Великобритания - дъждовна, но празнична, тема 18-та

• 30 205
  • 298
  •   1
Отговори
# 150
Горното съобщение е мое!Не съм се била логнала и сега немога да го поправя и се извинявам за голямата снимка  Hug

Пумпалке,ние ходихме до Амстердам през Нюкасъл,но това беше преди 4 години.За нас беше още по-далече,защото живеехме в Уелс.Но ние искахме да разглеждаме острова поне през прозореца на влака.
Иначе круиза си е ок,оркестъра беше от българи  Grinning Пристига рано сутринта и на мен тогава ми се стори доста удобно,а Амстердам толкова романтичен  Heart Eyes с каналите и колелета си.

Приятно изкарване в Париж   bouquet

# 151
4estit rojden den na Pumpalka i ot men! Nadqvam se e-maila, kojto ti pratih da te e zastignal predi da trygnete za Paris.

Mersi i na drugite mami za "welcome" na nas, novite.

Po vyprosa za rabotata i gledaneto na decata. Na nas o6te ni e malko rano za u4ili6te (dy6teri4kata mi e na 13 meseca) no dokolkoto znam pove4eto gradini i "after school clubs" sa do 18 4asa. Ako imate kym va6ata ob6tina Child Information Centre, te moje da imat spisyci s childminders, koito da vzimat deteto i da go gledat o6te 1 4as naprimer.

Az sy6to si tyrsq rabota v momenta, koeto 6te ozna4ava qsla za malkata mi princesa i makar i o6te da nqmam ni6to konkretno kato predlojenie, ve4e mi e tyrsene kak 6te q ostavqm...

# 152
Честит рожден ден, Пумпалке!   bouquet Много слънчеви дни за душата в тази дъждовна страна! newsm59

# 153
  • Лондон
Честит рожден ден и от мен, Пумпалке, и целувки от България на малкото Пумпаленце!

# 154
Привет!

Пумпалка, честит рожден ден! Да си много усмихната и позитивна, здрава и обичана!   bouquet

Ние ползвахме проходилка 2-3 месеца, но Кари не ходеше толкова с нея, толкото просто си седеше и си играеше  Rolling Eyes При нас бънджито беше големия хит  Peace Имахме такова от Toys R Us

Иначе за прохождане Кари много си играеше с този уолкър на VTech Все още му се радва и си играе с него  Peace

# 155
Аз купих вече тази проходилка/2бр/ която ви показах ще ви пусна снимки тези дни гояма игра пада Laughing

# 156
 Благодаря много за милите пожелания   bouquet
И отново сме с кашлица, но докторката каза, яе сме ок, така яе утре тръгваме за Париж, пък дано няма проблеми Praynig
Ама и това времеот сега студено и уж все се обличаме, но явно сме от кекавите!
Aniji, представям си какъв е купон у вас!Ние веяе от няколко дни висим на бънджи и много се забавляваме!
Весел уикенд, момичета!!

# 157
Благодаря много за милите пожелания   bouquet
И отново сме с кашлица, но докторката каза, яе сме ок, така яе утре тръгваме за Париж, пък дано няма проблеми Praynig

Май се продават сиропи за кашлица бебета над 3 месеца без рецепта  newsm78 Може да провериш в аптеката  Peace Иначе Кари като е била болна съм ползвала Vapour Rub за деца над 3 месеца. Буутс имат такова и се маже на гърдичките и гръбчето преди лягане  Peace

АниДжи, наистина си представям какъв е купон с близнаците у вас  Heart Eyes

Лека вечер от мен!

# 158
Честит Рожден Ден на Пумпалка!
С най-добри пожелания за много радостни мигове с хубавата ти дъщеричка!!!  bouquet

# 159
Благодаря Ви за отговорите,но ниЩо не ми стана ясно.На таткото неЩо не му се занимава с тези неЩа.Там където е той, са само мъже,и никой си няма представа какво се прави когато имаш семейство(или не им се иска да знаят).Затова се обърнах към Вас.Интересува ме Вси4ко от пристигане.Къде да отиде първо?В съвета ли за регистрация?А после?Всяка стъпка.Аз живея в Испания и знам тук къде и какво трябва,но за Англия нямам идея.Ако на някоя от вас и се занимава да ми обясни по подробно,може и на ли4ни.Благодаря ви.

# 160
"Здравейте моми4ета.Имам един въпрос.На моя приятелка мъжът й работи в Лондон.Тя иска да отиде да живее там с детето,което е на 7 години.Какви документи й трябват за нея и за детето?Може ли да го запише веднага на у4илиЩе?Трудно ли е?А как стои въпроса с намирането на работа?По цял ден ли са на у4илиЩе?От колко до колко 4аса?
Май4е въпросите станаха пове4е от един.
Моля ви за инфо.Предварително ви благодаря"

Паспорт за детето и паспорт за нея (или лична карта).
Адрес, т.е таткото да има документ някакъв с адреса и името му - сметка за вода ако ще да е.
Може да го запише "веднага" в училище. Не може да го запише, преди детето да е дошло тук.
Отива в най-близкото до тях училище и от там ще им дадат телефоните на които трябва да се обадят, и (или) бланка да попълнят за прием.
Няма приравнителни изпити, няма определяне на нивото на езика на детето.
Можа де няма място в училището, което им е най-близко, и детето да бъде записано в съседно, докато се освободи място (после може да се премести, може и да не се мести - както преценят родителите).
Работа се намира трудно, за който изобщо успее да си намери.
Ако някой ме пита мен, не е време за местене точно сега.

Последна редакция: сб, 18 окт 2008, 20:34 от AG

# 161
Честит рожден ден, Пумпалка Simple Smile, много да те слушат щерката и таткото, и много, много да те глези последния!

# 162
Благодаря ти AG.
Надявам се да това да й помогне.
Упехи на вси4ки които сте там. Peace

# 163
Извинявам се, че се включвам в темата ви!
Интересуват ме някои неща и ми се иска до вас да се допитам!
Живеем в Испания. Имаме намерение, само намерение Wink да "полетим" към Англия и затова ми се иска да се информирам за това-онова Wink.
Можем ли от тук да кацнем без никакви документи в Англия? Съпругът ми е с разрешително за работа, а аз само с такова за живеене (ако изобщо има значение).
По-горе прочетох, че трудно се намира работа... Наистина ли е така?
Какви са наемите в предградията на Лондон на апартамент с 2 спални?
Как "седи" въпросът с детските градини?

Благодаря предварително на всички, които се включат с информация!

# 164
Наемите-скъпи,работата-крета,очакваме след НГ да има яка безработица в строителството,
днес мъжа ми говори с някакъв клиент работи в Лойдс-та той казва следващата година ще е
кризата.До сега имало 30% спад от цената на жилищата,догодина се очаква още 20%.
Иначе за документи с ЛК или паспорт няма никакъв проблем да дойдете.
Малко по-нагоре,а и в другите теми има разисквания за детските градини.
За апартамент с 2 спални грубо ти ги смятам £900-£1000 с разходите(зависи от района).
Практиката тук е да се живее с няколко човека(ако можете) и така...
 newsm78
Пенелопе,в Испания какво не ти харесва(информативно питам) Hug

Общи условия

Активация на акаунт