирахме в цеха и си купихме апартамент. Просто преценихме, че на този етап финансово няма да издържим да довършим нещата както трябва, складирахме къщата, оправихме апартамента и ще търсим нов парцел.
Моята идея беше да си прецените добре. Много хора се хвърлят към тези къщи с идеята, че като не могат да си позволят да дадат по 1000 евро на квадрат за апартамент, могат много по-евтино да си построят къща с многократно по-добри качества-изолационни и други. Няма такова нещо. Къщата, като всяко хубаво нещо, си има своята цена, трябва да сте подготвени затова. Все пак градите дом за един цял живот и трябва всичко да е изпипано в детайли.  Другото е компромис, който често се заплаща скъпо и прескъпо. 
Ние например ходихме, търсихме, никъде в България не можахме да намерим фирма, която да ни направи конструкцията, която да отговаря на нашите критерии за безопасност. Затова си я направихме сами  Peace
Незнам защто сте се отказали, а и това си е лично ваша работа,но ние като решихме да я направим просто я направихме.Бетона които изляхме с арматурата,с изкопните работи и с основите на фондамента ни излезе около 6000лв,кащата с обзавеждането и готова да влезеш и да живееш-така както е на снимките-ни излезе около 40 000 лв,като преди това имахме само матрак,компютър,скрин,стар хладилник и стар телевизор. Кащата е 247кв.м. Съжелявам че не можем да се сагласим с вас,но ние живеем вече около 8 месеца и нямаме проблеми. И ние се пробвахме да намерим фирма,наслушахме се на хиляди професори които просто искат да ти вземат колкото може повече пари и съответно са готови да ти разтягат всякакви локуми. После се сетихме зе тези които са строили преди 100 години с греди и кал и къщите им все ощте стоят и се обитават-дали те са сушили дървесината или са ги подготвели против земетръс ? Мисълта ми е следната- ние имаме готова къща която можем да покажем,ако вие можете да ни покажете къща с такива проблеми за които пишете,ще доидем да я видим. Идеята ни е да помогнем на хора които нямат достатъчно пари за нещто по-добро или не искат да си купуват за 1000евро нови апартаменти с стени от гипскартон. Съпруга ми по принцип има  строителна фирма и интересно защто си направихме такава къщта. Ако някои наистина има желание за такова строителство да пише,но иначе отдавна сме се отказали да спорим по темата,и явно тук само си убиваме времето. Peace Peace Peace Peace Peace Peace 

# 137
Аз имам два въпроса:
- как стои въпросът с осигуряването срещу земетръс? никъде не видях дървените елементи да се съединяват чрез зарязване, а само с планки, което не е достатъчно.
- как стои въпросът с пожарозащитата (отвън и отвътре)?
- за незаконното строителство: ЗУТ вече изключи като възможност узаконяването на незаконни постройки
Гипскартона е негори материал,ватата същто,ел инсталацията минава през огнеопорни шлаовки.При земетръс може да се напука само гипскартона което може да се случи и при масивното строителство-деже е по възможно.Знаем че вече няма такъв закон ,но има други варианти-стига да имате желание-а и все пак аз написах че не се занимаваме с документи,както всички други фирми за сглобяеми къщи !

# 138
Аз пак не разбрах дали дървесината е изсушена или не. Мога и още много въпроси да задам, но няма да го направя, защото това е загуба на време.
Само да отбележа, че узаконяването на сглобяемата къща си е като узаконяването на масивната, не е като да построиш барака за куче. Ние три години ходихме по мъките докато узаконим проекта (за който също платихме доста сериозна сума) и вземем разрешително за строеж. Що се отнася до това, че можеш да направиш фундамент и да изградиш цяла къща и после с констативен протокол да я узакониш - това е абсурд  Outta Joint Баща ми работи 30 години в общината точно в отделите, които се занимават със строителството и 100 пъти ни предупреди дори и една копка да не правим преди да сме взели разрешителното за строеж(глобата беше около 10 000 лв. Whistling).
Що се отнася до типовите проекти-направо да им се учуди човек на тия архитекти и конструктори за какво ходят да учат по 5 години, като това всеки може да си го намери отвсякАде...И тук да отбележа, че на нас ни беше необходимо повече от година време да намерим архитект, който да се наеме с проектирането на такъв тип къща...
Затова смятам, че тук има доста изказвания, които са меко казано, несериозни. Жалко само, че това ще убие един иначе перспективен бизнес като сглобяемите къщи още в неговия зародиш...
Моя баща не работи в общината но - Не е чак абсурд повярвай !!!

# 139
Camellia85, аз искрено се радвам, че сте успели да си направите къщата, за която сте мечтали. Видно е, че съпругът ти е положил много труд и е вложил сърцето си в това начинание. Честито, между впрочем, за новия дом  bouquet Пожелавам ви много щастливи моменти в него  Heart Eyes
Не знам как е станало при вас-така просто да решите и да почнете да строите, но не при всички може да стане така. При нас парцелът претърпя процедура по промяна на предназначение от земеделска земя в УПИ, трябваше да се доведат комуникациите и т.н.-всичко това струва много пари, време, нерви...
Иначе в предимствата на тези къщи пред апартамента или масивното строителство наистина няма нужда да се убеждаваме, ние сме 100% сигурни в тях  Peace
Всъщност не сме се отказали от къщата, на по-късен етап ще стане.
Апропо, като си говорим за качествата на тези къщи смея да отбележа, че 8 месеца е един много кратък срок за проверка на технологията...
Но както и да е-моите постинги нямаха цел непременно да поставят под съмнение казаното от теб, а да привлекат вниманието на пишещите тук към различните други проблеми, с които могат да се сблъскат. Ти предлагаш някакъв вариант за изграждане, преди и след това обаче има още мнооого детайли. За това ставаше въпрос.
На вас пожелавам много успехи в новото начинание   bouquet

Последна редакция: пн, 09 фев 2009, 19:50 от Avgusta

# 140
При нас стана така - живяхме при свекървата около 2 години и не се изтърпяваше толкова хора на едно място! Решихме, че няма повече да живеем така и купихме материалите за къщата със спестените от мъжа ми пари. За да няма нерви не си купувайте парцели, които нямат комуникации, или не са в регулация. Има евтини варианти на парцели, с всички необходими документи, за да започнете веднага да строите. А с парите които сте дали за апартамент можехте спокойно да си довършите къщата.Защото съм далеч  от мисълта, че сте го купили за 15 000лв.  А аз предлагам вариант, който е бърз, евтин, изпитан и свежда деталите за които говориш до минимум и е за хора, които нямат много възможности.  За това предлагам, който желае да дойде и да се увери, че нямаме проблеми. Ако обаче не ви се вярва аз нямам нищо против да държим връзка във форума и след години пак да поговорим относно технологията!  Peace
  Иначе благодаря! Мъжът ми наистина вложи много старание и емоции в строежа!

# 141
Здравейте на всички тук! Казвам се Ина и искам да ви поздравя за чудесната тема, радвам се хората започват да мислят са своя комфорт на обитаване все повече. Аз съм архитект и се специализирам за проектиране на дървени къщи, предимно пасивни и ниско-енергийни.

http://www.theecomount.com/bg/

Това е еко селище което проектирах миналата година, с пасивни къщи с дървена конструкция, използване на слънчева енергия и изграждане на специална вентилациoнна система за отопление и охлаждане с използване на пресен въздух.

Ето и мой сайт:

http://ina.angel.googlepages.com/ina

Ще се радвам да съм полезна

Последна редакция: вт, 17 фев 2009, 11:01 от inaangel

# 142
здравейте,
и аз да се запиша в темата. ние също планираме да си посторим къща, все още не сме решили каква да бъде - монолитна или сглобяема  newsm78

харесах се следната технология http://www.ibt.bg/index.php
може ли да споделите мнения, отзиви ...

и второ въпросче (започвам ударно включване в темата, май) е към inaangel,

разгледах къщите, които сте проектирали на вашия сайт.много ми харесват. може ли да дадете повече информация
- само проекти ли са или има вече построени такива?, каква технология се използва за посторяването им, някакви цени ...

Simple Smile

# 143
  • София
Camelia85-мога само да кажа,евала на мъжа ти!   bouquet На нас ни предстои,но първо трябва да поработя,да изтеглиме кредит,да купиме от него земята и да построим къщата.А след това да я изплащаме цяяяял живот. Confused Но няма как,нямаме заделени пари и само това ще да е начина.Предпочитам обаче д апостроя за 60000евро една къща отколкото да купя ап. двустаен за тези пари!Дано някога в бъдещето и ние се похвалиме с подобна придобивка Sad

# 144
 Joy  JoyКами,хайде на пролет плочата ще е готова-след това сте вие Grinning Само дето не можем да намерим време да се видим WinkА и мисля,че е крайно време да ви посетим Peace

# 145
Joy  JoyКами,хайде на пролет плочата ще е готова-след това сте вие Grinning Само дето не можем да намерим време да се видим WinkА и мисля,че е крайно време да ви посетим Peace
[/q    еееееееееееееее хаиде де наканете се и елате - иначе ще си пишем ! Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 146
Camelia85-мога само да кажа,евала на мъжа ти!   bouquet На нас ни предстои,но първо трябва да поработя,да изтеглиме кредит,да купиме от него земята и да построим къщата.А след това да я изплащаме цяяяял живот. Confused Но няма как,нямаме заделени пари и само това ще да е начина.Предпочитам обаче д апостроя за 60000евро една къща отколкото да купя ап. двустаен за тези пари!Дано някога в бъдещето и ние се похвалиме с подобна придобивка Sad
вече ви стискаме най-искрено палци ! Peace Peace Peace

# 147
Zdraveite hora... Iskate hubavi darveni ka6ti, a letite v oblacite... Kakvi sa tezi prikazki za plan4eta na raka, nadraskani na list4e... Uzakoniavane na ne6to, koeto po dokumenti ne sa6testvuva... Ei taka... Balgaria bila takava... Da, ama ne... Damata da e 4uvala za geolojki doklad, koito e zadaljitelen i dori ka6tata da e tipova, vsiaka osnova se adaptira kam vseki teren individualno... Slagame niakolko gredi i gotovo... Da, ama ima konstruktor, koito na baza arhitekturnia proekt iz4isliava konstrukciata ( niakolko hora osnovatelno pitaha i zabeliazaha ...) Damata s kameliite... Moite uvajenia, no ne zablujdavaite horata... Dori da slojite edin bilbord se iska razre6enie za stroej.., a za ka6ta...  Zavereni arhitekturna, konstruktivna, el i vik i o6te edin kup ne6ta... Ei  hora... Parvo nikoi niama da vi uzakoni ( dori moje da vi ia saboriat ) ka6tata... Niama koi da vi prisaedini nito kam elektro drujestvo, nito da vi pusne voda... Gotino, a... Hubavo e 4ovek da pita, no neka ne govorim gluposti... vse pak ima hora, koito razbirat pove4ko... I dori e opasno da se govori naizust - stava vapros za ka6ta, v koiato 6te jiveiat maje, jeni, deca... Pomislete...  Dano sam bil polezen... Moga da pi6a o6te mnogo, moga da vi ... Koito iska, naistina moje da si govorim za ka6tii - "sglobiaemi", ot kragli trupi i dr...
Badete zdravi... i umni...
4ao, do skoro................

# 148
здравейте,
и аз да се запиша в темата. ние също планираме да си посторим къща, все още не сме решили каква да бъде - монолитна или сглобяема  newsm78

харесах се следната технология http://www.ibt.bg/index.php
може ли да споделите мнения, отзиви ...

и второ въпросче (започвам ударно включване в темата, май) е към inaangel,

разгледах къщите, които сте проектирали на вашия сайт.много ми харесват. може ли да дадете повече информация
- само проекти ли са или има вече построени такива?, каква технология се използва за посторяването им, някакви цени ...

Simple Smile
Здрасти, тази система се предлага от доста фирми. В "нормалното" строителство първо изграждаш, а после изолираш... А тук обратно... Изолацията играе роля на кофраж. Представи си конструктор - системата е от елементи, които се свързват. Пак имаш армировка и след това наливаш бетона... после замазки, мазилки и др... Лично съм разговарял и съм "пипнал" елементите в една друга фирма. Алтернатива е, ако желаеш този вид къща. Но не можеш да избягаш от мокрите процеси... Провери обаче цените, защото излизаше доста по-скъпо.., а тези от сайта... Сумирай всичко, защото виждам само стойността на елементите, архитектурата и конструкцията...
Кой ще я изпълнява и др... покриви... Не знам дали съм ти бил полезен... При желание, повече можем да говорим за дървени конструкции, къщи от кръгли трупи или така наречените "сглобяеми"... Имам доста информация и опит...
Лек ден и успех...

# 149

Общи условия

Активация на акаунт