За първа година в детската градина! - 5 част

• 17 361
  • 282
  •   1
Отговори
# 225
По-агресивна не, но по-изнервена, по-гезеща се да. Иска да я нося и гушкам постоянно. Спим заедно. Вечер се буди и иска да се гушкаме и да и държа ръката (никога не е било преди).

# 226
Добро утро   bouquet

Лодси, и аз намирам моето дете малко по-изнервено  Confused Отдавам го на новата обстановка, все още непознати деца и учителки. Мрънка почти за всичко след градина. Но поне спря вече да плаче.

Вчера отидох да я взема към 16.30, защото исках да говоря с госпожата и в групата бяха останали 3 деца  Shocked Кога смогват другите родители да си прибират децата? Аз съм на работа до 17.00, пътувам около 40-50 минути, а баща И е на работа до 17.30. Как да я взимаме по-рано?

Стейси, много е неприятно, че детето е станало по-агресивно и грубо. Дано е само период.

# 227
  • София
Вчера се наложи да отида на зъболекар,след това задръствания и в 18.10 кацнах в детската градина.Бяха останали 3 деца от нейната група.Откак е тръгнала на градина преди седмица винаги съм я взимала до 17.30.Но просто така се случи вчера.
Явно в градината не бяха останали много деца,защото ги обличаха да ги заведат на централния вход,което по принцип се прави след 18.30.
Иначе дъщеря ми не плачеше,нито пък някое от другите деца.
А за стъкълцата за изследванията на мен GP-to ми даде,а аз сложих най-обикновен скоч.

# 228
  • Пловдив
Тази сутрин беше кошмарна  Cry Само като видя госпожата да идва и изпадна в истерия "Не искам ти да ме качваааааааш", наистина беше най-тежката сутрин, беше като побесняла малката Sad Сърцето ми се разкъса, как махаше жално, дори падна от рев като ми махаше през прозореца Sad
Снощи имахме родителска среща - сумата тръгна от 20-30лв и накрая се спряхме на 60лв  ooooh! Подразних се от един татко, който едва ли не беше възмутен как нямало ТВ и колко евтини били и хайде да си купим. Аз и още няколко майки казахме, че не искаме децата ни да гледат ТВ, а съпругата му ни попита заради парите ли  Shocked Няма да коментирам, просто няма смисъл, не го гласувахме телевизора, но ще се купува май. Една от госпожите даде такъв пример за нуждата от ТВ, че щях да падна просто - "Ето сутрин идва ревящата Стелла и друго си е да има ТВ да се загледа нещо детето"  #Crazy Просто оставям без коментар това изказване  Close Много съм разочарована от всичко, много ми е тъпо и мъчно и такъв рев дръпнах след срещата... За всяко дете тази същата г-жа каза колко прекрасно е, страхотно и т.н., а за Стелла - "Ще свикне". Аз питам - само това ли може да ми кажете, а извън плакането нещо? "Не, няма, ще свикне"  Sick
С парите, които ще се събират от една майка ще се купят доста неща - учебни материали, блокчета, флумастери, пластелини... ТВ. Мисля, че ще купят и заключващи се дръжки за ПВЦ дограмата. Вътре влиза и годишната вода, доколкото разбрах - май 9лв ще е за година. Щори ще слагаме на спалното помещение, в другата стая има вече, но щорите май по-нататък, тези пари няма да стигнат. Питах консумативи като тоалетна хартия и сапун да носим ли - кой колкото искал и каквото искал да носи, така казаха госпожите.
Извинете за дългия пост  Embarassed
Дано завършим тази седмица със здрави дечица  Praynig

# 229
Вчера госпожата казала на синът ми, че ако не заспи мама няма да дойде да го вземе. Толкова жестоко ми се видя това, а той плакал много. Снощи също плака като ми го каза.
Той продължава нищо да не яде в градината.

# 230
  • Пловдив
Вчера госпожата казала на синът ми, че ако не заспи мама няма да дойде да го вземе. Толкова жестоко ми се видя това, а той плакал много. Снощи също плака като ми го каза.
Той продължава нищо да не яде в градината.
Това наистина е жестоко, представям си какво му е на душичката  Cry
Не знам, момичета, но аз съм потресена сериозно от подхода към децата ни, те са толкова малки и възприемат всичко буквално, не знам какво им казват и как го изживяват те...
Учителките от темата ни искам да се грижат за  децата ни   bouquet , но знам, че няма как  Confused
Пипи, видях, че си тук - кажи толкова ли са дразнещи ревящите деца и какъв подход имате към тях, защото усещам, че дъщеря ми много изнервя едната госпожа с поведението си  Rolling Eyes Вчера на род. среща няколко пъти подчерта колко плаче Стелла и колко прекрасни са всички други дечица.

# 231
Бубе,  Hug Разбира се, че и Стелла е прекрасно дете!

Jolene  Hug, това е много гадно от страна на госпожата  Close

# 232
  • София
*Бубето*  Hug

Много мъчно ми стана като прочетох  Confused Дано наистина свикне по-бързо.

Jolene, думи нямам за тая госпожа  Close Кураж на теб и детенце.

И Рали продължава да реве сутрин - от ставането и до там по пътя. Баща и я носи, защото при нас като вали стават реки и не може да се ходи. И като я пуснем вътре и види сестрата, която я води до групата и започва да реве  Tired После уж се успокоява.
Не иска да спи - седи и гледа през прозореца, казала че няма да спи защото аз ще дойда и може да ме изпусне  Confused  И все още не иска да яде друго освен хляб, таратор или крем....

# 233
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Днес Мариелка пак си порева,като завихме в улицата за детската градина и започна мрънкането-Искам у дома,у дома,и така до горе.Лелката каза,че там се успокоявала.Вчера се прибра весела,хапваше си баничката и се смееше.дано свикне по-бързо,че ми е неудобно от хората,сутрин сме циркове,писъци,като гледам другите деца как спокойно си влизат WhistlingНа нас ни искат по 50 лв за консумативи,отделно тоалетна хартия всеки месец и салфетки и по 1.50 лв. за вода.
Иначе не забелязвам да е станала по-агресивна,даже напротив,по-послушна е,ние си я поглезваме малко все едно е болна,докато свикне,ама и това ще мине,надявам се скоро.
Наистина има доста случаи на варицела,при нас 2 групи не ги приемат,защото са контактни.Все пак по-добре като деца да я изкарат,по-леко минава.Лек ден на всички ви и приятен уикенд с малчовците.
Бубето*  -не се притеснявай,детето ти е с характер и си отстоява позициите,приеми го като положително качество.За режима,ще свикне наистина,макар и по-късно.Госпожата малко тъпо се е изказала,но не всеки учител е педагог,нали знаеш.

Последна редакция: пт, 26 сеп 2008, 09:19 от radost24

# 234
*Бубето*, много лошо така с негативизъм да подхождат госпожите Sad .
И детето няма как да е изнервящо, то просто е уплашено и притеснено. Работата на госпожите е да ги предразположат и успокоят.

Аз съм много благодарна на нашите и двете госпожи и лелката  Hug Благодарение на тях детето ми се чувства добре там. Реве сутрин докато идем. А в градината госпожата като я гушне, и край. Заминава без проблем. Вчера ми каза, че и е било много мъчно за мен и госпожата я е гушнала, и така и минало мъчното.
Малко далече ми идва градината и се налага придвижване с автобус, но не съм съжалила до сега.

# 235
Аз разбирам, че не е лесно с толкова деца. Предполагам, че моето дете се е лигавело нещо и не искало да спи, но точно така ли да го накара. Много криво ми стана, защото за краткият му престой тази пролет в една детска градина аз като малоумна повтарях постоянно на синът ми: Мама винаги идва. Сега като започна в тази градина той сам си го повтаряше в колата на път за детската: Мама винаги идва. Нали, мамо?

# 236
  • София
Аз от днес съм болнични . Мартин е болен . Много червено гърло и Т , педиатърката каза , че колкото и да не иска ще трябва да изпише АБ. Умирам от яд . Цял месец и повече е на ДГ и му беше толкова добре , а сега ....... Иначе в неговата градина сега са започнали да сменят дограмата . Сляли са две групи . Трета и първа . Недоумявам . Защо не сляха две първи ? Ама тяхна си работа . Доколкото знам тяхната госпожа все си ги занимава с нещо . От онзи ден знае ново стихче . Мама ЦВЕТИ  , как ще преместят 5-6 год. дете в друга група ? Това е все едно третокласник да сложат при първокласниците . Какво значи не се справя с материала ? Според мен не е редно . 5-6 год . дете би трябвало да е в трета група . Имах дете , което много плачеше . Държеше майката за краката , влачеше се , абе ужас . И аз започнах като го виждах , че идва исках да ми даде 5 , с ръчичката . След това започнах да му пея една песен на детска вок . група Бонбон . За жирафа , който протяга дълга шия и т. н. Обаче припева е много готин . Шуби даб ,шуби даб и т. н. И сега като водят Сашко сутрин , той първо дава 5 с ръчичката , след това тръгваме по стълбите и започваме двамата Шибидак , Шибидак и така . Не плаче . Майката е изумена . Но веднъж дойде една принцеска - Мария . Русичка , нежна като кокиченце . Леле , такова чудо не бях виждала . Едвам съм я успокоила . Стоя в ъглите , под масичките , уплаших се . Обаче по едно време реши да дойде да ми пипне гердана . Чудо . Започна да играе с децата , имаха и музика, видя , че там не хапем. На обяд дойде баща и да я вземе . Видя , че е спокойна и решихме двамата да я оставим за цял ден . Лошото е , че я водиха два дена и спряха . Тъкмо започна да посвиква . Има деца , които по принцип са спокойни , но понякога плачат сутрин . Всяко детенце е индивидуално . Май стана много дълго .

# 237
  • Пловдив
Момичета, от сърце ви благодаря за успокоителните думи, аз до днес се сдържах, но сега наистина ми стана много тъжно  Cry Надявам се ревящия период да отмине по-скоро  Praynig Успокоява ме това, че като я взимам от градината е спокойна.
Вчера по време на род. среща лелята ги беше завела в една стаичка - пишеше "Изолационна" на нея. Стелла днес искаше пак там да бъде и там да си играе  Laughing
Jolene, наистина е много криво - толкова пъти да повтаряме, че ще ги вземем и в един момент точно обратното да чуят децата. Дано не се повтори при вас и дано го забрави бързо детенцето  Hug
Пипи, съжалявам за Марти, че се е разболял  Sad За антибиотика също не знам какво да кажа - дали е трябвало, как прецени лекарката? Зачервеното гърло се лекува и без антибиотик, а високата Т до 3 дни не е опасна... Не съм лекарка, но ми се вижда като презастраховане... Ако е вирус, антибиотика няма смисъл, само при бактериална инфекция... Извинявай за това, което пиша, но много ме е яд като изписват антибиотик без да се изчака и проследи детето.
А за подхода ти към децата - едно голямо браво    bouquet Искам всички учителки да са такива  Heart Eyes

# 238
  • София
Добро утро маминки!

да си призная и аз започвам да се разочаровам от отношението на
Госпожите към децата.
В яслата всички бяха толкова мили към всички дечица и виждах желание да се чувстват децата ни комфортно.

Сега като водя сутрин детенцето, поздравяваме , усмихнати сме, а госпожата стои скръстила ръцете си в якето и се опитва да се усмихне. Без да се обърне към детето, да го посрещне, да каже нещо мило от рода на " Здравей, миличка!Заповядай!"
Е, не мисля, че това струва пари, а май по-важното е какво отношение виждат и чувстват децата ни. Това ги оформя като личности, а не дали марката телевизор Велико Търново и последен модел плазма.

Бубето, разбира се, че по-прекрасна от Стела няма. Всички деца са най-красиви и най-прекрасни, защото са дечица на майките си и ни си ги обичаме. Не се поддавай на този негативизъм . Очевидно детските ни градини освен от липса на средства страдат и от липса на качествен персонал.

Моля, учителките тук да ме извинят, но това което виждам до момента е убийствено.

Jolene, доста неприятно изказване? Ти как разбра?
Детенцето ли ти каза? Ако е така разбери какво точно се е случило и помоли да не продължават с тези изказвания, защото разстройват детето.

Лодси, не знам дали е изнервена, но е доста по-глезава. Мрънка и плаче за всичко. От  време на време става и по-агресивна.

Ние сме нямали още родителска среща, но се надявам скоро и това да се случи.

Да ви попитам как седи при вас въпроса с телефоните. Нашите госпожи постоянно повтарят, че им били лични. Служебни не им се полагало.... и затова не можели да ги дават.
В яслените групи имах телефоните на всяка от леличките и когато се е наложило да звънна никога не е имало проблем. Било то, че ще закъснеем, или че сме болни и няма да дойдем или поради някаква друга причина. Те също са ми звъняли няколко пъти. Кликват и затварят  и аз им звънвах. Така поддържахме директна и монго ефективна комуникация.
В детската обаче, за да се свържа трябва да звъна на секретарката, която да предава съобщения или нещо ходейки до групата. Ако изобщо отиде.  newsm78 Ако се наложи да ми звънят не знам как ще стане. #Crazy дано не се налага!

Моля ви кажете при вас как сте го уредили този въпрос?!

# 239
Здравейте, мами!Приемате ли още подсмърчащи и насила усмихнати лица  Wink.
Моят син е на 3г.и 3м. и вече четвърти ден ходи на градина.Никога през живота си не се е отделял от мен, не е спал извън къщи или баба да го е гледала.Съвсем тихичко ще ви кажа, че детенце стоически понася промяната, сутрин с разкривена устичка ми казва чао и, че ме обича...Виждам ужаса в очите му и целият героизъм,който проявява и колко мъдро постъпва.Никога не съм го заблуждавала относно това, което го чака в градината, но имам пълно доверие на госпожите - и двете са с излъчване и чувството на успокоение ми идва най-вече от това, че винаги го гушкат и бършат сълзите с ръка.

Имат ТВ в стаята и това много им помага да се разсеят и да видят нещо познато и любимо.У дома също се гледа ТВ, имаме и батко и няма как.Аз не съм против в 1 гр. да ги залисват с ТВ.

Бубето,ако има начин да я преместиш в друга градина го направи - това доста често помага, ако детенце има някакви неприятни асоциации.Госпожата няма да я махнат заради вас.Големият ми син беше в такава ситуация и смяната направи чудеса.Ако нямаш възможност, взимай я все пак на обяд - знаеш, че 5 год. се занимавах с деца и опита ми показва, че при случай като Стела е нужно първо да свикне с обстановката и чак след това с режима вътре.Разбрах, че има и професионалисти тук и ако могат да помогнат с подобни съвети, нека го направят.Имаш възможност да си я взимаш - направи го.Това ще доведе до др. пролбеми, т.е. после ще трябва пък да свиква с още нови неща, но тя явно не може да се справи наведнъж, затова ми се струва по-малко зло.

Стискам палци всички малчовци да свикнат скоро.Не им позволявайте да ви се качват на главите - обичайте ги, гушкайте ги
.
А, аз след градина му давам лакомства-по принцип не купувам такива неща, но прецених, че ще има приятно очакване така и ще свързва градината с приятно чувство.После ще му мисля как да се откача от този навик Joyно 1 дъвка или бонбон не е болка за умиране.

Приятни почивни дни на всички - да не се учудвате в понеделник, че децата плачат повече Peace

Муци, при нас директорката си дава тел. и хвърчи като птичка от група на група и отговаря на всякакви въпроси.Разбирам, че не искат да си дават тел. има всякакви родители, но трябва да имаш връзка с тях - настоявай за това.

Jolene, кажи на детенцето си, че мама никога не го лъже, че госпожата се е объркала нещо, че ще говориш с нея и да вярва само на теб.

Никога не съм лъгала децата си, нито съм ги плашила - предпочитам да ги шляпна по дупето, но да знаят, че думата ми тежи и винаги могат да разчитат на това.

Последна редакция: пт, 26 сеп 2008, 10:04 от Боби1973

Общи условия

Активация на акаунт