Сглобяеми къщи 2

• 303 330
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
Zdraveite hora... Iskate hubavi darveni ka6ti, a letite v oblacite... Kakvi sa tezi prikazki za plan4eta na raka, nadraskani na list4e... Uzakoniavane na ne6to, koeto po dokumenti ne sa6testvuva... Ei taka... Balgaria bila takava... Da, ama ne... Damata da e 4uvala za geolojki doklad, koito e zadaljitelen i dori ka6tata da e tipova, vsiaka osnova se adaptira kam vseki teren individualno... Slagame niakolko gredi i gotovo... Da, ama ima konstruktor, koito na baza arhitekturnia proekt iz4isliava konstrukciata ( niakolko hora osnovatelno pitaha i zabeliazaha ...) Damata s kameliite... Moite uvajenia, no ne zablujdavaite horata... Dori da slojite edin bilbord se iska razre6enie za stroej.., a za ka6ta...  Zavereni arhitekturna, konstruktivna, el i vik i o6te edin kup ne6ta... Ei  hora... Parvo nikoi niama da vi uzakoni ( dori moje da vi ia saboriat ) ka6tata... Niama koi da vi prisaedini nito kam elektro drujestvo, nito da vi pusne voda... Gotino, a... Hubavo e 4ovek da pita, no neka ne govorim gluposti... vse pak ima hora, koito razbirat pove4ko... I dori e opasno da se govori naizust - stava vapros za ka6ta, v koiato 6te jiveiat maje, jeni, deca... Pomislete...  Dano sam bil polezen... Moga da pi6a o6te mnogo, moga da vi ... Koito iska, naistina moje da si govorim za ka6tii - "sglobiaemi", ot kragli trupi i dr...
Badete zdravi... i umni...
4ao, do skoro................
И мойте уважения! Тези всички неща са верни - не споря , само че ние имаме 2 деца и чакаме 3то, дали мислите че сме без ток и вода Laughing Laughing Laughing Съжеляваме ако пречим на някой да отразява печалби от 300%, но както се казва - за всеки влак си има пътници ! Може би повече няма да пиша тук,така че ако някои иска да ми пише да пише в лични !!! Peace Peace Peace Peace Peace

# 151
  • София
недей сега заради едно мнение да спираш да пишеш, знаеш ли колко идеи почерпих от вашата конструкция   bouquet

# 152
Zdraveite hora... Iskate hubavi darveni ka6ti, a letite v oblacite... Kakvi sa tezi prikazki za plan4eta na raka, nadraskani na list4e... Uzakoniavane na ne6to, koeto po dokumenti ne sa6testvuva... Ei taka... Balgaria bila takava... Da, ama ne... Damata da e 4uvala za geolojki doklad, koito e zadaljitelen i dori ka6tata da e tipova, vsiaka osnova se adaptira kam vseki teren individualno... Slagame niakolko gredi i gotovo... Da, ama ima konstruktor, koito na baza arhitekturnia proekt iz4isliava konstrukciata ( niakolko hora osnovatelno pitaha i zabeliazaha ...) Damata s kameliite... Moite uvajenia, no ne zablujdavaite horata... Dori da slojite edin bilbord se iska razre6enie za stroej.., a za ka6ta...  Zavereni arhitekturna, konstruktivna, el i vik i o6te edin kup ne6ta... Ei  hora... Parvo nikoi niama da vi uzakoni ( dori moje da vi ia saboriat ) ka6tata... Niama koi da vi prisaedini nito kam elektro drujestvo, nito da vi pusne voda... Gotino, a... Hubavo e 4ovek da pita, no neka ne govorim gluposti... vse pak ima hora, koito razbirat pove4ko... I dori e opasno da se govori naizust - stava vapros za ka6ta, v koiato 6te jiveiat maje, jeni, deca... Pomislete...  Dano sam bil polezen... Moga da pi6a o6te mnogo, moga da vi ... Koito iska, naistina moje da si govorim za ka6tii - "sglobiaemi", ot kragli trupi i dr...
Предложение-ако смяташ да се включваш и занапред,моля пиши на кирилица,че ми беше доста трудно докато прочета и разбера това,което искаше да кажеш Wink Peace

# 153
Имате ли информация за тази фирма: http://www.buildyourhouse-bg.com/index.html

Строят къщи в Пазарджик и съм виждала техни, които са доста красиви.

Можете ли и да ми кажете дали са качествени материалите, с които строят? Какво представлява виниловият сайдинг и има ли по-качествени материали за облицовки, които да се употребяват от други фирми на територията на Бг? Praynig

Иначе пишат, че цената е 350 евро на квадратен метър, но нямам идея какво включва тази цена. newsm78

# 154
Ето някои от проектите на Митстрой:

# 155
Къщите не са лоши, но ми се иска да ги видя построени, а не проектирани само.

Ками, не се отказвай да пишеш. И на нас ни беше много полезна. Ако не ни строите вие поне почерпихме идеи. Честно казано бяхме обърнали гръб на този вид строеж, но сега се оказа, че ще строим половината с тухла, половината с дърво.

# 156
само за ваша информация - електромер може да се пусне и в празно место стига да имаш нотариален акт ! А за водата е наи малкия проблем - повечето места са на кооперация и тя е частна,което означава че трябва да говориш с собствениците,а ако случаино не ти дадат може да си копнеш кладенец и си решавеш проблема , ако искаш можеш да го провериш !

# 157
  • густо майна Филибето
За тези, които не могат да си го направят, нещата изглеждат доста сложни. Има къщи, издържали проверката на времето, на по 200г, без да са били спазени всички конструктивни и противопожарни изисквания. Имала съм наблюдения как едно и също нещо се проектира от различни инженери с различни количества желязо, да не говорим, че познавам и такива, които си смятаха остъкляването на терасата LaughingВ същото време на своя къща инженер сложи дървени щурцове, нещо което не би направил в чужд проект Wink . Достатъчно е да се действа разумно.

# 158
Здравейте.. Много уважавам хора, които умеят, главата им работи и се захващат сами... Само 4е..., не става въпрос кой какво може, какво си мисли, а как е по закон... Това са разли4ни неща, с които рано или късно всеки се сблъсква... Изказването за кладенеца искрено ме развесели... И за електромера... Но не искам да отегчавам публиката... Този форум не е за спорове, а за идеи, инфо и предложения... Така си мисля... Закон има, просто трябва да се чете... Строителството не е въпрос на лично тълкуване. Има сериозни питания и намерения, които не заслужават такива смешни отговори... Другото е загуба на време и думи. Бъдете здрави...
Чао и до скоро...

# 159
  • София
Ами кажете нещо конкретно, тогава. Цитирайте конкретните законови разпоредби, дайте координати на фирми, които се занимават с геология, посочете как се процедира, за да се набавят електичество и вода. На критика всички сме големи  Wink

# 160
Ето нещо конкретно... Имате земя. Искате къща. Няколко варианта - ако желаете индивидуален проект се минава през Геолог, Архитект, Конструктор, Ел, ВиК, ОВ и е малко по-дълги4ко... Геоложкия доклад е задължителен... Има фирми, които са изработили "типови" проекти - вси4ко това е направено веднъж и затова става по - лесно и бързо... След като си изберете проект, е необходимо да получите Виза за проектиране на Вашата къща. Този документ се получава от общината (служба ТСУ), на територията на която се намира терена, на който желаете да построите къщата. В зависимост от конкретните обстоятелства, с цел получаване на Разрешение за строеж, в допълнение на типовия проект на Вашата къща,  са необходими някои от следните проектни части:
-геоложки доклад, адаптация на фундаментите, външни връзки ВиК, външни връзки ЕЛ
Като се окомплектова  цялата проектна документация, следва да бъде внесена в общинската ТСУ служба за получаване на Разрешение за строеж. Чак след получаване на Разрешението за строеж може да започне изграждането на Вашата къща. След завършването й следва да подадете молба в общината за назначаване на комисия, която ще провери годността на строежа и ще Ви издаде Разрешение за ползване. Разрешението за ползване е необходим документ, на базата на който се подава заявление в местните ВиК и Електроразпределително дружества за присъединяване към техните мрежи.
Ами... Това е накратко... И не критикувам никого, просто не е коректно да се говорят  грешни неща с толкова убедителен тон... Хората изпадат в заблуда, а и ве4е не сме тази "бананова" република...
Много неща не стават по "стария" на4ин...
До скоро хора...

п.п. Доволно ли е мишлето...

# 161
Къщите не са лоши, но ми се иска да ги видя построени, а не проектирани само.

Ками, не се отказвай да пишеш. И на нас ни беше много полезна. Ако не ни строите вие поне почерпихме идеи. Честно казано бяхме обърнали гръб на този вид строеж, но сега се оказа, че ще строим половината с тухла, половината с дърво.

Същата фирма я засичам много често, че продава къщи в Пазарджик.
Попадам няколко пъти вече на обяви. Предполагам, че снимките от обявите са реални.
Голямата снимка в предишния ми пост е от последната обява. Wink

# 162
Ето отговора, който получих на запитването си към същата фирма:

Здравейте.

Точна оферта не мога да ви предоставя без да има проект.
Цената на която строим е 350 еврп/м за едноетажните конструкции.
Във вашият случай ще се прави двуетажна конструкция.
Цената която мога да ви дам ще бъде 370-380 евро на кв/м.

Да строим по индивидуални проекти , като можем да ви предоставим нашите каталози. Всяка сграда може да се променя според вашето виждане как искате да изглежда вашият бъдещ дом.
До ключ означава че обекта се издава на шпакловка и замазка. Правим и довършителни работи но те се договарят допълнително.
Даваме 10 години гаранция на конструкцията и 50 години на външната изолация.

Поздрави
Михаил Тянков
Управител
Митстрой 07 Еоод
http://www.carfromusa-bg.coм
http://www.buildyourhouse-bg.com

# 163
Estellia не вярвам, че тези къщи са построени в България от тях. Най-малкото можели са да покажат етапите на строеж- не я приемам сериозно тази фирма Rolling Eyes

# 164
Здравейте на вси4ки  Grinning. Не съм 4ела  темата, просто исках да споделя с вас едно филм4е което може да се стори интересно на някой. Този филм е правен през 2006/2007 година. Проектът е за 73 нискоенергийни къ6и и както 6те видите може да се види доста добре технологията. Една от тези къ6ти който 6те видите е и моята. Нанесохме се преди 2 години.  http://lavenergiboliger.tv/wmv/2_jatta_7_002.wmv

Общи условия

Активация на акаунт