Сглобяеми къщи 2

• 303 165
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
  • Sofia
Момичета, каква е причината да предпочетете готовите къщи пред монолитното строителство. Аз никога не съм намирала достатъчно аргументи "за" при тези високи цени, които са съпоставими с цените на монолитното строителство.

Другият въпрос който винаги съм си задавала колко години е живота на подобна постройка !?

# 676
Момичета, каква е причината да предпочетете готовите къщи пред монолитното строителство. Аз никога не съм намирала достатъчно аргументи "за" при тези високи цени, които са съпоставими с цените на монолитното строителство.

Другият въпрос който винаги съм си задавала колко години е живота на подобна постройка !?
Както и друг път съм казвала, темата не е "За или против сглобяемите къщи", но ще ти отговоря накратко, въпреки че май ще е загуба на време, предвид втория ти въпрос.
На който ще отговоря с въпрос: Колко години е животът на една монолитна постройка, според теб? Laughing
Също така, не намирам, че цените са супер високи, съпоставени с тези на монолитното строителство, но това е твърде субективно, затова предлагам да си го провериш сама.
Аргументите "за" са безкрайно много за мен-многократно по-висока енергийна ефективност(при нас цялата стена е изолация, за да постигнеш подобен ефект при монолитната стена, тя трябва да е широка дооооста повече, което нали се сещаш, че има връзка с парите, ако въобще е възможно Wink). По-бърз монтаж, по-естетичен вид, по-голяма издръжливост на пожар и земетресения  Peace 

# 677
Цитат
Със сигурност само поколението ти ще разбере, защото къщата ще те надживее Peace

Предимствата им пък са коментирани ХХХ пъти в сайтове и форуми. Изобщо не се съмнявам в качествата им Naughty Северните държави ги предпочитат не случайно...., какво да се съмняваме ние от умерения пояс Wink

# 678
  • Sofia
Съжалявам, че ако въпросите ми са възприети, по-този начин. Въобще не се отнасям скептично
към този тип строителство, дори обмислям такова и затова попитах Wink

# 679
Добре дошла тогава, alegra Hug
Имаш работа за вършене в такъв случай. Ще трябва доста да попрочетеш, ако искаш можеш да започнеш от тези теми, те не са толкова много на брой. За всичко, което можем да бъдем полезни, тук има много отзивчиви хора-питай и ще получиш отговор  Peace

# 680
защо тези къщи да са по-пожароустойчиви, нали са сглобени от панели с топлоизолация и фолия.

Както и друг път съм казвала, темата не е "За или против сглобяемите къщи", но ще ти отговоря накратко, въпреки че май ще е загуба на време, предвид втория ти въпрос.
На който ще отговоря с въпрос: Колко години е животът на една монолитна постройка, според теб? Laughing
Също така, не намирам, че цените са супер високи, съпоставени с тези на монолитното строителство, но това е твърде субективно, затова предлагам да си го провериш сама.
Аргументите "за" са безкрайно много за мен-многократно по-висока енергийна ефективност(при нас цялата стена е изолация, за да постигнеш подобен ефект при монолитната стена, тя трябва да е широка дооооста повече, което нали се сещаш, че има връзка с парите, ако въобще е възможно Wink). По-бърз монтаж, по-естетичен вид, по-голяма издръжливост на пожар и земетресения  Peace 

# 681
Защото импрегнираната дървена конструкция издържа многократно повече на огън от стоманобетона. Но както казах, нека не се занимаваме с тези сравнения с монолитното, ако обичате-по темата Stop

# 682
Защото импрегнираната дървена конструкция издържа многократно повече на огън от стоманобетона. Но както казах, нека не се занимаваме с тези сравнения с монолитното, ако обичате-по темата Stop

Е тука вече направо ме остави безсловесен... И колко е това многократно повече от стоманобетона, данни, линкове???

# 683
Казах, че нямам намерение да убеждавам никого в предимствата на сглобяемите къщи, стига сте цъфвали само с различни провокативни въпроси, това е загуба на време за мен  Crossing Arms Изобщо нямам намерение да ви прилагам доказателства-то е логично и го пише където трябва, не ей тъй просто из нет-а, че дървото гори много по-бавно и отвън-навътре, докато арматурата се разтопява от високата температура, а бетонът се разтрошава. Що ме занимавате с глупости, м?
За пореден път-ако имате да кажете нещо по темата, кажете, ако не-стройте си монолитите и бъдете здрави и щастливи  Simple Smile
P.s. Всъщност, ето един линк, където можете да намерите отговор на много от въпросите, които явно ви вълнуват  Peace
Ето и конкретен текст, че като гледам тук не сме много по четенето, повече сме по питането  Wink
Пожароустойчивостта на конструкциите от дървени греди и трупи касаят механичната носеща способност (R), цялостта (E) и изолацията (I). Тестовите изпитания на къщите на КОНТИО, направени от Центъра за технически изследвания VTT на Финландия, показват устойчивост на огън, в зависимост от дебелината на материала, клас REI-30, REI-60, REI-90, REI-120 (числата означават минути). Тези добри показатели са резултат от използването на високоплътната севернофинландска дървесина.
По статистически данни около 90% от нещастните случаи при пожар са следствие на обгазяване с вредни и задушливи газове, а не на изгаряния. Дървото е природен материал и при горене отделя значително по-малко опасни вещества, намалявайки риска за човека. Докато при въздействието на огън върху железо-бетонните конструкции се наблюдава разрушаване на бетона и омекване (топене) на арматурата, което води до срутване на сградата.

Устойчивостта на дървените конструкции може да се повиши допълнително чрез обработка с подходящи огнезащитни материали, а безопасността чрез монтаж на автоматични пожарогасителни прахови капсули. Ние предлагаме уникални системи за комплексна интегрална защита тип интелектуална сграда – видеонаблюдение, аудиоконтрол, охрана, контрол на достъп, пожароизвестяване, пожарогасене. Нашата прецизна система е способна да регистрира дори дим от запалена цигара на бял фон, така, че място за безпокойство няма.

Любознателна, благодаря ти много за включването за фасадата, вече съм в усилено търсене на човек, който може да постигне този ефект с мазилка...  Hug

Последна редакция: чт, 17 фев 2011, 17:36 от Avgusta

# 684
Провокативни въпроси? Логично било дървенията да е по-пожароустойчива от стоманобетона?
Я да видим какво показват тестовете:
http://www.cement.org/homes/brief03.asp

This has been confirmed in so-called “fire-wall” tests. In these tests ICF walls were subjected to continuous gas flames and temperatures of up to 2000°F for as long as 4 hours. All of the ICFs tested were of the “flat” or “uninterrupted grid” type, having no significant breaks in the concrete layer. In contrast, wood frame walls typically collapse in an hour or less.
Do they stop fire from spreading?
Concrete walls have also proven more resistant to allowing fire to pass from one side of the wall to the other. This is especially of interest in areas with brush fires that could spread indoors.

The fire wall test confirms this rule for ICFs once again. Part of the test measured how well the wall slows the passage of heat and fire from the side with the flame to the other side. The ICF walls tested did not allow flames to pass directly through. They also did not allow enough heat through to start a fire on the cool side for 2-4 hours. In contrast, wood frame walls typically allow both flame and fire-starting heat through in an hour or less.

С други думи, убедихме се че водата е мокра...

# 685
  • София
Августа, цитираните от теб къщи Контио са построени изцяло от дървени трупи.
Последните няколко страници коментират сглобяеми къщи от т.н. сандвич панели. Били те предварително направени или играждани на място. Мисля че пожароустойчивостта на една тухлена къща е в пъти повече от такава чиито стени се състоят от ОSB плоскости и изолация.

Последна редакция: чт, 17 фев 2011, 19:41 от Lindt

# 686
Августа, цитираните от теб къщи Контио са построени изцяло от дървени трупи.
Последните няколко страници се коментират сглобяеми къщи от т.н. сандвич панели. Били те предварително направени или играждани на място. Мисля че пожароустойчивостта на една тухлена къща е в пъти повече от такава чиито стени се състоят от ОSB плоскости и изолация.
подкрепям те, а и за строителството на сглобяема или монолитна ти трябват еднакви разрешителни за строеж. Сглобяемите къщи имат безкрайно много проблеми който не се казват newsm78

# 687
Е, и? Аз пак казвам, че са по-пожароустойчиви, няма да седна да ви убеждавам вас, вие нали си правите монолитните. На мен това, което ми трябва съм си го набавила като информация преди да взема решение.
Нашата къща е точно финландски тип, далеч не се правят само от трупи, но както и да е.
За последен път ви казвам да престанете да спамите темата, следващия път просто ще известя модератор. Ако имате какво да кажете по темата-давайте, ако не-не ни губете времето с излишните си спорове и заяждания.
Аз лично за последен път ви отговорих  Peace

# 688
Абе хора прочетете малко повече по темата.В сглобяемите къщи дървото е затворено от всякъде с картон или фазер и ако прегледате малко по-обстойно параметрите на тези два материала ще разберете защо ги препоръчва пожарната, а за по лесно ще ви кажа, че издържат 30 мин. на 1000 градуса температура.

# 689
Е, и? Аз пак казвам, че са по-пожароустойчиви, няма да седна да ви убеждавам вас, вие нали си правите монолитните. На мен това, което ми трябва съм си го набавила като информация преди да взема решение.
Нашата къща е точно финландски тип, далеч не се правят само от трупи, но както и да е.
За последен път ви казвам да престанете да спамите темата, следващия път просто ще известя модератор. Ако имате какво да кажете по темата-давайте, ако не-не ни губете времето с излишните си спорове и заяждания.
Аз лично за последен път ви отговорих  Peace
Не се пали толкова, има ги и такива. Една фирма се свърза с мен и виж какво ми предлагат
http://www.ankos.eu/

Общи условия

Активация на акаунт