Великобритания - дъждовна, но празнична, тема 18-та

• 30 201
  • 298
  •   1
Отговори
# 165
  • Bristol
ох, с тази криза, дано да не е толкова черно колкото го описват  Rolling Eyes
Момичетата, които си търсите работа, какво става, има ли напредък?! Аз хванах една временна работа, която перфектно ми съвпада с часовете, когато децата са на училище. Но после не знам какво ще правя, освен да се примиря с пълно работно време или да чакам да отмине кризата и ако хвана нещо между другото, така да я карам  Thinking newsm78

# 166
Здравейте,
Искам да попитам дали има мами живeeщи в Оксфорд?
Извинявам се, че не съм изчела предните страници, ще го направя по-късно като имам време.
От 2001 г.съм в УК,на мъжа ми му предложиха работа в Оксфорд и въпреки че ми се мести малко сякаш се страхувам,била съм там няколко пъти,но едно е да отидеш някъде на почивка,друго да живэш.
Ще помоля ако има някой живeeщ там да си каже мнението за града, като начало ще бъдем на квартира- кои са по- свястните квартали в града? Какво мислите за училищата там?
Въобще всякакво инфо за града ще ми е полезно.
Знам че е мн скъп град (относно наеми),но мислите ли че славата му си почива на едното му име и унивеситет и всъщност не е чак такова приемущество да живeeш там?
Рових се в нета и от там изкочиха няколко не мн приятни неща -за хулигани, банди и криминално проявения което малко ме стресна...
Извинявам се за многото въпроси, ще се радвам ако някои ми отговори
Целувки от нас Hug

# 167
  • В Европа!!!
Здравейте,мами в UK  bouquet.До сега съм получавала много полезна информация от този форум,но вече мога да се запиша при вас,защото и аз съм една бъдеща мама(живот и здраве) Laughing.
Та в тази връзка,искам да ви попитам как мога да си избера JP,след като съм от 3 мес. в UK и съм си изпратила паспорта в Home Office? newsm78
Ако някои има инфо ще бъде чудесно  Wink.

Последна редакция: нд, 19 окт 2008, 19:27 от mayjko

# 168
Здравейте!Някой има ли идея колко струва да пратиш колет до БГ ???? Скъпо ли е ?

# 169
Здравейте!Някой има ли идея колко струва да пратиш колет до БГ ???? Скъпо ли е ?

зависи ... погледни на линка
http://www.royalmail.com/portal/rm/jump2?catId=400023&mediaId=11200122

# 170
Момичетата, които си търсите работа, какво става, има ли напредък?! Аз хванах една временна работа, която перфектно ми съвпада с часовете, когато децата са на училище. Но после не знам какво ще правя, освен да се примиря с пълно работно време или да чакам да отмине кризата и ако хвана нещо между другото, така да я карам  Thinking newsm78

Ami az si tyrsq rabota ot blizo mesec ve4e, no nqmam mnogo uspeh. Gledam osnovno v publi4niq sektor da e (uj za po-golqma sigurnosy) i predimno v u4ili6ta, 4e da e dobro rabotno vreme i da im pove4ko vakancii osobeno kogato dy6teri4kata mi trygne na u4ili6te. Dosta e trudno naistina i zapo4vam da se ot4ajvam leko...

# 171
Здравейте,мами в UK  bouquet.До сега съм получавала много полезна информация от този форум,но вече мога да се запиша при вас,защото и аз съм една бъдеща мама(живот и здраве) Laughing.
Та в тази връзка,искам да ви попитам как мога да си избера JP,след като съм от 3 мес. в UK и съм си изпратила паспорта в Home Office? newsm78
Ако някои има инфо ще бъде чудесно  Wink.

4estno kazano ne moga da si spomnq kakvo to4no trqbva6e da predstavq pri na6eto GP kato se registrirah, no maj ne be6e mnogo. Za6to ne im zvynne6 da pita6. Ako ti kajat ID, zanesi si li4nata karta ako e v teb.
Uspeh s bremennosta. Kolko sedmici si?

# 172
Здравейте
Предстои ми преместване в UK и искам да ви помоля да ми обясните за детските градини там.
Как се кандидатства,такси и всичко свързано с тях.Детето няма да е през цялото време при мене,има ли проблем да я посещава примерно за месец,два и след няколко пак.
Предварително благодаря за отговорите,много съм объркана със цялата система в UK и за това предпочитам да питам тези,които вече са минали по този път  Hug

# 173
Здравейте
Предстои ми преместване в UK и искам да ви помоля да ми обясните за детските градини там.
Как се кандидатства,такси и всичко свързано с тях.Детето няма да е през цялото време при мене,има ли проблем да я посещава примерно за месец,два и след няколко пак.
Предварително благодаря за отговорите,много съм объркана със цялата система в UK и за това предпочитам да питам тези,които вече са минали по този път  Hug

Детските градини нямат нищо общо с българските такива!
Второ, преценяваш като сума какво можеш да отделиш на месец (доста скъпички са градините), и тогава разглеждаш различните варианти.
В градина ли, при жена ли, с бавачка ли ... варианти доста в зависимост от нуждите и възможностите.
Въпросът ти е много общ, та затова и общо ти отговарям. Доста е писано по темата, за съжаление от такава "отчетност", трудно се намира дадена информация.

# 174
  • Bristol
Здравейте
Разгледай хубаво първа страница, там има доста полезни линкове. Ето това е от там:
Цитат
За детегледачки, детски градини, държавни и частни: http://www.surestart.gov.uk/aboutsurestart/parents/lookingforchildcare/
Вкарваш пощенския код и то ти дава какъв избор имаш и телефони за връзка. Понякога са дадени и цените.
Кандидатства се в избраното от теб заведение, като на място подаваш документите на детето, паспорт или акт за раждане са достатъчни. Можеш да подадеш в колкото си искаш градини, няма ограничение. Когато се освободи място, те ще ти се обадят.
Може да ходи, когато и колкото поискаш, но по принцип ти подписваш договор с тях. Ако не искаш да загубиш мястото, плащаш пълната такса. Ако обаче не искаш да плащаш, подаваш молба за напускане, срокът за предупреждение обикновено е минимум месец, зависи от договора.

# 175
  • Манчестър

Ami az si tyrsq rabota ot blizo mesec ve4e, no nqmam mnogo uspeh. Gledam osnovno v publi4niq sektor da e (uj za po-golqma sigurnosy) i predimno v u4ili6ta, 4e da e dobro rabotno vreme i da im pove4ko vakancii osobeno kogato dy6teri4kata mi trygne na u4ili6te. Dosta e trudno naistina i zapo4vam da se ot4ajvam leko...

Аз търся работа от Маи месец и досега съм била само на три интервюта....доникъде не съм...

# 176
Ave, горе главата!  Поне ще си починеш Rolling Eyes Hug

Чета последите няколко седмици и се чудя съвсем откровено как хората се решават да се преместят в друга държава, точно сега Thinking Нямам никого конкретно в предвид, но наистина в момента е десетки пъти по-сложно отколкото преди години. Сякаш и настроенията против чужденците бяха по-малко преди време и хубава работа се намираше по- лесно. Не искам да демотивирам никого, но сега е по-трудно от всякога. Всички, които познавам усещат кризата по един или друг начин...

# 177
И аз така си  мисля!Не е решение да идеш някъде другаде и с това ще се реши проблема.
Цяла Европа в момента отива на зле...

# 178
  • В Европа!!!
Fish189 По мои изчисления съм на 42 дена. Simple Smile
Днес проверих как мога да се регистрирам за JP и ми казаха да си занеса,договора за наем за къщата(понеже искаха някакви сметки на мое име,а аз нямам)където фигурирам,последни фактури от работодателя ми и паспорта.Утре ще отида отново да представя документите и да видим как ще стане   newsm78
Знае ли някой,как стои въпроса с майчинските тука на острова?

# 179
Здравейте момичета   bouquet
Пореден път нахлувам в темичката ви, но пак имам нужда от вас  Praynig
Сега сме във Лондон и неделя се връщаме в Бг.Интересува ме , дали бебето без билет (1 г.) има право на багаж newsm78  Ей, не знам как ще се изнесем от тука  ooooh!  С Бритиш ще летим.

Общи условия

Активация на акаунт