Великобритания - дъждовна, но празнична, тема 18-та

• 30 190
  • 298
  •   1
Отговори
# 180
Интересува ме , дали бебето без билет (1 г.) има право на багаж newsm78   С Бритиш ще летим.

Нямате право на багаж ако детето няма самостоятелен билет. Можете да носите допълнителна чанта с принадлежности за детето като ръчен багаж. Трябва да е видно, че това е чанта, в която носите неща, които ще са ви необходими за полета- допълнителни дрешки, одеяло, храна, вода, пелени, кърпички, дори играчки. Не е много, но е нещо! Няма да ви направят проблем за такава допълнителна чанта Wink

# 181
Интересува ме , дали бебето без билет (1 г.) има право на багаж newsm78   С Бритиш ще летим.

Нямате право на багаж ако детето няма самостоятелен билет. Можете да носите допълнителна чанта с принадлежности за детето като ръчен багаж. Трябва да е видно, че това е чанта, в която носите неща, които ще са ви необходими за полета- допълнителни дрешки, одеяло, храна, вода, пелени, кърпички, дори играчки. Не е много, но е нещо! Няма да ви направят проблем за такава допълнителна чанта Wink

Само да допълня, че може да носиш течности за бебето - мляко, вода, сок, пюрета и т.н. , но ще те карат да ги опиташ. Иначе не правят проблем  Peace Ние пътувахме края на август месец и носихме цяла раница като ръчен багаж с неща на детето ( дори мъкнехме възглавничка и одеало )  Peace

# 182
Ау, момичета, не ме хвърляйте в притеснение така! Моята информация за багажа на детето е, че имаме право на куфар до 23 кг за нея, ръчен багаж и сгъваема количка. Взели сме й билет за дете до 2 години. То изобщо без билет не може, така или иначе. От тук ми е инфото:

http://www.britishairways.com/travel/bagchk/public/en_gb#europe

И във връзка с пътуването да споделя един интересен момент: предплатихме свръх багаж в Бритиш Еъруейз в момента на резервирането на билетите и ни излиза на много добра цена, около 33 евро на куфар. На място платен, с поща изпратен, с карго услуга излиза повече.

И освен това много ме притеснявате като чета как споделяте, че ви е трудно да намерите хубава работа. Аз не смятам да съм много претенциозна в началото, защото нещо леко ще е по-удачно в първите години докато се адаптирам. Но мъжът ми казва, че има много работа, е, може да не е най-добре платената на света, но има. А от вас чувам обратното, плаша се така. Споделете как търсите: чрез агенция, чрез интернет, с обяви?

# 183
  • Bristol
Маpи, и аз винаги съм си мислела че имат право само на ръчен багаж и количка, но в линка наистина пише друго  Thinking newsm78
Аз търся работа чрез нета, агенции и по обяви Crazy Започнах още началото на лятото, явявах се на няколко интервюта. Но проблемът при мен е, че тръся с флексибъл часове, по възможност, когато децата са на училище. Освен това от 3 години съм си в къщи, което е минус за мен. Претенции към заплащането за сега нямам, само да хвана нещо с подходящи часове. Затова сега се вързах като контрактор за 2 месеца, да прекъсна дългия период седене в къщи, с надеждата, че това ще ми помогне след това да намеря нещо постоянно  Rolling Eyes

# 184
...около 33 евро на куфар. На място платен, с поща изпратен, с карго услуга излиза повече.

Хм.. Летя предимно с Бритиша. Всеки път си плащам свръх багажа на летището - 30 паунда на куфар.

За работата.

нещо леко ще е по-удачно в първите години докато се адаптирам. Но мъжът ми казва, че има много работа, е, може да не е най-добре платената на света, но има.

Ммм, да, работа има. Но от тази, която е по много, не я намирам за лека.
Всъщност не знам и ти какво имаш предвид под лека-продавачка?, например..
Търсене-агенции, обяви-местния всекидневник, интернет.
И не го мисли, винаги излиза нещо...
Най-важното е да сте заедно семейството...

# 185
привет, да се включа и аз относно багажи и колети:
ние като се пренасяхме бяхме оставили 3 кашона да ни пратят после по пощата, така щеше да излезе горе-долу 80 лв за 10 кг
сестра ми обаче намери някаква куриерска фирма - Сити експрес - www.city-express.com, работят с DPD
те имат оферта за 1 кашон до 30 кг плащаш 98лв
(62 ако адреса на получателя е фирмен, не знам защо, или ако си вземеш колета от техния офис)
баят кашон беше станал и е неудобно, но пък се пестят пари
дойде за една седмица, през цялото време може да следиш онлайн къде ти е колета

ние също се разровихме за детски градини и подобни, за сега сме се спрели на чайлдмайндър,
на 5 мин от нас е, цената е £3 на час, за сега ще пробваме 2 пъти седмично по 3 часа,
да видим как ще ни понесе:)

айде, много слънце пожелавам на всички!

# 186
Здравейте ,на всички,не съм писала скоро ,но нямахме интеренет.
Надявам се всички да сте добре.
Аз имам въпрос към вас мами от УК,знае ли някои как може да се кандидатсва за Кансил къщи,какви са условията?
Надявам се някои да знае и да ми отговори.мерси предварително.

# 187
привет, да се включа и аз относно багажи и колети:
ние като се пренасяхме бяхме оставили 3 кашона да ни пратят после по пощата, така щеше да излезе горе-долу 80 лв за 10 кг
сестра ми обаче намери някаква куриерска фирма - Сити експрес - www.city-express.com, работят с DPD
те имат оферта за 1 кашон до 30 кг плащаш 98лв
(62 ако адреса на получателя е фирмен, не знам защо, или ако си вземеш колета от техния офис)
баят кашон беше станал и е неудобно, но пък се пестят пари
дойде за една седмица, през цялото време може да следиш онлайн къде ти е колета

ние също се разровихме за детски градини и подобни, за сега сме се спрели на чайлдмайндър,
на 5 мин от нас е, цената е £3 на час, за сега ще пробваме 2 пъти седмично по 3 часа,
да видим как ще ни понесе:)

айде, много слънце пожелавам на всички!

На сайта им дават друга, доста по-висока от посочената от теб цена. Confused Да няма някакъв "трик", та сте получили такава добра цена?
http://www.dpd.co.uk/dpd_tariff_guide_europe.pdf - това от сайта им, от българския нещо не ми става много ясно

------------------

веко, това го намерих на бъързо питане в гугъл, докато (ако) някой знае точно как е на практика
http://england.shelter.org.uk/get_advice/advice_topics/finding_a … ZYCFQ_UlAodFQn9yA

# 188
AG, никакъв трик няма
просто колета ти трябва да е Single items weighing up to 31.5kg
цената, посочена в горния линк е £39.80, което е равно точно на 98 лева
мисля, че това е цена за колет от 3 до 31,5 кг, както пише и на бг сайта, който дадох
но съм получавала само от бг, така че не знам
който се интересува, ще провери

# 189
Здравейте мили мами от УК.Аз живея в Лондон от почти 2 години,а от 4 месеца си имаме и своята прекрасна дъщеричка-Емили:)
Моето запитване е кога,как и с какво захранихте вашите бебчета ?Кои марки пюрета използвахте от продаваемите тук и кои от тях имат еднокомпонентни плодове или зеленчуци?Благодаря на отговорилите ми.Надявам се да пишете.Поздрави   Hug

# 190
Fish189 По мои изчисления съм на 42 дена. Simple Smile
Днес проверих как мога да се регистрирам за JP и ми казаха да си занеса,договора за наем за къщата(понеже искаха някакви сметки на мое име,а аз нямам)където фигурирам,последни фактури от работодателя ми и паспорта.Утре ще отида отново да представя документите и да видим как ще стане   newsm78
Знае ли някой,как стои въпроса с майчинските тука на острова?

Za da se kvalificira6 za maj4inski trqbva da si rabotil pone 6 meseca predi 25 sedmica ot bremennosta (mislq). Maj4instvoto tuk e 9 meseca ot denq, v kojto priklju4i6 da raboti6. Prez pyrvite 8 sedmici dyrjava ti pla6ta (4rez rabotodatelq) 90% ot zaplatata, a seld tova okolo £120 sedmi4no. Nqkoi firmi pla6tat pove4e, no obiknoveno tova e obvyrzano s dogovor da se vyrne6 na rabota pri tqh pone za opredeleno vreme. Eto 1 link za po-podrobna informaciq: http://www.direct.gov.uk/en/Parents/Moneyandworkentitlements/Wor … yrights/index.htm

# 191
AG, никакъв трик няма
мисля, че това е цена за колет от 3 до 31,5 кг, както пише и на бг сайта, който дадох

Аз пък чета, че:
Consignment rate to include first 5kg е £39.80, а Additional kg thereafter £3.30, което за 30 кг ще направи доста повече от посочената от теб сума.
Затова и ти зададох такъв въпрос, вярно е,  че който се интересува, ще се обади да провери, но нали уж си обменяме информация.
Някой да се е обаждал да провери?

# 192
  • Манчестър
AG, никакъв трик няма

Аз пък чета, че:
Consignment rate to include first 5kg е £39.80, а Additional kg thereafter £3.30, което за 30 кг ще направи доста повече от посочената от теб сума.
Затова и ти зададох такъв въпрос, вярно е,  че който се интересува, ще се обади да провери, но нали уж си обменяме информация.
Някой да се е обаждал да провери?

Аз не съм се обаждала да проверявам,но и аз чета същото - от 1-5 кг - 39.80 + 3.30 на кг над 5-те кг..

# 193
  • Лондон
Само да кажа, че детето има право на куфар до 23 кг + ръчен багаж, количка и столче за кола.

Поздрави от Варна! Тук още е циганско лято и всеки ден сме в Морската - голям кеф  Sunglasses
Да видим докога...

# 194
Здравейте мили мами от УК.Аз живея в Лондон от почти 2 години,а от 4 месеца си имаме и своята прекрасна дъщеричка-Емили:)
Моето запитване е кога,как и с какво захранихте вашите бебчета ?Кои марки пюрета използвахте от продаваемите тук и кои от тях имат еднокомпонентни плодове или зеленчуци?Благодаря на отговорилите ми.Надявам се да пишете.Поздрави   Hug

Здравей!

Аз започнах захранването с оризова каша. Има такива на почти всички бебешки марки. Аз харесвам и ползвам Хип по принцип  Peace Ползвала съм и еднокомпонентните пюренца на Буутс. Захранването при нас започна когато Кари беше навършила 5 месеца т.е. по време на 6тия й месец. Започнахме, както споменах, с оризова каша, разредена с кърма или АМ. После влючихме морковено и картофено пюренце. Като цяло захраних първо със зеленчуците. Следвах схемата за захранване, която ми даде моята midwife. Може да потърсиш и във форума има такива темички със схеми за захранване  Peace

Общи условия

Активация на акаунт