АПРИЛ е толкова далече, но вече тупка сърчицето на малкото човече!

• 18 858
  • 291
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря за посрещането Мисис Т !!! А ти принцеске не се притеснявай-всичко ще е наред...изследванията не са страшни-кръв,урина и вагинален секрет...

# 226
momi4eta, iskam da vi pitam oste nesto: mnogo me pritesniava, 4e neprekusnato imam nesto kato bialo te4enie ili nesto podobno, tova malko me trevogi, vapreki, 4e vinagi sam imala sekreti, koito dori sled izsledvania sa mi kazvali, 4e dori e hubavo 4e gi imam, no sega e po-obilno i mnogo me dostrashava!molia vi kagete kak se spraviate sas zapeka, pri men pologenieto e ot4aivasto, ne znam kakvo da pravia!

# 227
princessa raia, не се тревожи напразно. Моя лекар каза, че е нормално по време на бременността да се засили течението ти, и че е нещо нормално.
  Мислите ли да продължавате да си боядисвате косата и по време на бременността? Със същата боя, която сте ползвали досега, ще търсите по безвредна или ...?

Последна редакция: пт, 26 сеп 2008, 17:28 от darling1981

# 228
Здравейте момичета!
Много съм заета и все нямам време да пиша.

Дъмпер много съжалявам за загубатата ти Hug

Нашият тати досега винаги е идвал с мене и му е доста интересно. Аз притеснения от него нямам и мисля,че докрая няма да се откаже. Той дори се вълнува повече от мене като видя бебчо на екрана.
Относно цитомазката-като се решихме да имаме дете,отидох на преглед и тогава ми взеха.Всичко беше в нормите. Това беше преди 6 месеца и засега не се налага.
Мисис Т. ох мила,не знам доколко моята е печена. Верно е много мила и се отнася супер човешки,но все пак си оставя немкиня и надали ще има extra Wurst точно пък за моята личност. Но пък скоро разбрах,че една моя приятелка също е бременна. Тя е в друг град и е с частна застраховка. И с нея доста сравняваме и се получиха доста разлики. Така,че вече хич не се учудвам. Аз съм иначе в Kьолн.
При мене вече всички колеги знаят,че съм бременна. Реагираха страхотно, само един просто ме разби. Поздрави ме,след което директно ме пита,дали си взимам фолиевата киселина,защото виждате ли,бившата му жена не я взимала и затова загубила близнаци.
Аз бях така #Crazy
Случвало ли ви се и на вас такива изцепки?

# 229
princessa raia добре дошла  Hug
molia vi kagete kak se spraviate sas zapeka, pri men pologenieto e ot4aivasto, ne znam kakvo da pravia!
И аз бях в подобно положение, но си взех Дуфалак (безвреден е за бременни и кърмачки) и с него се пооправих, допълнително започнах на гладно да ям Активия, а сега от както има грозде си хапвам вечер за десерт Simple Smile и в момента нещата са  thumbsup

За цитонамазката - и на мен не са ми правили, но на следващия преглед ще попитам Naughty

# 230
Мисис Т БХС е изследване което се прави да се прецени риска от синдрома н Даун. Не е нищо страшно взема се крав от вената изследва се и ако резултатите покажат висок риск се прави амниоцентеза след това.

# 231
mnogo vi blagodaria, momi4eta, strahotni ste, sigurno niama za kakvo da se trevoga! za citonamazkata ne moga nisto da kaga, az si napravih predi da zabremenia, ne znam dali ne e pove4e ot 6 meseca, no dosega ne biah 4uvala, 4e triabva da se pravi po vreme na bremennost! za striite, az si kupih niakakuv mnogo skup krem na firma "mustela" ili nesto podobno, no dadoh 34lv za 200ml, koeto mi idva malko skupo, vie kakvo polzvate, niama li nesto efikasno, koeto da e po-evtino?

# 232
  • София
princessa raia, ПИШИ на кирилица!

Много ни е приятно да те четем, но си извадихме очите! Naughty

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4823.0

# 233
Здравейте на всички,
момичета искам да се извиня, че пиша толкова рядко, но така да се каже първият ми основен преглед ще е чак на 15 октомври (до сега имах един преглед, но той беше само да потвърдят че съм бременна и дори термин не ми определиха и за това не съм го писала още). До сега не са ми правили никакви изследвания, моята докторка казва, че не е проблем да ги направим и на 15 октомври. Това малко ме притеснява, но тя знае най добре. И така не пиша, защото нито има с какво да се похваля, нито да се оплача. Но иначе ви чета най - редовно и споделям всички ваши емоции, и положителни и отрицателни.
Пожелавам на всички ви да сте много обичани, щастливи и спокойни за да са щастливи и вашите бебчета.  Heart Eyes за всички.

# 234
  Мислите ли да продалжавате да си боядисвате косата и по време на бременноста? Със същата боя, която сте ползвали досега, ще търсите по безвредна или ...?
От край време съм с кичури и дори следващата седмица ще ходя да ги освежа. ще попитам все пак,дали е вредно,но честно казано,не мисля,че ще е проблем.

# 235
Здравейте и от мен Simple Smile
При мен всичко е наред и не пиша много,но пък ви изчитам  открай докрай Wink Много се радвам за новите попълнения...дано се увеличаваме занапред Peace
Дъмпер, мнноого съжалявам за загубата ти.Дано се възстановиш бързо и да оставиш назад всичко лошо! Само хубави неща да ти се случват занапред  Praynig
Абе и при мен има малко течение,което ме притеснява, но се надявам да отшуми.Като четох ваште постове  и се поуспокоих малко.Дано изчезне скоро! Praynig Аз понякога си имам-особено при простуди, но като цяло съм ок. Simple Smile
Относно кремовете: мисля,че не е лошо да се мажем вече- колкото по-еластична ни е кожата,по-добре. Grinning Аз си поръчах един крем от Galenic (мисля така се пише) за 30 лв.,но немисля че трябва да се скъпим сега.Много е лошо,ако се появят стрии и после неможе да ги махнеш- освен с операция.Така че дерзайте,мажете се редовно Wink И още нещо: козметичката ми каза,че може и с мас+невен да се мажа (но не много обилно и мазно) и може понатам да гопробвам- ще разказвам после Wink
Айде,че много се отпуснах...доскоро и приятна вечер  на всички Simple Smile И както каза борето- карайте я по-спокойно и си починете добре уикенда  bouquet

# 236
 wavey на всички нови попълнения. Успешна бременност.
Шоколина, сериозно ли това ти е тумбачето в момента? Респектира ме.  Grinning
На мен ми се беше появило нещо като коремче, но май го проявих във вецето.  Wink

Прегледът ми днес мина с хубави и не чак толкова прекрасни информации. Хубавата е, че бебокът си отговаря на седмиците.  Heart EyesЛошата е, че плацентата е решила да се закрепи на кръпката от операцията при предишното ми раждане. Съвсем не съм възхитена от този факт. Никак.  Naughty Tired

# 237
мерси за милите думи, момичета  Hug
по повод секретите, не знам за кое изследване говорите, тук правят 2 отделни. едното е вагинален секрет и търсят флора и фауна, а другото е проба от шийка и търсят ракови клетки. вагиналната проба е важна за раждането, защото ако има бактерии заразяват бебето. раковите клетки, мисля не влияят на бебето. с бактерии може да се зарази човек винаги, затова и се прави в по-късен етап от бременността или ако има течение, или миризма.
рони, за жалост почти винаги на мястото на разреза се хваща плацентата, защото мястото не е гладко и е по-лесно захващането. затова и не се препоръчват повече от 3 пъти секцио  Peace важното е да се наблюдава периодично

# 238
здравейте, мамчета!

аз определено вече имам корем- всички колежки ме гледат подозрително  Rolling EyesПрегледа ми е следващия вторник.Ще ходим с таткото. Той до сега е идвал всеки път- все пак бяха важни моменти- да видим плодното сакче и после тупкащо сърчице. Всъщност сърчицето не го видя защото ме гледаха с вагинален ехограф и той не влезе в кабинета. То и аз се притеснявах, но когато лекарката ми показа точицата много се развълнувах и съжалих че не е до мен. Сега знам че прегледа ще е през корема и нямам търпение да видим че бебчо е добре.Последно го видяхме на 03,09.
На 13,10 съм на ФМ при д-р Янкова. Предполагам че ще гледа с коремен ехограф???? Някой знае ли ?
Нещо друго- от няколко дни когато стоя седнала усещам някакъв дискомфорт ниско долу на корема. не е болка, а по-скоро е неприятно. Дали имате такова усещане?

# 239
Добре дошли на новите мамчета и от мен welcome

Дъмпер,здравей и на теб,радваме се че си тук Hug

Това със цитонамазката направо ме срази,аз вече втора бременност си карам без никои да ми спомене че трябва да се направи и цитонамазка
И аз така ooooh!

За боядисването на косата-аз си боядисвам корените на кичурите даже по-често отколкото по принцип,защото косата ми много бързо расте(поне първият път беше така).Миналата седмица се подстригах и боядисвах,и съм с прясна-прясна главица Crazy.

Това което казваш, рони, лекичко ме притесни и мен Rolling Eyes.А допълнението на Дъмпер съвсем(имайки впредвид че и моето първо раждане е секцио),дано всъщност не е толкова опасно и притеснително колкото си мислим Praynig

Общи условия

Активация на акаунт