Сглобяеми къщи 2

• 304 508
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
  • густо майна Филибето
Avgusta  и markk , може ли да обясните кое й е паянтово на конструкцията, на пръв поглед не се отличава от тази на типичните американски сглобяеми къщи Rolling Eyes Все пак това е едноетажна къща, носи единствено керемидите и снега. Rolling Eyes

Мен пък ме интересува колко е дебелината на минералната вата при стените и на тавана.

# 391
Avgusta  и markk , може ли да обясните кое й е паянтово на конструкцията, на пръв поглед не се отличава от тази на типичните американски сглобяеми къщи Rolling Eyes Все пак това е едноетажна къща, носи единствено керемидите и снега. Rolling Eyes

и аз се присъединявам към това питане  Rolling Eyes понеже не разбирам...

# 392
Марк е прав за много от нещата ( за някои не съм съвсем съгласен)...За разлика от Америка - в БГ няма качествен дървен материал - или този който го има ( бял бор и мура ) е скъп . голям проблем са детаилите : сега къщата може да не ви се струва паянтова ( освен керемиди и сняг важни натоварванията са вятър и земетръс ) и сигурно не е - но след 5,6 години .....
Не е правилно да се сравняват конструктивно тези къщи нито с Американски нито с български ( Копривщица и.т.н) просто са от различен материал и детаили на изпълнение.
В този случай изобщо не е помислено за влагата при фундамента - какво ще стане с дървените рамки след 5 г?
...има още много проблеми някои от тях Марк ги е маркирал - но май ще стана досаден ...ако все пак желаете - бих разяснил по подробно.

# 393
....а относно офертите на м2 - това е пълна дивотия!!! Изобщо не се връзвайте - ами първо се посъветвайте с някой познат инж. или си наемете такъв за инвеститорски контрол. - така ще ви излезе значително по евтино и качествено!....само за пример - фундамента на поляма ли е , на склон или в блато???? ...Не е на една цена - "Истина ви казвам"...Simple Smile

# 394
Марк е прав за много от нещата ( за някои не съм съвсем съгласен)...За разлика от Америка - в БГ няма качествен дървен материал - или този който го има ( бял бор и мура ) е скъп . голям проблем са детаилите : сега къщата може да не ви се струва паянтова ( освен керемиди и сняг важни натоварванията са вятър и земетръс ) и сигурно не е - но след 5,6 години .....
Не е правилно да се сравняват конструктивно тези къщи нито с Американски нито с български ( Копривщица и.т.н) просто са от различен материал и детаили на изпълнение.
В този случай изобщо не е помислено за влагата при фундамента - какво ще стане с дървените рамки след 5 г?
...има още много проблеми някои от тях Марк ги е маркирал - но май ще стана досаден ...ако все пак желаете - бих разяснил по подробно.

На мен ще ми е интересно, ако имаш време напиши.. Понеже както аз, така и предоплагам и други не са наясно, относно тези неща...Когато тръгнем да строим такива къщи върху какво най-вече трябва да обърнем внимание?Също така мен ме интересуват и  тези къщи с метална конструкция, бих искала някой запознат  да сподели мнение Thinking

# 395
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Вчера си говорих с приятелка, преди три години си направили финландска сглобяема в Гърция, но от БГ си я поръчали - много доволни са, дори и сега в студа било топло/скоро бяха там/, единствено се оплака, че още не били слегнали добре, и шумоизолацията не била още най-добрата. Каза ми фирмата,ама не си я спомням. Само дето ,къщата била доста голяма, и им излязла към 200 000 Rolling Eyes Rolling Eyes

# 396
(...а тези с метална конструкция ) имащ предвид тези които ги правят с профили за гипскартон - е това е пълен смях. просто някои хора се чудят как да си пробутат измамите.   изобщо - нека започнем от начало - ще задавам въпроси - и отговорите ви ще давам изчепателно обяснение за плюсове и минуси :
1. защо сглобяема къща?

# 397
Вчера си говорих с приятелка, преди три години си направили финландска сглобяема в Гърция, но от БГ си я поръчали - много доволни са, дори и сега в студа било топло/скоро бяха там/, единствено се оплака, че още не били слегнали добре, и шумоизолацията не била още най-добрата. Каза ми фирмата,ама не си я спомням. Само дето ,къщата била доста голяма, и им излязла към 200 000 Rolling Eyes Rolling Eyes

ами да І тук е проблема с изолациите - едно е в гърция - друго в сибир (канада и т.н.).....ето ти ..Финландска изпълнена ( побългарена ) за 200 000 - пък и с кофти щумоизолация - а няма да е само и това !!!!

# 398
метална конструкция като тези...http://www.eurohouse.us/BG/frame_za_nas.htm ???

1. защо сглобяема къща?

Защото уж е по евтино и по бързо.

# 399
  • Перник
1. защо сглобяема къща?

Защото уж е по евтино и по бързо.

Даа, и моите доводи бяха такива. Писах ли,че се отказах от леко лудия си план да бутаме наличната къща и да сглобяваме нова?  Сега идеята е да ремонтираме основно къщата, като достроим/сглобим 2 стаи на същото ниво или втори етаж  newsm78 И продължавам да търся препоръки за проектант/архитект...специалист, който да дойде на място и да каже кое как трябва да стане  Rolling Eyes

# 400
И все пак -ЗАЩО сглобяема ????? а не монолитна ????
1 - Фундаментите са 90% еднакви - зависят от терена - от тех почти не може да се спести.
2 - Покрива - еднакъв - няма разлика нито в срок за работа нито в цена.
Ел, ВиК, Отопление, Дов работи, настилки - еднакви - като срок и цена.
3 - Преградни стени - могат да бъдат еднакви -
...и какво остана - външните стени ....и носещата конструкция ---
.....П.П
аз съм инж. - мога да помогна с безплатен съвет  ( ..пия и бира:)

# 401
Пак казвам защото идва по евтино уж..доколкото съм запозната средно един груб строеж на една монолитна къща идва от порядъка на 200 Е квадрата, това без довършитените работи които са горе долу ,колкото грубия строеж  Rolling Eyes т.е. всичко идва към 400 евро квадрата, като се има и впредвид, че се леят и 2 плочи..Цената скача още, докато при сглобяемото строителство говорим за суми от 300 Е квадарта до ключ  newsm78 обърках се и аз вече..

# 402
Пак казвам защото идва по евтино уж..доколкото съм запозната средно един груб строеж на една монолитна къща идва от порядъка на 200 Е квадрата, това без довършитените работи които са горе долу ,колкото грубия строеж  Rolling Eyes т.е. всичко идва към 400 евро квадрата, като се има и впредвид, че се леят и 2 плочи..Цената скача още, докато при сглобяемото строителство говорим за суми от 300 Е квадарта до ключ  newsm78 обърках се и аз вече..

ами - явно не е по евтино - даже бих казал по скъпо излиза - погледни по горния пост и помисли.....изобщо всеки един детаил и материал  ,а също и труд в една къща си има цена - която после можеш да делиш на кв,м на кръгъл такъв и.т.н. Simple Smile...сглобяемите са по евтини в началото ( на реклама ) а после ти излизат солено - и като първоначална инвестиция и като ползване през годините. Единственото преимущество е че се правят по бързо - всичко друго - минуси ....Да не навлизаме и в другата тема - а именно оценка на сградата ( БАНКЕРИТЕ това правят!!!! )  -

# 403
  • София

ами да І тук е проблема с изолациите - едно е в гърция - друго в сибир (канада и т.н.).....ето ти ..Финландска изпълнена ( побългарена ) за 200 000 - пък и с кофти щумоизолация - а няма да е само и това !!!!

Това с побългаряването не го разбрах. Финландски фирми имат представителства в българия. Материала обаче го доставят от Финландия. Финландската фирма с която ние строихме също правеха къщи и в Гърция - възможно е да нямат представителство в Гърция или тук цените да са по-ниски.
И да, скъпи са къщите от финландска дървесина. Много по-скъпи от конвенционалното строителство. Не вярвам някой да започва да строи такъв тип къща защото е по-евтино.
Шума и за нас беше изненада  Mr. Green Добре че живеем на тихо място. Не е драматично, но значително по добре провежда шум от тухлена сграда с изолация. Иначе когато споделихме със строителя, че шума е нещо за което не сме мислили и определено ни е изненадало, отговора беше нещо като "ами то затова повечето музикални инструменти се правят от дърво"  Mr. Green

# 404

Това с побългаряването не го разбрах. Финландски фирми имат представителства в българия. Материала обаче го доставят от Финландия. Финландската фирма с която ние строихме също правеха къщи и в Гърция - възможно е да нямат представителство в Гърция или тук цените да са по-ниски.
И да, скъпи са къщите от финландска дървесина. Много по-скъпи от конвенционалното строителство. Не вярвам някой да започва да строи такъв тип къща защото е по-евтино.
Шума и за нас беше изненада  Mr. Green Добре че живеем на тихо място. Не е драматично, но значително по добре провежда шум от тухлена сграда с изолация. Иначе когато споделихме със строителя, че шума е нещо за което не сме мислили и определено ни е изненадало, отговора беше нещо като "ами то затова повечето музикални инструменти се правят от дърво"  Mr. Green

...така съм съгласен Финландска фирма и финландски проект и материали - те имат огромен опит в това отношение а и материалите са отлични ---дааа ама не е евтини ( а това иска българина )....а относно музикалните инструменти Simple Smileхихиххи - прав е - ама от дърво се правят и други работи ( ковчези , глави за депутати...и т.н Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт