Великобритания - дъждовна, но празнична, тема 18-та

• 30 204
  • 298
  •   1
Отговори
# 135
За лекарствата: вземи си каквото по принцип ползвате често. Има лекарства всякакви, доктори също - но имената са различни, кое с рецепта, кое - не; докато намерите лекар, и т.н. - добре е да си имате за първо време. Аз лично почти нищо не нося от БГ; давам на децата Калпол като се наложи; но и не ни се е налагало нещо повече...чукам на дърво.

За момичето с многото въпроси: щом таткото е вече в Англия, той ще трябва да се поразтърси и да се организира, защото абсолютно всички "отговори" висят от това къде ще живеят:
- списък на училищата се взима от страницата на Local Council. Там има подробни обяснения как се кандидатства, кога са сроковете. По принцип, ще запишат детето, в което училище има място в момента (хубавите училища се запълват първо), и евентуално после ще го местят като/ако се отвори място
- учат до 3 / 3.30 следобед, зависи от училището, след това има занимални, и т.н. - ще му кажат като изберат училище
- работата - зависи от ценза, нивото на езика, опита. С какво се занимава приятелката ти?

# 136
  • Манчестър
Честито на всички рожденици и от нас
Трябва ми малко помощ от които са ползвали проходилки дайте идея какви сте ползвали и от къде сте ги закупили Peace.Предварително ви благодаря

Тук в УК не се препоръчват изобщо,имаше и причини за това,ама вече не ги помня. Тъи като макар и да съм БГ детето ми е родено и живее и расте в УК следвам тукашните стандарти.Поради тази причина не съм и купувала проходилка. Но имах нещо подобно с помощта на което моя син проходи много бързо. те са едни колички,които се бутат.Детето може да се подпира на тях,изправя,занимава с тези колички,изобщо контролира само всяка част от тялото си.. има ги навсякъде по магазините........

# 137
Здравейте моми4ета.Имам един въпрос.На моя приятелка мъжът й работи в Лондон.Тя иска да отиде да живее там с детето,което е на 7 години.Какви документи й трябват за нея и за детето?Може ли да го запише веднага на у4илиЩе?Трудно ли е?А как стои въпроса с намирането на работа?По цял ден ли са на у4илиЩе?От колко до колко 4аса?
Май4е въпросите станаха пове4е от един.
Моля ви за инфо.Предварително ви благодаря. Simple Smile

Освен доказателство за адрес, не си спомням да са искали никаки документи за децата. Ако няма в у-щето по "квартал" места, ще ви запишат (дадат избор) за съседни у-ща, а при освобождаване на място, ще може да се премести детето (децата).
Намирането на работа е въпрос на късмет и познати в този момент, аз не бих разчитала на свободно обявени позиции (това за квалифицирана, за неквалифициран не знам),  коментираме с приятели, които от години това работят, (наемат персонал за различни фирми).

# 138
Трябва ми малко помощ от които са ползвали проходилки дайте идея какви сте ползвали и от къде сте ги закупили Peace.

Ние проходихме с това...

Бяхме купили проходилка, но след едно падане и преобръщане на проходилката я прибрах и купих това камионче от ToysRus. Много съм доволна.  За следващото бебе никакви проходилки Mr. Green

Последна редакция: пн, 13 окт 2008, 12:29 от MamaChrisi

# 139
Еи това май ще им купя

# 140
Zdravejte. Az ne sym pisala dosega i ne poznavam mnogo BG mami v UK. Poznavam pumpalka samo Simple Smile

Moqta dy6teri4ka prohodi s podobna prohodilka - dosta klasi4eska na fimra Hauck. Pory4ahme q online 4rez site on1ine4baby.com Znam 4e ima mnogo tezi protiv prohodilkite no ako se polzva umereno, nqma ni6to lo6o v tqh. A pyk i moqta krasavica taka i ne laze6e i az trqbva6e da si prekarvam dnite sgynata na 2....

# 141
Mejdu drugoto, ima li nqkoj da jivee v Bromley, Beckenham ili naokolo?

# 142
Здравейте,
аз съм от скоро в Лондон и ще ми е много приятно да се включа и във вашата темичка. Имам малка дъщеричка на 4 месеца. Вече почти влязохме в ритъм с лекари и ваксинации и сега спокойно се гледаме и се разхождаме. Тези дни се порадвахме малко на хубаво време, но май за кратко.
Е, това е засега от мен!  Simple Smile

# 143
  • Bristol
welcome на новите мами, fly и Fish189 !!! Уикенда времето беше прекрасно при нас, направо лято Simple Smile

aniji, за проходилките съм пас. Моите и двамата само си пълзяха. Ели я пробвах в една проходилка на друго бебе, защото ми се стори, че проявява интерес, но тя изпадна в ужас, като я сложих вътре  Joy Искала отвън само да я обхожда и да се изправя да я разглежда Wink

Да кажа пак за училищата. Сега, след като подадете документите, чакате резултатите напролет. Ако не ви приемат първо желание, освен апил, можете просто да се обадите в училището и да се запишете в лист за чакащи! Това не съм го знаела. Точно този уикенд разбрах и ме хвана яд, че не съм го направила. Защото на майката, която е постъпила така, сега детето ходи в нашето първо желание, въпреки, че като дистанция са по-далеч от училището, от колкото ние  Confused Но това е, като не съм имала информация и се предадох лесно Tired  ooooh! Тя каза, че записвайки детето си в листа за чакащи, въобще не е вярвала, че ще стане нещо, но все пак го е направила!

# 144
  • След завоя в дясно
Добре дошли и от мен на новите момичета wavey

Аniji предполагам, че тези на снимката са добри. Аз няма да ти давам съвети относно проходилките ти си знаеш най- добре още повече с две Simple Smile

Merry голяма борба за места пада в тези училища, една позната даже си нае жилище за няколко месеца само и само детенце да отиде в желаното училище.  Laughing

Здравейте моми4ета.Имам един въпрос.На моя приятелка мъжът й работи в Лондон.Тя иска да отиде да живее там с детето,което е на 7 години.Какви документи й трябват за нея и за детето?Може ли да го запише веднага на у4илиЩе?Трудно ли е?А как стои въпроса с намирането на работа?По цял ден ли са на у4илиЩе?От колко до колко 4аса?
Май4е въпросите станаха пове4е от един.
Моля ви за инфо.Предварително ви благодаря. Simple Smile

Освен доказателство за адрес, не си спомням да са искали никаки документи за децата. Ако няма в у-щето по "квартал" места, ще ви запишат (дадат избор) за съседни у-ща, а при освобождаване на място, ще може да се премести детето (децата).
Намирането на работа е въпрос на късмет и познати в този момент, аз не бих разчитала на свободно обявени позиции (това за квалифицирана, за неквалифициран не знам),  коментираме с приятели, които от години това работят, (наемат персонал за различни фирми).

В едното училище ми искаха и платен кансъл, така че звънеете да попитате като се установите[/color]

# 145
Няколко майки споделиха, че започват да се оглеждат за работа. Бихте ли споделили вашите решения за това, кой ще гледа децата - след училище, във ваканциите, когато са болни. Аз съм още далеч от това, обаче започнах вече да обмислям вариантите. При нас към училището има два клуба, от които с бусче извозват децата до клуба, но там са до 6 часа и ако ми се наложи да закъснея какво правим. Мисля тия дни да се разходя до местната Ofsted, да видя там какво ще ми кажат за гледачките (по телефона още ми трудно да комуникирам, особено ако трябва да преборя някой автоматичен секретар). Временно решение са бабите от България, но за съжаление  Sad само за няколко месеца. Та споделете, моля при вас какви са вариантите.

# 146
Здравейте, мами англичанки!
Минавам на бързичко да ви почеря днес ставам на 24!
Ние сме добре, хм не много всъщност.Тези дни температурка имахме, но сега сме ок.За рождените( и мъжът ми имаше) ни дни ще ходим до Париж, ще водим и малкото пумпалче.... дано да слушка!
Има ли мами от Нюкасъл?Или пък такива които да са ходили на миникруиз до Амстердам?Намерихме добра оферта, но още се колебаем, доста е далече от Лондон?Ако имате опит, споделете, моля!
Хайде да почерпя и отивам да почерпя и семейството  си!

Ето я и беба!

# 147
Горното съобщение е мое!Не съм се била логнала и сега немога да го поправя и се извинявам за голямата снимка  Hug

# 148
Pumpalka, честит  рожден ден !

Голяма снимка, ама хубава love001 Да ти е жива и здрава ! Още съм на работа, но като се прибера ще я покажа на моят малчуган. Само как се радва на бебета от форума и все пита кога и ние ще  купим едно!!!

# 149
Пумпи, Честит Рожден Ден! Бъди жива и здрава и много щастлива!

Желая ти хубав празник, а малката е такава хубавица....

Общи условия

Активация на акаунт