Великобритания - дъждовна, но празнична, тема 18-та

• 30 174
  • 298
  •   1
Отговори
# 210
  • След завоя в дясно
Момичета имам нужда от съвет Rolling Eyes
Преди един месец си изпратих Шофьорската книжка заедно с Личната карта в DVLA с препоръчано писмо. Хубаво, но от Royal Mail са ми изгубили писмото. Попълних формуляр за изгубеното писмо заедно с оплакване.  Днес получих писмо, с което ми искат доказателства кое  колко ще ми струва. Обадих се аз в посолството да ги попитам каква е процедурата както и таксите и дали я имат  на Английски, от там ми казаха че информацията на сайта е само на Български език.
Сега се чудя и мая как по друг начин да им докажа какви ще са ми разходите?
Да не броим и главоболията, който ми създадоха.  ooooh!

# 211
Не е вярно че е само на български има и Англйски намерих някакви такси но не разбрах на теб кое точно ти трябва ще ти ги копна и дано ти помогна
http://www.bulgarianembassy-london.org/index.php?option=com_cont … 03&Itemid=171
http://www.bulgarianembassy-london.org/index.php?option=com_cont … 99&Itemid=167

# 212
вижте ги моите маймунки

# 213
Точно щях да ви се оплаквам какво ми се случи днес в сърджарито и сякаш сте ме чули.
Същото стана и при мен. Бях записала час за дъщерята, като проблема беше отминал, понеже вече беше минала седмица. Показах на доктора какъв проблем обаче е възникнал междувременно при мен. Видя, че наистина положението е сериозно, но каза, че единствено може да запише час още за утре. Обясних му, че ще ми е трудно да дойда с двете деца отново и той отговори, че ако искам да идвам.

# 214
Ехоооо, момичета!

Здравейте от английска земя! Преместихме се успешно с детенцето ми и майка ми, 6 куфара, 4 ръчни багажа. Наистина на детето му се полагаха цял куфар, ръчен багаж, количка и столче за кола. Долу-горе мина нормално пътуването, ама Бритиш Еруейз се изложиха-забравиха да ми дадат коланче за детето, та се наложи да си искам. Човек да няма доверие на никого, все да си отваря очите на 6.

Харесваме си много квартала в зона 6 на Лондон, къщичката ни е много сладуреста. Вчера се качих на метрото, обърках посоките от да бързам и да се правя на много знаеща, слязох на първата спирка, па се върнах обратно.  Blush

На 200 метра от нас има една малка клиника. Взехме формуляри и ги попълнихме за записване при джи пи. Сега чакаме обаждане дали ни приемат. Не са искали никакви други документи за доказателство за адрес, може би по-нататък. Ще видим.

Момичета, да ви питам, че моят мъж ми говори едни неща, дето не ги вярвам. Какво правите за зъболекар? Как се записвате там и наистина ли е изцяло частна практика и си плащаш за всичко?

Аниджи, прекрасни са ти бебчовците! Браво!

Елл, не мога да  помогна с много инфо, но само да кажа, че шофьорска книжка в България експресна поръчка е 32 лева, обикновената е 18 лева. Освен това може да ти наложат глоба, че по твоя вина ти е погубен документа, та сложи още 40 лева за глоба. И ако роднина ти вади книжката, сложи и цена за пълномощно и пощенски услуги.

Ейа, говори с българското джи пи. Менингит ще ти сложат и в България отделно, не е част от Пентаксима. Но Пентаксима в България е най-доброто засега. Имай предвид, че английския имунизационен календар е с по-малко ваксини от нашия, така че слагайки по нашия, слагаш повече и това трябва да е по-добре. После винаги могат да ви сложат отделно това, което ви липсва.

# 215
Аниджи  Heart Eyes  Heart Eyes Направо ми разтопи душата. Да ги нацелуваш сладурите  Wink

Аз си мисля, че явно зависи от самите лекари в сърджарито. Преди живеехме в друго, по-малко градче и никога не сме имали проблем, преглеждали са и мен и съпруга ми заедно. Вземала съм час същия ден, а тук е трудничко за вземеш, трябва да чакаш поне ден-два ако не е спешно. Особено за малката много се дразня, обаждала съм се, когато е била сериозно болна и те едва са ме вмъквали в графика с триста уговорки или сме ходили до друга поликлиника  Rolling Eyes Но това е малка капка в морето, наистина здравеопазването не може да се сравнява с българското  Naughty Работя в болница ( държавна ) и просто този стандарт и отношение няма да постигнем скоро в България, за съжаление.

Мари, добре дошла  Hug

За ваксините, наистина в България са повече, но тук може да си поискаш да ти сложат примерно туберколозната ваксина, която не е задължителна. Между другото, като повдигнахме този въпрос, смятате ли да слагате/ слагали сте някоя от допълнителните незадължителни ваксини на децата? Ние сега решихме на Кари да сложим точно туберколозната   Peace

# 216
Относно докторите, държа да отбележа, че днес след като все пак се възползвах от записания ми час, доктора ми се извини точно 3 пъти за вчера, обърна ми внимание, както и ми записа час за следващата седмица, за да ме види пак и ако нямам подобрение да ме изпрати на специалист.

За ваксините - за моята дъщеря, която е на 4 и сега започва  училище, казаха че е желателно да и сложат Booster. След като обаче не ни изпратиха писмо, аз ги потърсих и другата седмица сме на инжекция, обаче така и не можах да ги разбера този Booster реимунизация на коя точно от ваксините е. Моля ако някой е слагал тази инжекция да ми обясни.

Анджи, както винаги снимките на близнаците са направо за реклама  Simple Smile

Мари, децата ползват безплатен зъболекар. При всичли случаи  е добре да се запишете в някой център, като някои предлагат месечен абонамент за възрастните, който ти покрива профилактични прегледи  и доста от услугите (примерно скоби за децата, които не са в безплатното им обслужване).

# 217
Аз пък искам да попитам ,полага ли ти се безплатен зъболекар като си бременна и какво трябава да направиш,за да го получиш и още едно въпросче,ако искате да раждате с епидурална упойка трябава ли да казвате предварително и въобще каква  е процедурата?
Аз в моментга съм в 28 седмица ,и от болницата ми казах ,че няма да ми правят други изследвания нито да ходя повече,та на мен ми е чудно няма ли да ми правят някакви други тестове ,кръвни или нещо и аз незнам вече....малко съм объркана по въпроса.. Confused

# 218
Полага ти се ако може да си намериш и ако съответно те могат да те поемат.Акушерката трябва да ти е дала един пакет с документи и формуляри.Единия формуляр е за карта която ти дава право по време на бременоста и 1-на година след датата на раждане да ползваш безплатен зъболекар и пецепти за лекарства.

# 219
eya, набързо да напиша, че аз бях с Тео в БГ за 5 месеца, когато той беше бебенце. Тук сложихме първите ваксини, после продължихме там и накрая, когато пак дойдохме в Лондон ( той беше на 8-9 месеца вече), нямаше проблем да му сложат само това, което е пропуснато.

Мишолина изчезна напоследък.  Thinking

# 220
  • След завоя в дясно
Аniji много са сладки буболечките пу-пу ама и пазач си имат не ги изпуска от очи.

Относно информацията отнасяща се за загубени документи в сайта на посолството наистина е само на български Rolling Eyes. Днес говорих пак с Роял майл по телефона за да изясня какво точно признават и какво не като документи, но и момичето не можа да ми отговори, остана да попита и да ми се обади, но така и не благоволи да ми звънне обратно. Да не говорим, че и едно "Извинете" не получих нито чрез писмото нито по телефона.  Crossing Arms

Мари благодаря за инфото само искам да те поправя, че шофьорска книжка не може с пълномощен да се подаде а само да се вземе.

Относно информацията за зъболекарите:
- ако си бременна имаш право на безплатен зъболекар както и една година след това (акушерката си питайте за подробности)
- за децата (работя по спомени тук Thinking) беше само до навършване до 1год. поправете ме ако греша

Ваксини аз вървя по английския вариант въпреки че си бяхме в БГ за доста време.
Някой питаше за BCG на моя дберус му я правиха като беше на 2м. България беше рискова тогава май е още newsm78

butterflyve Booster сега имате на ММР и Diphtхeria/Tetanus/Whooping cough

bili_bili мен ме питаха предварително дали искам, аз отказах, но въпреки това пак преди самото раждане пак си ме питаха. Лека и безпроблемна бременност ти желая.

# 221
  • Лондон
Благодаря ви много за отговорите отностно ваксините!!!

Happy Halloween от нас с Велла!

# 222
Здравейте момичета!
Ползвай ли е някой пелените Huggies, доволни ли сте от тях? Аз засега ползвам само Pampers и се чудех дали да не пробвам и други.

Относно ваксината за туберкулоза (BCG) - слагат я в BCG клиника, а не при джипито. Обади се на Health visitor-a и го помоли да ти направи час в тази клиника. След това те ще ти пратят писмо кога да отидеш. На нас ни препоръчаха да направим тази ваксина колкото е възможно по-скоро, защото напоследък се увеличавал броя на заболелите от туберкулоза.

# 223
Аз ползвам и съм доволна.Купих си от Коско 4 ка6она /210 в ка6он/бяха на промоция 2 кашона за 32 паунда.КАто свършат ште видим от къде ще копувам пак и какво.Аз ползвам Памперс и Хугис

# 224
  • Bristol
Относно информацията за зъболекарите:
- ако си бременна имаш право на безплатен зъболекар както и една година след това (акушерката си питайте за подробности)
- за децата (работя по спомени тук Thinking) беше само до навършване до 1год. поправете ме ако греша
За сина ми зъболекарят е още безплатен, той е на 11, мисля че е така до 18 години  Thinking За децата освен зъболекаря безплатни са и всички лекарства изписани с рецепта, прегледите в оптиката, както и очила, ако са им предписани такива.
Зъболекарите са частници, но имат договори с NHSa и ако си NHS пациент, цените са достъпни. Но и тук, както и в България, седи въпроса, до колко добър професионалист е зъболекарят  Rolling Eyes

aniji, купона у вас тече  Mr. Green
eya, много е страшна госпожичката  Crazy
У нас правихме купон за Халоуин, децата събраха доста сладости и от снощи са на бонбонена диета  Sick За късмет гледам, че продуктите им са на привършване Wink

Общи условия

Активация на акаунт