Да си платя ли задълженият към Топлофикация?

• 18 210
  • 197
  •   1
Отговори
# 90
Спиролина, това го видях. Чакам подкован юридически съфорумник да се изкаже по поредната "сензация". Щото ще излезе, че ние ще създадем прецедент в световната юридическа практика.
Ами то е абсурдно   ooooh! Просто това' "права и свободи на гражданите " го забравете.. Outta Joint
Как може точно на юрист да хрумне тази идея за погазване на човешките права, не знам.
Всъщност знам, ама айде..
От нас зависи. Ако сме овце, ще ни водят на каишка.
Ей така на американците им пробутаха приказката за тероризма и скалъпиха онзи "patriot act", с което буквално хвърлят Конституцията на боклука. Все се надявам, че не сме като средностатистическия американец обаче... Crazy , че да се вържем на легенди.. Confused

П.П. Сега видях, че горната статия е пусната вече на предната страница.. Blush

# 91
  • при Arctic Monkeys
ама защо рипате така срещу Топлофикация? ми само те да бяха, с мед да ги намажеш.
защо не рипате срещу ЕОН, ЧЕЗ, мез и пр. обирджии, дето ви дигнаха тока с 20% и надписват сметки като диви всеки божи месец?
а частните изпълнители си вършат работата. и не си подбират взискателите - за тях е все едно дали ще събират пари от парно, вода, или по неплатен кредит към банка. вземат си таксите, събират задълженията и от това печелят. а като са има дадени правомощия, те ще ги използват, както намерят за добре.

# 92
Анту, това е все едно шефът ти да пусне тема тук: Да платя ли на Анту последната заплата или не - тя и бездруго подаде молба за напускане, редно ли е, щом вече няма да работи за мен, да й платя за последния месец.
Ако хората си плащаха задълженията, то може би топлофикациите щяха да са се издължили към своите кредитори и да не затворят топлото на цели градове.

# 93
  • София
Пловдивчанке,

Ти да не  си втория ник на Холограма или си неин клонинг? Нещо постовете ти подозрително напомнят на неговите (май полът е "то"). Особено последното изречение. newsm78

# 94
Рано или късно всички ще си платят сметките излишно се самонавивате ,че ще си похапнете и просто ей така няма да си платите.Да за момента си викаме Кво ше ми вземат тия измамници тиганите или старите пътеки-и кво от това.Да но аз съм чувала (няма да споделя от каде),че ако бъде продадена топлофикация много бързо ще си съберат паричките като изготвят закон при неплащане на сметките да има запор на имущество и когато не  ти описват тиганите, а дома в който живееш тогава е друго нали?Аз дължах 500лв. на топлофикация от лигавщина не си ги платих и накрая си платих освен сметките и 70лв. лихва и то за какво...Сега си ги плащам редовно и съм спокойна.Като някой не иска да плаща парно да си демонтира радиаторите и да си сложи климатик и бойлер така хем няма да плаща вода хем парно е ще остане таксата мощност но това е какво да се прави.За информация не защитавам никой и не съм сложител нито на топлофикация нито на Чез.

# 95
Как да не рипаме, Кармакома? Не си ли видяла колко тми са пускани в последно време? Това, че тази тема е за нещо друго, не означава, че и на другите не намираме кусури.
Пъзел, имали право да отварят в присъствието на ключар и свидетел.  Rolling EyesСнощи журналист зададе много точен въпрос на... не знам какъв беше, но го попита каква е гаранцията, че съдия-изпълнителят няма да ми оцени плазмата на 400 лв, примерно. гаранция няма, но няма и смисъл от такова нещо, така че тези, които ще бъдат  секвестиани, да бъдат спокойни.  Laughing
Кармакома, няма да стана за резил, защото както за N-ти път пиша и все някой не разбрал, нямам намерение да пращам това си задължение в небитието. Просто се надявах някой вещ да ме осведоми, че да, върви си плати веднага сметката, защото в понеделник топла вода ще има, както и цяла зима. Никой не ме успокои в това и подреждам приоритетите си по друг начин, докато събера пари и за сметката - най-вероятно до началото на ноември ще съм погасила всичко на 100%.
Байбиби, невъзможността да плащам през нета доведе до тук нещата. Наистина цяло лято не можах да платя, за разлика от досега. НЕ поставям под въпрос дали трябва или не трабва да си плащаме сметките, боже, все не сте ме разбрали бре....
И, честно, стига сте ме поучавали, че сиренето е с пари. Тва ми е ясно и го спазвам.

# 96
  • София
Може да изчакаш развитието на събитията, а сега да си купите бойлер. В най-лошия (за бойлера) и най-добрия (за теб) случай ще има парно и топла вода и един бойлер. Повярвай ми, може веднъж в годината да ти се наложи да го ползваш, но е добре да го имаш (от опит го казвам).

# 97
Радостина, точно така и ще направим. За съжаление понеделник е почивен ден и едва ли ще има развитие, ние във вторник вече няма да сме тук. Но сме си харесали бойлер и веднага щом се върнем, слагаме. А междувременно ще вкарвам по 100-150 лв в топлото, докато изчистим всичко.
Мен ме интересуваше как биха постъпили потребителите тук: 1. ще си платят и после ще вземат пари назаем/кредит за други източници на отопление; или 2. първо ще си купят необходимото за топла вода, после ще плащат.
Много такива отговори не видях, но благодаря на всички включили се, а на темата може да се удари един ключ, за да не се превръща в поредната злостна тема срещу топлофикациите.  Peace

# 98
Да добавя мен ме осъдиха за една застраховка в Юпитер и нищо ,че си бях в правото поради липса на закони попаднах в ръчичките на съдия изпълнител.Е мога да ви кажа, че е много гадно да ти запорират банковите сметки коли и имоти и въобще каквото се сетиш.С две думи никой няма да го оставят ей така да ги прецаква.Лошото е че ако сега не си ги плащаме ще се натрупат доста по голями суми и ще трябва да си ги платим на куп.Август-септември 2007г. топлото бяха пуснали промоцийка-плати но куп и ще ти приспаднем лихвите.Мои познати си изтеглиха заеми и си платиха и са си добре а тези които не го направиха сега се молят да има пак такава далавера.Така че честно казано си мисля че всичко е било с умисъл за да могат да се обосноват след време защо спират на всички.Няма да се учудя тъкмо си го мислех и преди два дни го чух по телевизията.

# 99
  • при Arctic Monkeys
Анту, хайде, ще ти отговоря конкретно:
- разбери кой точно ще събира задълженията на вашата Топлофикация. ако е държавен съдебен (в което дълбоко се съмнявам),  изчакай да получиш от него покана. държавните имат много дела, действат бавно и вероятността да не стигнат в близките години до теб е голяма (и да те хване давност, евентуално). ако е ЧСИ, първо ще получиш покана за доброволно изпълнение. ако в срок платиш 30% (ако не бъркам) от задължението и се задължиш да внасяш периодично суми докато се покрие, не се стига до принудително изпълнение. в противен случай, за сума като твоята най-вероятно ще се стигне до запор на заплатата, запор и спиране от движение на МПС, или опис и продажба на движими вещи. стигне ли се до ЧСИ, ще му платиш и хонорар и такси за образуване на дело, както и лихви за забава. хонорарите никак не са малки.
- за това кой как и къде може да влиза в къщите на хората, си има закони. а защо законите са такива, питайте онези 240 куклички в НС. тях вие сте ги избирали.
ние си имаме и бойлер, щото нямаме топла вода през лятото, спират я. но иначе сме на парно, който ни пита.

Последна редакция: сб, 20 сеп 2008, 16:39 от karmacoma

# 100
А ако влезеш в едно заведение, поръчаш си кафе (и го изпиеш, и ти е вкусно!), но получиш сметка за обилна вечеря с трюфели и тристагодишен коняк, а управителя ти обяснява, че не е длъжен да ти обясни защо и какво е включено в цената, пак ли ще платиш?
Да, ще платя, щом съм седнала в кафето, съм си поела риска.

Още малко и ще ти повярвам. Joy
Но щом казваш "ще платя", това означава 2 неща - че или преиграваш с този отговор или смяташ, че абонатите са длъжни да плащат и за услуга, която НЕ ползват.

Последна редакция: сб, 20 сеп 2008, 17:12 от krem-karamel

# 101
Аз смятам, че сметките са точно такива, каквито трябва да бъдат. Винаги сме плащали, няма да продължим да плащаме, защото се местим на място, на което няма услуга на топлофикация.

# 102
Щом си се топлила плати си.  Hug

# 103
 Или всички трябва да платят или всички не трябва да плащат.Средно положение няма!  Колкото искате си чешете езиците,докато не си размърдаме задниците няма да има никаква промяна! Hug

# 104
Или всички трябва да платят или всички не трябва да плащат.Средно положение няма!  Колкото искате си чешете езиците,докато не си размърдаме задниците няма да има никаква промяна! Hug

Няма такова нещо, не сме в 10 клас всички дружно да поемаме отговорността за всички.
Който не плаща е отговорен пред закона, или бъркам? Ако има нещо да каже и да протестира има законен ред - жалби, искове, съдилища.  Това е моят избор.  Гуш и на теб. 

Последна редакция: сб, 20 сеп 2008, 21:40 от Mrs.Edna

Общи условия

Активация на акаунт